Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Mustang1
#45851 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E cuj Geforce now sold out
Nece vise izgleda niko kupovati graficke kartice 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#45853 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

pa realno, nije ovo loš dil, za šest mjeseci mo'sh odigrati sve što si zamislio
a za ove kompetitivne MP igre svakako ne trebaju gigamašine
-
Mustang1
#45854 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ne ukidaj, ja mislio bit ce za BF kakva ponuda pa ukinuo, ono bit ce jos jedno poskupljenje ovaj mjesec ako ovako nastave
Dobra ponuda da imaju sve igre. Ovako i nije dobra ponuda vala.
-
BiBi911
#45855 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sory ja se moram ispravit vozanje kamiona je pocelo sa 18 wheels of steel. I to je je bilo 2007 soryy za upis
-
Bosnian Dragon1
#45856 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
belfy
#45857 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
5-6 komada ili pakovanja? ti si onda jos odlican. ja sam imao problem sa kinder milchschnitte. kupovao ih u pakovanjima od po 10 kom. ono, uzet cu povremeno jednu-dvije. i, zaista jesam u pocetku, pa onda po 3-4... ali tek kad sam jednopotezno sredio cijelo pakovanje vise nikada nisam kupio iduce... iako im i danas uputim osmijeh kada ih ugledam na polici i sjetim se vremena...Chmoljo wrote: ↑09/11/2023 08:50isto i kod mene. meni je slaba tačka bio kinder maxi king. jednom sam ih 5-6 pojeo i riješio problem.belfy wrote: ↑09/11/2023 01:04
ovo je nesto sto sam vise puta oprobao i kod mene radi. nesto ti se svidi i vidis kako toga mozes u nedogled, ali onda krenes da to forsiras i vec ti ubrzo prekipi i ne bude vise interesantno. tako da po takvim pitanjima je mozda "overdose" i bolji i brzi od uzdrzavanja...
pa, sada... ovo je tema gdje se moze poceti od onoga kako smo jeli blato kao mali, pa do danasnjeg bezglutenstva, veganstva i ostalog. ja sam djlomicno odrastao i na selu, ali smo (sto roditelji mi, a sto ja poslije) uvijek nabavljali od domacih. moja mati i dan danas. ali to povjerenje se stece godinama, a lako gubi, kao i svugdje u drugim poslovima. i toga su pravi domacini uvijek pazili na to. da, mozda ce neka namirnica (krompir, luk, sir...) varirati malo u kvaliteti, ali to je tako sezonski. ne moze neki mali poljoprivrednik praviti fantasticno oblikovane paradajze, ali moze kvalitetne koliko mu vremenski uslovi dozvole. takvi ljudi ce ti iskreno reci i da ti nemaju prodati jer su berbom dobili samo dovoljno za sebe ili sebe i familiju ili, cak i ponuditi da dio toga kupis kao redovna musterija, ali po (po meni) malo uvecanoj cijeni.Chmoljo wrote: ↑09/11/2023 08:52organska hrana, i hrana iz kvalitetnijeg zdravog uzgoja je osjetno skuplja.belfy wrote: ↑09/11/2023 00:59ne znam kako kod tebe, ali generalno je sva "zdravija hrana" skuplja. jer, ako kupujes gotovu to ga izadje u pet deka... eh, ako pravis sam (ili ako se pravi u kucnoj varijanti) to je vec druga prica... mada sam misljenja da je i tu u pitanju zdravost samih namirnica koje se kupuju. ali onda izadje na jos gore, jer ako pocnes da ganjas organic ili bio zdravo postaje preskupo za mnoge, dok je junk jos uvijek tu, a i njih prave sa skoro istim sastojcima...Tito_i_Partija wrote: ↑08/11/2023 00:33
