Ali, on placa poreze. To je njegovo.
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
HelaS
#1652 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Jednostavno, skoro da nemaš gdje popiti kafu u Sarajevu, u zatvorenom prostoru, a da ne izađeš sav smradan od pušačkog dimalast mohicans wrote: ↑28/11/2023 19:58 Stoka ona bezobrazna, a i ovi lazni kurčevi zaštitnici zdravlja ljudi, borci za bolji okoliš i sl.,ako ladno prećute na "Pravilnik" kojim se želi derogirati zakon, da Bog da ih duhanskim dimom liječili. Opet se usrani maj spominje, da još jednu zimu udišem smrad duhana gdje god odem i uđem.
- MehmedPasaMoric
#1653 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Prvo ja nisam pusac, drugo za razliku od tebe svjestan sam cinjenice da zivim u drzavi u kojoj su zakoni neke generalne preporuke kako se treba ili ne treba ponasati a ne sveto slovo koje cemo svi slijepo i bez pogovora slijediti, trece kako je u inostranstvu to me zaboli Hasimaga jer mi plata nije inostrana pa ne mozes ocekivati ni da mi pridrzavanje zakona bude u stilu inostranstva, cetvrto od milion problema u drzavi ispada pusenje najveci problem jer eto zaboga zdravstveno osvijesteni gradjani ne mogu izaci na kafu a da im se kaput ne usmrdi. Koga je briga za to? Mene nije, pusace nije, vlasnike kafana nije, drzavu nije, dakle samo vas par % koji ne pusite a imate dovoljno para i vremena za bacanje da sjedite po kafanama jeste, sto znaci da se po tom pitanju nikad nista nece preduzeti. Jer ako drzava ne moze sprovesti u djelo stvari koje su u interesu 99.9% gradjana, onda sigurno nece provesti ni one koje su interesu 2% gradjanaeeeeeee wrote: ↑29/11/2023 10:36Ček samo maloMehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 08:03Nikakva, nisam nikad ni rekao da trenutna situacija ne valjaNemate pojma koliko trivijalno izgleda ova frtutma oko pusenja u poredjenju sa drugim problemima, jbt udjes, popijes kafu, jedes, sta vec i ides dalje, neces sjediti 5 sati u kafani pa da ti je vazno pusi li narod ili ne. Vecina gradjana ionako jede poparu i kuruzu, ne mogu ni priustiti te burzujske obroke od 15-20 maraka
Je li Zakon usvojen?
Je li može nepušač ući u bilo koji kafić restoran bez duhanskog dima?
Sad ti pametujes eto ne zadržavam se čitav dan u kafiću da tačno, ali nepušači neće da uđu i smrde kao suho meso ne znam šta je tu problem.
Ako ti imaš prava kao pušač da zapališ zašto nepušač nema pravo da ti ne zapališ gdje hoćeš?
Opet ponavljam imamo li zakon ima šta ćemo sad da nastavimo po starom ee neće da može.
Svi pušači se u inostranstvu pridržavaju i gorih zakona, a eto u Bosni vazda imamo preče od prečeg.
Pa hajmo krenuti od ovog ako ćemo svaki ne poštovati kao ovaj gdje nam je početak?
- Better Man
#1654 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Kad je zabrana pušenja na javnom mjestu u pitanju nema nikakve alternative. Zabrana mora biti 100%. Dakle nema ni u jednom javnom objektu pušenja. Kome se puši nek ide ispred objekta kao što rade u Velikoj Britaniji itd.
