Sarajevo Construction
- oldtajmer
#22976 Re: Sarajevo Construction
ma niksic ostvario svoj zivotni cilj uhljebio se do kraja zivota pa onda sad moze rahat da kenja o bilo cemu,libo ga racku
- Haris.ba
-
BadBoy
#22978 Re: Sarajevo Construction
Pa ni Brena nije ista kao što je bila 83ćetramvajtrojka wrote: ↑19/11/2023 14:26
2/3 osoba koje bi da ostave Skenderiju kakva trenutno jeste su ove koje bi sve zaledili u ovoj 83oj![]()
![]()
![]()
- vjeshalica
#22979 Re: Sarajevo Construction
Jel jedina solucija tu sagraditi 5 nebodera ili ima nesto drugo?
- oldtajmer
#22980 Re: Sarajevo Construction
znam da nije ali dobro znas kad udjes u te vode uvijek negdje neka fotelja ceka na tebe, ako nista nakace te za nekog savjetnika
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#22981 Re: Sarajevo Construction
Time se najlakse prepada narod. Neboderi, vjetrovi, arapi...vjeshalica wrote: ↑19/11/2023 16:03 Jel jedina solucija tu sagraditi 5 nebodera ili ima nesto drugo?
- vjeshalica
#22982 Re: Sarajevo Construction
Nije poenta u prepadanju, kad se pocne graditi i sagradi onda....je druga pr8caizvrsni direktor wrote: ↑19/11/2023 16:09Time se najlakse prepada narod. Neboderi, vjetrovi, arapi...vjeshalica wrote: ↑19/11/2023 16:03 Jel jedina solucija tu sagraditi 5 nebodera ili ima nesto drugo?
- dječak sa šibicama
#22983 Re: Sarajevo Construction
U svakom normalnom gradu Europe izgradnja novih sportskih objekata je jedan od prioriteta, samo bi priglupi bosnjo gradio jos nebodera na mjestu postojecih sportskih objekata.
I onda se ljute kad im kazes istinu u lice.
- vjeshalica
#22984 Re: Sarajevo Construction
Jeste u tim drustvima gdje se ulaze u sport i sto je sport popularan i svako se u tome angazuje na razne nacine. Ovdje je to besposlicarenje i sveopsta nesposobnost,tako da je bilo za ocekivati da neko lamentira sa 5 nebodercina, nego nekim modernijim kompleksom prikladnim za taj tu kraj....dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 16:13 U svakom normalnom gradu Europe izgradnja novih sportskih objekata je jedan od prioriteta, samo bi priglupi bosnjo gradio jos nebodera na mjestu postojecih sportskih objekata.
- dječak sa šibicama
#22985 Re: Sarajevo Construction
Pa to je istina, da, pet nebodera i bar tri nargilane u podnozju, budimo realni ovdje sportski objekti samo smetaju.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#22986 Re: Sarajevo Construction
Rijetko koji europski grad gradi najvece sportske objekte na najskupljim lokacijama u gradudječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 16:13 U svakom normalnom gradu Europe izgradnja novih sportskih objekata je jedan od prioriteta, samo bi priglupi bosnjo gradio jos nebodera na mjestu postojecih sportskih objekata.
- Athlon64
#22987 Re: Sarajevo Construction
Ne radi nijedan, Allianz Arena bukvalno na zaobilaznici oko Minhena.izvrsni direktor wrote: ↑19/11/2023 16:22Rijetko koji europski grad gradi najvece sportske objekte na najskupljim lokacijama u gradudječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 16:13 U svakom normalnom gradu Europe izgradnja novih sportskih objekata je jedan od prioriteta, samo bi priglupi bosnjo gradio jos nebodera na mjestu postojecih sportskih objekata.
- So What!
#22988 Re: Sarajevo Construction
Iznenađen sam koliko ljudi je za rušenje Skenderije. Pozitivno.
