Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
swanfilter

#39826 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

skrbavi-admin wrote: 08/11/2023 18:48
the the wrote: 08/11/2023 18:33
Mi smo inace nezahvalan svijet, al eto, mozda bi neko ko zna bit zahvalan volio to da zna
kako smo mi to nezahvalan svijet - tebi i prica nekolicine je takva ko da smo organizovano isporucivali jude u svim mogucim prilikama a ne da su bosnjaci muslimani sakrivali zidove po gacama da ih stašalji ne bi nasli i deportovali na klanje.... ah da, vi zapravo perete svoje naslijedje tako sto farbate istoriju s tim sranjima o tome kako su bosnjaci ucestvovali i ucestvuju u mrznji prema zidovima....

licno mislim da mnoge bosnjake boli kurac i za jedne i za druge - ali na ovoliko ubijanja klinaca sa dokazanim materijalom, navodecim GBU bombama ne moze doci do mog zdravijeg dijela mozga i ne mogu anticipirat to kao opravdanu reakciju na bilo sta.....

divljacki se SAD izivljavo na bliskom istoku pobivsi stotine hiljada ljude, pucali rafalno apacima po civilima i sad neko treba drzat jezik za zube.... najveci heroj SADa je treba koja ne zna je l musko ili zensko..... jer je presudio sam sebi objavom osjetljivog materijala.... sada vidimo da se to vise i ne krije i ne trudi se sakrivat jos im dosla ko sto Sprajc kaze pomoc 2 takticke grupe - valjda da se ne bi regrupisala grupa obdanista u protunapad.... iz napada kojeg su po svemu sudeci dobro ispusili ......

samo mi ne ide u glavu velika kolicina debila koji su prezivili rat i stradanja da se hladno stavljaju na stranu ovakvog civilizacijskog mraka i horora bez ikakvih skrupula mada uzevsi sve u obzir i te "patriote" treba staviti u koš na rezervu.....

PS. Hagada je bila cuvana bosnjackim rukama a ne ustaskim ni cetnickim.... poyyyy

Hej, bil ti jednog dana volio bez vize u USA?

Nemoj tako.
:lol:

Al, jesmo isto tako prije spomenutu Alzirsku grupu neduznu predali ko zadnji olos.

Nesto govori o karakteru naseg covjeka tog i ovog malo skorijeg vremena ...
Last edited by swanfilter on 08/11/2023 18:54, edited 1 time in total.
canvra888

#39827 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Pa je li treba ikome išta dalje od Daytona i nagrađivanja etničkog čišćenja, genocida i ostalih grozota sa 49% teritorije?
skrbavi-admin

#39828 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

swanfilter wrote: 08/11/2023 18:51
skrbavi-admin wrote: 08/11/2023 18:48
the the wrote: 08/11/2023 18:33
Mi smo inace nezahvalan svijet, al eto, mozda bi neko ko zna bit zahvalan volio to da zna
kako smo mi to nezahvalan svijet - tebi i prica nekolicine je takva ko da smo organizovano isporucivali jude u svim mogucim prilikama a ne da su bosnjaci muslimani sakrivali zidove po gacama da ih stašalji ne bi nasli i deportovali na klanje.... ah da, vi zapravo perete svoje naslijedje tako sto farbate istoriju s tim sranjima o tome kako su bosnjaci ucestvovali i ucestvuju u mrznji prema zidovima....

licno mislim da mnoge bosnjake boli kurac i za jedne i za druge - ali na ovoliko ubijanja klinaca sa dokazanim materijalom, navodecim GBU bombama ne moze doci do mog zdravijeg dijela mozga i ne mogu anticipirat to kao opravdanu reakciju na bilo sta.....

