Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ateista

#45376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

Laplace wrote: 15/11/2023 12:58
zdruzdjo wrote: 15/11/2023 10:58
Laplace wrote: 15/11/2023 09:02
...... Jasno da nas nije propustila (vozačica je) i dok je prolazila vidio sam kako tipka na mobitelu.

Ti nije vozačica nego HAMŠA. Molim te pazi na gramatiku. :lol: :lol:
Hvala na korekciji, ubuduće ću voditi računa o terminologiji (pod uslovom da termin "hamša" nije zaštićen autorskim pravima).
Zasticen je ali imamo obavezu da ga koristimo gdje je potrebno i naravno platimo naknadu vlasniku autorskih prava, sve po zakonu. :D
zdruzdjo

#45377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ateista wrote: 15/11/2023 13:18

Zasticen je ali imamo obavezu da ga koristimo gdje je potrebno i naravno platimo naknadu vlasniku autorskih prava, sve po zakonu. :D
KHMMM, KHMMMM
ZoomZoomKiwi

#45378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ZoomZoomKiwi »

Jesi to osnovao ANUS, pardon AMUS? :lol:
zdruzdjo

#45379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Danas opsti kolaps.
Ljeto nam je izrodilo pravu armiju "ljetnih" vozaca. Ovo malo kise sto je palo nam je pokazalo kakvi problemi idu ako bude imalo snijega. Prosle godine ga nije bilo skoro nista tako da ako ove padne, bice belaj i sa proslogodisnjim majstorima.
NediM17

#45380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

Ja rahatluka tramvajem.
Bolje guzva u tamvaju nego guzva na cesti. :D
hopi

#45381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

Ma i ja sam rahat, od kuće do radnog mesta i nazad nogatransom a nekada i bicom, ljepota. Gledaš onu gužvu briga te. Jbte počesto ne upalim auto tokom sedmice tj radnog dana.
Logovan

#45382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Ima li nerviranja po ovakvom vremenu? :mrgreen:
Laplace

#45383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Neko veče lik ispred mene parkira na stajalištu. Za svaki slučaj ga, obzirom da je suprotna traka bila prazna, široko obilazim i usred obilaženja lik ispaljuje vozačka vrata na cestu. Samo zbog toga što sam iz predostrožnosti obilazio malo šire nisam zakačio vrata. Korištenje mozga: nula bodova.
Laplace

#45384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Logovan wrote: 17/11/2023 20:21 Ima li nerviranja po ovakvom vremenu? :mrgreen:
Kod mene ima nerviranja po bilo kakvom vremenu.
Bloo
Globalna šefica

#45385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Laplace wrote: 15/11/2023 09:02 Ako neko zove vidim na pametnom satu i javim se bez skretanja pogleda u stranu.
Znas li da i to smanjuje koncentraciju? :D
HelaS

#45386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

Laplace wrote: 17/11/2023 22:07 Neko veče lik ispred mene parkira na stajalištu. Za svaki slučaj ga, obzirom da je suprotna traka bila prazna, široko obilazim i usred obilaženja lik ispaljuje vozačka vrata na cestu. Samo zbog toga što sam iz predostrožnosti obilazio malo šire nisam zakačio vrata. Korištenje mozga: nula bodova.
Kakav to život imate pa svaku i ovakvu sitnicu pamtite i donosite je ovdje kao neko svjetsko čudo :? Milion ovakvih i drastičnijih situacija svaki dan mi se dešava, sve je to uobičajeno ponašanje. Pa kad bih pamtio svaku sitnicu ne bi me bilo za dva dana :-)
Bloo
Globalna šefica

#45387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

HelaS wrote: 17/11/2023 23:00 Pa kad bih pamtio svaku sitnicu ne bi me bilo za dva dana
Pamti... :cry:
HelaS

#45388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by HelaS »

Bloo wrote: 17/11/2023 23:21
HelaS wrote: 17/11/2023 23:00 Pa kad bih pamtio svaku sitnicu ne bi me bilo za dva dana
Pamti... :cry:
Da me ne bude za dva dana :?
Bloo
Globalna šefica