-
Hakiz
#1655 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Kao što vlasnik objekta, zbog zdravlja gostiju i radnika, mora platiti dezinfekciju/dezinsekciju/derstizaciju, ne može sam očistiti, mora platiti ovlaštenu službu, zakon mu naredio bez obzira na njegovu volju, zakon mu može narediti da nema pušenja zbog zdravlja gostiju i radnika.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/11/2023 22:19Pa i bice tako... Onako kako vlasnik objekta kaze, a kome se ne svidja nek mu ne dolazi u objekat. Sasvim logicno, po meniLogovan wrote: ↑28/11/2023 20:12Izvini, ali površinsko gledanje. Za neke stvari ne smije biti izbora, ima da bude onako kako se kaže i to je to, ako ti se ne sviđa prodaj kafanu i vozdra.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/11/2023 14:49
Kako ne bi trebali birati kad je to njihov objekat za koji placaju poreze, dadzbine, doprinose itd... Treba da mogu birati i oni i potencijalni klijenti, tako je najpostenije po meni. On izabere da dozvoli pusenje, tebi ako smeta ti izaberes drugi objekat; on izabere da zabrani pusenje, pusacima ako smeta onda oni izaberu drugi objekat. Sta fali tome?
Mnogo stvari vlasnik objekta nema izbor da uradi ili ne uradi, mora neke uraditi, a neke ne smije. Tako zakon rekao. Pa može mu se oduzeti izbor i po pitanju pušenja. Zakonom.
- Didier
#1656 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa to je ona priča gdje kad voziš 100 na sat kroz grad drota pitaš što ne hapsi dilere. A to što ti nekoga možeš ubiti tom brzinom, pa ne dešava se često, šta ima veze...MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 08:03 Nikakva, nisam nikad ni rekao da trenutna situacija ne valja Nemate pojma koliko trivijalno izgleda ova frtutma oko pusenja u poredjenju sa drugim problemima, jbt udjes, popijes kafu, jedes, sta vec i ides dalje, neces sjediti 5 sati u kafani pa da ti je vazno pusi li narod ili ne. Vecina gradjana ionako jede poparu i kuruzu, ne mogu ni priustiti te burzujske obroke od 15-20 maraka
Tako isto ubijate ljude već decenijama, otkako su cigare došle u modu kroz američke filmove i reklame. Možemo do sutra raspravljati o tome koliko je to štetno i šta je važnije u ovom trenutku, ali ne moramo se složiti. Činjenica je da ti meni kao pušač smetaš u kafiću, a ja tebi kao nepušač ne smetam jer ne pušim. Činjenica je da ti ugrožavaš i MOJE zdravlje, a ja tvoje ne, i tu sva priča završava.
- piupiu
#1657 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Tako je @Didier, da podebljamo još jednom.Didier wrote: ↑29/11/2023 19:03Pa to je ona priča gdje kad voziš 100 na sat kroz grad drota pitaš što ne hapsi dilere. A to što ti nekoga možeš ubiti tom brzinom, pa ne dešava se često, šta ima veze...MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 08:03 Nikakva, nisam nikad ni rekao da trenutna situacija ne valja Nemate pojma koliko trivijalno izgleda ova frtutma oko pusenja u poredjenju sa drugim problemima, jbt udjes, popijes kafu, jedes, sta vec i ides dalje, neces sjediti 5 sati u kafani pa da ti je vazno pusi li narod ili ne. Vecina gradjana ionako jede poparu i kuruzu, ne mogu ni priustiti te burzujske obroke od 15-20 maraka
Tako isto ubijate ljude već decenijama, otkako su cigare došle u modu kroz američke filmove i reklame. Možemo do sutra raspravljati o tome koliko je to štetno i šta je važnije u ovom trenutku, ali ne moramo se složiti. Činjenica je da ti meni kao pušač smetaš u kafiću, a ja tebi kao nepušač ne smetam jer ne pušim. Činjenica je da ti ugrožavaš i MOJE zdravlje, a ja tvoje ne, i tu sva priča završava.
