Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑30/11/2023 11:58
Ali odakle narodu pare da kupuje
Ima se moze se, jednostavno nam se standard povecao tokom godina , mozes misliti da se sada vratis u 2010 i kazes samom sebi hej za 13 godina u Sarajevu ces platiti dvije kafe skoro cenera, il dvije karte za kino tridesetak maraka mislim da bi samom sebi samar opalio il rekao da te ne fura
To je dokaz da je i "kultura" odraz standarda.
Sjecam se price kako narod nema kulturu da ide u Kino, Pozoriste i sl.
Na kraju se ispostavilo da je to samo jer se nema (nije imalo) para za tu luksuznu robu...
A i to je glupost probaj naci karte za predstave malo jace u narodnom il kamernom to se ljudi jagme za karte
Kod nas je veci problem stanje mentalne sirotinje nego stvarne neimaštine
Mi smo ekonomski tigar pa narod ima para, ne znaju sta ce sa parama, treba jos podici cijene jer nije fer da su cijene ovako niske za ovakva astronomska primanja.
Ima se moze se, jednostavno nam se standard povecao tokom godina , mozes misliti da se sada vratis u 2010 i kazes samom sebi hej za 13 godina u Sarajevu ces platiti dvije kafe skoro cenera, il dvije karte za kino tridesetak maraka mislim da bi samom sebi samar opalio il rekao da te ne fura
Na kraju se ispostavilo da je to samo jer se nema (nije imalo) para za tu luksuznu robu...
A i to je glupost probaj naci karte za predstave malo jace u narodnom il kamernom to se ljudi jagme za karte
Jedna od mnogih floskula / stereotipa koje su zahvaljujuci medijima usle u narod.
Ozimician wrote: ↑28/11/2023 14:14
Nijedna mi tema nije 100% prikladna za ovu vijest, pa ne znam gdje da stavim, pa moze i ovdje jer ce se odraziti na one koji putuju prema Zapadu.
ucenik1234 wrote: ↑27/11/2023 22:41
US Polo assn džemperi u Bingu bili sniženi sa 69,90KM na 29,90KM za vikend (BF akcija).
To im je skoro redovna cijena u Turskoj. Isto važi i za košulje cca 30-50 KM. To što je radnji u SCCu marža 500% je druga priča. I potražnja za US Polo ASSN na Balkanu mi nikada nije bila jasna, u Turskoj je to brend u rangu Kotona, LCW i sl.
Turski Pierre Cardin (US Polo, Cacharel, Pierre Cardin, Belona... sve je to ista grupacija)
Fakat prejeftine u Turskoj i ima ih na svakom cosku.
možda bile - ja ove godine kada sam gledao bile su cijene haman kao ovdje (valjda zbog pada lire digli cijene)
dječak sa šibicama wrote: ↑30/11/2023 12:15
Mi smo ekonomski tigar pa narod ima para, ne znaju sta ce sa parama, treba jos podici cijene jer nije fer da su cijene ovako niske za ovakva astronomska primanja.
Pa samo odgovori na logicno pitanje-kako da iz prazne puca
Krcko Oraščić sa kartama od 80-100 KM, rasprodan. Dva izvođenja.
Hakiz wrote: ↑30/11/2023 12:45
Sve se nema, a više mladih kupuje stan nego što je predviđeno da dobije onih 12.000 kao pomoć "sirotinji".
kakav je to tvoj zakljucak, s cime se moze mjeriti i sta pokazuje? Nije to pomoc sirotinji, kao prvo. Drugo, broj aplikanata je veci radi gluposti vlade koja je izbacila uslov da si morao biti prijavljen u KS 2 ili 3g. sada je dovoljno da se prijavis na dan podnosenja zahtjeva.
Mjeris standard drzave na potezu Vijecnica - Tibra Stup. Neko ima, 10 ili 20% ljudi imaju dovoljno, ostali nemaju, tih 20% je dovoljno da napune osamnaest trznih centara, i dalje imamo 424000 ljudi koji su prijavljeni za pomoc EU za najsiromasnije, a tu se prijaviti mogu samo penzioneri sa najnizim primanjima i socijalni slucajevi.
Njih valjda ne racunate u ekonomskog tigra. Svakako je besmisleno raspravljati jer vi trubite svoje iz svog balona.
Mjeris standard drzave na potezu Vijecnica - Tibra Stup. Neko ima, 10 ili 20% ljudi imaju dovoljno, ostali nemaju, tih 20% je dovoljno da napune osamnaest trznih centara, i dalje imamo 424000 ljudi koji su prijavljeni za pomoc EU za najsiromasnije, a tu se prijaviti mogu samo penzioneri sa najnizim primanjima i socijalni slucajevi.
Njih valjda ne racunate u ekonomskog tigra. Svakako je besmisleno raspravljati jer vi trubite svoje iz svog balona.
Ne mjerim jebote zivot, djes bas meni da to kazes, ja iz Zenice i stalno sam tamo. I tamo mi zive svi.
Neko ocigledno kupuje te proizvode po tim cijenama. Jer da nije tako, ne bi ih bilo na trzistu.
dječak sa šibicama wrote: ↑30/11/2023 13:47
Ja isao na tri tenora, dzabna karta, sponzorska.
Takvih je vecina.
Jaja u Konzumu, L, cetiri ipo marke
Odakle narodu pare sta ti mislis, ozbiljno te pitam
To pitanje je teško kao npr kako se kretati brzinom svjetlosti
Ne znam Bato Tite mi kako penzioneri jedu uopšte, i šta jedu pored ovih cijena hrane, a gdje su dadžbine,lijekovi itd. Nas dvoje radi u kući, pa je od 20 og promaja u novčaniku
dječak sa šibicama wrote: ↑30/11/2023 13:47
Ja isao na tri tenora, dzabna karta, sponzorska.
Takvih je vecina.
Jaja u Konzumu, L, cetiri ipo marke
Odakle narodu pare sta ti mislis, ozbiljno te pitam
To pitanje je teško kao npr kako se kretati brzinom svjetlosti
Ne znam Bato Tite mi kako penzioneri jedu uopšte, i šta jedu pored ovih cijena hrane, a gdje su dadžbine,lijekovi itd. Nas dvoje radi u kući, pa je od 20 og promaja u novčaniku
Hoće da nas zaštite da poskupljenje ne bude 60 posto
Majmune iz konjica,ne diraj struju, hebo te onaj ko te tu postavi.
Ovi majmun je i prošli mandat poskupio struju za 35 posto a majmun je lagao da je to "samo"14 posto.
Majmun izgleda ima neki fetiš na poskupljenje struje i svega ostalog.
Ali sad će forsirati ovu priču kako struja mora poskupiti 60%. I kad se useremo, reći će: hajd OK, izaći ćemo vam u susret, poskupljenje 20%. A mi ćemo biti presretni što nam je struja i sve ostalo lančano poskupilo 20%.
Stari trikovi za glup narod.
Hvala ekonomskim stručnjacima u Trojci što usred inflacije dižu cijenu struje, zbog koje ćemo imati još jedan val inflacije.