sumirprimus wrote: ↑23/11/2023 10:16
u neku ruku provocira i podjebava da, ali vidite i sami kakvo je stvarno misljenje evrope o palestinskom pitanju, migrantima i sl. Posto je ovde uveliko bilo price o toj podrsci naroda i ulice palestinskoj stvari. Vidimo na izborima koga evropljani stvarno porzavaju i kakvo misljenje imaju, to sto sute ne znaci da podrzavaju. Ovo je vise i nama opomena, da shvatimo u kakvom okuzenju zivimo i da se okrenemo svojim problemima a ne tudjim ako imamo imalo razuma.
Vala da krenemo sa pljuvanjem migranata, palestinaca i svih drugih po kojima ovi savremeni evropski desničari pljuju opet im.se ne bi svidjelo
Dzaba sve, opet imamo to naše kulturološko i tradicijsko naslijeđe prema kojem evropski ur -fasisti osjećaju gađenje i ne smatraju ga dijelom uzvišene judeo -krscanske evrope.
Ovo isto kad sam negdje u bespućima interneta našao neki intervju gdje su neki poljski neonacisti pričali sa onim ublehama iz BPNP-a, kao mi hoćemo da budemo isto ko i vi, islam pljuc ovo ono al dzaba ne uklapas se i gotovo
Helem, nisam na nekoj poziciji tako da imam taj "luksuz" da ono što je humano i što mi je u mojoj tradiciji blisko ne odbacujem i ne ignorisem tako da
Palestina