Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
emmir1

#42326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

zarko.filip wrote: 23/11/2023 01:06 Mene interesuje da li je neko sa foruma otisao da izraelske ambasade da izjavi saucesce zbog ubijenih neduznih civila u teroristickom napadu Hamasa?Da li je neko otisao do ambasade Njemacke,SAD,Britanije....da se raspita da li znaju nesto o njihovim gradjanima koje su oteli teroristi?
Da li te drzave imaju pravo i obavezu da napadnu Hamas zbog svojih otetih gradjana?

Dakako da imaju.

I svi bi volili da to rade, ali nazalost oni pobise djecu i žene.

Sada vec 7000 djece.
Zamisli to je par cijelih skola punih djece i sve ih pobiju.

Koji kurcev Hamas.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#42327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrw ... _ostalo_d
HRW: Izrael kažnjava djecu za zločine Hamasa, Hrvatska je na krivoj strani

IZRAEL kolektivnim kažnjavanjem palestinskih civila čini ratni zločin, a Hrvatska bi to trebala osuditi, rekao je Andrew Stroehlein iz organizacije za ljudska prava Human Rights Watch u razgovoru Hini.

"Hamasov napad bez sumnje treba osuditi i tretirati kao ratni zločin (...), no trebamo vidjeti i da europske vlade, uključujući hrvatsku vladu, osude ono što Izrael čini. To je stvar principa", rekao je Stroehlein, direktor za komunikaciju HRW-a za Europu.

"Moramo se usprotiviti ratnim zločinima, počinili ih naši prijatelji ili neprijatelji", dodao je.

"Treba li kažnjavati djecu?"
U Pojasu Gazu poginulo je više od 12.000 Palestinaca, prema podacima Hamasa. Među njima je jako puno djece. "Treba li djecu kažnjavati?" pita se Stroehlein i poziva, u prvom koraku, da Izrael okonča blokadu Pojasa Gaze.

"Nije dozvoljeno na ratne zločine odgovarati ratnim zločinima. Kolektivno kažnjavanje je ono što Izrael čini u Gazi prekidom opskrbe vodom i strujom, blokiranjem pomoći u hrani i medicinskim potrepštinama. Kažnjava 2.2 milijuna ljudi zbog užasnih zlodjela male skupine", rekao je Stroehlein.

To što je jedna strana počinila zvjerstva ne znači da druga može raditi što hoće, rekao je Stroehlein. "Da susjed dođe i zapali vam kuću, ne idete vi onda zapaliti susjedovu kuću. I jedno i drugo je protuzakonito", dodao je.

Izraelska vlada i Hamas dogovorili su u srijedu privremeno primirje, odnosno oslobađanje 50 žena i djece koje palestinski džihadisti drže u Gazi kao taoce u zamjenu za četverodnevni prekid borbi i oslobađanje 150 Palestinaca iz izraelskih zatvora.

No humanitarna kriza neće se riješiti u četiri dana prekida borbi. Pomoć pristiže samo preko prijelaza Rafah pod kontrolom Egipta, ali u nedovoljnim količinama. Zatvorena su još dva prijelaza koja bi mogla ubrzati isporuku osnovnih životnih potrepština, Erez i Kerem Shalom, ali oni spajaju Izrael s Pojasom Gaze.

Hrvatska vlada "na krivoj strani"
Stroehlein je izdvojio Belgiju kao članicu Europske unije koja je poslala snažnu poruku na način da je osudila ratne zločine i Hamasa i Izraela te pozvala na sankcije Izraelu i zaustavljanje priljeva novca Hamasu.

"Nažalost, hrvatska vlada je trenutačno na krivoj strani i ne pridružuje se drugim europskim partnerima koju su više uravnoteženi, poput Belgije", rekao je Stroehlein i dodao da se od svih europskih vlada očekuje da zauzmu "više uravnotežen i principijelan pristup i onaj koji podržava pravdu".

Stroehlein smatra da će upravo dovođenje počinitelja ratnih zločina pred lice pravde dovesti do dugoročnije stabilnosti na Bliskom istoku. "Počiniteljima (ratnih zločina) se treba suditi. Bit ćemo bliže miru i sigurnosti ako budemo podržavali pravdu", rekao je.