PS Mada, pušač može tvrditi da mu ugrožavamo mentalno zdravlje
- Logovan
#1658 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Hoće, hoće, kako neće, samo kako vlasnik kaže.MehmedPasaMoric wrote: ↑28/11/2023 22:19 Pa i bice tako... Onako kako vlasnik objekta kaze, a kome se ne svidja nek mu ne dolazi u objekat. Sasvim logicno, po meni
Kakvim drugim problemima? Je li ovo, pustimo se pušenja, hvatajmo se većih problema?MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 08:03 Nikakva, nisam nikad ni rekao da trenutna situacija ne valjaNemate pojma koliko trivijalno izgleda ova frtutma oko pusenja u poredjenju sa drugim problemima, jbt udjes, popijes kafu, jedes, sta vec i ides dalje, neces sjediti 5 sati u kafani pa da ti je vazno pusi li narod ili ne. Vecina gradjana ionako jede poparu i kuruzu, ne mogu ni priustiti te burzujske obroke od 15-20 maraka
Taman da sjedim pet minuta bitno mi je da li će pored mene neko pušiti ili ne. Nebitno je šta se jede opet smeta dok jedeš.
- Logovan
-
Hakiz
#1660 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Oksimoron?piupiu wrote: ↑29/11/2023 19:10Tako je @Didier, da podebljamo još jednom.Didier wrote: ↑29/11/2023 19:03Pa to je ona priča gdje kad voziš 100 na sat kroz grad drota pitaš što ne hapsi dilere. A to što ti nekoga možeš ubiti tom brzinom, pa ne dešava se često, šta ima veze...MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 08:03 Nikakva, nisam nikad ni rekao da trenutna situacija ne valja Nemate pojma koliko trivijalno izgleda ova frtutma oko pusenja u poredjenju sa drugim problemima, jbt udjes, popijes kafu, jedes, sta vec i ides dalje, neces sjediti 5 sati u kafani pa da ti je vazno pusi li narod ili ne. Vecina gradjana ionako jede poparu i kuruzu, ne mogu ni priustiti te burzujske obroke od 15-20 maraka
PS Mada, pušač može tvrditi da mu ugrožavamo mentalno zdravlje![]()
![]()
![]()
Hajde, slobodu recimo
- MehmedPasaMoric
#1661 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Majke mi bas nikakve razlike nema izmedju ovih protivnika pusenja i provaksera i masktarda iz vremena Covid-a
Zive ljudi u nekakvom svom svijetu i to ti je to
- Logovan
#1662 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 20:14 Majke mi bas nikakve razlike nema izmedju ovih protivnika pusenja i provaksera i masktarda iz vremena Covid-aZive ljudi u nekakvom svom svijetu i to ti je to
Nakon "ne može meni niko zabraniti", "vlasnik može raditi šta hoće", "kršenje ljudskih prava", "nemoj ići u kafiće gdje se puši ako ti smeta" i sličnih argumenata, došli smo i do poređenja sa Covidom.
-
last mohicans
#1663 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne vide to oni vašim i našim očima. Najsebičnija kategorija ljudi na svijetu. Ko Cerić što je onomad znao reći:Kome ba da se mi prilagođavamo? Danas na TV špici bilo malo priče o ovom zakonu. Neka djevojka nespremna mlatila praznu slamu, a doktorica putem linka svu priču okrenula na ustanove, radna mjesta i sl. Ko biva kafančure nisu mjesto trovanja nedužnih nepušača.
-
last mohicans
- piupiu
- piupiu
#1666 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Meni je ta priča k'o da su Miloradovi šegrti. Bezobrazluk na *last mohicans wrote: ↑29/11/2023 20:27Ne vide to oni vašim i našim očima. Najsebičnija kategorija ljudi na svijetu. Ko Cerić što je onomad znao reći:Kome ba da se mi prilagođavamo? Danas na TV špici bilo malo priče o ovom zakonu. Neka djevojka nespremna mlatila praznu slamu, a doktorica putem linka svu priču okrenula na ustanove, radna mjesta i sl. Ko biva kafančure nisu mjesto trovanja nedužnih nepušača.