Ma ne znam jaro, i junk food je ovde baš poskupio da se baš i ne isplati više k'o nekad.![]()
kupovina hrane od običnih ljudi je mačak u vreći. pogotovo kada su u pitanju kvarljive namirnice. ja ne bih sir uzeo na pijaci nema šanse. samo industrija. ili neko ko mi je izuzetno blizak, familija ili prijatelji, za koje znam da nisu uhljupi, peru ruke poslije hale, ne ližu kašike kojima miješaju, ne vraćaju ono što im padne na pod i sl.
sto se tice higijene budi siguran da ce uvijek biti po seljackim standardima. a, i oni su kao djeca blato jeli... tako da neces naci pravog seljaka koji sterilise ruke ili komad mesa ne vrati sa poda. na to mozes zaboraviti. ono sto je tu bitnije je da li sve to zajedno pravi i za sebe i svoje.
sto se tice pijace, tu je fakat do licnog poznanstva, tj. koliko nekom mozes vjerovati na rijec. jer i oni svi gledaju sto vise da prodaju, sto je i razumljivo. da li ce te slagati manje ili vise je upravo stvar ovog prvog. kao i biti redovna musterija. i, ovo redovna musterija, je zaista uzajaman odnos. oni to cijene isto kao i druga strana. ako on zna da ces ti kupiti svaki dan litar mlijeka, svake sedmice kilu-dvije sira ili mesa ili stagod... on ce se na tebe osloniti koliko i ti na njega. jednom kada se taj lanac pocne kidati (tebi bolji neki proizvod koji si nasao u trgovinskim lancima) onda tu pocnes i ti dobijati slabiju kvalitetu i ta spirala ode u nulu. tebi se sve manje isplati kupovati od njega, a njemu sve manje tebi, jer manje uzimas i neredovno. jer...to su ipak male ekonomije. on ovisi od nekolicine ljudi. dok ti, kao kupac, ipak imas vecenu sirinu. pogotovo danas, jel...
mada, treba reci, da ima i onih koji ti pokusaju podvaliti muda za bubrege, ali to opet jos brze ovu spiralu dovede u nulu (ako ne vec iz prvog puta) u zavisnosti koliko je taj licni odnos razvijen i da li ces se u tom trenu zapitati da li ti je namjerno podvalio, da li mu se omaklo ili je zglajzao...
- Tananarive
#45858 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Može li meni ako nije planuo?
- ferratilis
#45859 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Poslao sam.
- Tananarive
#45860 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala živ i zdrav bio!ferratilis wrote: ↑09/11/2023 22:33Poslao sam.
- ferratilis
#45861 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad bi ovo bilo dostupno kod nas, uzeo bi bez razmisljanja. Impresivan OLED display sa jos impresivnijom autonomijom.
- Tito_i_Partija
#45862 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Baldur's Gate 3 napravio sweep na Golden Joystick Awards. 6 nominacija i 6 nagrada, između ostalog dvije Game of the Year nagrade: jedna je samo za PC, a druga, ona najvažnija, je Ultimate GOTY (t.j. za sve sisteme).
https://www.techradar.com/gaming/golden ... e-6-awards