#45389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

:cry:
zdruzdjo

#45390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

HelaS wrote: 17/11/2023 23:00

Kakav to život imate pa svaku i ovakvu sitnicu pamtite i donosite je ovdje kao neko svjetsko čudo :? Milion ovakvih i drastičnijih situacija svaki dan mi se dešava, sve je to uobičajeno ponašanje. Pa kad bih pamtio svaku sitnicu ne bi me bilo za dva dana :-)

Vidis recimo. Ja sam imao istu situaciju kao kolega. Stalo auto ispred mene na nekih 20-ak metara samo na lijevoj strani. Kako ja prilazim, vrata ispred mene se otvaraju i iskace hamsa meni pred farove. Jedva
sam zakocio. Da sam samo sekundicu brze isao, danas ne bi po drustvenim mrezama i slicno gledali i citali gluposti hane hadziavdagic. Da hamsa je bila hana. E vidis ja pamtim to kao dan kad sam zamalo svijetu napravio veliku uslugu. Steta.
:evil: :evil: :evil:
Laplace

#45391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Bloo wrote: 17/11/2023 22:56
Laplace wrote: 15/11/2023 09:02 Ako neko zove vidim na pametnom satu i javim se bez skretanja pogleda u stranu.
Znas li da i to smanjuje koncentraciju? :D
:D

Ne previše. Sat vibrira a svakako mi je lijeva ruka na volanu. Uz to, stanje na cesti je prioritet a poziv uvijek može da čeka.
Laplace

#45392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 18/11/2023 02:08

Vidis recimo. Ja sam imao istu situaciju kao kolega. Stalo auto ispred mene na nekih 20-ak metara samo na lijevoj strani. Kako ja prilazim, vrata ispred mene se otvaraju i iskace hamsa meni pred farove. Jedva
sam zakocio. Da sam samo sekundicu brze isao, danas ne bi po drustvenim mrezama i slicno gledali i citali gluposti hane hadziavdagic. Da hamsa je bila hana. E vidis ja pamtim to kao dan kad sam zamalo svijetu napravio veliku uslugu. Steta.
Mogao si imati tu čast da ti čuvena Hana bude pod točkovima. :D

Odoh u ćošak.
zigson

#45393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Ooooo sto me podsjeti, ima tome par godina
Idem iz pravca vogosce prema gradu i iznad kafane as autobuska stanica prema gradu, audi a3 staje na stanicu i ide lagano prema pocetku stanice, ja idem nekih 50tak na sat i dosao sam haman do zadnjeg kraja njenog auta, kad covjece zenska samo namota polukruzno da se vrati prema asu, bog te vidio ja ne znam kako sam namoto u suprotnu traku da je ne puknem posred njenih vrata, i sreca da nije niko iz suprotnog smjera naisao neko bi bio rahmetli. Stanem vratm se rikvercom kontra trakom, ona se lagano parkira prema asu, poravnam se sa njom otvorim prozor, kad vidim dvije zenske (do tog trenutka nisam znao da su zene), stanem i gledam u njih jer sam izgubio i glas i rijeci i sve :lol:
Kaze ona ovim rijecima, to necu nikad zaboraviti: :lol:
"Halali buraz nisam te vidjela" ja samo odmahnem rukama i nastavim a htio sam incident praviti :lol:

@Laplace profa ovo su situacije, jebo vrata to mi se desilo 100 puta da neko stane i samo otvori vrata, jebat ga odvali mu hin i ne zaobilazi :lol:
Laplace

#45394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zigson wrote: 18/11/2023 09:05

Ooooo sto me podsjeti, ima tome par godina
Idem iz pravca vogosce prema gradu i iznad kafane as autobuska stanica prema gradu, audi a3 staje na stanicu i ide lagano prema pocetku stanice, ja idem nekih 50tak na sat i dosao sam haman do zadnjeg kraja njenog auta, kad covjece zenska samo namota polukruzno da se vrati prema asu, bog te vidio ja ne znam kako sam namoto u suprotnu traku da je ne puknem posred njenih vrata, i sreca da nije niko iz suprotnog smjera naisao neko bi bio rahmetli. Stanem vratm se rikvercom kontra trakom, ona se lagano parkira prema asu, poravnam se sa njom otvorim prozor, kad vidim dvije zenske (do tog trenutka nisam znao da su zene), stanem i gledam u njih jer sam izgubio i glas i rijeci i sve :lol:
Kaze ona ovim rijecima, to necu nikad zaboraviti: :lol:
"Halali buraz nisam te vidjela" ja samo odmahnem rukama i nastavim a htio sam incident praviti :lol:

