SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Thorgerson

#72626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

vjeshalica wrote: 17/11/2023 20:29
Thorgerson wrote: 17/11/2023 20:16
A ti znas da je brzo vozila? Kako? Ako se na snimku vidi da se brzo zaustavlja.

Ne brani niko doticnu, nego samo govorimo da se ovo najnormalnijem vozacu moze desiti. Mrtvi ugao, mrak, neosvjetljenost, zaslijepljen svjetlima iz suprotnog pravca...

Uostalom, ocito je da nisi vozac. Pa mozda da onda i ne ostavljas komentare o temi u koju nisi upucena.
Heh...dokazi na snimku kada je pocela da koci. Trazite nacine da odbranite neciji bolikurcizam i sveopsti uhljupluk. A moj staz vozacki je skoro veci nego sto ona ima godina zivota, i zivota na volanu svaki dan, a da ne govorim o godinama njenog vozackog staza sa 24 godine. Prema tome izbusite balon i prestanite traziti izgovore za budalacu koja u napadu uhljupluka i bezobzirnosti nije ni volan bilo gdje okrenula osim sto ga je šibala pravo ko zadnji debiličar,nema ovdje mrtvog ugla toliko o tome koliko ti poznajes saobracaj. Ona da je zasljepljena svjetlima ne bi ga gonila ko Bog maglu po ulici. Glupačica.
Pa jel vidis ti na oci?

Prvo, nisam rekao da je pocela da koci. Nego sam napisao da se brzo zaustavila. U smislu, udarila covjeka i brzo se zaustavila. Da je divljala kako vi pisete zaustavila bi se na Grbavici.

Ne trazim izgovor. Samo pisem o drugoj strani. A ti i slicni ste odmah poceli da krivite vozaca.

Evo sad jedno hipoteticko pitanje kad si toliko pametna. Udaris ti pjesaka u ubijes ga na pjesackom na njegovo crveno, hoces li priznati krivicu i traziti da odlezis 10 godina.

Hoces. Hoces. Kako da ne.

Jebote ima snimak covjek prelazi na cisto crveno. Sta bi tek bilo da nema snimka jbt.
vjeshalica

#72627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

saabsa wrote: 17/11/2023 22:01
vjeshalica wrote: 17/11/2023 20:29
Thorgerson wrote: 17/11/2023 20:16
A ti znas da je brzo vozila? Kako? Ako se na snimku vidi da se brzo zaustavlja.

Ne brani niko doticnu, nego samo govorimo da se ovo najnormalnijem vozacu moze desiti. Mrtvi ugao, mrak, neosvjetljenost, zaslijepljen svjetlima iz suprotnog pravca...

Uostalom, ocito je da nisi vozac. Pa mozda da onda i ne ostavljas komentare o temi u koju nisi upucena.
Heh...dokazi na snimku kada je pocela da koci. Trazite nacine da odbranite neciji bolikurcizam i sveopsti uhljupluk. A moj staz vozacki je skoro veci nego sto ona ima godina zivota, i zivota na volanu svaki dan, a da ne govorim o godinama njenog vozackog staza sa 24 godine. Prema tome izbusite balon i prestanite traziti izgovore za budalacu koja u napadu uhljupluka i bezobzirnosti nije ni volan bilo gdje okrenula osim sto ga je šibala pravo ko zadnji debiličar,nema ovdje mrtvog ugla toliko o tome koliko ti poznajes saobracaj. Ona da je zasljepljena svjetlima ne bi ga gonila ko Bog maglu po ulici. Glupačica.
Nećeš vjerovati, ali na autu nazad imaju oni crveni plastični dijelovi što svijetle kao jelka, i to čak i kad pritisneš kočnicu.
Opet nećeš vjerovati ali na snimku se vidi kad je počela da koči.

