Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakaljin
#45351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uvijek dajem zmigavac ako se prestrojavam ili skrecem negdje, jedino gdje ne dajem zmigavac ako sam u traci koja nema gdje drugo vec da se skrene lijevo ili desno.
U zadnje vrijeme cesto primjetim da ljudi ne daju zmigavac kada se prestrojavaju ali zato upale zmigavac u traci koja ima samo jedan pravac tj skretanje lijevo ili desno!!!
U zadnje vrijeme cesto primjetim da ljudi ne daju zmigavac kada se prestrojavaju ali zato upale zmigavac u traci koja ima samo jedan pravac tj skretanje lijevo ili desno!!!
- Laplace
#45352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve češće nailazim na genijalce koji parkiraju na nepreglednoj krivini ili malo ispred nje, koja je nerijetko i na prevoju. Moraš zaobići na rizik, ni pored vozila ni u njemu nema nikog a on je parkiran na traci. Jutros sam na rizik zaobišao jubilarnog hiljaditog u ovoj godini.
Malo kasnije nailazim na pješaka, koji lagano hode sredinom desne trake pred nepreglednu krivinu. Srećom, na zvuk sirene se malo sklonio pa sam ga lakše zaobišao, da bi odmah iza krivine iz suprotnog smjera naišao kamion. Lakoje tu moglo doći do sudara u kojem bih loše prošao.
Par stotina metara dalje nailazim na znak suženja puta sa desne strane a malo kasnije radnike koji su čistili grmlje i rastinje pored puta. Jasno, lakše im je sve sjeći redom iostavljati da kasnije pokupe i uz to se pokriti znakom (pa ti, treći put u dva kilometra) zaobilazi kroz nepreglednu krivinu na rizik, nego sklanjati odmah čim ih presiječe (trojica radnika, samo jedan sa nekom motornom pilom).
Sve u svemu, uobičajen dan u Bosni.
Malo kasnije nailazim na pješaka, koji lagano hode sredinom desne trake pred nepreglednu krivinu. Srećom, na zvuk sirene se malo sklonio pa sam ga lakše zaobišao, da bi odmah iza krivine iz suprotnog smjera naišao kamion. Lakoje tu moglo doći do sudara u kojem bih loše prošao.
Par stotina metara dalje nailazim na znak suženja puta sa desne strane a malo kasnije radnike koji su čistili grmlje i rastinje pored puta. Jasno, lakše im je sve sjeći redom iostavljati da kasnije pokupe i uz to se pokriti znakom (pa ti, treći put u dva kilometra) zaobilazi kroz nepreglednu krivinu na rizik, nego sklanjati odmah čim ih presiječe (trojica radnika, samo jedan sa nekom motornom pilom).
Sve u svemu, uobičajen dan u Bosni.
- hopi
#45353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što bi se reklo biznis es južual
Elem, vozim se busom ujutro (ko školarac), i neće niko da pusti bus da se uključi, i vozač lagano krenu a neki s pasatom ga zaobilazi, svira i onda stade pred bus i zakoči. Pa onda opet krenu i zakoči i tako stoji par sekundi ispred busa.
Svašta i ti vozači moraju da trpe.
Elem, vozim se busom ujutro (ko školarac), i neće niko da pusti bus da se uključi, i vozač lagano krenu a neki s pasatom ga zaobilazi, svira i onda stade pred bus i zakoči. Pa onda opet krenu i zakoči i tako stoji par sekundi ispred busa.
Svašta i ti vozači moraju da trpe.
- kabal1337
#45354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moram vam priznat da octavia bez-zlatne boje tablica k81-m-429 ima odlicne parking senzore. Kucne autom ispred sebe, pa kucne autom iza sebe kad izlazi sa parking mjesta ( paralelno parkiranje) genijalno. Mora da je iz francuske ili italije vozačica. Samo kuckaj jebes tudje vozilo.
- ZoomZoomKiwi
#45355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kaže that’s what bumpers are for, bump, bump, bump and you’re out 
- Laplace
#45356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Akustički parking senzori, takoreći.kabal1337 wrote: ↑05/11/2023 12:10 Moram vam priznat da octavia bez-zlatne boje tablica k81-m-429 ima odlicne parking senzore. Kucne autom ispred sebe, pa kucne autom iza sebe kad izlazi sa parking mjesta ( paralelno parkiranje) genijalno. Mora da je iz francuske ili italije vozačica. Samo kuckaj jebes tudje vozilo.
- hopi
#45357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo ko pravi problem na cesti
Ograničenje 70kmh, a jedva se vozi 40kmh, kao što se vidi po brzinomjeru, i tih 40 je dostigao tek pred kraj uspona uz osenik
Ograničenje 70kmh, a jedva se vozi 40kmh, kao što se vidi po brzinomjeru, i tih 40 je dostigao tek pred kraj uspona uz osenik

- JavierBosnia
#45358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tesko preci vozilo koje ide 40, pa majku mu nije to preticanje nego zaobilazenje da gledas jel puna il nije
Treba ti 2 sekunde da ga predjes
- ZoomZoomKiwi
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#45360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
TaktilniLaplace wrote: ↑05/11/2023 14:49Akustički parking senzori, takoreći.kabal1337 wrote: ↑05/11/2023 12:10 Moram vam priznat da octavia bez-zlatne boje tablica k81-m-429 ima odlicne parking senzore. Kucne autom ispred sebe, pa kucne autom iza sebe kad izlazi sa parking mjesta ( paralelno parkiranje) genijalno. Mora da je iz francuske ili italije vozačica. Samo kuckaj jebes tudje vozilo.