Ja sam za kombinaciju, ako će se privatizovati, nek uslov bude da se u sklopu novog projekta izgradi ako ništa nešto u rangu Doma Mladih, da bude trg i jedna galerija.
Također pristanak na takvu zamjenu bi morao ići u smjeru da se paralelno pokrene izgradnja multifunkcionalne dvorane - arene u gradu, gdje bi finansiranje izgradnje također išlo iz procesa privatizacije tog područja.
Radi se o vrhunskoj centralnoj lokaciji u centru gradu, koju stvarno treba učiniti oplemeniti, ali to ni slučajno ne smije ići bez validne kompenzacije stanovnicima Sarajeva.
Ja sam za kombinaciju, ako će se privatizovati, nek uslov bude da se u sklopu novog projekta izgradi ako ništa nešto u rangu Doma Mladih, da bude trg i jedna galerija.
Također pristanak na takvu zamjenu bi morao ići u smjeru da se paralelno pokrene izgradnja multifunkcionalne dvorane - arene u gradu, gdje bi finansiranje izgradnje također išlo iz procesa privatizacije tog područja.
Radi se o vrhunskoj centralnoj lokaciji u centru gradu, koju stvarno treba učiniti oplemeniti, ali to ni slučajno ne smije ići bez validne kompenzacije stanovnicima Sarajeva.
- Logovan
#22989 Re: Sarajevo Construction
Ne mogu da shvatim one koji su za to da se ništa ne radi, neka ostane kako jeste jer je to spomenik, ne diraj ništa, a Skenderija propada, ali isto ne mogu da shvatim ni one koji su za gradnju bilo čega. Daj bilo šta, daj makar zgrade samo da nije ruglo koje je izgrađeno davno nekad.
Majku mu valjda bi trg trebao ostati, pa dvorana i Dom mladih (rekonstrukcija ili izgradnja sa istom namjenom, ali to je već druga priča). Valjda je logično da Skenderija i dalje bude okupljalište svih generacija, da se organizuju utakmice, koncerti, itd, a ne da ga umrtviš. Ako kroz koju godinu ne bude više trenutnih objekata, hoćemo li ih onda graditi negdje drugo? Hoćemo malo sutra.
-
ibizza
#22990 Re: Sarajevo Construction
Upravo ovako kako si napisao.So What! wrote: ↑19/11/2023 16:36 Iznenađen sam koliko ljudi je za rušenje Skenderije. Pozitivno.
- dječak sa šibicama
#22991 Re: Sarajevo Construction
Vjerovatno 99% ljudi bi podrzalo obnovu Skenderije, modernizaciju, makar i od strane istih ljudi koji su je unistili a neki su danas i drzavni ministri.
Problem je sto oni ne bi obnavljali, nego rusili izmedju ostalog i jos jedan od simbola Sarajeva, a onda bi tu napravili jos par nebodera, sve u stilu ponasanja termita koji vladaju gradom vec desetljecima. I sportske dvorane izmjestili u predgradja koja su puna sportskih dvorana, bas kao u Minhenu sa kojim se poredimo
Prepuna su nam predgradja sportskih dvorana i borilista.
Ali salu na stranu, sport i nije za nas, mi smo zimski olimpijski grad koji je unazad 40 godina izrodio ravno 0 uspjesnih skijasa, hokejasa, klizaca, biatlonaca, bob sankasa.
Tako da, ako se bude islo u nekakvo rusenje, od obnove ocekujem samo dzamiju na Skenderiji, i tih pet nebodera. A dvorane, kome to jos treba, daj nargilane i kladionice.
Problem je sto oni ne bi obnavljali, nego rusili izmedju ostalog i jos jedan od simbola Sarajeva, a onda bi tu napravili jos par nebodera, sve u stilu ponasanja termita koji vladaju gradom vec desetljecima. I sportske dvorane izmjestili u predgradja koja su puna sportskih dvorana, bas kao u Minhenu sa kojim se poredimo
Ali salu na stranu, sport i nije za nas, mi smo zimski olimpijski grad koji je unazad 40 godina izrodio ravno 0 uspjesnih skijasa, hokejasa, klizaca, biatlonaca, bob sankasa.