divljacki se SAD izivljavo na bliskom istoku pobivsi stotine hiljada ljude, pucali rafalno apacima po civilima i sad neko treba drzat jezik za zube.... najveci heroj SADa je treba koja ne zna je l musko ili zensko..... jer je presudio sam sebi objavom osjetljivog materijala.... sada vidimo da se to vise i ne krije i ne trudi se sakrivat jos im dosla ko sto Sprajc kaze pomoc 2 takticke grupe - valjda da se ne bi regrupisala grupa obdanista u protunapad.... iz napada kojeg su po svemu sudeci dobro ispusili ......

samo mi ne ide u glavu velika kolicina debila koji su prezivili rat i stradanja da se hladno stavljaju na stranu ovakvog civilizacijskog mraka i horora bez ikakvih skrupula mada uzevsi sve u obzir i te "patriote" treba staviti u koš na rezervu.....

PS. Hagada je bila cuvana bosnjackim rukama a ne ustaskim ni cetnickim.... poyyyy

Hej, bil ti jednog dana volio bez vize u USA?

Nemoj tako.

:lol:
dobio i otišo nazad u JEBOrupu...
jboteled ljudi glasaju o cenzuri zene iz predstavnickog doma - a seru o demokratiji i ljudskim pravima...... ma Gvantanamo sa brukom ljudi koji nemaju pojma jesu l posli ili dosli - sve govori..... fabrikovane istine, fabrikovani dokazi, fabrikovani razlozi i fabrikovana istorija.... samo ne znam sto se trude toliko fabrikovat - kad su se ovako hladno posrali na sve i pokazali stvarno stanje stvari, operacija, svrhe, cinjenica, istorije, razloga, tokova.....
swanfilter

#39829 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

canvra888 wrote: 08/11/2023 18:54 Pa je li treba ikome išta dalje od Daytona i nagrađivanja etničkog čišćenja, genocida i ostalih grozota sa 49% teritorije?
Eh, ima tu i do naseg bezmudog Alije. Na prve prijetnje se poklopio.

Kao danas Dodik, Srbi su i tada bili spremni ici daleko prkoseci zapadnim silama.

Ej, vezali su Unprforce na oci cijelog svjeta ko pse.

Dudak i Alagic se pet dana nisu javljali nikome iz Sa jer ih je ljutila cinjenica da je onaj dedo pristao na ovo danas ...
sitni svercer

#39830 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sitni svercer »

:? :?

skrbavi-admin

#39831 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

swanfilter wrote: 08/11/2023 19:00
canvra888 wrote: 08/11/2023 18:54 Pa je li treba ikome išta dalje od Daytona i nagrađivanja etničkog čišćenja, genocida i ostalih grozota sa 49% teritorije?
Eh, ima tu i do naseg bezmudog Alije. Na prve prijetnje se poklopio.

Kao danas Dodik, Srbi su i tada bili spremni ici daleko prkoseci zapadnim silama.

Ej, vezali su Unprforce na oci cijelog svjeta ko pse.

Dudak i Alagic se pet dana nisu javljali nikome iz Sa jer ih je ljutila cinjenica da je onaj dedo pristao na ovo danas ...
umjesto da je degenerik reko - ja sam izgubio 200 000 ljudi na brutalan nacin..... 8000 poklano u 3 dana i vi ste sve to gledali kamerama...
sad cu izdat naredbu za napad svim raspolozivim snagama moralom i ljudstvom a vi bacite i atomsku ako treba - nama je biti ili robovima ili u grobovima.... i zalupit telefon...... al vec se tad dinastija obogatila..... zato mi je Selim Beslagic ogroman kad ga cujem na telefon sa onim komandirom RA JNA....
Grean

#39832 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Sarajevo slobodno, ni jedan mirovni do tada to nije ukljucivao.

Neka mi oprosti donje Podrinje, Doboj, Kozarac. Ja uvijek ponizno priznam da smo slobodu dobili na racun drugih.

A Alija neka je potpisao jer mogao je dobiti samo manje. Takva nam bila situacija. Danas bi mu srali isti oni koji seru Arafatu i Palestincima, kao imali ste sansu i propustili.
swanfilter

#39833 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Grean wrote: 08/11/2023 19:06 Sarajevo slobodno, ni jedan mirovni do tada to nije ukljucivao.

