English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tito_i_Partija

#55501 Re: English Premier League

Post by Tito_i_Partija »

Everton have been docked 10 points after being found guilty of breaching Premier League financial fair play rules, the biggest points deduction in the competition’s history.

The penalty drops the club to second bottom, two points from safety. Everton, who had denied wrongdoing, believe a sporting punishment for an accountancy matter is disproportionate and inappropriate and have told the league they intend to appeal. The club said it was “shocked and disappointed”.

Leeds, Leicester and Burnley have previously written to Everton’s prospective new owners, 777 Partners, warning they intended to sue for damages in the event of a guilty verdict. All three clubs were relegated in the past two seasons when Everton narrowly survived.
vaučer

#55502 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Prosipaju silu na Evertonu a Abu Dhabi im prije pet godina rekao da popuše ku'a i da im neće dati tražene dokumente, i oni i dalje slobodno operiraju, bez brige i kazne. Dvostruki standardi jebiga.

Navijam za Everton u nastavku sezone, da ostanu u PL-u.
Zoooka

#55503 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Ludnica kad Southgate pozove Pickforda ravno iz Championshipa na EURO :lol:
AmiĐa_Idriz

#55504 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 17/11/2023 13:47 Prosipaju silu na Evertonu a Abu Dhabi im prije pet godina rekao da popuše ku'a i da im neće dati tražene dokumente, i oni i dalje slobodno operiraju, bez brige i kazne. Dvostruki standardi jebiga.

Navijam za Everton u nastavku sezone, da ostanu u PL-u.
:thumbup:
Logovan

#55505 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Cityju će se prije dodati izgubljeni bodovi od Evertona, nego oduzeti.
AmiĐa_Idriz

#55506 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi

#55507 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ma vala ja bih volio da ispadnu, samo jer su prgavi mesari.

A pošto u EPL imaju bar 4 gora tima od njih, vjerujem da će isplivati već do kraja januara. Mozda i prije.
Zoooka

#55508 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

I onda se zapitaš da li je legitimno išta pratiti više, pogotovo što ne postupaju jednoobrazno
JohnnyS

#55509 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Nema pravde nigdje na svijetu, u nogometu pogotovo, ja ne znam što se itko čudi
vaučer

#55510 Re: English Premier League

Post by vaučer »

JohnnyS wrote: 17/11/2023 14:25 Nema pravde nigdje na svijetu, u nogometu pogotovo, ja ne znam što se itko čudi
Slučaj City i dalje traje, ali nakon ovog su postavili presedan i bit će zanimljivo pratiti rasplet. Kao prvo sad će PL biti pod ogromnim pritiskom da ubrza taj slučaj. Skoro godinu dana od objave procesa i ni riječi od tad. Morat će to pogurati. Kao drugo ako je ovo prikladna kazna za klub koji je kriv za jedan prekršaj, je surađivao otvoreno i transparentno kroz cijeli proces - šta je onda prikladna kazna za klub koji preko deset godina sistemski krši slična pravila, ima 115 točaka na optužnici i od 2018-te odbija predati PL-u tražene dokumente na uvid. Šta? Brisanje iz povijesti? Izbacivanje iz ligaškog nogometa? Javno spaljivanje stadiona?

Nakon ove odluke Everton će tužiti Leeds, Burnley i drugi klubovi koji su ispali jer je Everton ostao na osnovu pumpanja para. Šta će Everton i ostali klubovi koji su ostali bez LP-a, naslova, ispali itd. napraviti ako City dobije blagi ukor? Mislim da je doslovno sve na stolu nakon ovog, pa i rascijep u PL-u i istupanje klubova u novu organizaciju.
Last edited by vaučer on 17/11/2023 14:43, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#55511 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Vodi to Dyche u top 10 na kraju.
JohnnyS

#55512 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

vaučer wrote: 17/11/2023 14:42
JohnnyS wrote: 17/11/2023 14:25 Nema pravde nigdje na svijetu, u nogometu pogotovo, ja ne znam što se itko čudi
Slučaj City i dalje traje, ali nakon ovog su postavili presedan i bit će zanimljivo pratiti rasplet. Kao prvo sad će PL biti pod ogromnim pritiskom da ubrza taj slučaj. Skoro godinu dana od objave procesa i ni riječi od tad. Morat će to pogurati. Kao drugo ako je ovo prikladna kazna za klub koji je kriv za jedan prekršaj, je surađivao otvoreno i transparentno kroz cijeli proces - šta je onda prikladna kazna za klub koji preko deset godina sistemski krši slična pravila, ima 115 točaka na optužnici i od 2018-te odbija predati PL-u tražene dokumente na uvid. Šta? Brisanje iz povijesti? Izbacivanje iz ligaškog nogometa? Javno spaljivanje stadiona?