Tako da, ako se bude islo u nekakvo rusenje, od obnove ocekujem samo dzamiju na Skenderiji, i tih pet nebodera. A dvorane, kome to jos treba, daj nargilane i kladionice.
- tramvajtrojka
#22992 Re: Sarajevo Construction
ah djecak i njegova stara fiksacija prema dzamijamadječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 20:13 Vjerovatno 99% ljudi bi podrzalo obnovu Skenderije, modernizaciju, makar i od strane istih ljudi koji su je unistili a neki su danas i drzavni ministri.
Problem je sto oni ne bi obnavljali, nego rusili izmedju ostalog i jos jedan od simbola Sarajeva, a onda bi tu napravili jos par nebodera, sve u stilu ponasanja termita koji vladaju gradom vec desetljecima. I sportske dvorane izmjestili u predgradja koja su puna sportskih dvorana, bas kao u Minhenu sa kojim se poredimo![]()
- dječak sa šibicama
#22993 Re: Sarajevo Construction
Islamofob kme kme
- drug_profi
#22994 Re: Sarajevo Construction
Sportskih objekata ima nedovoljno, a i ti sto postoje su uglavnom zakljucani za siru populaciju.
Spartansi treniraju na livadi umjesto da ih puste na Olimpikov stadion
Gledam danas klinci donijeli loptu i preskacu ogradu, obuvaju kopacke i prave neki svoj trening jer vjetovatno nemaju para ni za skole fudbala, ni za placanje terena. Ostao malo gledati sta rade. Koa da sa mobitela gledaju koje vjezbe sa cunjevima i loptom izvoditi. Njih trojica. Niko odrasli.
Za sta se placaju jebeni porezi ako ce se sva infrastruktura koristiti komercijalno?
Djeci treba dati dvorane i trenere, na troškove opštine.
Spartansi treniraju na livadi umjesto da ih puste na Olimpikov stadion
Gledam danas klinci donijeli loptu i preskacu ogradu, obuvaju kopacke i prave neki svoj trening jer vjetovatno nemaju para ni za skole fudbala, ni za placanje terena. Ostao malo gledati sta rade. Koa da sa mobitela gledaju koje vjezbe sa cunjevima i loptom izvoditi. Njih trojica. Niko odrasli.
Za sta se placaju jebeni porezi ako ce se sva infrastruktura koristiti komercijalno?
Djeci treba dati dvorane i trenere, na troškove opštine.
- vjeshalica
#22995 Re: Sarajevo Construction
Jedna lijepa savremena sportska dvorana u Pendičićima.dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 20:13 Vjerovatno 99% ljudi bi podrzalo obnovu Skenderije, modernizaciju, makar i od strane istih ljudi koji su je unistili a neki su danas i drzavni ministri.
Problem je sto oni ne bi obnavljali, nego rusili izmedju ostalog i jos jedan od simbola Sarajeva, a onda bi tu napravili jos par nebodera, sve u stilu ponasanja termita koji vladaju gradom vec desetljecima. I sportske dvorane izmjestili u predgradja koja su puna sportskih dvorana, bas kao u Minhenu sa kojim se poredimo![]()
- iClass
#22996 Re: Sarajevo Construction
Neka bude slična onoj što je srušena na tom mjestu ili neka naprave neku malo veću i ljepšu džamiju kao spomenik svim srušenim džamijama od strane komunjara i onim prije njih. Valjda ne bude problem Arapu koji miliončić i za jednu džamiju da izdvoji.dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 20:13 Tako da, ako se bude islo u nekakvo rusenje, od obnove ocekujem samo dzamiju na Skenderiji, i tih pet nebodera. A dvorane, kome to jos treba, daj nargilane i kladionice.
