Opet ponavljam, to je bespredmetno.mani86 wrote: ↑25/11/2023 12:11pa isto i policija ima dokaz da je uslikan i da je sistem to zaveo kao neregistrovanMishelinke wrote: ↑25/11/2023 12:06Za sud je sve mimo saobraćajne i ZOBS-a bespredmetno.mani86 wrote: ↑25/11/2023 11:43
slika je dokaz mupa kao sto je "saobracajna" dokaz vozaca
ne znam bas da li ce sud vise vuci na stranu vozaca u odnosu na mup
kao sto su rekli zavisi od sudije i od niza okolnosti kako ce biti od oslobadjajuce preko minimalne do maksimalne je moguc njegov ishod
a ja sam napisao sta bi mogla biti greska
a to je sistem koji moguce drugacije radi kad registracija istekne pa se produzi od one koja se produzi u toku vazenja registracije
Očigledno ovdje mnogi nisu ni prošli pored suda, a kamo li bili na nekom ročištu pa pišu svašta.
Slike, zapisi, evidencije, "klikanje", to možda pije vode u kafanama, na forumu, na sijelima, trač partijama, na sudu ne.
Isto kao što nekima ne radi internet, baci karticu i kaže ne mogu mi ništa, nije mi radilo. Ode na sud, počne priču da mu nije radilo i zato nije platio, a sudija pita samo "imate li dokaz o uplati?". Nemaš, kraj priče. Sve ostalo, da ne znam ti šta da pokažeš i prložiš, sud ne zanima.
Potvrda o registraciji je potvrda da si tad i tad bio registrovan. Imaš to ili nemaš, treće ne postoji.
rociste na sudu nije jednostrana radnja kao sto je ti zelis prikazati
sud ce sigurno uzeti kao dokaze i jednu i drugu stranu sta priloze
opet govorim ne znam kako to ide pravno i sl pa ne zelim da raspravljam o tome al se mora naci "krivac" da li je to vozac ili mup naci ce se
onda vjerovatno ide naknadno sudski ko sta kako u koji moze biti ukljucen vozac a i ne mora zavisno sta odluci sudija je li kriv on ili nije a to ne mozemo reci sigurno kao sto ti predstavljas
Sud će uzeti dokaze obje strane, ali dokazi MUP-a u ovom slučaju nemaju nikakvu vrijednost u odnosu na dokaz odbrane, tj. u odnosu na saobraćajnu dozvolu i taj dokaz neće ni vrednovati. Ko je krivac, sud ne zanima, niti je sud istražni organ da istražuje ko je napravio grešku i ko je krivac, niti je to predmet procesa.
Predmet je da MUP tvrdi da taj i taj dan, vozilo to i to nije registrovano i prilaže sliku. Druga strana tvrdi da jeste registrovano i prilaže saobraćajnu. Uvidom u saobraćajnu, slučaj se zaključuje. Saobraćajna uvijek iznad bilo kojeg drugo akta i dokaza u ovom slučaju.
Sad, ko je napravio zajeb, jel greška u MUP-u, ili je odbrana našla rupu pa se izvukla, falsifikovala saobraćajnu, ili nešto treće, to nije stvar suda da utvrđuje, već interna stvar mupa, tužilaštva,....