- MehmedPasaMoric
#1667 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa prosto me ti stavovi posjecaju na stavove masktarda, iako te dvije situacije same po sebi nisu slicne... Sjeca li se iko kad se pozivalo na zabranu ulaska u bilo kakav objekat ljudima koji nisu vakcinisani? Na apele da se nevakcinisanim ukine mogucnost da se besplatno lijece od Covid-a? I sta je na kraju bilo od svega toga, naravno nista... Tako ce se i o ovome pricati za 3 godine kao o nekoj davnoj uspomeniLogovan wrote: ↑29/11/2023 20:18MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 20:14 Majke mi bas nikakve razlike nema izmedju ovih protivnika pusenja i provaksera i masktarda iz vremena Covid-aZive ljudi u nekakvom svom svijetu i to ti je to
![]()
Šta napisa....
Nakon "ne može meni niko zabraniti", "vlasnik može raditi šta hoće", "kršenje ljudskih prava", "nemoj ići u kafiće gdje se puši ako ti smeta" i sličnih argumenata, došli smo i do poređenja sa Covidom.![]()
- Didier
#1668 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Možeš ti to porediti koliko hoćeš, ali dosta govori i o tebi čim si očigledno antivakser.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 22:15Pa prosto me ti stavovi posjecaju na stavove masktarda, iako te dvije situacije same po sebi nisu slicne... Sjeca li se iko kad se pozivalo na zabranu ulaska u bilo kakav objekat ljudima koji nisu vakcinisani? Na apele da se nevakcinisanim ukine mogucnost da se besplatno lijece od Covid-a? I sta je na kraju bilo od svega toga, naravno nista... Tako ce se i o ovome pricati za 3 godine kao o nekoj davnoj uspomeniLogovan wrote: ↑29/11/2023 20:18MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 20:14 Majke mi bas nikakve razlike nema izmedju ovih protivnika pusenja i provaksera i masktarda iz vremena Covid-aZive ljudi u nekakvom svom svijetu i to ti je to
![]()
Šta napisa....
Nakon "ne može meni niko zabraniti", "vlasnik može raditi šta hoće", "kršenje ljudskih prava", "nemoj ići u kafiće gdje se puši ako ti smeta" i sličnih argumenata, došli smo i do poređenja sa Covidom.![]()
Međutim, u skoro cijeloj Evropi su ovi zakoni o pušenju zavladali i niko nije otišao nazad. Čak je i gomila pušača shvatila da je to bolje za sve, i danas se u normalnim zemljama čini kao davna prošlost ono što je kod nas sadašnjost.
Sjećam se i anketa na Klixu, gdje bi po 50.000 ljudi glasalo. Nekad je 75% ljudi bilo protiv zabrane pušenja, danas je taj isti broj ZA zabranu. Sve se to mijenja, kod nas malo sporije, ali se mijenja, i već dogodine će se poštovati, koliko god se ti nadao da ćeš fumarati nama normalnima u facu. Nećeš više
-
Hakiz
#1669 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Da nema šanse se govorilo o svemu šta nam je postalo normalna pojava. Pa i zabrana pušenja će zaživjeti kada prođu porođajne muke. Više nikome nije forka praviti belaj na paradi ponosa, možda još godina - dvije i policijska pratnja parade će prestati.
To ide najbolje preko djece. U školama djeci stvoriti odbojnost prema pušenju, onda ta djeca, osim što neće postati pušači, vršit će pritisak na roditelje koji puše .
Tako se radilo i sa ekologijom po SAD i Evropi. Djeci je stvorena svijest o potrebi za recikliranjem i ostalim stvarima vezanim za ekologiju, pa su onda ta djeca svoje roditelje koji su živjeli u svijetu koji za ekologiju nije bilo briga počeli gledati tugaljivim i optužujućim pogledima, i roditelji su zbog djece, prvo u šali, a onda ozbiljno prazvili ekološku svijest.
Treba preko djece takve stvari raditi. Jer djeca su vojska najjača.
Samo me interesuje, oni koji se bore da ovdje ne prođe zabrana, kako prežive kada odu negdje gdje nema pušenja? Ne putuju nigdje, putuju samo tamo gdje nema zabrana, kako?
To ide najbolje preko djece. U školama djeci stvoriti odbojnost prema pušenju, onda ta djeca, osim što neće postati pušači, vršit će pritisak na roditelje koji puše .
