Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
apsidejzi wrote: ↑10/11/2023 10:07
Jesu isti zlocinci. Sam si stavio statistiku ubijenih palestinskih civila u zadnjih 18 godina. Oni su ubili vise jevreja za jedan dan nego su jevreji ubili palestinaca za 18 godina.
Kakav ti je to argument, da tako selektivno porediš i uzimaš samo ZO kao argument da je pobijeno manje Palestinaca, nego Izraelaca u jednom danu?? Ako već želiš da porediš na taj način, poredi kad je i Gaza u opticaju:
Dakle 251 naprema 5590. Dvadesetdvooduplo više. Hajd probaj pojmiti to prije nego što izjaviš da su isti.
Dokaz ti je 1400 poginulih za jedan dan i na hiljade granata koje ispale prema izraelu. Mi bosnjaci sada imamo bolje oruzje i ni jedan srbin od tog oruzja nije ubijen. Ni jedan.
I za koliko su oni uzvratili taj broj od 1400? Za 3-4 dana. Jesu li se zaustavili na tom? Nisu, nego su još od tog 7.10. ubili još skoro devetoduplo više civila.
Samo ti povlačiš neke nebulozne crte pokušavajući generalizovati sukob. Nisam bez razloga spomenuo da je i pored omjera i kontekst i podloga bitna, a i ptice na grani znaju za ugnjetavanja koja traju skoro stoljeće. Ali nema ništa od toga kod tebe, samo argument od 1400 pobijenih. I onda kreneš nekoga ubjeđivati da si neutralan i nepristrasan...
Nijet je bitan. Da se Hamas mogao docepati 10000 jevreja ubili bi ih s pjesmom.
Nakon svega izloženog, to je sve što imaš da kažeš. Ma bravo za argumentaciju, čim se uđe u sferu nagađanja, sve je jasno. Ti znaš šta bi se desilo...
Hamas je uspio u jednom naumu, isprovocirao je pravo lice Izraelaca za onu veliku vecinu koja je letimice citala vijesti o svakodnevnim zlocinima na Zapadnoj Obali. Takvih stotine miliona.
Koliko su se oni trudili da dehumaniziraju Palestince toliko su dehumanizirali sebe kod onih kojima su Palestinci ljudi a ne niza bica. Ne bih mrava zgazio a da se ovi guse i da im treba samo moja ruka, ne znam...
Branioci su uspjeli pogoditi i onesposobiti 3 tenka okupatora u širem okruženju Al Shifa bolnice, nakon čega su se okupatori povukli u pravcu Al Sabireen džamije.
Sada se vode žestoke borbe
Vidjet ćemo šta donosi noć.
anelsol wrote: ↑10/11/2023 14:35
Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
Nema toliko oruzja. Oruzje drzi samo Hamas. I ne vidim ni pokusaja da se pravi neka masovna vojna organizacija.
Ako te drži 70 godina pod okupacijom i u logoru, a ti do sada nisi nabavio pušku i borbeni komplet, ako ništa, za samoodbranu, onda se čudim ja tvojoj gluposti. Izraelci lete preko okeana da ravnaju Gazu, a ti koji živiš tu, gađaju te, ubijaju tvoj narod, ako nisi u stanju da pružiš otpor, onda mi nemoj plakati i mene zvati da ratujem za tebe.
Odakle da nabave? Pa sto se moglo proscercovati se prosvercovalo.
To isto ko da uzmes pametovati kako nema oruzja i metaka u opkoljenom Sarajevu. Gaza nema slobodne teritorije da prokopa tunel.
Zamisli da desetljecima je Sarajevo u okruzenju i Karadzic ti diriguje sta moze uci od robe u Sarajevo.
Nema toliko oruzja. Oruzje drzi samo Hamas. I ne vidim ni pokusaja da se pravi neka masovna vojna organizacija.
Ako te drži 70 godina pod okupacijom i u logoru, a ti do sada nisi nabavio pušku i borbeni komplet, ako ništa, za samoodbranu, onda se čudim ja tvojoj gluposti. Izraelci lete preko okeana da ravnaju Gazu, a ti koji živiš tu, gađaju te, ubijaju tvoj narod, ako nisi u stanju da pružiš otpor, onda mi nemoj plakati i mene zvati da ratujem za tebe.
Odakle da nabave? Pa sto se moglo proscercovati se prosvercovalo.
To isto ko da uzmes pametovati kako nema oruzja i metaka u opkoljenom Sarajevu. Gaza nema slobodne teritorije da prokopa tunel.
Zamisli da desetljecima je Sarajevo u okruzenju i Karadzic ti diriguje sta moze uci od robe u Sarajevo.
naravno......mislim, mi smo uradili jedno cudo....ali, nemojte porediti nas polozaj i polozaj Palestine...koliko god je nama bilo tesko, njima je najmanje deset puta teze...
a morate shvatiti da po portalima komentarišu ljudi koji bukvalno nemaju nikakva pametnija posla + 90% komentatora kucka sa mobitela koje danas ima svako živ
nepismenost je nas jebala jebe i jebace nas....
a za to je zasluzno svakoliko vodjstvo sa istoka i zapada koje se svojski trudilo da nam najbolju krv i pravu plavu krv utrne za sva vremena...... vidi pod bijedic, pozderac i tako dalje.....
skrbavi-admin wrote: ↑10/11/2023 21:26
a za to je zasluzno svakoliko vodjstvo sa istoka i zapada koje se svojski trudilo da nam najbolju krv i pravu plavu krv utrne za sva vremena...... vidi pod bijedic, pozderac i tako dalje.....
A to ima veze sa nepismenoscu u 2023. godini iz razloga … ?
Zapravo ne znam ni da ima sa onom iz 1986 al haj
ne bi vala da trosim malo jos ovo neurona da objasnjavam bas ocigledne stvari s'vati kako oces sta me briga
Zapravo ne znam ni da ima sa onom iz 1986 al haj
ne bi vala da trosim malo jos ovo neurona da objasnjavam bas ocigledne stvari s'vati kako oces sta me briga
Ne bi jer ne znas.
Da ponovim - kakve veze necija pogiblja/hapsenje/politicki proces, nebitno, otprije pola vijeka ima veze sa necijem nepismenoscu danas? Kakve zapravo veze ima sa nepismenoscu iz tog vremena?