Ovo opcija se pojavi kad pritisneš dugme za smanjivanje ili pojačavanje zvuka sa strane mobitela(kod mene na Redmi-ju).
Moderator: Benq
Neka si ti meni pokazao sta se pojavi ali nisi mi pokazao gdje su tu slajderi za notifikacije posebno a za pozive posebno?
Šta treba izabrati pri prvom uključivanju, i zašto se to ne može kasnije promijeniti?citroen xm wrote: ↑01/12/2023 14:15Nisam do sada čuo da se neko žali na proximity senzor na Note 12 seriji. NAvodno je fizički, a i da nije upeglali su softverski to. Za razliku od prije na seriji 12 nema žalbi.shape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.
A reklame, gdje reklame? Ako je proi prvom uključivanju izabrano sve kako treba, nema reklama.
Zato sto nema tih opcija poslije.n+1 wrote: ↑01/12/2023 19:42Šta treba izabrati pri prvom uključivanju, i zašto se to ne može kasnije promijeniti?citroen xm wrote: ↑01/12/2023 14:15Nisam do sada čuo da se neko žali na proximity senzor na Note 12 seriji. NAvodno je fizički, a i da nije upeglali su softverski to. Za razliku od prije na seriji 12 nema žalbi.shape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.
A reklame, gdje reklame? Ako je proi prvom uključivanju izabrano sve kako treba, nema reklama.
Ja ne znam kakve vi, koji se zalite na MIUI, modele i sa kojeg trzista kupujete, ali ja koristim MIUI nekih 6-7 godina na mnogim telefonima i nikad nijednu reklamu nisam vidioshape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.
Pojave se reklame ako koristis te xiaomi aplikacije a ne iskljucis reklame u aplikaciji.Iskoci pop up reklama.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:29Ja ne znam kakve vi, koji se zalite na MIUI, modele i sa kojeg trzista kupujete, ali ja koristim MIUI nekih 6-7 godina na mnogim telefonima i nikad nijednu reklamu nisam vidioshape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.Doduse dodje uvijek preinstalirano par nekih gluposti koje odmah deinstaliram i nastavljam normalno koristiti telefon, trenutno od Xiaomijevih aplikacija imam instaliran samo Mi Browser i Feedback koje ne koristim i Music i Video koje koristim, sve ostalo su aplikacije koje sam sam instalirao
U krajnjem uvijek se moze flashovati custom ROM koji bi rijesio i probleme sa MIUI-em i sa tim senzorom
Za takve korisnike je izmisljen iPhone, zato i jeste toliko popularan u Americizippoo87 wrote: ↑01/12/2023 22:53Pojave se reklame ako koristis te xiaomi aplikacije a ne iskljucis reklame u aplikaciji.Iskoci pop up reklama.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:29Ja ne znam kakve vi, koji se zalite na MIUI, modele i sa kojeg trzista kupujete, ali ja koristim MIUI nekih 6-7 godina na mnogim telefonima i nikad nijednu reklamu nisam vidioshape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.Doduse dodje uvijek preinstalirano par nekih gluposti koje odmah deinstaliram i nastavljam normalno koristiti telefon, trenutno od Xiaomijevih aplikacija imam instaliran samo Mi Browser i Feedback koje ne koristim i Music i Video koje koristim, sve ostalo su aplikacije koje sam sam instalirao
U krajnjem uvijek se moze flashovati custom ROM koji bi rijesio i probleme sa MIUI-em i sa tim senzorom
Ali sve se moze iskljuciti i reklame i preporuke i gotovo.
Ono gdje je puno reklama su sve web stranice,ako nemas VPN (ili na browseru vpn) ili DNS instaliran ,a to je najlaksa i najbolja opcija i ne trebaju ti nikakvi custom romovi.