Nakon ove odluke Everton će tužiti Leeds, Burnley i drugi klubovi koji su ispali jer je Everton ostao na osnovu pumpanja para. Šta će Everton i ostali klubovi koji su ostali bez LP-a, naslova, ispali itd. napraviti ako City dobije blagi ukor? Mislim da je doslovno sve na stolu nakon ovog, pa i rascijep u PL-u i istupanje klubova u novu organizaciju.
Aha, kako da ne. Prije da će neka drugostupanjska instanca poništiti kaznu Evertonu i svi će dobiti ukor i ćao bao.

Prevelike su pare u pitanju. City lani klub s najvećim prihodom u Engleskoj, jebiga, sad su too big to fail
AmiĐa_Idriz

#55513 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

vaučer wrote: 17/11/2023 14:42

Nakon ove odluke Everton će tužiti Leeds, Burnley i drugi klubovi - šta će klubovi napraviti ako City dobije blagi ukor? Mislim da je doslovno sve na stolu nakon ovog, pa i rascijep u PL-u i istupanje klubova u novu organizaciju.
Zadnjih dana je pušteno u eter i ovo,

I mislim da je smišljeno pušteno, kao što su smišljeno kaznili i Everton. Manje više očigledno je da su im svezane ruke po pitanju Citya, pa sada na drugačiji način žele voditi tu bitku. Jer meni, sa laičke strane, tako izgleda. Možda sam naivan, ali ne mogu da vjerujem da će tek sada nakon ovoga City 'slobodno šetati'
vaučer

#55514 Re: English Premier League

Post by vaučer »

JohnnyS wrote: 17/11/2023 14:46

Aha, kako da ne. Prije da će neka drugostupanjska instanca poništiti kaznu Evertonu i svi će dobiti ukor i ćao bao.

Prevelike su pare u pitanju. City lani klub s najvećim prihodom u Engleskoj, jebiga, sad su too big to fail
Misliš prihodu preko sponzora koji su svi do jednog u vlasništvu Abu Dhabija. :lol:
Nemoj molim te. Mislim da podcjenjuješ utjecaj stvarno velikih klubova u odnosu na ovog steroidnog mutanta.

Everton ako nema nove dokaze ili je prekršen proces - na drugostupanjskom saslušanju nema šta očekivati.
Dođu li s istom pričom - ista im je kazna.
Tito_i_Partija

#55515 Re: English Premier League

Post by Tito_i_Partija »

Možda sam veliki cinik, al' ne očekujem da će se išta značajno uradit' u slučaju Sitija. Puno medijskog cirkusa uz neku malu simboličnu kaznu, i to je to.

Čelzi izbjegaje FFP prekršaje kroz amortizaciju t.j. duže ugovore.
Chelsea have decided to spread the cost of the players by signing them on long contracts.

For example, by signing Mykhailo Mudryk on an eight-and-a-half year contract, in terms of accounting and FFP purposes, you take that £88.5m cost and you spread it over eight-and-a-half years, and that works out at just over £10m a year.
Al' i ovo je loophole koji ne bi treb'o da bude legalan.
merk030

#55516 Re: English Premier League

Post by merk030 »

Jeste, ali su ljudi iskoristili rupu, dok se ne ispravi pravilo, okej je.
JohnnyS

#55517 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

vaučer wrote: 17/11/2023 14:53

Misliš prihodu preko sponzora koji su svi do jednog u vlasništvu Abu Dhabija. :lol:
Nemoj molim te. Mislim da podcjenjuješ utjecaj stvarno velikih klubova u odnosu na ovog steroidnog mutanta.

Everton ako nema nove dokaze ili je prekršen proces - na drugostupanjskom saslušanju nema šta očekivati.

Mislim da ti ovo gledaš kao SP u Rusiji i Kataru. Kroz idealističke naočale.

Znači to nije 19 moralnih klubova i zli City, to je dvadeset korporacija koja gleda kako što više para zaraditi. Everton se da baciti pod autobus, City ne. City je jedini engleski klub koji može u ovom momentu osvojiti LP, City je klub kojeg EPL pokazuje kao dokaz zašto su najjača liga, tu je "najbolji trener na svijetu", od Haalanda su napravili Ronalda marketinški. Neće City niđe
BHF_Manijak

#55518 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ja mislim da bi u najmanju ruku City mogoa najebati jer ce se sad Everton nahorozit i stisnuti ligu "Kako nas jebete, a njih ne", sto je sasvim legitimno pitanje nakon ovog cirkusa.
Ne bi se vjerovatno Liga ni pocesala, ali klub(ovi) ce sigurno izvrsiti pritisak.