Tako se radilo i sa ekologijom po SAD i Evropi. Djeci je stvorena svijest o potrebi za recikliranjem i ostalim stvarima vezanim za ekologiju, pa su onda ta djeca svoje roditelje koji su živjeli u svijetu koji za ekologiju nije bilo briga počeli gledati tugaljivim i optužujućim pogledima, i roditelji su zbog djece, prvo u šali, a onda ozbiljno prazvili ekološku svijest.
Treba preko djece takve stvari raditi. Jer djeca su vojska najjača.
Samo me interesuje, oni koji se bore da ovdje ne prođe zabrana, kako prežive kada odu negdje gdje nema pušenja? Ne putuju nigdje, putuju samo tamo gdje nema zabrana, kako?
- MehmedPasaMoric
#1670 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
50 000 glasaca u anketi je 1.6% od ukupne populacije od 3 miliona... Ako pricamo o europeizaciji i demokratizaciji ovog drustva, onda ne zaboravimo da je i misljenje dede Sabahudina, stocara sa Kupresa o zabrani pusenja podjednako vazno kao i misljenje ekoloski osvjestenog i proevropski nasadjenog IT strucnjaka Zlatana sa Marindvora (tu zivi pod kirijom, a inace je od Gorazda, ali suti). Imam dvije vijesti za tebe, obje su lose, prva je da dedu Sabahudina boli cosak i da mu niko nista ne moze zabraniti a druga je da zivis u drzavi gdje je 80% ljudi dedo Sabahudin.Didier wrote: ↑30/11/2023 00:46Možeš ti to porediti koliko hoćeš, ali dosta govori i o tebi čim si očigledno antivakser.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 22:15Pa prosto me ti stavovi posjecaju na stavove masktarda, iako te dvije situacije same po sebi nisu slicne... Sjeca li se iko kad se pozivalo na zabranu ulaska u bilo kakav objekat ljudima koji nisu vakcinisani? Na apele da se nevakcinisanim ukine mogucnost da se besplatno lijece od Covid-a? I sta je na kraju bilo od svega toga, naravno nista... Tako ce se i o ovome pricati za 3 godine kao o nekoj davnoj uspomeni
Međutim, u skoro cijeloj Evropi su ovi zakoni o pušenju zavladali i niko nije otišao nazad. Čak je i gomila pušača shvatila da je to bolje za sve, i danas se u normalnim zemljama čini kao davna prošlost ono što je kod nas sadašnjost.
Sjećam se i anketa na Klixu, gdje bi po 50.000 ljudi glasalo. Nekad je 75% ljudi bilo protiv zabrane pušenja, danas je taj isti broj ZA zabranu. Sve se to mijenja, kod nas malo sporije, ali se mijenja, i već dogodine će se poštovati, koliko god se ti nadao da ćeš fumarati nama normalnima u facu. Nećeš više![]()
Ja bukvalno nisam cuo da bilo ko u stvarnom zivotu prica o tom zakonu niti da za njega mari, jedino su ovde na forumu nekakve specijalne pahuljice koje bi dizale bunu sto im smrde kaputi
-
Hakiz
#1671 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Skontali ljudi da zakon treba poštovati, pa nema potrebe o tome raspravljati?MehmedPasaMoric wrote: ↑30/11/2023 01:4650 000 glasaca u anketi je 1.6% od ukupne populacije od 3 miliona... Ako pricamo o europeizaciji i demokratizaciji ovog drustva, onda ne zaboravimo da je i misljenje dede Sabahudina, stocara sa Kupresa o zabrani pusenja podjednako vazno kao i misljenje ekoloski osvjestenog i proevropski nasadjenog IT strucnjaka Zlatana sa Marindvora (tu zivi pod kirijom, a inace je od Gorazda, ali suti). Imam dvije vijesti za tebe, obje su lose, prva je da dedu Sabahudina boli cosak i da mu niko nista ne moze zabraniti a druga je da zivis u drzavi gdje je 80% ljudi dedo Sabahudin.Didier wrote: ↑30/11/2023 00:46Možeš ti to porediti koliko hoćeš, ali dosta govori i o tebi čim si očigledno antivakser.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 22:15