Neka mi oprosti gornje Podrinje, Doboj, Kozarac. Ja uvijek ponizno priznam da smo slobodu dobili na racun drugih.

A Alija neka je potpisao jer mogao je dobiti samo manje. Takva nam bila situacija.

Falila je njemu petlja Franje i Srba.

Mogao je odugovlaciti jer smo tada bili u zamahu. Time traziti vise od danas odmetnutog entiteta. Srbi na koljenima, a dobise makar u nazivu republiku. Sto danas i jeste.

Na ono samo Alija od 10 politicara moze pristati ...
palermo

#39834 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Oko Alijinog potpisa, ma možda se mogao još koji kilometar izvući, ali to je bilo to....

Nego, odem na vox 92 forum, to je kao neki neformalni nasljednik foruma b92, koji je nekad bio svjetionik te liberalne Srbije....dakle, odem i čitam temu o bliskom istoku, jebo te život.....mislim, dobro smo mi prošli, ko su nam komšije, i to liberalne.....što bi se reklo, iskreno sam osupnut...

kome se da nek preleti nešto stranica

https://vox92.net/forum/topic/403-blisk ... /page/143/
caros

#39835 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

sitni svercer wrote: 08/11/2023 19:03 :? :?

Ništa čudno. Možda svi imaju vojni rok, ali iskustvo ratovanja im je maltretiranje djece po West Banku.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#39836 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

swanfilter wrote: 08/11/2023 19:11
Grean wrote: 08/11/2023 19:06 Sarajevo slobodno, ni jedan mirovni do tada to nije ukljucivao.

Neka mi oprosti gornje Podrinje, Doboj, Kozarac. Ja uvijek ponizno priznam da smo slobodu dobili na racun drugih.

A Alija neka je potpisao jer mogao je dobiti samo manje. Takva nam bila situacija.

Mogao je odugovlaciti jer smo tada bili u zamahu. Time traziti vise od danas odmetnutog entiteta. Srbi na koljenima, a dobise makar u nazivu republiku. Sto danas i jeste.

Mi smo dobili potpis Amerike, Britanije, Francuske, Rusije... za 100 % BiH. Kakva će ona biti unutra je sada do nas. Da su se svi vratili na svoje, sto je jedan od Aneksa DMS i da u GT zivi 500k Bošnjaka druga bi se priča pricala. Kod nas ljudi neće na kafu u Lukavicu, a kamoli da žive tamo. A da ne govorim o selima u okolici Rogatice ili Višegrada.
Jevreji idu u Izrael a niko mu u porodici nema veze sa tim dijelom svijeta vise od 1000 godina. Mi nećemo da se vratimo na djedovinu. O cemu onda pricamo
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#39837 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

swanfilter wrote: 08/11/2023 19:11

Možda nije imao petlju, ali nije imao ni istu situaciju.

Lako je bilo Franji biti težak kada je se van RSK život sasvim normalno odvajao, postojale su komunikacije sa svijetom kopnom, morem i tkd.

Alija iz svog kabineta tada gledao na srpske položaje na Trebeviću i po bukvalno svim pitanjima zavisio od iste te Amerike, a i Franje.
I to ne samo on lično.
Tuđman imao 12% Srba, a u BiH nije bilo ni 45% Bošnjaka.
elcaliente

#39838 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

swanfilter wrote: 08/11/2023 17:18
elcaliente wrote: 08/11/2023 17:14
DaysleepeR wrote: 08/11/2023 15:30

Kad se idući put budeš pitao što amerika ne uradi nešto, daj sebi ovaj odgovor.

Svoju smo budućnosti i sudbinu prodali za dobrobit sumnjivih tipova koji su dobili državljanstvo pod sumnjivim okolnostima i procedurama.

