Hajde ovako.. da se prestanem konstantno vrtiti oko jedno te istog. Posto vidim da odbijate razumjeti sta zelim reci.dale cooper wrote: ↑17/11/2023 14:57Sorry, ali je mnogo prostiji ovaj narativ da su strane zapadne sile sve zakuhale i nahuškale na klanja. Prostiji zato što, svjesno ili nesvjesno,moimoi wrote: ↑17/11/2023 14:26 @Chmoljo
Meni je stvarno zao sto ocigledno ne shvatas sta zelim reci. I sto konstantno okreces raspravu u drugom smijeru. Ni u jednom trenutku nisam umanjila niti opravdala zlocine i zlocince. Niti u jednom trenutku nisam napisala da Srbija (Milosevic)i Hrvatska (Tudjman)nije zeljela raskomadati BiH
Ja recimo po tvom pisanju mogu zakljuciti, zapad-svi su nam prijatelji.. istok-svi su nam neprijatelji. Pa znam da tako ne razmisljas-barem se nadam.
Mozda guslam, ali ti zivis u nekom idealnom svijetu, gdje je sve tako prosto i jednostavno. Zivio
aboliraju narode na ovim prostorima koji su krenuli u ubijanje svojih dojučerašnjih komšija, što je zdravom razumu teško pojmljiva stvar.
I prostiji zato što upiranjem prsta u zapadne sile, upiremo u nekoga ko je mnogo jači i moćniji od nas i samim time nismo ništa mogli uraditi
po tom pitanju tako da to i nije zapravo naša krivica. To je pravo simplificiranje.
Da li se prije par godina Katalonija zeljela odcijepiti od Spanije? Da li je Eu promptno reagovala?
Ili recimo Irska?! Mislis da bi dozvolili Ircima? Ili bi svaki pokusaj bio ugasen vec u startu?