:thumbup:
Bosanski_kralj

#42328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

zarko.filip wrote: 23/11/2023 01:06 Mene interesuje da li je neko sa foruma otisao da izraelske ambasade da izjavi saucesce zbog ubijenih neduznih civila u teroristickom napadu Hamasa?Da li je neko otisao do ambasade Njemacke,SAD,Britanije....da se raspita da li znaju nesto o njihovim gradjanima koje su oteli teroristi?
Da li te drzave imaju pravo i obavezu da napadnu Hamas zbog svojih otetih gradjana?
Jesi ti otišao?
jazzer

#42329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jazzer »

"LOŠE ZA IMIDŽ IZRAELA"

Američka administracija zabrinuta da će primirje omogućiti novinarima da pokažu razaranje Gaze
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /231122043

A da cijelom svijetu pogase internet i televiziju, iskljuce struju, dok ova fasisticka govna zavrse posao?
SmokingMan

#42330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Izrael će iz ovoga izaći neokrznut u svakom pogledu, stvar determinizma.
splinter

#42331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Bosanski_kralj wrote: 23/11/2023 08:10
Jesi ti otišao?
Mislim da je u pravu. Ljutili se mi ili ne, ali svijet ima pravo da zna koliko je tačno izraelskih civila pobio zločinački IDF što na muzičkom festivalu, što gdje god je nešto šušnulo tog 07.10. i kako će pravdati taj svoj zločin nad pobijenim civilima stranim državljanima veleposlanstvima th zemalja.
Eto mene konkretno to zanima i planiram se obratiti izraelskoj veleposlanici, a sa ciljem dobijanja traženih odgovora.
Što se tiče otetih civila, nažalost ima i pogunulih ali opće je poznato da svi su pobijeni djelovanjem opet tog istog idf-a, prije svega u zračnim napadima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#42332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

jazzer wrote: 23/11/2023 08:22
"LOŠE ZA IMIDŽ IZRAELA"

Američka administracija zabrinuta da će primirje omogućiti novinarima da pokažu razaranje Gaze

A da cijelom svijetu pogase internet i televiziju, iskljuce struju, dok ova fasisticka govna zavrse posao?
Biden Admin warns it might not support next phase of Israel's war
Ima i ovo od sinoć. Mislim da je ogroman pritisak na demokrate, tako da ćemo vidjeti šta će biti nakon ove razmjene koja je odgođena za sutra. Vjerovatno im neće biti dozvoljeno da ubijaju i po jugu.
apsidejzi

#42333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

jazzer wrote: 23/11/2023 08:22
"LOŠE ZA IMIDŽ IZRAELA"

Mozda je vrijeme da malo pocnes i kriticki razmisljati i ne lijepiti se na click bait ko muha na govno. Prva recenica u tekstu: "Neki dužnosnici Bidenove administracije" - tacnije dva. Administracija broji na hiljade ljudi. Novinari su majstori uvelicavanja. Ako do sada to nisi skontao, ti si izgubljen slucaj. Zednog cete pronijeti preko vode.
Tvrtko II Kotromanić

#42334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

General War wrote: 22/11/2023 23:32
Tvrtko II Kotromanić wrote: 22/11/2023 23:06
Chmoljo wrote: 22/11/2023 23:00

Koji su motivi ovog Kabirija? Shvatam da u hercegovini ima zainteresovanih za kenjanje po Sarajevu, ali ne mogu vjerovati da ovo radi za njihovu ljubav?

Sta je njega licno pogodilo da misli da moze siljiti kurac ko da je u Ramali?
Lik je inace stava da jevreji u Sarajevu i drugim mjestima gdje muslimani čine većinu u BiH žive u strahu
Ovo im je izrekao tokom obilježavanja 70 god izraela ove godine; ljudi su ga naravno otpilili

Inače bogataš, nezz je li on ili mu je neko u familiji LGBT al je i kao što vidimo drama queen :D
..joooj hoce bit dreke...samo kad budu trazili Bas Carsiju nazad u restituciji :D
ti si jedan smijesni salonac
HD_2015

#42335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HD_2015 »

Cionistička gamad ne preza ni od čega:
"Karić prijavila FUP-u direktora Aluminija Kabirija: 'Uznemirava me..."
...
Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno-u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas,
...
poručujući mi u njima da će mi "historija suditi vrlo brzo", te da mi se moji stavovi "neće oprostiti" itd.
Gdje god su bili, samo su probleme pravili. Kada im se vrati, onda su oni žrtve.
zarko.filip

#42336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zarko.filip »

Chmoljo wrote: 23/11/2023 01:42
Nemaju osim ako im ne ubiju starog svata.
Ma bravo.
General War

#42337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HD_2015 wrote: 23/11/2023 09:17 Cionistička gamad ne preza ni od čega:
"Karić prijavila FUP-u direktora Aluminija Kabirija: 'Uznemirava me..."
...
Od toga dana Amir Gross Kabiri što javno, što tajno-u inbox mojih društvenih mreža šalje fotografije ubijene djece, optužuje me da podržavam Hamas,
...
poručujući mi u njima da će mi "historija suditi vrlo brzo", te da mi se moji stavovi "neće oprostiti" itd.
Gdje god su bili, samo su probleme pravili. Kada im se vrati, onda su oni žrtve.
Ja ba, sve se na jadnog bosnju namjerilo; ustase, cetnici, jevreji :-)
...ova guska je tipicna refleksija mentalnog sklopa prosjecnog bosnje podno Jahorine..."nista ni ne znamo, a znamo sve".
caros