To što je neko inače "debil" nije nikakvo obrazloženje, znači ako je neko notorni alkoholičar i ima udes trijezan uzet će mu se da je pijan vozio?
Ona raskrsnica je loše osvjetljenja, pješak na crveno dolazi sa lijeve strane pokriven svjetlima auta koja idu u susret, po zaustavnom putu očito nije išla brzo. Sa barem pola miliona km vozačkog staža je u ovoj situaciji ne vidim krivicu vozača.
Vidi se razlika na stop lampi kad se pritisne kocnica i kad se katadiopter presijava bez da ispod gori sijalica.
vjeshalica

#72628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 17/11/2023 22:01
vjeshalica wrote: 17/11/2023 21:57
Laplace wrote: 17/11/2023 21:56

Kako rekoh, sve do jednom. Toliko često izlijeću da je pitanje trenutka kad nekoga neću uspjeti izbjeći.
Izbjegavas odgovor. Stvar je jednostavna.
Ne izbjegavam nego kažem - to spada u one stotine slučajeva kad sam uspio na vrijeme reagovati. Možda ću još 10.000 takvih uspjeti da izbjegnem a možda već sutra neću uspjeti uz svu pažnju, koncentraciju, poštovanje propisa, iskustvo i dobru volju.0

Valjda je moja sreća bila da su pješaci u vrijeme kad sam bio početnik bili bar za koju nijansu normalniji.
Posto ne vidis problem, ne znam sta da ti preporucim drugo osim da gazis, svakako neces biti kriv. Nema potrebe da se peglas i manevrises.
Laplace

#72629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 17/11/2023 22:17
Laplace wrote: 17/11/2023 22:01
vjeshalica wrote: 17/11/2023 21:57

Izbjegavas odgovor. Stvar je jednostavna.
Ne izbjegavam nego kažem - to spada u one stotine slučajeva kad sam uspio na vrijeme reagovati. Možda ću još 10.000 takvih uspjeti da izbjegnem a možda već sutra neću uspjeti uz svu pažnju, koncentraciju, poštovanje propisa, iskustvo i dobru volju.0

Valjda je moja sreća bila da su pješaci u vrijeme kad sam bio početnik bili bar za koju nijansu normalniji.
Posto ne vidis problem, ne znam sta da ti preporucim drugo osim da gazis, svakako neces biti kriv. Nema potrebe da se peglas i manevrises.
A ko je rekao da ne vidim problem? Ja kažem da ne treba unaprijed osuđivati vozačicu i da niko od nas ne može biti siguran da se isto neće i njemu desiti.

I još važnije: moja poenta je da će se ovo dešavati dok god se propagira da pješaci mogu raditi šta hoće a ostatak svemira mora da se tome prilagodi i da ih čuva.
vjeshalica

#72630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 17/11/2023 22:20

A ko je rekao da ne vidim problem? Ja kažem da ne treba unaprijed osuđivati vozačicu i da niko od nas ne može biti siguran da se isto neće i njemu desiti.

I još važnije: moja poenta je da će se ovo dešavati dok god se propagira da pješaci mogu raditi šta hoće a ostatak svemira mora da se tome prilagodi i da ih čuva.
Jači tlači. Ti ne shvatas da pjesak ne moze ubiti auto,vec obratno. Nismo je unaprijed osudili,vec se vodi diskusija o drugim faktorima osim prelaska pjesaka na crveno.
Laplace

#72631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

vjeshalica wrote: 17/11/2023 22:23

Jači tlači. Ti ne shvatas da pjesak ne moze ubiti auto,vec obratno. Nismo je unaprijed osudili,vec se vodi diskusija o drugim faktorima osim prelaska pjesaka na crveno.
A ti ne shvataš da je pješak jednostavno i lako mogao da stane na crveno i da ga u tome apsolutno ništa nije ometalo: ni loša preglednost ni neiskustvo ni bljesak ni loše vrijeme ni mrak niti bilo šta drugo. Naprosto je mogao stati i sad bi bio živ.

Ali, eto, on je žrtva i moramo ga braniti a napadati drugu stranu bez obzira na sve.
zateznistub

#72632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Konstantno se provlači priča kako osoba za volanom nije pazila, pratila bla bla...
Pita li iko zašto stati nije pazio i pratio i vidio da je njemu crveno?
vjeshalica

#72633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 17/11/2023 22:25

A ti ne shvataš da je pješak jednostavno i lako mogao da stane na crveno i da ga u tome apsolutno ništa nije ometalo: ni loša preglednost ni neiskustvo ni bljesak ni loše vrijeme ni mrak niti bilo šta drugo. Naprosto je mogao stati i sad bi bio živ.