bukvalno u dva klika se rijesis reklama na cijelom ekranu ali kao sto je nekima poznato,u BiH je lakse ljudima ugurati dasku u dupe,nego cent u glavu...pa onda dolazimo do ovakvih "problema"![]()
Procitao si nesto na google I sada kao ti pametan.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:56Za takve korisnike je izmisljen iPhone, zato i jeste toliko popularan u Americizippoo87 wrote: ↑01/12/2023 22:53Pojave se reklame ako koristis te xiaomi aplikacije a ne iskljucis reklame u aplikaciji.Iskoci pop up reklama.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:29
Ja ne znam kakve vi, koji se zalite na MIUI, modele i sa kojeg trzista kupujete, ali ja koristim MIUI nekih 6-7 godina na mnogim telefonima i nikad nijednu reklamu nisam vidioDoduse dodje uvijek preinstalirano par nekih gluposti koje odmah deinstaliram i nastavljam normalno koristiti telefon, trenutno od Xiaomijevih aplikacija imam instaliran samo Mi Browser i Feedback koje ne koristim i Music i Video koje koristim, sve ostalo su aplikacije koje sam sam instalirao
Ono gdje je puno reklama su sve web stranice,ako nemas VPN (ili na browseru vpn) ili DNS instaliran ,a to je najlaksa i najbolja opcija i ne trebaju ti nikakvi custom romovi.
bukvalno u dva klika se rijesis reklama na cijelom ekranu ali kao sto je nekima poznato,u BiH je lakse ljudima ugurati dasku u dupe,nego cent u glavu...pa onda dolazimo do ovakvih "problema"![]()
![]()
Ja koristim samo duckduckgo, mozda mi zato na Xiaomiju nema reklamaBiBi911 wrote: ↑01/12/2023 23:01Procitao si nesto na google I sada kao ti pametan.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:56Za takve korisnike je izmisljen iPhone, zato i jeste toliko popularan u Americizippoo87 wrote: ↑01/12/2023 22:53
Pojave se reklame ako koristis te xiaomi aplikacije a ne iskljucis reklame u aplikaciji.Iskoci pop up reklama.
![]()
Pa iPhone jeste dizajniran i zamisljen da bude sto jednostavniji za upotrebu i da ga koriste svi gradjani u USA ali onda se prosirilo to po svijetu i sada ljudi misle da su inzinjeri i programeri ako koriste iPhone,jer su cijene visoke a u biti,iphone je i danas ono sto je bio na pocetku...imas samo ono sto ti apple isporuci i ne mozes nista mijenjati,ni dodavati ni oduzimati niti mozes prilagodjavati sebi.BiBi911 wrote: ↑01/12/2023 23:01Procitao si nesto na google I sada kao ti pametan.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:56Za takve korisnike je izmisljen iPhone, zato i jeste toliko popularan u Americizippoo87 wrote: ↑01/12/2023 22:53
Pojave se reklame ako koristis te xiaomi aplikacije a ne iskljucis reklame u aplikaciji.Iskoci pop up reklama.
![]()
Zato je Stiv Dzobs, kada je izasao prvi ajfon, skakao po Japanu i po Kini, dogovarajuci kombinacije sa operaterima da guraju njegov telefon, umjesto Samsunga i drugih. A sve to zato sto je ajfon bio namjenjen iskljucivo za americko trzistezippoo87 wrote: ↑02/12/2023 00:26Pa iPhone jeste dizajniran i zamisljen da bude sto jednostavniji za upotrebu i da ga koriste svi gradjani u USA ali onda se prosirilo to po svijetu i sada ljudi misle da su inzinjeri i programeri ako koriste iPhone,jer su cijene visoke a u biti,iphone je i danas ono sto je bio na pocetku...imas samo ono sto ti apple isporuci i ne mozes nista mijenjati,ni dodavati ni oduzimati niti mozes prilagodjavati sebi.BiBi911 wrote: ↑01/12/2023 23:01Procitao si nesto na google I sada kao ti pametan.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:56
Za takve korisnike je izmisljen iPhone, zato i jeste toliko popularan u Americi![]()
Ali evo ocito da to mnogi vi ne kontate .
Na stranu kvalitet uredjaja i izrada...ali iOS je nesto na sta se ja bas i ne mogu navici a pokusavao sam .