Pa prosto me ti stavovi posjecaju na stavove masktarda, iako te dvije situacije same po sebi nisu slicne... Sjeca li se iko kad se pozivalo na zabranu ulaska u bilo kakav objekat ljudima koji nisu vakcinisani? Na apele da se nevakcinisanim ukine mogucnost da se besplatno lijece od Covid-a? I sta je na kraju bilo od svega toga, naravno nista... Tako ce se i o ovome pricati za 3 godine kao o nekoj davnoj uspomeni
Sjećam se i anketa na Klixu, gdje bi po 50.000 ljudi glasalo. Nekad je 75% ljudi bilo protiv zabrane pušenja, danas je taj isti broj ZA zabranu. Sve se to mijenja, kod nas malo sporije, ali se mijenja, i već dogodine će se poštovati, koliko god se ti nadao da ćeš fumarati nama normalnima u facu. Nećeš više![]()
Ja bukvalno nisam cuo da bilo ko u stvarnom zivotu prica o tom zakonu niti da za njega mari, jedino su ovde na forumu nekakve specijalne pahuljice koje bi dizale bunu sto im smrde kaputi
- Didier
#1672 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Kakva primitivna priča, Tito mili...

-
elk
#1673 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Polomi frajko moric
Dzaba tupimo tastaturu. Nista od ovog tzv zakona. Ni sad, ni kasnije. Do proljeca i basta bye
Dzaba tupimo tastaturu. Nista od ovog tzv zakona. Ni sad, ni kasnije. Do proljeca i basta bye
- Ateista
#1674 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
2% nikad nije bilo, ali vremena se mijenjaju i sve je manje pusaca, kao sto je nekad bilo trend da se pusi danas to postaje sramota i dobro je da je tako,sve manje ljudi pusi i sve vise je onih koji su za zabranu a manje onih koji se tome protive, cak i sve veci broj pusaca se slaze sa zabranom.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 12:13Prvo ja nisam pusac, drugo za razliku od tebe svjestan sam cinjenice da zivim u drzavi u kojoj su zakoni neke generalne preporuke kako se treba ili ne treba ponasati a ne sveto slovo koje cemo svi slijepo i bez pogovora slijediti, trece kako je u inostranstvu to me zaboli Hasimaga jer mi plata nije inostrana pa ne mozes ocekivati ni da mi pridrzavanje zakona bude u stilu inostranstva, cetvrto od milion problema u drzavi ispada pusenje najveci problem jer eto zaboga zdravstveno osvijesteni gradjani ne mogu izaci na kafu a da im se kaput ne usmrdi. Koga je briga za to? Mene nije, pusace nije, vlasnike kafana nije, drzavu nije, dakle samo vas par % koji ne pusite a imate dovoljno para i vremena za bacanje da sjedite po kafanama jeste, sto znaci da se po tom pitanju nikad nista nece preduzeti. Jer ako drzava ne moze sprovesti u djelo stvari koje su u interesu 99.9% gradjana, onda sigurno nece provesti ni one koje su interesu 2% gradjanaeeeeeee wrote: ↑29/11/2023 10:36Ček samo maloMehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 08:03
Nikakva, nisam nikad ni rekao da trenutna situacija ne valjaNemate pojma koliko trivijalno izgleda ova frtutma oko pusenja u poredjenju sa drugim problemima, jbt udjes, popijes kafu, jedes, sta vec i ides dalje, neces sjediti 5 sati u kafani pa da ti je vazno pusi li narod ili ne. Vecina gradjana ionako jede poparu i kuruzu, ne mogu ni priustiti te burzujske obroke od 15-20 maraka
Je li Zakon usvojen?
Sad ti pametujes eto ne zadržavam se čitav dan u kafiću da tačno, ali nepušači neće da uđu i smrde kao suho meso ne znam šta je tu problem.