Ali, eto, on je žrtva i moramo ga braniti a napadati drugu stranu bez obzira na sve.
Nije ni vozacicu ometalo mnogo stosto sto si napisao,pa je mogla da ga ne zgazi.
Niko je ne napada, i kad istraga bude bila ispitace se i ostali faktori i uzeti u obzir,koje ti i mnogi pokusavate da ništite samo zato jer je pjesak-prelazio na svoje crveno. Dakle, stvar je da se u stvarnosti ne posmatraju dogadjaji po volji i kako mi milo i drago.
axe22

#72634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by axe22 »

Laplace wrote: 17/11/2023 22:25

Druze, ovdje ispade po prici pojedinaca da je najbolje da ukinu sva vozila i da svi budemo pjesaci.
Pjesak sta god da uradi nije kriv, kriv je vozac.
Laplace

#72635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Prelazak pješaka na crveno je osnovni, zapravo jedini, uzrok nesreće. Da je radio ono što je kao pješak morao da uradi do nesreće ne bi ni došlo.

Ali, provlači se teza da je ostatak svemira morao da se posloži pa da mu se ko zna koji put u životu, od mladosti do te nesreće (da se ne lažemo, taj je cijeli život ovako prelazio cestu, nije od juče počeo tako da radi), sreća osmjehne i da izbjegne nesreću. Ali, sreća kad-tad izda.
zateznistub

#72636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Laplace wrote: 17/11/2023 22:37 Prelazak pješaka na crveno je osnovni, zapravo jedini, uzrok nesreće. Da je radio ono što je kao pješak morao da uradi do nesreće ne bi ni došlo.

Ali, provlači se teza da je ostatak svemira morao da se posloži pa da mu se ko zna koji put u životu, od mladosti do te nesreće (da se ne lažemo, taj je cijeli život ovako prelazio cestu, nije od juče počeo tako da radi), sreća osmjehne i da izbjegne nesreću. Ali, sreća kad-tad izda.
:thumbup:
John Cleese

#72637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

Laplace wrote: 17/11/2023 20:57
John Cleese wrote: 17/11/2023 13:44
Laplace wrote: 17/11/2023 13:37

Počinila je krivično djelo time što nije prekršila zakone fizike? Objasnio sam šta je sve moglo da utiče na to da vozač ne uspije da vidi pješaka na vrijeme i da ga izbjegne.

S druge strane, apsolutno ništa nije spriječilo pješaka da sačeka zeleno i pređe cestu po zakonu.
Pocinila je krivicno djelo time sto je ubila covjeka.

Kako ce tacno sud to krivicno djelo okvalificirati (jer krivicni zakon poznaje vise formi ubistva) i kazniti ovisi i o olakotnim okolnostima koje si upravo nabrojao.
Ali, da li je to ikako mogla izbjeći, realno? Na osnovu čega zaključujemo da jeste? Na osnovu snimke sa kamere (potpuno drugačija perspektiva nego iza volana)? Možda ima za nijansu osjetljivije oči pa zbog svjetala auta iz suprotnog smjera nije vidjela pješaka ranije. Možda ima za nijansu sporije reflekse (na to ne utiče, to je pitanje fiziologije). Može biti hiljadu razloga zbog kojih je na pola sekunde ili sekundu kasnila sa reakcijom.

Onda tehnologije na autu - ima li golf 5 ESP? Na mokrom asfaltu put kočenja nije kao na suhom.

Sve vrijeme se pitamo zašto ona nije ovo i zašto ona nije ono a jedva da je iko pitao zašto taj čovjek nije sačekao zeleno. Gdje je on žurio? Da li je njemu bilo samo bitno da stigne ranije a ostale ko šiša? Neka neko razbije auto jer se njemu ne čeka?