Sutra kad ti dijete bude životno ugroženo, traži alžirce po Bosni nek ti pomognu.
Jos trazi i cudi se kako to da nam ta zla Amerika nece da ukine vize.
To ti negdje mene cuo, procitao da se cudim viznom rezimu?

Aj, molim te, ne lupetaj.

By the way, i bezvizni rezim ti ne garantuje ulazak u USA.

Samo ime je dovoljno da te vrati odakle si dosao.
Nisam mislio na direktno tebe, nego na ljude koji pricaju protiv USA.

Ljudi seru po USA i Evropi a uzdizu neke ljeve zemlje, a kada treba pomoc, kada se putuje ili trazi radna viza niko se ne obraca Alziru.
palermo

#39839 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

elcaliente wrote: 08/11/2023 19:26
elcaliente wrote: 08/11/2023 17:14

Jos trazi i cudi se kako to da nam ta zla Amerika nece da ukine vize.

Ljudi seru po USA i Evropi a uzdizu neke ljeve zemlje, a kada treba pomoc, kada se putuje ili trazi radna viza niko se ne obraca Alziru.
Pa sta je tu cudno ? Ljudi su kod nas radili u buregdzinicama za 10 KM dnevno, jel.mislis da su volili gazdu ?.
elcaliente

#39840 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Njemacka vjesti prenose da ovi RPG napadi nemaju toliko utjecaj na Izraelske tenkove jet ne mogu probiti aktivni oklop. Uz to top prati termosignal rpg i direktno puca prema mjestu djelovanja rpg. Iz tog razloga Hamas prilazi toliko blizu tenkovima kako bi bili preblizu za top.

Daniel Hagari jer danas rekao da u sljedecih 7 dana nema primirija niti humanitarne pauze. DIF je u pokretu naprijed i nece dopustiti da se Hamas pregrupise u toj nekoj pauzi. Civili su bili vise puta upozoreni da idu, onaj ko je ostao svjestan je rizika.
Tako da se moze zvati i moliti za pauzu ali je nece biti.
elcaliente

#39841 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

palermo wrote: 08/11/2023 19:33

Pa sta je tu cudno ? Ljudi su kod nas radili u buregdzinicama za 10 KM dnevno, jel.mislis da su volili gazdu ?.
Pa to ne znaci da su priglupi ako su radili za 10 maraka.
Mogu sracunati jedan plus jedan i da im Alzir, Sirija, Maroko itd nece nikada ni u cemu pomoci.
palermo

#39842 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

elcaliente wrote: 08/11/2023 19:36

Mogu sracunati jedan plus jedan i da im Alzir, Sirija, Maroko itd nece nikada ni u cemu pomoci.
Pa ne mislim da itko ocekuje pomoc od Alzira, Maroka i slicnih...zna svatko da mu moze pomoci samo onaj ko ima moc. Al to ne znaci da ga moras voliti.
elcaliente

#39843 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

skupljac_zeljeza wrote: 08/11/2023 18:18 Ne znam da li može šta pomoći njima, ali može nama ako kupujemo domaće. :wink:
Pozivi na bojkot brendova i proizvoda koji potječu iz Izraela ili ga podržavaju proširili su se širom svijeta usred izraelskog bombardiranja palestinske Gaze, koje odnosi živote hiljada civila u opkoljenoj enklavi.

Koliki utjecaj bojkot zaista ima?

https://www.instagram.com/reel/CzT38E7t ... I2Ng%3D%3D
Svakako treba kupovati domace ali ovaj neki bojkot je preglup.
Vecina vlasnistva firmi imaju fondovi ili neke firme koje pripadaju drugim firmama ili akcionari.
Black Rock drzi indirektno 50 firmi iz BiH i podrzava Izrael.
Fakticki taj koji bojkotuje morao u sumi zivjeti i sam se hraniti.
Kao eto neko nece kupovati Colu u BiH. Siste jaja onima u Atlanti nekome za tim, ni ne primjete to. Al ce zato neki Bosnjo u Hadzicima dobiti nogu i traziti vizu za Njemacku.
Sam sebe sjebes.
Last edited by elcaliente on 08/11/2023 19:45, edited 1 time in total.
elcaliente

