O cemu vas trojica moze li se znatiChmoljo wrote: ↑08/11/2023 13:23ni u broju nobelovaca?palermo wrote: ↑08/11/2023 13:18Ne može nam Izrael biti primjer. To je valjda jasno.DaysleepeR wrote: ↑08/11/2023 13:12
Ako nisi skonto šta sam htio reći, teško ćeš onda skontati i da ti dodatno pojasnim. Mislim da si vidio "Izrael primjer" u ovom što sam ja napisao i kliknuo odmah na quote i napisao svoj odgovor bez da si razmislio o onom šta sam ja htio reći.
Sljepilo, zasljepljeni smo negativom i mržnjom i vlastitim frsustracijama, racio ne postoji.
A ostalo što si hotio reći me posebno ne interesuje, standardna pirča o nama kao gubitnicima...
Btw, pisu IQ Ashkenaza jevreja (ali ne i Sefarda) nadprosjecno visok. Eh sad tacno ili ne.
"A 1954 study found that 24 of the 28 (86%) children in the New York public school system who had an IQ of 170 or higher were Jewish.[6]"
Ali kakve veze ima za ovu temu? Oni domorodci iz Amazona koji gadjaju avion kopljem kad ga vide vjerovatno su nam podredjeni u svemu pa je li to razlog da im otmemo zemlju, pobijemo ih, smjestimo u rezervat jer su nesposobniji? Ne kazem da vi to tvrdite ali mnogi tako pisu, kao Arapi nazadni u odnosu na jevreje pa ko ih j....e. Otprilike ovako.
I zasto bas Bosnjaci da se ugledaju na njih kad se ne moze mjeriti niko na svijetu sa jevrejima? Apsolutno niko.
Dajmo primjer naroda koji je raseljen 300-te godine poslije Krista sirom Evrope, Azije i Afrike, nikad se nije asimilirao (ovo je u domenu svjetskih cuda), u medjuvremenu se mijesao sa drugima pa poprimio svijetlu put i oci ali izgurao svoje pa asimilirao te pridosle u svoj svijet i svoju vjeru. Toliko da danas pola drzave koju su osnovali izgleda po ovom zadnjem opisu a navodno svi dosli iz Egipta u Palestinu. Jedan slican primjer samo, igdje?