Ispade kao da ga je namjerno ubila.
Ne bih rekao da "ispade da ga je namjerno ubila" ili barem takav zakljucak nije sljedstven komentaru koji si citirao.

Naime, u opcenito spomenute forme ubistva koje krivicni zakon poznaje spada, na primjer i ubistvo iz nehata koje je karakteristicno izmedju ostalog po odsustvu namjere, zbog cega je i nazvano kako je nazvano.

Dakle, moj komentar ni na koji nacin ne sugerira da je ubistvo pocinjeno namjerno.

Ali kako je Chmoljo vec, potpuno ispravno, komentirao - bilo bi zaista bolje da ne prejudiciramo.

O svemu ce odluciti sud - i da li je osoba koja je upravljala vozilom koje je usmrtilo covjeka kriva i za sta je tacno kriva i u kojoj mjeri je kriva, ako je kriva.

Sto se tice zrtve, niko ne negira njegov dio odgovornosti za nesrecu koja se desila.

Jasno je, medjutim, da on nije iznenadno iz nekakvog hipotetickog mrtvog ugla skocio pod auto u namjeri da sebi oduzme zivot te tako potpuno onemogucio bilo kakvu spasonosnu reakciju, nego je udaren na samom kraju prelaza gdje ga je od trotoara dijelilo svega par koraka, pa stoga odgovornost ne moze biti iskljucivo njegova.

To je, naravno, samo moje laicko misljenje, a ne misljenje osobe kvalificirane da o takvim stvarima zakljucuje.
Bloo
Globalna šefica

#72638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

Da mu hoće oduzeti lincencu...@Chmoljo ne desava se to cesto, jel da?

Image

Zbog njegovih izjava, koje ukazuju na direktno nepoštivanje ljudskih prava, u konkretnom slučaju naročito ženskih ljudskih prava, nevladine organizacije članice Ženska mreža BiH podnijele su prijavu protiv Omara Mehmedbašića, advokata počinitelja nedavnog femicida u Sarajevu.

U ponedjeljak, 13. novembra, još jedna žena je postala žrtva sistema. Prema informacijama iz medija, muškarac je ubio bivšu partnericu s kojom ima dijete i sa kojom je imao spor oko zajedničkog skrbništva nad djetetom. Počinitelj je i ranije bio osuđivan zbog nasilja u porodici.

Pored propusta nadležnih organa, ovaj put pažnju javnosti izazvala je izjava branitelja optuženog, Omara Mehmedbašića, kojom je opravdavao počinjeno nasilje ljubavlju optuženog prema žrtvi.

Smatramo da njegove izjave mogu imati obeshrabrujuću poruku da je nasilje u porodici, posebno nasilje nad ženama u Bosni i Hercegovini očekivano, institucionalno zanemareno, te da takvo i treba ostati.

Kodeks advokatske etike Federacije BiH propisuje dužnosti svakog advokata da svojim ponašanjem služe kao primjer humanosti, poštovanja ljudskog dostojanstva i progresivnih nastojanja u priznavanju, zaštiti i ostvarivanju temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Advokati su dužni čuvati ugled i dostojanstvo advokature i to kako pri obavljanju djelatnosti tako i u privatnom životu.

Mišljenja smo da postupanje Advokata na navedeni način ima obilježja većeg broja povreda advokatske dužnosti, te skrećemo pažnju da svako od nas, naročito s obzirom na poziciju i ugled koji osoba uživa u društvu, snosi odgovornost za izgovorene riječi koje doprinose širenju stereotipa i poticanju nasilničkog ponašanja.

Naglašavamo da na ovaj način nemamo namjeru prebaciti svu odgovornost na gospodina Mehmedbašića za stanje u društvu, niti amnestirati organe nadležne za pružanje zaštite žrtvi, naprotiv, naglašavamo važnost pravovremenog djelovanja policije, centara za socijalni rad, tužilaštva i suda.
HelaS

#72639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Spoiler
Show
Bloo wrote: 17/11/2023 22:52 Da mu hoće oduzeti lincencu...@Chmoljo ne desava se to cesto, jel da?

