Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
swanfilter

#39851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

elcaliente wrote: 08/11/2023 19:26
swanfilter wrote: 08/11/2023 17:18
elcaliente wrote: 08/11/2023 17:14

Jos trazi i cudi se kako to da nam ta zla Amerika nece da ukine vize.
To ti negdje mene cuo, procitao da se cudim viznom rezimu?

Aj, molim te, ne lupetaj.

By the way, i bezvizni rezim ti ne garantuje ulazak u USA.

Samo ime je dovoljno da te vrati odakle si dosao.
Nisam mislio na direktno tebe, nego na ljude koji pricaju protiv USA.

Ljudi seru po USA i Evropi a uzdizu neke ljeve zemlje, a kada treba pomoc, kada se putuje ili trazi radna viza niko se ne obraca Alziru.
Vi okrecete pricu na nesto sasvim irelevantno.

Kontam ja i slazem se sa tim, da je nama samo zapad interes i jedina opcija.

Cak nisam ni za Vucicev pokusaj politike na dvije stolice. A tek tamo neki Alzir.

Al, nije mi sjela konstatacija da smo se zamjerili Amerima zbog 6 sasvim neduznih ljudi. Valjda bi se Ameri morali nama izvinuti.
elcaliente

#39852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

swanfilter wrote: 08/11/2023 20:08
swanfilter wrote: 08/11/2023 17:18

To ti negdje mene cuo, procitao da se cudim viznom rezimu?

Aj, molim te, ne lupetaj.

By the way, i bezvizni rezim ti ne garantuje ulazak u USA.

Samo ime je dovoljno da te vrati odakle si dosao.

Ljudi seru po USA i Evropi a uzdizu neke ljeve zemlje, a kada treba pomoc, kada se putuje ili trazi radna viza niko se ne obraca Alziru.

Cak nisam ni za Vucicev pokusaj politike na dvije stolice. A tek tamo neki Alzir.

Al, nije mi sjela konstatacija da smo se zamjerili Amerima zbog 6 sasvim neduznih ljudi. Valjda bi se Ameri morali nama izvinuti.
Sjecas li se mozda sta je Zlatko tada iskamcio za tih 6 Alziraca?
Iskamcio je 30 miliona za CIPS i jedinstvene lice karte.

Ja na njegovom mjestu ne da bi dao 6 Alziraca Amrima, dao bi im pola Alzira.
I sasvim je normalno da se gleda prvo na svoju drzavu i svoj narod.
Erdogan Style, prjetnja prstom i demonstracije protiv Izraela za Palestince a Izraelcima gorivo za tenkove jer mu to donosi kes. I vuk zadovoljan i ovce na broju.
swanfilter

#39853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

elcaliente wrote: 08/11/2023 20:13

Erdogan Style, prjetnja prstom i demonstracije protiv Izraela za Palestince a Izraelcima gorivo za tenkove jer mu to donosi kes. I vuk zadovoljan i ovce na broju.
Nevazno, al Cips je krenuo pocetkom 2000. Na projekat mislim.

Znaci, ti bi isto pola BiH dao za nesto slicno?

Jer, mogli su Ameri traziti i 6 Bosnjaka na osnovu samo njima poznatih razloga. A takvo je vrijeme bilo ...
splinter

#39854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

elcaliente wrote: 08/11/2023 19:34 Njemacka vjesti prenose da ovi RPG napadi nemaju toliko utjecaj na Izraelske tenkove jet ne mogu probiti aktivni oklop. Uz to top prati termosignal rpg i direktno puca prema mjestu djelovanja rpg. Iz tog razloga Hamas prilazi toliko blizu tenkovima kako bi bili preblizu za top.