- hopi
#45361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam šefe, puna je uz i niz osenik, istu poštujem. Nema ti druge, u četvrtu ubaciš i lagano guslaš iza dok bus ne stane na stanicu. A i baterija mi je bila prazna za preticanja uz brdo.JavierBosnia wrote: ↑13/11/2023 19:08Tesko preci vozilo koje ide 40, pa majku mu nije to preticanje nego zaobilazenje da gledas jel puna il nije
Treba ti 2 sekunde da ga predjes
- JavierBosnia
-
zigson
#45363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naruzi on tebe...
-
DonieBrasco
#45364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slika i prilika debila, ima 15.000 eura kazni, 80 dana zatvora radi saobracajnih prekrsaja, milion bodova, zabranu svih vozackih dozvola na cetri godine, i nije mu jasno sta je problme.
I jos pravi pametan redovno sere po zakonima, policiji, drzavi, ruga im se i pametuje.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#45365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa sto se ovog dijela tice, u pravu je
Da mu je stari kakav baja, ne bi nista bilo
A on svoje korektno odrađuje, u maksimumu

Da mu je stari kakav baja, ne bi nista bilo
A on svoje korektno odrađuje, u maksimumu

-
zdruzdjo
#45366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cini mi se da sam u proteklih 7-8 dana uletio u svaku mogucu kolonu u sarajevu.
Mislim da bi se sjebao kad bih izracunao koliko sam sati proveo valjajuci se u koloni 1 km/h.
Ono sto me faaaakat sjebalo je koliko ljudi koriste telefone.
Pa to postaje ozbiljan problem u saobracaju. Pravo. da se razumijemo i ja koristim isti, ali na nacin da imam slusalice, nosac, pa pustim neki podcast, pricu, audio knjigu....samo da mi lakse prodje vrijeme.
Medjutim gledam ljude koji voze auta novije generacije. U 90 i vise % tih auta postoji multimedija sa bluetooth-om. Ono sjedi samo u autu i svo se ušine u vratu drzeci telefon ramenom na uhu, ne daje žmigavac jer ne može od zauzetih ruku, drži telefon u ruci odmaknut od face na speekerphone i prica, drži rukom telefon i prica na video poziv.....
i šta sve ne. Onda na putu vozi, drzi volan koljenima, kucka porukice a veselo hoda iz trake u traku. Prije par dana prije kaknja lik na auto putu vozi oko 100-je i tako drzi volan koljenima i kucka nesto. pa jeeee te, koja lobotomija.
Da ne pričamo o fejsbučenju, instagramu, selfijanju, kuckanju porukica....to je vec priča za sebe.
Ubjedljivo najgora populacija su komercijalisti, dostavljaci, kombi vozaci za firme.....i sl. ooooo, pa to je zlo na cesti u ljudskom obliku. Njih bih kaznjavao kombinovano. Tebi kao vozacu kazna za telefon 100 km plus a tvojoj firmi 1000 km.
U par navrata sam gledao kako pjesake za dlaku udare upravo zbog telefona.
Ukoliko se ozbiljno ne poradi na tome, problemi ce se kotiti i rasti. Kod nas policija tj ministarstvo saobracaja postavi kamere na skroz glupava mjesta samo da bi se punio budzet sa famoznih 41/51/61/71. Znamo da su te kamere skupe. kazna za prekoracenje je 50 km. Pa samo hvatati telefondzije, i eto ga dupla zarada. A ne kupuju se skupe kamere.
Mislim da bi se sjebao kad bih izracunao koliko sam sati proveo valjajuci se u koloni 1 km/h.
Pa to postaje ozbiljan problem u saobracaju. Pravo. da se razumijemo i ja koristim isti, ali na nacin da imam slusalice, nosac, pa pustim neki podcast, pricu, audio knjigu....samo da mi lakse prodje vrijeme.
Medjutim gledam ljude koji voze auta novije generacije. U 90 i vise % tih auta postoji multimedija sa bluetooth-om. Ono sjedi samo u autu i svo se ušine u vratu drzeci telefon ramenom na uhu, ne daje žmigavac jer ne može od zauzetih ruku, drži telefon u ruci odmaknut od face na speekerphone i prica, drži rukom telefon i prica na video poziv.....
Da ne pričamo o fejsbučenju, instagramu, selfijanju, kuckanju porukica....to je vec priča za sebe.
Ubjedljivo najgora populacija su komercijalisti, dostavljaci, kombi vozaci za firme.....i sl. ooooo, pa to je zlo na cesti u ljudskom obliku. Njih bih kaznjavao kombinovano. Tebi kao vozacu kazna za telefon 100 km plus a tvojoj firmi 1000 km.