A moze biti i ovo sto Amidja govori, da je jednostavno Everton koristen kao stit, kako bi se moglo na njih(City) krenuti.
Romanija

#55519 Re: English Premier League

Post by Romanija »

vaučer wrote: 17/11/2023 14:53

Everton i Manchaster City slucajevi nemaju veze jedan s drugim, premda vidim i ovdje u UK vec dosta novinara i komentatora koji pokusavaju to dovesti u vezu. A ovdje se i zna za koga sve i jedan navija, kojji god da je klub boja dresova je crvena. :D

Everton je kao ubica koji se usetao u policijsku stanicu sa pistoljem koji se pusi i prizna da je ubica i gdje je tjelo.

Manchester City je vise kao agent tajne sluzbe o kome se svasta nesto prica a jos ne mogi ni tijela da pronadju.
vaučer

#55520 Re: English Premier League

Post by vaučer »

JohnnyS wrote: 17/11/2023 14:56

Znači to nije 19 moralnih klubova i zli City, to je dvadeset korporacija koja gleda kako što više para zaraditi. Everton se da baciti pod autobus, City ne. City je jedini engleski klub koji može u ovom momentu osvojiti LP, City je klub kojeg EPL pokazuje kao dokaz zašto su najjača liga, tu je "najbolji trener na svijetu", od Haalanda su napravili Ronalda marketinški. Neće City niđe
Pa nije PL neka neovisna korporacija koja je pozvala druge neovisne korporacije da sudjeluju u njenom projektu. PL su doslovno klubovi, od kojih je Manchester City jedan klub, koji je ako ćemo objektivno pljunuo na pravila te iste lige i u lice drugim klubovima. A ti drugi klubovi imaju itekako i autonomiju a i priličnog udjela u privlačnosti lige - puno, puno više nego Manchester City. I kad se dogovaraju televizijski ugovori i sve ostalo što donosi pare u ligu, veći magnet su United i Liverpool nego City, bez obzira na 'najboljeg trenera' i Haalanda. A oba ta kluba s velikim zanimanjem prate rasplet njihovog slučaja i sigurno neće gledati kako se Everton baca pod proverbijalni autobus dok Abu Dhabi nastavlja neometano. Pogotovo, i ovo ću ponoviti sto i jedan put, dok se ne otvori i završi proces za godine 2018 pa nadalje. Jer za taj period odbijaju predati dokumentaciju. Neće oni nigdje, ali drugi bi mogli.
vaučer

#55521 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Romanija wrote: 17/11/2023 15:01
Manchester City je vise kao agent tajne sluzbe o kome se svasta nesto prica a jos ne mogi ni tijela da pronadju.
Vidim da nisi čitao Spiegel leakove ako misliš da 'tijela nisu pronađena'.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55522 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

[Matt Hughes] EXCLUSIVE: Burnley, Leeds and Leicester have confirmed their intention to sue Everton for a total of £300million after the club were found guilty of breaching financial fair play rules.
:lol:
Gandalf

#55523 Re: English Premier League

Post by Gandalf »

Liga će se okrenuti naopako ali u svetinju Citya se neće dirati, taman da naprave još 115 prekršaja.
JohnnyS

#55524 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

vaučer wrote: 17/11/2023 15:06
JohnnyS wrote: 17/11/2023 14:56

Pa nije PL neka neovisna korporacija koja je pozvala druge neovisne korporacije da sudjeluju u njenom projektu. PL su doslovno klubovi, od kojih je Manchester City jedan klub, koji je ako ćemo objektivno pljunuo na pravila te iste lige i u lice drugim klubovima. A ti drugi klubovi imaju itekako i autonomiju a i priličnog udjela u privlačnosti lige - puno, puno više nego Manchester City. I kad se dogovaraju televizijski ugovori i sve ostalo što donosi pare u ligu, veći magnet su United i Liverpool nego City, bez obzira na 'najboljeg trenera' i Haalanda. A oba ta kluba s velikim zanimanjem prate rasplet njihovog slučaja i sigurno neće gledati kako se Everton baca pod proverbijalni autobus dok Abu Dhabi nastavlja neometano. Pogotovo, i ovo ću ponoviti sto i jedan put, dok se ne otvori i završi proces za godine 2018 pa nadalje. Jer za taj period odbijaju predati dokumentaciju. Neće oni nigdje, ali drugi bi mogli.
United i Liverpool neće ni inzistirati da se odere City jer se i oni nadaju da mogu isto uraditi što i oni. Para imaju, ffp ih svakako samo koči
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#55525 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

čekaj, -10 bodova za overspending od čitavih 20 miliona funti? :lol:

i to sve zbog Gylfija više-manje :-)
Post Reply