Image

Zbog njegovih izjava, koje ukazuju na direktno nepoštivanje ljudskih prava, u konkretnom slučaju naročito ženskih ljudskih prava, nevladine organizacije članice Ženska mreža BiH podnijele su prijavu protiv Omara Mehmedbašića, advokata počinitelja nedavnog femicida u Sarajevu.

U ponedjeljak, 13. novembra, još jedna žena je postala žrtva sistema. Prema informacijama iz medija, muškarac je ubio bivšu partnericu s kojom ima dijete i sa kojom je imao spor oko zajedničkog skrbništva nad djetetom. Počinitelj je i ranije bio osuđivan zbog nasilja u porodici.

Pored propusta nadležnih organa, ovaj put pažnju javnosti izazvala je izjava branitelja optuženog, Omara Mehmedbašića, kojom je opravdavao počinjeno nasilje ljubavlju optuženog prema žrtvi.

Smatramo da njegove izjave mogu imati obeshrabrujuću poruku da je nasilje u porodici, posebno nasilje nad ženama u Bosni i Hercegovini očekivano, institucionalno zanemareno, te da takvo i treba ostati.

Kodeks advokatske etike Federacije BiH propisuje dužnosti svakog advokata da svojim ponašanjem služe kao primjer humanosti, poštovanja ljudskog dostojanstva i progresivnih nastojanja u priznavanju, zaštiti i ostvarivanju temeljnih ljudskih prava i sloboda.

Advokati su dužni čuvati ugled i dostojanstvo advokature i to kako pri obavljanju djelatnosti tako i u privatnom životu.

Mišljenja smo da postupanje Advokata na navedeni način ima obilježja većeg broja povreda advokatske dužnosti, te skrećemo pažnju da svako od nas, naročito s obzirom na poziciju i ugled koji osoba uživa u društvu, snosi odgovornost za izgovorene riječi koje doprinose širenju stereotipa i poticanju nasilničkog ponašanja.

Naglašavamo da na ovaj način nemamo namjeru prebaciti svu odgovornost na gospodina Mehmedbašića za stanje u društvu, niti amnestirati organe nadležne za pružanje zaštite žrtvi, naprotiv, naglašavamo važnost pravovremenog djelovanja policije, centara za socijalni rad, tužilaštva i suda.
Nema osnova za oduzimanje licence, ali baš nikakve :-) Ženska mreža je Omarove izjave doživjela subjektivno, jer Omar nijednom rečenicom nije opravdavao zločin.
Bloo
Globalna šefica

#72640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

HelaS wrote: 17/11/2023 22:56
Spoiler
Show
Bloo wrote: 17/11/2023 22:52 Da mu hoće oduzeti lincencu...@Chmoljo ne desava se to cesto, jel da?

Image

Nema osnova za oduzimanje licence, ali baš nikakve :-) Ženska mreža je Omarove izjave doživjela subjektivno, jer Omar nijednom rečenicom nije opravdavao zločin.
Očito nismo pročitali istu izjavu. :D
Ali eto nek si i ti svoje misljenje podijelio. Nemoj da propadne.
HelaS

#72641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Bloo wrote: 17/11/2023 22:58
Spoiler
Show

Image

Pomozi mi da shvatim kojom rečenicom je Mehmedbašić opravdao zločin.
vjeshalica

#72642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

John Cleese wrote: 17/11/2023 22:45
Ne bih rekao da "ispade da ga je namjerno ubila" ili barem takav zakljucak nije sljedstven komentaru koji si citirao.

Naime, u opcenito spomenute forme ubistva koje krivicni zakon poznaje spada, na primjer i ubistvo iz nehata koje je karakteristicno izmedju ostalog po odsustvu namjere, zbog cega je i nazvano kako je nazvano.

Dakle, moj komentar ni na koji nacin ne sugerira da je ubistvo pocinjeno namjerno.

Ali kako je Chmoljo vec, potpuno ispravno, komentirao - bilo bi zaista bolje da ne prejudiciramo.

O svemu ce odluciti sud - i da li je osoba koja je upravljala vozilom koje je usmrtilo covjeka kriva i za sta je tacno kriva i u kojoj mjeri je kriva, ako je kriva.