#42338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Image

Kada ovaj lik i general sratko drže pridike. Chmoljo pocrveni i vrati se.
dr_Evil

#42339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

caros wrote: 23/11/2023 09:42 Image

Kada ovaj lik i general sratko drže pridike. Chmoljo pocrveni i vrati se.
Sve je ovo najveci sin kriv, hebala ga ljudska prava i pomirenje. Da onaj dan je samo malo britvu jace pritiskao sve bi lakse bilo.
sumirprimus

#42340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sakib_jebivjetric wrote: 22/11/2023 22:27 Kaže @Bobi suprostavi mu se argumentima.
Moraš prvo biti gad i smetljar kao on, a malo i psihopata.
Na čast Vam drugovi moderatori :thumbup:
Post ti je prijavljen, na opetovano nicim izazvano licno vrijedjanje! Kontas da time pokazujete svoju nemoc u nedostatku kvalitetne kontraargumentacije?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/11/2023 09:11

čisto podjebavanje i provociranje.
sumirprimus

#42342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

"

tako kazu, prvo javno izrazavanje nezadovoljstva hamasom u gazi?
Tvrtko II Kotromanić

#42343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Chmoljo wrote: 23/11/2023 10:02
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/11/2023 09:11

čisto podjebavanje i provociranje.
Da da, zato i jeste funny
sumirprimus

#42344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

u neku ruku provocira i podjebava da, ali vidite i sami kakvo je stvarno misljenje evrope o palestinskom pitanju, migrantima i sl. Posto je ovde uveliko bilo price o toj podrsci naroda i ulice palestinskoj stvari. Vidimo na izborima koga evropljani stvarno porzavaju i kakvo misljenje imaju, to sto sute ne znaci da podrzavaju. Ovo je vise i nama opomena, da shvatimo u kakvom okuzenju zivimo i da se okrenemo svojim problemima a ne tudjim ako imamo imalo razuma.
jazzer

#42345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jazzer »

apsidejzi wrote: 23/11/2023 08:58 Mozda je vrijeme da malo pocnes i kriticki razmisljati i ne lijepiti se na click bait ko muha na govno. Prva recenica u tekstu: "Neki dužnosnici Bidenove administracije" - tacnije dva. Administracija broji na hiljade ljudi. Novinari su majstori uvelicavanja. Ako do sada to nisi skontao, ti si izgubljen slucaj. Zednog cete pronijeti preko vode.
Da, treba kriticki promisliti. Jer ovo je prva vijest koja ukazuje na to da amerikanci zele medijskom manipulacijom sakriti srazmjere stradanja Palestinaca, do sada su bili maksimalno fer prema obje strane.

Nije li do sada masa urednika i novinara sa ''najdemokratskijih medija'' na svijetu otjerana upravo zato sto su se usudili reci istinu? Pa ti je briga americke administracije oko narativa ovog fasistickog divljanja Izraela fake news? Ili novinari pretjeruju?

U pravu si odrasli covjece kojeg niko ne moze zednog prenijeti preko vode.

A to lijepljenje ''ko muha na govno'' ostavi za tatu i mamu, kada dodjes kuci.
Tvrtko II Kotromanić

#42346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

sumirprimus wrote: 23/11/2023 10:16 u neku ruku provocira i podjebava da, ali vidite i sami kakvo je stvarno misljenje evrope o palestinskom pitanju, migrantima i sl. Posto je ovde uveliko bilo price o toj podrsci naroda i ulice palestinskoj stvari. Vidimo na izborima koga evropljani stvarno porzavaju i kakvo misljenje imaju, to sto sute ne znaci da podrzavaju. Ovo je vise i nama opomena, da shvatimo u kakvom okuzenju zivimo i da se okrenemo svojim problemima a ne tudjim ako imamo imalo razuma.
Vala da krenemo sa pljuvanjem migranata, palestinaca i svih drugih po kojima ovi savremeni evropski desničari pljuju opet im.se ne bi svidjelo
Dzaba sve, opet imamo to naše kulturološko i tradicijsko naslijeđe prema kojem evropski ur -fasisti osjećaju gađenje i ne smatraju ga dijelom uzvišene judeo -krscanske evrope.

Ovo isto kad sam negdje u bespućima interneta našao neki intervju gdje su neki poljski neonacisti pričali sa onim ublehama iz BPNP-a, kao mi hoćemo da budemo isto ko i vi, islam pljuc ovo ono al dzaba ne uklapas se i gotovo :lol:

Helem, nisam na nekoj poziciji tako da imam taj "luksuz" da ono što je humano i što mi je u mojoj tradiciji blisko ne odbacujem i ne ignorisem tako da
Palestina :thumbup: :bih:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#42347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

stvarno misljenje o nekom drugom narodu? Moze oni biti kakvo god hoces, ali ako nema interesa, to misljenje ide u kantu.