Daniel Hagari jer danas rekao da u sljedecih 7 dana nema primirija niti humanitarne pauze. DIF je u pokretu naprijed i nece dopustiti da se Hamas pregrupise u toj nekoj pauzi. Civili su bili vise puta upozoreni da idu, onaj ko je ostao svjestan je rizika.
Tako da se moze zvati i moliti za pauzu ali je nece biti.
Jok nemaju. Pusti šuplju. Svaki od ovih tenkova koji je pogođen je ili uništen ili onesposobljen na neko vrijeme, odnosno mora se evakuisati sa bojnog polja u logistički centar namjenjen za njegov remont. A to nije nešto što baš traje par dana.
Radi se o projektilima Al Yasin 105 sa tandemskim punjenjem, odnosno, ima dva oblikovana punjenja koja se nalaze jedno iza drugog i ispaljuju se uzastopno. Prvi, kalibra 55 mm, uništava dinamičku zaštitu, drugi – 105,5 mm – probija oklop debljine do 700 mm.
Razvijani su nekih 7, 8 godina namjenski za djelovanje na Merkava tenkovima.
Osim toga mete su često i ostala vozila kao i buldožeri koji prate svaku tenkovsku jedinicu IDF a.
Strašne gubitke dole trpi IDF kako u ljudstvu tako i u mehanizaciji. Niko to nije tako očekivao.
palermo

#39855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

elcaliente wrote: 08/11/2023 20:07
palermo wrote: 08/11/2023 19:59
elcaliente wrote: 08/11/2023 19:51

Pa tebe gazda nije dirnuo nego ti pomogao. Pametnije je sutiti.
Bosanci tudze bitke biju a tim sebi lose cine. Pametni sute i rade za sebe.
Nije ljudskije. Nije postenije. Drustvena smo bica, zivimo jedni sa drugima....brinemo jedni za druge.

Uostalom niko u Bosni i Hercegovini nije gadjao americku ambasadu, pravio neke nasilne akcije...samo kazemo da je ovo sto se radi u Gazi zlocin prema covjeku...
Sutimo punktualno ali ne kada trebamo. Fakticki totalno neracionalno.
Nije problem ni dignitu glas protiv zlocina ali ne treba ici protiv partnera. To je ono sto fali i BiH politacarima i narodu zato i nema napredka. Neznamo igrati igru, diplomatski se ponasati. A imamo susjede od koji smo mogli svasta nauciti.
Smjesno je sto se onda cudimo kako kod njih sunce ljepse sja.
Ne bih se jja vala.mijenjao, sto se ovog tice, sa susjedima. Fala
Haris.ba

#39856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 08/11/2023 20:21 Jer, mogli su Ameri traziti i 6 Bosnjaka na osnovu samo njima poznatih razloga. A takvo je vrijeme bilo ...
Da su trazili bili bi izruceni. 6, 66, 6 hiljada, nebitno.

Vec, zalomilo se nije ih bilo.

Nije Zlaja bezveze u UN i nezasluzeno. :D
elcaliente

#39857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

swanfilter wrote: 08/11/2023 20:21

Jer, mogli su Ameri traziti i 6 Bosnjaka na osnovu samo njima poznatih razloga. A takvo je vrijeme bilo ...
Ameri su nas uslovili tada kesom za Cips sa tih Alzircima.
Ne upravo suprotno, ne bi dao pola BiH nego bi dao pola Alzira i te Alzirce.
Trebaju se zrtvovati za opce dobro.

Mi boljih diplomata od Zlatka i Svena nisamo imali, svi ostali nemaju pojma sta rade, samo su onako tu.

Hrvati imaju u saradnji sa Amerima jake diplomatske studije nije mi jasno de se ne udruzimo sa njima i iskolujemo generaciju.
Last edited by elcaliente on 08/11/2023 20:30, edited 1 time in total.
Haris.ba

#39858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

elcaliente wrote: 08/11/2023 20:27 Mi boljih diplomata od Zlatka i Svena nisamo imali, svi ostali nemaju pojma sta rade, samo su onako tu.
Kazu ko je isao na Fulbrajtovu stipendiju da je imao obavjestani tretman. Pa, sad na kraju za koga je radio je bilo do umjesnosti sluzbe, a i karaktera osobe. :bih:
elcaliente

#39859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Haris.ba wrote: 08/11/2023 20:30
elcaliente wrote: 08/11/2023 20:27 Mi boljih diplomata od Zlatka i Svena nisamo imali, svi ostali nemaju pojma sta rade, samo su onako tu.
Kazu ko je isao na Fulbrajtovu stipendiju da je imao obavjestani tretman. Pa, sad na kraju za koga je radio je bilo do umjesnosti sluzbe, a i karaktera osobe. :bih:

Hrvati imaju u saradnji sa Amerima jake diplomatske studije nije mi jasno de se ne udruzimo sa njima i iskolujemo generaciju.
Dr. Mate Granic je tu obavio ogroman posao i inicirao diplomatsku akadamiju.
BiH ne da je tanka, nema diplomatije uopste.
Mogli smo puno vise izvucu iz ova dva sukoba, ali posto neznamo onda njonjo.