- Tvrtko II Kotromanić
#22997 Re: Sarajevo Construction
Samo da dodam, čisto informacije radi, da nisu samo komunisti i medjuratna vlast rušili džamije, znala.je i IZ srusiti zbog raznoraznih razloga, tipa mesdzid u dzenetica cikmi zbog nedostatka dzemata (postalo tad vecinski kuferaski kvart) ili džamiju na mjesto vakufskog nebodera.iClass wrote: ↑20/11/2023 04:46Neka bude slična onoj što je srušena na tom mjestu ili neka naprave neku malo veću i ljepšu džamiju kao spomenik svim srušenim džamijama od strane komunjara i onim prije njih. Valjda ne bude problem Arapu koji miliončić i za jednu džamiju da izdvoji.dječak sa šibicama wrote: ↑19/11/2023 20:13 Tako da, ako se bude islo u nekakvo rusenje, od obnove ocekujem samo dzamiju na Skenderiji, i tih pet nebodera. A dvorane, kome to jos treba, daj nargilane i kladionice.
A kao bonus info, usporediti brojeve izgrađenih džamija u zadnjih 150tak godina.
Većina ih je izgrađena u periodu druge jugoslavije.
Samo FYI
- Mate_Miso_Kovac
#22998 Re: Sarajevo Construction
Na mjestu skenderije je prije osvajanja i demoliranja stajala katedrala sv. petra i pavla, izgradjena 1238. godine. Treba napraviti neku malo veću katedralu, kao spomenik svim crkvama srušenim od strane turaka.
A prije toga je ovdje bilo more rimskih hramova, kojih vise nema. Mozda treba napraviti jedan malo veći hram Jupiteru, kao spomenik svim srušenim rimskim hramovima od strane nadolazećih slavenskih plemena.
A prije toga...
A prije toga je ovdje bilo more rimskih hramova, kojih vise nema. Mozda treba napraviti jedan malo veći hram Jupiteru, kao spomenik svim srušenim rimskim hramovima od strane nadolazećih slavenskih plemena.
A prije toga...
- iClass
#22999 Re: Sarajevo Construction
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑20/11/2023 09:57 Na mjestu skenderije je prije osvajanja i demoliranja stajala katedrala sv. petra i pavla, izgradjena 1238. godine. Treba napraviti neku malo veću katedralu, kao spomenik svim crkvama srušenim od strane turaka.
A prije toga...![]()
Pa dobro nećemo ići toliko daleko, ipak je se promijenila struktura stanovništva. Tom logikom bi se moglo i tražiti vraćanje 217 džamija u Beogradu, a to je suluda ideja.
- nineinchnails
#23000 Re: Sarajevo Construction
A prije svega toga je tu bila livada sa 0 stanovnika.
Meni je naprosto manijakalno fasisticko-nacisticko ponasanje SDA i satelitskih stranaka koje zele vratiti svaku dzamiju koja je nekada srusena.
Evo , ja sam zagovornik bosanstva. Hajmo vratiti sve stecke na njihova mjesta koja su uklonjena, pa krenimo redom: Kafana Dva Ribara i Skenderija su mjesta za koja znam. Gdje jos ima? Hajmo sve srusit' i postaviti stecke. Cemu napredak u bilo cemu? Eno dzamija na Austrijskom trgu umjesto cestovne komunikacije. Eno neuredjen ogradjen trg umjesto Presernovog trga. Hajmo jos?
Meni je naprosto manijakalno fasisticko-nacisticko ponasanje SDA i satelitskih stranaka koje zele vratiti svaku dzamiju koja je nekada srusena.
Evo , ja sam zagovornik bosanstva. Hajmo vratiti sve stecke na njihova mjesta koja su uklonjena, pa krenimo redom: Kafana Dva Ribara i Skenderija su mjesta za koja znam. Gdje jos ima? Hajmo sve srusit' i postaviti stecke. Cemu napredak u bilo cemu? Eno dzamija na Austrijskom trgu umjesto cestovne komunikacije. Eno neuredjen ogradjen trg umjesto Presernovog trga. Hajmo jos?