Kad cemo nauciti da svijet funkcionise na interesima, a ne na empatiji, dobroti, ljudskosti?

Evo reicmo Ukrajina. Ako bi nama u BIH bilo dobro da li bi dopustili da Ukrjaina bude unistena, pripojena rasiji i da rade sta hoce s tim stanovnistvom? APSOLUTNO bi to potpisali odmah juce.

Da li bi Ukrajina isto uradila za BIH, da BIH nestane a da Ukrajina dobije sto zeli? APSOLUTNO!

Da li bi Palestinci sutra potpisali da BIH bude crna tacka na mapi samo da oni dobiju sa zele? APsolutno, ne bi se okrenuli ni na momenat. Realnost.
Bosanski_kralj

#42348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Ono kad odrasli čovjek jedino mišljenje Evropljanja i zapada smatra za ispravnim.

Kultura i civilizacija koja je toliko zla nanijela svojim kolonijama i drugim narodima, treba biti referentna tačka kad pričamo o bilo čemu.

Evropi i Zapadu generalno, skidam kapu za odnos prema svojim građanima. Tu trebaju biti primjer drugima. Ali za odnos prema drugim narodima i nacijama su bljak.

I znam da će sad krenuti priča nisu ni ovi, ni oni ništa bolji, ali ti drugi bar ne glume neke demokrate, ne pozivaju se na ljudska prava.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bosanski_kralj wrote: 23/11/2023 10:33 Ono kad odrasli čovjek jedino mišljenje Evropljanja i zapada smatra za ispravnim.

Kultura i civilizacija koja je toliko zla nanijela svojim kolonijama i drugim narodima, treba biti referentna tačka kad pričamo o bilo čemu.

Evropi i Zapadu generalno, skidam kapu za odnos prema svojim građanima. Tu trebaju biti primjer drugima. Ali za odnos prema drugim narodima i nacijama su bljak.

I znam da će sad krenuti priča nisu ni ovi, ni oni ništa bolji, ali ti drugi bar ne glume neke demokrate, ne pozivaju se na ljudska prava.
a koja je to država bila u poziciji moći da drugoj može raditi šta hoće, a da se odnosila prema istima sa uvažavanjem i poštovanjem i bez ikakvih loših namjera?

države treba prestati posmatrati kao žive organizme, i onda će neke stvari biti realnije za vidjeti.
sumirprimus

#42350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/11/2023 10:22
sumirprimus wrote: 23/11/2023 10:16 u neku ruku provocira i podjebava da, ali vidite i sami kakvo je stvarno misljenje evrope o palestinskom pitanju, migrantima i sl. Posto je ovde uveliko bilo price o toj podrsci naroda i ulice palestinskoj stvari. Vidimo na izborima koga evropljani stvarno porzavaju i kakvo misljenje imaju, to sto sute ne znaci da podrzavaju. Ovo je vise i nama opomena, da shvatimo u kakvom okuzenju zivimo i da se okrenemo svojim problemima a ne tudjim ako imamo imalo razuma.
Vala da krenemo sa pljuvanjem migranata, palestinaca i svih drugih po kojima ovi savremeni evropski desničari pljuju opet im.se ne bi svidjelo
Dzaba sve, opet imamo to naše kulturološko i tradicijsko naslijeđe prema kojem evropski ur -fasisti osjećaju gađenje i ne smatraju ga dijelom uzvišene judeo -krscanske evrope.

Ovo isto kad sam negdje u bespućima interneta našao neki intervju gdje su neki poljski neonacisti pričali sa onim ublehama iz BPNP-a, kao mi hoćemo da budemo isto ko i vi, islam pljuc ovo ono al dzaba ne uklapas se i gotovo :lol:

Helem, nisam na nekoj poziciji tako da imam taj "luksuz" da ono što je humano i što mi je u mojoj tradiciji blisko ne odbacujem i ne ignorisem tako da
Palestina :thumbup: :bih:
Zsto onda shvatate pisanje gw kao provokaciju i podjebanciju?
To sto ti sada pricas ja sam vec negdje cuo, mislim od strane ZK, istu pricu i on prica i lagano se uvlaci "tzv patriotskom bosnjackom bloku" zarad ubiranja jefitnih dnevnopolitickih poena. I legitimno naravno, osim njegovom mjesta u predsjednistvu.
Nama ce problem predstavljati i euro stranke centra i desnice u narednom periodu, a kamol ultra desni i neonaci proruski orijentirani.
Otkad je nama palestina u tradiciji ne razumiejm pa se ne odbacuje, sta je nama palestina? Sta smo mi ikome u sivjetu duzni?
Locked