Mozda nam Turci pomognu u skolovanju.
emmir1

#39860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Pravi lavovi.

Mi cemo ih pobijedit prije ili kasnije.

Izranjavan, na ruci mu ozbiljna posjekotina.
Ali ne jebe
swanfilter

#39861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 08/11/2023 20:26
swanfilter wrote: 08/11/2023 20:21 Jer, mogli su Ameri traziti i 6 Bosnjaka na osnovu samo njima poznatih razloga. A takvo je vrijeme bilo ...
Da su trazili bili bi izruceni. 6, 66, 6 hiljada, nebitno.

Vec, zalomilo se nije ih bilo.

Nije Zlaja bezveze u UN i nezasluzeno. :D
Kontam i to. I da se moralo desiti, desilo bi se.

Al, ovdje je prica pocela kako su nam oni bezuslovni prijatelji.

Sluzbena politika jedno govori o BiH, a onda jedan Escobar i Palmer pokusavaju provesti nesto sasvim drugo i sto nije u nasem interesu.

Hocu da kazem, nismo im toliko pri srcu da bi sutra zbog nas radili dar mar.

Eto Kosovara. Svi govore o njihovom lobiju u USA, a na kraju Kurti zavrsi pod prijetnjom sankcija ako ne prihvati ZSO. Opet nakvi Srbi dobise nesto u drugoj drzavi.

Zavrsicu jer ce biti brisanja ...
SanskiBiser

#39862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

swanfilter

#39863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

elcaliente wrote: 08/11/2023 20:27
swanfilter wrote: 08/11/2023 20:21

Ameri su nas uslovili tada kesom za Cips sa tih Alzircima.
Ne upravo suprotno, ne bi dao pola BiH nego bi dao pola Alzira i te Alzirce.
Trebaju se zrtvovati za opce dobro.

Mi boljih diplomata od Zlatka i Svena nisamo imali, svi ostali nemaju pojma sta rade, samo su onako tu.

Bili bi mi sa Hrvatima dobri saveznici da bi se Srbija pokrila usima. Al, dok ercegovacki lobi drma Hrvatskom, uvijek ce biti podapinjanja. Kao i tokom rata.

Eto, upravo oni dole ovih dana sire gnusnu propagandu tipa, znamo mi kako se bilo boriti protiv Hamas ideologije.

A Kordic hladnokrvno izjavi da bi sve ponovio. Halo!?

Ista mantra kao Karađzic sa branikom u Europi pred islamskim fundamentalizmom.
skrbavi-admin

#39864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

elcaliente wrote: 08/11/2023 20:30.

ala se ti dobro nasra burazere.... trebali smo mi susjedima poslat jos koju srebrenicu i prijedor da ocejfe bar pola miliona za opste dobro da se pokolje al me jebe pitanje sto ti nisi otiso pod noz zanopste dobro a zavaljivo bi druge i nevine.... sto nisi bio takav herc pa potrco prema nekoj cetaljskoj bazi sa trotilom i bar eto 2 rokno za opste dobro.... mal kurcic a jezicina ko lopata.... druge bi za opste dobro al da ti kurcem ne mrdas i uzivas.....serem ti se u moral
skrbavi-admin

#39865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

jebo majku da znam ko si i dje si napakovo bi ti tada od elkajde do isisa veze da te posaljem na godisnji kod olosa da te uce demokratiji za opste dobro svih nas a i da se rijesimo gnjida :-) nema rijeci da opisem gadjenje tvojim stavovima jbote hljeb fuj :-)
elcaliente