- ferratilis
#45863 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tito_i_Partija wrote: ↑11/11/2023 01:10 Baldur's Gate 3 napravio sweep na Golden Joystick Awards. 6 nominacija i 6 nagrada, između ostalog dvije Game of the Year nagrade: jedna je samo za PC, a druga, ona najvažnija, je Ultimate GOTY (t.j. za sve sisteme).
![]()

-
DonieBrasco
#45864 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni se ta igra ne sviđa totalno nije po mom ukusu ma koliko gameplay videa pogledao i pokusao se udubiti.
O ukusima se ne raspravlja ko voli neka izvoli, ne znam za te nagrade da li je pristrasno ili posteno ali dosta govori o poularnosti iste.
O ukusima se ne raspravlja ko voli neka izvoli, ne znam za te nagrade da li je pristrasno ili posteno ali dosta govori o poularnosti iste.
- MujkicHaris
#45865 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam još gori. Jedna od rijetkih igara koje izazivaju krindž kada gledam gameplay video a kamoli da igram. Ne bih imao snage od "susramlja". Generalno dizajn fantazije je otišao u provaliju nakon što su CalArt Tumblr PC umjetnici preuzeli vodeće pozicije u industriji.DonieBrasco wrote: ↑11/11/2023 11:46 Meni se ta igra ne sviđa totalno nije po mom ukusu ma koliko gameplay videa pogledao i pokusao se udubiti.
A nagrade na ovakvim događajima obično dobijaju mainstream igre čiji su fanovi i izdavači najglasniji a ne nužno kvalitetne i progresivne igre.
Samo se nadam da The Elder Scrolls VI ne ode u ovaj political correctness pravac. Dizajn likova u Starfieldu ali i činjenica da Beth ima novog vlasnika nije dobar znak.
-
DonieBrasco
#45866 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Blago recno cringe kad sam ugledao azijata zelene koze (ne znam koja fantasy frakcija) - gay i vjestac u isto vrijeme. 
Ne bi rekao political correctness, vise lgbtq lobiji i velika populacija emo/depresvnih tinejđera prije svega a onda i odraslih u fanasy igrama i lozenje na scene seksa nadaravnih humanoida.
Ne bi rekao political correctness, vise lgbtq lobiji i velika populacija emo/depresvnih tinejđera prije svega a onda i odraslih u fanasy igrama i lozenje na scene seksa nadaravnih humanoida.
Last edited by DonieBrasco on 11/11/2023 12:43, edited 1 time in total.
- ferratilis
#45867 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
cRPG zanr je trebao ostati 2D, cak da mi stave ludjacku kosulju, uvijek cu to tvrditi. Jebo rotirajucu kameru i up-close cinematics. Ljudi su trazili Holivud RPG, to su i dobili, sa svime sto to nosi.
Isometric 2d grafika ce izgledati fenomenalno i za 100 godina:

Isometric 2d grafika ce izgledati fenomenalno i za 100 godina:

- vaučer
#45868 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Prešao sam BG3 i stvarno nemam pojma o čemu vi pričate. Jedan od deset likova iz tvoje grupe je otvoreni flambojantni gay. Ostali nedefinirani ali ih sve možeš odvesti u krevet. Neki drugi agresivno ‘PC’ likovi u svijetu igre? Ne pamtim nijedan bitan, možda se netko bolje sjeća.
- MujkicHaris
#45869 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To dvoje uvijek nastupa zajedno, barem kada je riječ o igrama. Što je najgore, sada će nakon komercijalnog uspjeha sljedećih deset godina različiti developeri kopirati taj drag show, nadžidžani izgled. Fuj.
Najbolje je bilo vrijeme kada su developeri bili ograničeni količinom poligona i tekstura pa su birali samo staviti najvažnije elemente u igru. Sada stavljaju sve, nema mjere i ukusa više.
- Averus
#45870 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Decki malo nesigurni jbg, ne zamjeri imvaučer wrote: ↑11/11/2023 12:42 Prešao sam BG3 i stvarno nemam pojma o čemu vi pričate. Jedan od deset likova iz tvoje grupe je otvoreni flambojantni gay. Ostali nedefinirani ali ih sve možeš odvesti u krevet. Neki drugi agresivno ‘PC’ likovi u svijetu igre? Ne pamtim nijedan bitan, možda se netko bolje sjeća.
- Tito_i_Partija
#45871 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj boomera jbt. Vama je najbolje da se vratite na Commodore 64, to je baš onako po vašoj mjeri. 
- ferratilis
#45872 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislis da BG2 nije najbolji RPG ikad? Da te stavim na ignore odmah.Tito_i_Partija wrote: ↑11/11/2023 14:41 Joj boomera jbt. Vama je najbolje da se vratite na Commodore 64, to je baš onako po vašoj mjeri.![]()
- ferratilis
#45873 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ko trazi pravi oldchool RPG a-la Fallout, ovo je pravi izbor, tek izasao nakon duzeg early access perioda. Od kreatora Age of Decadence.
- House
#45874 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

poželite mi sreću
- vaučer
#45875 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To dvica?
Igrao sam prvi, cool igra ali me nije totalno uhvatila. Bossovi su mi nekakvi klimavi bili.
Igrao sam prvi, cool igra ali me nije totalno uhvatila. Bossovi su mi nekakvi klimavi bili.