@Laplace profa ovo su situacije, jebo vrata to mi se desilo 100 puta da neko stane i samo otvori vrata, jebat ga odvali mu hin i ne zaobilazi :lol:
Kakva korist kad su vrata od Golfa, ne pašu za Astru. :D

Da, to sa vratima se i meni desilo barem stotinjak puta. Mislim, da meni otvore, ne da ja nekom otvaram. Jedna od prvih stvari koje mi je instruktor pričao tokom obuke je da prije otvaranja vrata (ako sam parkiran pored puta) uvijek provjerim nadolazeći saobraćaj.
zdruzdjo

#45395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: 18/11/2023 10:19
,........Jedna od prvih stvari koje mi je instruktor pričao tokom obuke je da prije otvaranja vrata (ako sam parkiran pored puta) uvijek provjerim nadolazeći saobraćaj.
Ma ne znam sta mi ima instruktor pricati o tome. Imalo mozga ako covjek ima, to je logicno da pogledas prije izlaska iz auta. U prvom razredu osnovne su nas naucili prije: prelaska ceste pogledas lijevo-desno. Ovo nije nista drukcije.
zdruzdjo

#45396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ma daaaaaj, ba. Sta ba nisi htio? Uhhhhh.

Prije dva dana mi je debil sa kombijem tako kod ulaza na aerodrom na sred ceste namotao ispred mene da se okrene. Idem od petlje/binga prema aerodromu.
Vozim nekih 50-ak. Vidim ga sa desne strane kod ulaza na aerodrom da mu zena izlazi iz kombija. Ona izadje i zatvori vrata a lik samo namota na lijevo preko cijele ceste da ide nazad prema petlji. Jedva zakocih. Abs zagrebao zivotom pod nogama. On pored mene skrenu ko da nista nije bilo i ono samo palac dignu ko "dobar si momak". Bilo je 5:00 ali sam se ekspresno razbudio i digao mi prEtisak.
Ateista

#45397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ateista »

:lol:
Trebao si se zrtvovati za dobrobit ostatka svijeta, sta je koja godina zatvora za dobro djelo. :lol:
I ja sam tako neki dan imao priliku da pregazim Skaku na pjesackom, bar mislim da je on bio. Stao da pustim pjesaka kad ono on cini mi se prelazi, jedva sam se suzdrzao da ne stisnem gas, jbg mrak je bio pa nisam bio 100% siguran, da ne zgazim nekog nevinog. :lol:
zdruzdjo

#45398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ateista wrote: 18/11/2023 11:51
:lol:
Trebao si se zrtvovati za dobrobit ostatka svijeta, sta je koja godina zatvora za dobro djelo. :lol:
Ih kakav bi celebrity bio kad bih izasao iz zatvora. Jeee ovog "barcelonu".
kabal1337

#45399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

zdruzdjo wrote: 18/11/2023 11:40
Ma daaaaaj, ba. Sta ba nisi htio? Uhhhhh.

Prije dva dana mi je debil sa kombijem tako kod ulaza na aerodrom na sred ceste namotao ispred mene da se okrene. Idem od petlje/binga prema aerodromu.
Vozim nekih 50-ak. Vidim ga sa desne strane kod ulaza na aerodrom da mu zena izlazi iz kombija. Ona izadje i zatvori vrata a lik samo namota na lijevo preko cijele ceste da ide nazad prema petlji. Jedva zakocih. Abs zagrebao zivotom pod nogama. On pored mene skrenu ko da nista nije bilo i ono samo palac dignu ko "dobar si momak". Bilo je 5:00 ali sam se ekspresno razbudio i digao mi prEtisak.
i sta si postigo sem sto si se iznerviro i sebi posro u zdravlje

Cesto sam to vidjao kod motociklista izbjegnu nesrecu, iznerviraju se od huje ne vide drugu opasnost i bum
Logovan

#45400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Evo sta me nervira. Vidi ovo jebem ti. :facepalm:

Image
Post Reply