Ukoliko se ozbiljno ne poradi na tome, problemi ce se kotiti i rasti. Kod nas policija tj ministarstvo saobracaja postavi kamere na skroz glupava mjesta samo da bi se punio budzet sa famoznih 41/51/61/71. Znamo da su te kamere skupe. kazna za prekoracenje je 50 km. Pa samo hvatati telefondzije, i eto ga dupla zarada. A ne kupuju se skupe kamere.
- Ateista
#45367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Potpuno se slazem to za telefone, i ja sam primijetio koliko je to problem u zadnje vrijeme i koliko je postalo redovno koristenje istih u toku voznje, jos sto kazes novija auta koja sigurno imaju BT.zdruzdjo wrote: ↑15/11/2023 07:58 Cini mi se da sam u proteklih 7-8 dana uletio u svaku mogucu kolonu u sarajevu.
Medjutim gledam ljude koji voze auta novije generacije. U 90 i vise % tih auta postoji multimedija sa bluetooth-om. Ono sjedi samo u autu i svo se ušine u vratu drzeci telefon ramenom na uhu, ne daje žmigavac jer ne može od zauzetih ruku, drži telefon u ruci odmaknut od face na speekerphone i prica, drži rukom telefon i prica na video poziv.....![]()
![]()
![]()
i šta sve ne. Onda na putu vozi, drzi volan koljenima, kucka porukice a veselo hoda iz trake u traku. Prije par dana prije kaknja lik na auto putu vozi oko 100-je i tako drzi volan koljenima i kucka nesto. pa jeeee te, koja lobotomija.
Razumijem jedino kad nekog vozis, i ja kad pokupim nekog od kolega iskljucim BT jer ne volim da ide na zvucnike sta pricam sa nekim, ali tad i ako se javim kratko zavrsim i kazem da vozim i ne mogu pricati, ali nekima je to postalo vrijeme za obavljanje poziva dok su u voznji sto je ok ako koriste BT ili neko drugo pomagalo koje omogucava da normalno voze.
Kucanje poruka, FB, slikanje u toku voznje i slicno ne treba ni komentarisati, za to bi trebalo uvesti posebnu kategoriju kazne jer je jos puno opasnije od obicnog razgovora.
-
nlt
#45368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato što MUP KS neće da postavi kamere koje prepoznaju korištenje mobitela, makar eto na semaforima
Za razlog bi ih trebalo pitati
Za razlog bi ih trebalo pitati
- drug_profi
#45369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cini mi se da su rekli da ne postoji zakonska osnova za izricanje kazni na taj nacin. Neki problem sa zastitom privatnosti, stajaznam....
- Ateista
#45370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, bilo je neke price da i one po RS-u sto su postavili ne mogu biti iskoristene za slanje kazni za telefon iako im je to namjena.
- Ateista
#45371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jutros u guzvi covjek daje zmigavac da se prestroj u moju traku, blicnem mu da ga pustim i usporim da mu ostavim prostora, on nista ne reaguje i skonta u zadnji cas i krene kada sam ja vec bio blizu da sam morao zakociti da bi se on mogao ukljuciti. Nije neka opasna situacija jer je guzva svakako i sporo se islo, ali koliko ovakve situacije sa bespotrebnim stajanjem prave dodatnu guzvu i zastoje jer ne iza mene jos nekoliko auta moralo stati,dok svako krene nabere se...
- Kiki_Musampa
#45372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kiša,pa makar rosulja, i saobraćaj se uspori za 50%.
Jučer 2 sata Doboj- Tuzla(Brčanska malta). Tuzlanski kanton je čista katastrofa što se tiče saobraćaja. Žalosno je da Mehmedagić dobija krak autoputa, a TK još uvijek ni metra.
Jučer 2 sata Doboj- Tuzla(Brčanska malta). Tuzlanski kanton je čista katastrofa što se tiče saobraćaja. Žalosno je da Mehmedagić dobija krak autoputa, a TK još uvijek ni metra.
- Laplace
#45373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan sa ženom čekam na pješačkom i za svaki slučaj propuštamo jedno vozilo iako smo mogli krenuti pa bi ona možda trebala samo malo usporiti da mi prođemo. Jasno da nas nije propustila (vozačica je) i dok je prolazila vidio sam kako tipka na mobitelu.zdruzdjo wrote: ↑15/11/2023 07:58 Cini mi se da sam u proteklih 7-8 dana uletio u svaku mogucu kolonu u sarajevu.
Inače, kao pješak ponekad pratim šta rade vozači u kolonama koje se vuku brzinom hoda. Više od pola, nerijetko i više od 2/3, njih nešto gleda il tipka na mobitelu. Svaki koji kasni pri kretanju tipka na mobitelu.
Inače, ja mobitel koristim na način da ga spojim na AUX (nemam Bluetooth) i sa njega pustim muziku, obično relaxing music. Ako neko zove vidim na pametnom satu i javim se bez skretanja pogleda u stranu.
-
zdruzdjo
- Laplace
#45375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hvala na korekciji, ubuduće ću voditi računa o terminologiji (pod uslovom da termin "hamša" nije zaštićen autorskim pravima).