Quaresma wrote: ↑03/12/2023 12:05
Erhardt wrote: ↑03/12/2023 01:29
koja sigurnost? mozes li obrazloziti gdje te android izdao iz sigurnosnog aspekta a telefon iphone spasio?
Sve prema potrebama. Meni treba siguran telefon i kupio sam valja jedan od sigurnijih a ti kako hoćeš. Ne nagovaram te.
@zippoo87 šuplja ta, mjenjaj ploču.
ne treba mene niko nagovarati, dobro znam sta kupujem. nego me interesuje kad nego spominje da je iOS sigurniji od Androida, ali nece da obrazlozi u cemu je to sigurniji, ocito procitao na internetu na raznim clancima da je sigurniji pa se i ti drzis sad toga.
al hajde dobro, barem nisi izletio kao i drugi sto su govorili da je android nesiguran jer je open source.
[/quote]
Ovo ti pise neko ko je primoran koristit Google program I koga je posao natjerao na Hajfone.
Radim za jednu swabsku firmu I jedino nam je Apple garantovao da podatke koje imamo nece niko klepiti. Sigurnost da isti nece nestat I ono najvaznije za firmu da klijenti ce bit takodje osigurani.
Kineski telefoni su zabranjeni iz poznatih razloga. Sto vise firma ima mnogo klijenata I ogromnu proizvodnju u Kini I svi zaposlenici moraju koristit Apple Telefon/Laptop.
Prije toga je bio HP a li desilo se neko sranje u madjarskoj I procurli patenti I HP ispao kriv jer su ti neki preko nekog HP servisa uletili.
Google Programm su sigurni ali Apple nudi taj neki dodatni vid zaštite.
I da ako ti se je nekada desilo a nadam se da nije da ti je neko ukrao indetitet onda bi znao zasto su Amerikanci toliko prepadnuti I vjeruju Apple. Nisi svjestan papirologije I sranja koja moras da uradis da dokazes da si ti TI. A svi danas imamo banke na mobitelu/ racunaru I da dokazes da to nisi ti sa xy racuna I svega ne treba vremena koje nemamo. Eh tu se Apple dobro prodao sa zaštititom.
A ako ti se to desi I kažeš banci da si imao xy kineski rootani Telefon sa kineski root programom da li ce ti neko povjerovat da to sve nisi ti sam napravio jos ako ti isti Tel uzmu da provjere a tamo sve otvoreno (kao sto je procedura)...
Kod nas u Bosnu nismo nikome zanimljivo. Nit mozes otvorio neki racun na naše ime, em nemamo para, em ako negdje nesto pokusas sa nasim podacima dobijes osmjeh. Ti nemas sta za sakirt, nemas nista vazno, nemas dodira sa vaznim stvarcicama I tako da ne znas sta je ta vrsta sigurnost.
Nemoj se sta naljutit ja sam previse direktan