95% korisnika iPhona (a i svih telefona generalno, dakle 95% ljudi) nemaju nikakve potrebe za takvim nivoom sigurnosti jer na telefonu imaju potpuno nebitne stvari tipa selfija, slika svog kucnog ljubimca i SMS prepiske sa zenom oko izbora deterdzenta za ves. Razlika je u tome sto mene boli Hasimaga ko me spijunira, dok su glupe Amere ubijedili da je nacionalna sigurnost kompromitovana ako instaliraju neverifikovan APK file na Android. Lik zivi u kamp prikolici od socialne pomoci i izleti dvije milje za telefon da bi mu privatnost bila zasticenaBiBi911 wrote: ↑02/12/2023 01:33 Oj zippo nemoj vise. Od kuda ti to da je ajfone samo za usa.
Ovo ti pise neko ko ne gotovi Apple.
To sto koristis neki custom ROM na kineskom telefonu ne znaci da ograniceni iphone je losiji. Apple ne dopusta da mu se cacka po sistemu iz sigurnosnih razloga jer ako moze svako onda to donosi Probleme. Sve je in House jer tako mogu da prate sta se desava I ti kao krajnji korisnik si "kao zasticen".
Odnesi bilo koji taj lijevi kineski Telefon da ti se instaliran neki sigurnosni program, nesto vazno, I dobićeš ugodan osmjeh I pokazace ti vrata. Nedaj bože da trebaš neke podatke koji su "kao vazni" da dobijes od kineza nazad jer nemas pristup oblaku.
Ja mozda grijesim ali
Zanimljivo je to za reklame. Zena kupila u telecomu,ja joj ukinuo reklame,ona razglasila po firmi i onda me zvali da i njima ukinem reklame, sve Žaomi telefoni, ljudi mi se zahvaljivali kasnije.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:29Ja ne znam kakve vi, koji se zalite na MIUI, modele i sa kojeg trzista kupujete, ali ja koristim MIUI nekih 6-7 godina na mnogim telefonima i nikad nijednu reklamu nisam vidioshape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.Doduse dodje uvijek preinstalirano par nekih gluposti koje odmah deinstaliram i nastavljam normalno koristiti telefon, trenutno od Xiaomijevih aplikacija imam instaliran samo Mi Browser i Feedback koje ne koristim i Music i Video koje koristim, sve ostalo su aplikacije koje sam sam instalirao
Eto sam si sebi odgovorioshape of despair wrote: ↑02/12/2023 11:17Zanimljivo je to za reklame. Zena kupila u telecomu,ja joj ukinuo reklame,ona razglasila po firmi i onda me zvali da i njima ukinem reklame, sve Žaomi telefoni, ljudi mi se zahvaljivali kasnije.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:29Ja ne znam kakve vi, koji se zalite na MIUI, modele i sa kojeg trzista kupujete, ali ja koristim MIUI nekih 6-7 godina na mnogim telefonima i nikad nijednu reklamu nisam vidioshape of despair wrote: ↑30/11/2023 18:49 zena ima note 12 pro o njoj koja je totalni duduk za tehniku, se tel. ne svida. Prvo reklame,uzas uzasa,imas reklame na telefonu jebote,rjesio sa dns-om. Drugo,onaj neki proximiti kad pricas da se gasi ekran jako los,ja ono jos nisam vidio. Redovno prekine poziv obrazom i sl., izludi je. Pljunes 600+ maraka i dobijes njesra.Doduse dodje uvijek preinstalirano par nekih gluposti koje odmah deinstaliram i nastavljam normalno koristiti telefon, trenutno od Xiaomijevih aplikacija imam instaliran samo Mi Browser i Feedback koje ne koristim i Music i Video koje koristim, sve ostalo su aplikacije koje sam sam instalirao
A da im vidis tek pametnih satova i aplikacije,ja bi to samo neprijatelju dao: nece sinhronizacija,pa se izgube podaci treninga, nemozes promjeniti profilnu sliku, nemozes eksportovati trening, ne radi link na Stravu, ne mizes rename treninga uraditi. Takvi su im i telefoni, smeće. Zena imala samsung J6,staro ko grcka ali radilo godinama,sad najnoviji Žaomi i kaže sranje,a operisana od tehnike skroz i opet skontala da je smeće
Ne radi se o tome.Govorim sta je bio cilj prilikom dizajniranja telefona i operativnog sistema,da i informaticki manje pismenim ljudima bude dostupan i jednostavan za upotrebu.sasajev wrote: ↑02/12/2023 09:15Zato je Stiv Dzobs, kada je izasao prvi ajfon, skakao po Japanu i po Kini, dogovarajuci kombinacije sa operaterima da guraju njegov telefon, umjesto Samsunga i drugih. A sve to zato sto je ajfon bio namjenjen iskljucivo za americko trzistezippoo87 wrote: ↑02/12/2023 00:26Pa iPhone jeste dizajniran i zamisljen da bude sto jednostavniji za upotrebu i da ga koriste svi gradjani u USA ali onda se prosirilo to po svijetu i sada ljudi misle da su inzinjeri i programeri ako koriste iPhone,jer su cijene visoke a u biti,iphone je i danas ono sto je bio na pocetku...imas samo ono sto ti apple isporuci i ne mozes nista mijenjati,ni dodavati ni oduzimati niti mozes prilagodjavati sebi.