#39866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

skrbavi-admin wrote: 08/11/2023 21:08

jebo majku da znam ko si i dje si napakovo bi ti tada od elkajde do isisa veze da te posaljem na godisnji kod olosa da te uce demokratiji za opste dobro svih nas a i da se rijesimo gnjida :-) nema rijeci da opisem gadjenje tvojim stavovima jbote hljeb fuj :-)
Nista te ne kontam, neartikulisan si skroz.
Mislim da ni ti sam ne kontas sta si napisao niti sta mislis.
skrbavi-admin

#39867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

neam potrebu da analiticki posmatras moje postove nit me zanima tvoje misljenje i inace ogranicenih likova. Haj sad koristi drugi klon nick.
swanfilter

#39868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

elcaliente wrote: 08/11/2023 21:13

Zeli ti poruciti da bi i on tebi napakovao kao sto je Alzircima urađeno. Kad vec tako razmisljas.

Pa da i ti pozivis godine njihove sudbine.
elcaliente

#39869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

skrbavi-admin wrote: 08/11/2023 21:04
elcaliente wrote: 08/11/2023 20:30.

ala se ti dobro nasra burazere.... trebali smo mi susjedima poslat jos koju srebrenicu i prijedor da ocejfe bar pola miliona za opste dobro da se pokolje al me jebe pitanje sto ti nisi otiso pod noz zanopste dobro a zavaljivo bi druge i nevine.... sto nisi bio takav herc pa potrco prema nekoj cetaljskoj bazi sa trotilom i bar eto 2 rokno za opste dobro.... mal kurcic a jezicina ko lopata.... druge bi za opste dobro al da ti kurcem ne mrdas i uzivas.....serem ti se u moral
Mislim da si pobrkao loncice. Ameri trazili Alzirce, BiH im dala Alzirce, otkocili CIPS to je to. Nema puno mozganja, cista matematika.Vazno je da je dobro za BiH. Tako se BiH i danas treba postavti u svim situacijama.
Moze se od Turaka puno toga nauciti, posto se eto oni hvale u BiH. Rijeci Palestincima, gorivo Izraelcima. Svi zadovoljni.
skrbavi-admin

#39870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

takva mi bih ni takav narod ako si ti reprezentativan primjerak ne treba ko mu jebe mater..... serem se na to poyyy
elcaliente

#39871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

swanfilter wrote: 08/11/2023 21:18
elcaliente wrote: 08/11/2023 21:13

Zeli ti poruciti da bi i on tebi napakovao kao sto je Alzircima urađeno. Kad vec tako razmisljas.

Pa da i ti pozivis godine njihove sudbine.
Ma nevazan i on i ti neki Alzrici, niko ih se i nesjeca vise.
Mi malo starije generacije.
Iako je oftopic, ipak se moze nauciti za ovaj sukob nesto.
Necemo vise da Admini ne brisu.
Grean

#39872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

swanfilter wrote: 08/11/2023 19:11
Grean wrote: 08/11/2023 19:06 Sarajevo slobodno, ni jedan mirovni do tada to nije ukljucivao.

Neka mi oprosti gornje Podrinje, Doboj, Kozarac. Ja uvijek ponizno priznam da smo slobodu dobili na racun drugih.

A Alija neka je potpisao jer mogao je dobiti samo manje. Takva nam bila situacija.

Falila je njemu petlja Franje i Srba.

Mogao je odugovlaciti jer smo tada bili u zamahu. Time traziti vise od danas odmetnutog entiteta. Srbi na koljenima, a dobise makar u nazivu republiku. Sto danas i jeste.

Na ono samo Alija od 10 politicara moze pristati ...
Problem svih kriticara postignutog u Dejtonu je jedan od sljedecih, ili zive u oblacima, ili ne vide dalje od svog nosa ili nece da vide jer se hrane nekim defetizmom o nasoj nesposobnosti koji se zasniva na nerealnim ocekivanjima.

Svi koji imaju grama mozga i koji se ne hrane supljim pricama nekog hodze poslije dzume (nemam nista ni protiv hodze ni dzume ali nasluso sam se takvih primjera o nasem zamahu koji su zaustavili) znaju da je zamah u veeeelikoj mjeri bio zahvaljujuci HV-u.

