PM72 wrote: ↑11/11/2023 05:41
Chmoljo wrote: ↑10/11/2023 22:18
PM72 wrote: ↑10/11/2023 21:23
Pusti šuplju Chmoljo...kupljeni busevi

koji?gdje?kad?za koliko? Koliko je izvađeno Titinih šina?
Neka te Bato...
https://www.akta.ba/tenderi/licitacije/ ... materijala
Objavljen javni poziv. Ako sumnjaš u korupciju pošteni sugrađanine, bujrum uputi zahtjev za pristup informacijama, ako znaš, pa se informiši.
Ako nećeš, onda te boli briga i samo pametuješ bez pokrića. Jer mogu i ja sad pričati da si ti ovakav ili onakav i moja riječ protiv tvoje. Zauzvrat nam priloži nešto konkretnije od jugonostalgije i silovanje čankove fraze "ne mogu okrečiti koliko je tito izgradio".
Ma sve ok,sve je sad pošteno,bez korupcije,nipotizma...stanje u firmama nikad bolje,grad nikad čišći a prevoz tačniji..
Bar ti znaš koliko mi se gade minderaši i džamijski miševi i da sam glasao za promjene ali napretka nema...
Kao kad jedva čekaš da ti otjeraju direktora i menadžment u firmi a dovedu još gore pa nakon izvjesnog vremena kažeš da oni predhodni i nisu bili toliko loši koliko sam mislio...
Ali covjece, ja stvarno ne kontam sta je napredak? Magicni stapic koji ce rijesiti sve birokratske prepreke, i sam od sebe srusiti onu zgradu na grbavici?
Magicni stapic koji ce na letecem cilimu prenijeti penny i ostaviti prazan prostor za I transferzalu?
Jedno je reci da nije dovoljno i da treba vise da se rijesio neki problem je ok. Reci da je nikad gore i pri tome kriviti lika koji je direktno krenuo rjesavati problem po problem mi je volej u mozak.
Neki jos ne mogu shvatiti da ovo vise nije drzava kada se direktivom mogle rjesavati stvari, dovesti bagere i poravnati, a vlasniku isplatiti onoliko koliko ti mislis da je dosta.
Ja vidim da je steta poceo raditi stvari za koje su nas ubjedjivali da ne znamo, da ne mozemo i da je nemoguce.
Pitao si me da li koristim jgs? Koristim kako ti rekoh. I znam u kakvom stanju je bila pruga. I svakome je ko dan jasno da bi sda radije zatvorila prugu, udarila asvalt i uvela autobuse. Lakse, brze, popularnije za predstavnike vlasti. Za gradjane u konacnici mnogostruko skuplje, neudobnije sa vecim guzvama, prljavije.
Ne zelim pricati bajke kako si svi sjajni i savrseni, kako apsolutno nema korupcije, kako su sposobni i u sluzbi gradjana.
Ne moze se preko noci iz opanka u becku cipelu. Ali ja vidim razliku. Kada su se trole nabavljale, te ruzne su, te prevelike, te ne valjaju... A iz licnog iskustva, trolejbuski saobracaj je daleko udobniji od tramvajskog sto je prije 15 godina bilo nezamislivo.
Sve ovo sto steta radi, radi sa manje vise istim ljudima po ministarstvima. Sto govori da on ipak pravi razliku.