Na stranu kvalitet uredjaja i izrada...ali iOS je nesto na sta se ja bas i ne mogu navici a pokusavao sam .![]()
A pricu oko toga da ajfon nema nesto sto ti treba, bespredmetno je voditi, ta prica je toliko glupa da je to drama. Ja evo godinama koristim ajfon i jos nisam naisao na nesto da mi treba a da nemam to. Smjesno je pricati o tome. Hoces da promjenis ikonice?! Pa ionako svi kopiraju ios![]()
Jbg tu si sam sebi puno odgovorio… Ja sam godinama imao isključivo android telefone upravo zbog mijenjanja svega i svačega i čačkanja. Zadnje dvije godine kako sam na iPhone mi je to toliko nebitna stavka. Puno mi je bitnija ta nekakva sigurnost nego mogućnost da ubacim custom rom. To što Apple isporuči je više nego dovoljno što prosječnom treba. Opet kažem za iznadprosječne se svašta nešto nađe.zippoo87 wrote: ↑02/12/2023 00:26Pa iPhone jeste dizajniran i zamisljen da bude sto jednostavniji za upotrebu i da ga koriste svi gradjani u USA ali onda se prosirilo to po svijetu i sada ljudi misle da su inzinjeri i programeri ako koriste iPhone,jer su cijene visoke a u biti,iphone je i danas ono sto je bio na pocetku...imas samo ono sto ti apple isporuci i ne mozes nista mijenjati,ni dodavati ni oduzimati niti mozes prilagodjavati sebi.BiBi911 wrote: ↑01/12/2023 23:01Procitao si nesto na google I sada kao ti pametan.MehmedPasaMoric wrote: ↑01/12/2023 22:56
Za takve korisnike je izmisljen iPhone, zato i jeste toliko popularan u Americi![]()
Na stranu kvalitet uredjaja i izrada...ali iOS je nesto na sta se ja bas i ne mogu navici a pokusavao sam .
koja sigurnost? mozes li obrazloziti gdje te android izdao iz sigurnosnog aspekta a telefon iphone spasio?Erhardt wrote: ↑02/12/2023 22:05
Jbg tu si sam sebi puno odgovorio… Ja sam godinama imao isključivo android telefone upravo zbog mijenjanja svega i svačega i čačkanja. Zadnje dvije godine kako sam na iPhone mi je to toliko nebitna stavka. Puno mi je bitnija ta nekakva sigurnost nego mogućnost da ubacim custom rom. To što Apple isporuči je više nego dovoljno što prosječnom treba. Opet kažem za iznadprosječne se svašta nešto nađe.
Vidis da pricamo o nacionalnoj sigurnosti,sigurnosti agenata i politicara i tako tih.Quaresma wrote: ↑02/12/2023 23:30koja sigurnost? mozes li obrazloziti gdje te android izdao iz sigurnosnog aspekta a telefon iphone spasio?Erhardt wrote: ↑02/12/2023 22:05
Jbg tu si sam sebi puno odgovorio… Ja sam godinama imao isključivo android telefone upravo zbog mijenjanja svega i svačega i čačkanja. Zadnje dvije godine kako sam na iPhone mi je to toliko nebitna stavka. Puno mi je bitnija ta nekakva sigurnost nego mogućnost da ubacim custom rom. To što Apple isporuči je više nego dovoljno što prosječnom treba. Opet kažem za iznadprosječne se svašta nešto nađe.