Sto se tice zrtve, niko ne negira njegov dio odgovornosti za nesrecu koja se desila.

Jasno je, medjutim, da on nije iznenadno iz nekakvog hipotetickog mrtvog ugla skocio pod auto u namjeri da sebi oduzme zivot te tako potpuno onemogucio bilo kakvu spasonosnu reakciju, nego je udaren na samom kraju prelaza gdje ga je od trotoara dijelilo svega par koraka, pa stoga odgovornost ne moze biti iskljucivo njegova.

To je, naravno, samo moje laicko misljenje, a ne misljenje osobe kvalificirane da o takvim stvarima zakljucuje.
Neki nece da shvate da se uzimaju u obzir i druge okolnosti osim prelaska pjesaka na crveno.
Nek vjestaci utvrde da li ga je mogla uociti ili ne, a u vezi sa brzinom kretanja i drugim okolnostima koje bitno uticu na vidokrug.
JohnnyS

#72643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JohnnyS »

Pješak u ovom konkretnom slučaju je savršeni primjer fuck around and find out
Bloo
Globalna šefica

#72644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

HelaS wrote: 17/11/2023 23:01
Spoiler
Show
Spoiler
Show
...opravdavao počinjeno nasilje ljubavlju optuženog prema žrtvi.

on nju puno volio i da je volio dijete. I da nikada nije bio nasilan
Pokazali su neku eksplozivnost u braku.
Ljubav je nepredvidiva stvar, kada hoće neko da te ubije on će te ubiti. Ništa se ovdje nije moglo desiti preventivno.
"tragičan kraj jedne ljubavi" - On je bio pažljiv otac, ja to moram reći, i meni je govorio da on nju voli. Ovo je jedan tragičan kraj jedne ljubavi.
vjeshalica

#72645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ima njegova video izjava. Problem je u tome sto je izjavio da on nije kriminogena osoba iako u prethodnom govori o drugim krivicnim djelima.

On je pricao da je voli, to nikakve veze sa ljubavlju nema.

"Ovo je tragican kraj jedne ljubavi" -izjava

Mozda je postojala neka ljubav izmedju njih dvoje nekada u proslosti.
HelaS

#72646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Bloo wrote: 17/11/2023 23:07
HelaS wrote: 17/11/2023 23:01
Spoiler
Show

...opravdavao počinjeno nasilje ljubavlju optuženog prema žrtvi.

on nju puno volio i da je volio dijete. I da nikada nije bio nasilan
Pokazali su neku eksplozivnost u braku.
Ljubav je nepredvidiva stvar, kada hoće neko da te ubije on će te ubiti. Ništa se ovdje nije moglo desiti preventivno.
"tragičan kraj jedne ljubavi" - On je bio pažljiv otac, ja to moram reći, i meni je govorio da on nju voli. Ovo je jedan tragičan kraj jedne ljubavi.
Pa eto, nek' izađu na Sud sa ovim izjavama i optužbama za pravdanje zločina. Čekamo odgovor Suda, mi nismo.
Bloo
Globalna šefica

#72648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

HelaS wrote: 17/11/2023 23:10 Pa eto, nek' izađu na Sud sa ovim izjavama i optužbama za pravdanje zločina. Čekamo odgovor Suda, mi nismo.
Pa to im je i namjera.
Mi nismo ali ti si već donio svoje mišljenje stručno da nema osnova. :D
HelaS

#72649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

Bloo wrote: 17/11/2023 23:17
HelaS wrote: 17/11/2023 23:10 Pa eto, nek' izađu na Sud sa ovim izjavama i optužbama za pravdanje zločina. Čekamo odgovor Suda, mi nismo.
Pa to im je i namjera.
Mi nismo ali ti si već donio svoje mišljenje stručno da nema osnova. :D
Kakvo je tvoje mišljenje?
Bloo
Globalna šefica

#72650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bloo »

HelaS wrote: 17/11/2023 23:19 Kakvo je tvoje mišljenje?
Da masnog šupka neko treba da zbode i da ga oslobode jer je to bila samo tragična ljubaF. :D
Post Reply