Ako ti imaš prava kao pušač da zapališ zašto nepušač nema pravo da ti ne zapališ gdje hoćeš?
Opet ponavljam imamo li zakon ima šta ćemo sad da nastavimo po starom ee neće da može.
Svi pušači se u inostranstvu pridržavaju i gorih zakona, a eto u Bosni vazda imamo preče od prečeg.
Pa hajmo krenuti od ovog ako ćemo svaki ne poštovati kao ovaj gdje nam je početak?
Poredjenje sa covje mjerama i nametanjem vakcina nije uporedivo, nisam antivakser ali sam bio itekako protiv idiotakih zatvaranja i primoravanja drugih na nedovoljno ispitane vakcine, meni je jedna napravila velike zdravstvene probleme o cemu sam pisao, ali ovo se ne moze porediti sa tim ni na koji nacin. Niko ne brani pusacima da udju u objekat, niko ne trazi da koristis nesto sto ne zelis, samo ce se zabraniti da pusis u objektu. Svako moze uci, ali se mora strpiti da zapali ili izaci vani, sasvim jednostavno i logicno rjesenje koje su prihvatile civilizovane drzave.
- MehmedPasaMoric
#1675 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Nije poenta u tome koliko ljudi u BiH pusi nego koliko ljudi u BiH zanima je li pusenje dozvoljeno ili zabranjeno, i da li se zakon provodi, takvih je 2% ukljucujuci i pusace i nepusace. Evo ja sam nepusac ali ne mogu nabrojati 5 objekata u Sarajevu u kojima se pusi ili ne pusi, jednostavno ne zanima me to.Ateista wrote: ↑30/11/2023 09:272% nikad nije bilo, ali vremena se mijenjaju i sve je manje pusaca, kao sto je nekad bilo trend da se pusi danas to postaje sramota i dobro je da je tako,sve manje ljudi pusi i sve vise je onih koji su za zabranu a manje onih koji se tome protive, cak i sve veci broj pusaca se slaze sa zabranom.MehmedPasaMoric wrote: ↑29/11/2023 12:13Prvo ja nisam pusac, drugo za razliku od tebe svjestan sam cinjenice da zivim u drzavi u kojoj su zakoni neke generalne preporuke kako se treba ili ne treba ponasati a ne sveto slovo koje cemo svi slijepo i bez pogovora slijediti, trece kako je u inostranstvu to me zaboli Hasimaga jer mi plata nije inostrana pa ne mozes ocekivati ni da mi pridrzavanje zakona bude u stilu inostranstva, cetvrto od milion problema u drzavi ispada pusenje najveci problem jer eto zaboga zdravstveno osvijesteni gradjani ne mogu izaci na kafu a da im se kaput ne usmrdi. Koga je briga za to? Mene nije, pusace nije, vlasnike kafana nije, drzavu nije, dakle samo vas par % koji ne pusite a imate dovoljno para i vremena za bacanje da sjedite po kafanama jeste, sto znaci da se po tom pitanju nikad nista nece preduzeti. Jer ako drzava ne moze sprovesti u djelo stvari koje su u interesu 99.9% gradjana, onda sigurno nece provesti ni one koje su interesu 2% gradjanaeeeeeee wrote: ↑29/11/2023 10:36
Ček samo malo
Je li Zakon usvojen?
Poredjenje sa covje mjerama i nametanjem vakcina nije uporedivo, nisam antivakser ali sam bio itekako protiv idiotakih zatvaranja i primoravanja drugih na nedovoljno ispitane vakcine, meni je jedna napravila velike zdravstvene probleme o cemu sam pisao, ali ovo se ne moze porediti sa tim ni na koji nacin. Niko ne brani pusacima da udju u objekat, niko ne trazi da koristis nesto sto ne zelis, samo ce se zabraniti da pusis u objektu. Svako moze uci, ali se mora strpiti da zapali ili izaci vani, sasvim jednostavno i logicno rjesenje koje su prihvatile civilizovane drzave.