Ti koji imaju tog mozga isto tako ne bi trebalo da ne znaju za Tudjmanove rijeci u Dejtonu kad je zapelo hajde Slobo da potpisemo bez Alije.

Uz to treba da znaju o istoriji 90' tih toliko da je bila nekakva istocna Slavonija koja se trebala uz Slobin blagoslov mirno reintegrisati. Ta Slavonija nije bila dio Oluje jer je bilo preopasno zato se zavrsila u Dejtonu.

Eh sad kad taj nekoko sve ovo zna i stavi karte na sto treba da se zapita kakva muda ali jos vise kockarski mentalitet moras imati da kad sve ovo imas na stolu ti se vratis u BiH i nastavis sa ratom.

Poenta sve price je da se tu vise ne bi radilo o Srbima vec o onim koji su ti iza ledja i koji su svoje racune sa Srbima vec skoro zaokruzili. Uz to kod Srba imali zalozenu istocnu Slavoniju.

Moja prognoza je da bi se vratili na 93' i imali tri entiteta/drzave uz Sarajevo distriht koje bi se nastavilo provlaciti kroz rupu ispod piste ako ne bi da prolazi sa strahom.
Mrvice_ba

#39873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Oboren mq reaper!
swanfilter

#39874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Grean wrote: 08/11/2023 21:39
Grean wrote: 08/11/2023 19:06 Sarajevo slobodno, ni jedan mirovni do tada to nije ukljucivao.

Neka mi oprosti gornje Podrinje, Doboj, Kozarac. Ja uvijek ponizno priznam da smo slobodu dobili na racun drugih.

A Alija neka je potpisao jer mogao je dobiti samo manje. Takva nam bila situacija.

Mogao je odugovlaciti jer smo tada bili u zamahu. Time traziti vise od danas odmetnutog entiteta. Srbi na koljenima, a dobise makar u nazivu republiku. Sto danas i jeste.

Problem svih kriticara postignutog u Dejtonu je jedan od sljedecih, ili zive u oblacima, ili ne vide dalje od svog nosa ili nece da vide jer se hrane nekim defetizmom o nasoj nesposobnosti koji se zasniva na nerealnim ocekivanjima.

Svi koji imaju grama mozga i koji se ne hrane supljim pricama nekog hodze poslije dzume (nemam nista ni protiv hodze ni dzume ali nasluso sam se takvih primjera o nasem zamahu koji su zaustavili) znaju da je zamah u veeeelikoj mjeri bio zahvaljujuci HV-u.

Ti koji imaju tog mozga isto tako ne bi trebalo da ne znaju za Tudjmanove rijeci u Dejtonu kad je zapelo hajde Slobo da potpisemo bez Alije.

Uz to treba da znaju o istoriji 90' tih toliko da je bila nekakva istocna Slavonija koja se trebala uz Slobin blagoslov mirno reintegrisati. Ta Slavonija nije bila dio Oluje jer je bilo preopasno zato se zavrsila u Dejtonu.

Eh sad kad taj nekoko sve ovo zna i stavi karte na sto treba da se zapita kakva muda ali jos vise kockarski mentalitet moras imati da kad sve ovo imas na stolu ti se vratis u BiH i nastavis sa ratom.

Poenta sve price je da se tu vise ne bi radilo o Srbima vec o onim koji su ti iza ledja i koji su svoje racune sa Srbima vec skoro zaokruzili. Uz to kod Srba imali zalozenu istocnu Slavoniju.

Moja prognoza je da bi se vratili na 93' i imali tri entiteta/drzave uz Sarajevo distriht koje bi se nastavilo provlaciti kroz rupu ispod piste ako ne bi da prolazi sa strahom.
E, vidis. Franjo je isposlovao reintegraciju Slavonije.

Alija Grbavice.

Sto nije i on izvukao nesto vise od zabetonirane rs ...
swanfilter

#39875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Grean wrote: 08/11/2023 21:39

E, vidis. Franjo isposlovao reintegraciju Slavonije.

Alija Grbavice.

Da je bio nivo, izvukao bi vise od zabetonirane rs ...
Locked