#39844 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

palermo wrote: 08/11/2023 19:38

Pa ne mislim da itko ocekuje pomoc od Alzira, Maroka i slicnih...zna svatko da mu moze pomoci samo onaj ko ima moc. Al to ne znaci da ga moras voliti.
Ne moras ga voliti ali nemoras ni pricati protiv njega ako znas da ti on jedino moze pomoci.
To je ludilo mozga.
Lajes o gazdi otvoreno, pricas samo negativno o njemu i onda odes i trazis deset maraka od njega.
palermo

#39845 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

elcaliente wrote: 08/11/2023 19:44

Ne moras ga voliti ali nemoras ni pricati protiv njega ako znas da ti on jedino moze pomoci.
To je ludilo mozga.
Lajes o gazdi otvoreno, pricas samo negativno o njemu i onda odes i trazis deset maraka od njega.
Pa jebi ga, kada gazda bije radnike, podrzava aparthejd, ubijanje....nekako ti ljudsko dostojanstvo nalaze da kazes, ne valja ti to. To ne znaci da ne znas ko je gazda, to samo znaci da imas u sebi dostojansyva da ne pristajes na bas sve.
elcaliente

#39846 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

palermo wrote: 08/11/2023 19:48

To je ludilo mozga.
Pa jebi ga, kada gazda bije radnike, podrzava aparthejd, ubijanje....nekako ti ljudsko dostojanstvo nalaze da kazes, ne valja ti to. To ne znaci da ne znas ko je gazda, to samo znaci da imas u sebi dostojansyva da ne pristajes na bas sve.
Pa tebe gazda nije dirnuo nego ti pomogao. Pametnije je sutiti.
Bosanci tudze bitke biju a tim sebi lose cine. Pametni sute i rade za sebe.
palermo

#39847 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

elcaliente wrote: 08/11/2023 19:51

To je ludilo mozga.
Nije ljudskije. Nije postenije. Drustvena smo bica, zivimo jedni sa drugima....brinemo jedni za druge.

Uostalom niko u Bosni i Hercegovini nije gadjao americku ambasadu, pravio neke nasilne akcije...samo kazemo da je ovo sto se radi u Gazi zlocin prema covjeku...
laik1981

#39848 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

Mnogo je bilo zlocina sirom svijeta koje smo presutili. Npr. presutili smo saudijske zlocine u Jemenu. To nas se nesto nije doticalo.
studiorum_tuzlaensis

#39849 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by studiorum_tuzlaensis »

laik1981 wrote: 08/11/2023 20:03 Mnogo je bilo zlocina sirom svijeta koje smo presutili. Npr. presutili smo saudijske zlocine u Jemenu. To nas se nesto nije doticalo.
U Sudanu se jučer desio masakr 800 civila. Rat traje već 6 mjeseci oko 12 hiljada civila je stradalo.

Ali koga boli briga za njima, nisu u trendu i neće biti ni statusa za njih...
elcaliente

#39850 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

palermo wrote: 08/11/2023 19:59
elcaliente wrote: 08/11/2023 19:51

Nije ljudskije. Nije postenije. Drustvena smo bica, zivimo jedni sa drugima....brinemo jedni za druge.

Uostalom niko u Bosni i Hercegovini nije gadjao americku ambasadu, pravio neke nasilne akcije...samo kazemo da je ovo sto se radi u Gazi zlocin prema covjeku...
Sutimo punktualno ali ne kada trebamo. Fakticki totalno neracionalno.
Nije problem ni dignitu glas protiv zlocina ali ne treba ici protiv partnera. To je ono sto fali i BiH politacarima i narodu zato i nema napredka. Neznamo igrati igru, diplomatski se ponasati. A imamo susjede od koji smo mogli svasta nauciti.
Smjesno je sto se onda cudimo kako kod njih sunce ljepse sja.
Locked