Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Grean

#39801 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Chmoljo wrote: 08/11/2023 13:23
palermo wrote: 08/11/2023 13:18
DaysleepeR wrote: 08/11/2023 13:12

Ako nisi skonto šta sam htio reći, teško ćeš onda skontati i da ti dodatno pojasnim. Mislim da si vidio "Izrael primjer" u ovom što sam ja napisao i kliknuo odmah na quote i napisao svoj odgovor bez da si razmislio o onom šta sam ja htio reći.

Sljepilo, zasljepljeni smo negativom i mržnjom i vlastitim frsustracijama, racio ne postoji.
Ne može nam Izrael biti primjer. To je valjda jasno.

A ostalo što si hotio reći me posebno ne interesuje, standardna pirča o nama kao gubitnicima...
ni u broju nobelovaca?
O cemu vas trojica moze li se znati :D vidimo da se zakuhalo.

Btw, pisu IQ Ashkenaza jevreja (ali ne i Sefarda) nadprosjecno visok. Eh sad tacno ili ne.

"A 1954 study found that 24 of the 28 (86%) children in the New York public school system who had an IQ of 170 or higher were Jewish.[6]"

Ali kakve veze ima za ovu temu? Oni domorodci iz Amazona koji gadjaju avion kopljem kad ga vide vjerovatno su nam podredjeni u svemu pa je li to razlog da im otmemo zemlju, pobijemo ih, smjestimo u rezervat jer su nesposobniji? Ne kazem da vi to tvrdite ali mnogi tako pisu, kao Arapi nazadni u odnosu na jevreje pa ko ih j....e. Otprilike ovako.

I zasto bas Bosnjaci da se ugledaju na njih kad se ne moze mjeriti niko na svijetu sa jevrejima? Apsolutno niko.

Dajmo primjer naroda koji je raseljen 300-te godine poslije Krista sirom Evrope, Azije i Afrike, nikad se nije asimilirao (ovo je u domenu svjetskih cuda), u medjuvremenu se mijesao sa drugima pa poprimio svijetlu put i oci ali izgurao svoje pa asimilirao te pridosle u svoj svijet i svoju vjeru. Toliko da danas pola drzave koju su osnovali izgleda po ovom zadnjem opisu a navodno svi dosli iz Egipta u Palestinu. Jedan slican primjer samo, igdje?
swanfilter

#39802 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

elcaliente wrote: 08/11/2023 17:14
DaysleepeR wrote: 08/11/2023 15:30
swanfilter wrote: 08/11/2023 15:24

Budimo realni, ljude su im predali bez bilo kakvog dokaza da su krivi za bilo sta.

Govorimo o prijateljima kao, a ti Ameri su nas ucjenjivali napustanjem vojne misije ako im se ne predaju ti ljudi.

Ako vec ne Ameri, neko kod nas bi morao odgovarati za nezakonito djelo. Ti ljudi su bili nasi drzavljani ...
Kad se idući put budeš pitao što amerika ne uradi nešto, daj sebi ovaj odgovor.

Svoju smo budućnosti i sudbinu prodali za dobrobit sumnjivih tipova koji su dobili državljanstvo pod sumnjivim okolnostima i procedurama.

Sutra kad ti dijete bude životno ugroženo, traži alžirce po Bosni nek ti pomognu.
Jos trazi i cudi se kako to da nam ta zla Amerika nece da ukine vize.
To ti negdje mene cuo, procitao da se cudim viznom rezimu?

Aj, molim te, ne lupetaj.

By the way, i bezvizni rezim ti ne garantuje ulazak u USA.

Samo ime je dovoljno da te vrati odakle si dosao.
splinter

#39803 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Snimci današnjih borbi. Inače je danas rekordan dan po broju uništentene mehanizacije

Kamper

#39804 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kamper »

Bossona

#39805 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Na žalost Palestinci i Palestina su koleterala u očima i planovima interesa velikih i bojim se da će se na Bliskom istoku sudariti i lomiti koplja između velikih sila i njihovih interesa, što će imati za posljedicu preslaganja svjetskog poretka. Nije isključeno rušenje arpakih korumpiranih režima koje arapsko stanovništvo vidi kao izdajničko i neprijateljsko izdajom Palestine i Palestinaca.
Kina nastoji jačati veze sa zemljama Bliskog istoka.

Omanska baza bi ojačala kineski bazu u Džibutiju.

Biden je obaviješten o onome što njegovi savjetnici vide kao kineski plan za izgradnju vojnog objekta u Omanu, rekli su ljudi upoznati s tim pitanjem, usred širih napora Pekinga da produbi odbrambene i diplomatske veze s Bliskim istokom.

Bidenu je rečeno da su kineski vojni dužnosnici prošlog mjeseca o tome razgovarali s kolegama iz Omana, za koje je rečeno da su spremni na takav dogovor, rekli su ljudi koji su htjeli ostati anonimni dok su razgovarali o privatnim savjetovanjima.

Rekli su da su se dvije strane dogovorile o daljnjim razgovorima u nadolazećim tjednima.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar, a Bijela kuća nije odgovorila na više zahtjeva za komentar.

Omansko veleposlanstvo u SAD-u također nije odgovorilo na zahtjev za komentar.

Otvaranje baze u Omanu nadopunilo bi druge prekomorske vojne objekte Pekinga, koje nazivaju "logističkim centrom" u istočnoafričkoj državi Djibouti.

Ali Pentagon je godinama govorio da Kina želi izgraditi više prekomorskih vojnih logističkih objekata u regiji, uključujući Ujedinjene Arapske Emirate i druge zemlje u Aziji, uključujući Tajland, Indoneziju i Pakistan.

Točna lokacija moguće baze ili što bi se u njoj nalazilo nije se odmah znalo.

Oman se ponekad naziva Švicarskom Bliskog istoka s obzirom na to da slijedi politiku neutralnosti i redovito djeluje kao posrednik, uključujući između SAD-a i Irana.

Također se pokušava balansirati između održavanja partnerstva sa SAD-om i njegovanja veza s Kinom, koja uvozi većinu svoje sirove nafte.

Kina je također uložila u prvu fazu posebne ekonomske zone Duqm u Omanu, koja će biti mjesto najvećeg skladišta nafte na Bliskom istoku.

Baza u Omanu predstavljala bi izazov za SAD, čije Središnje zapovjedništvo nadzire trupe stacionirane diljem regije, uključujući Kuvajt, Bahrein, Katar, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Prema američkom sigurnosnom projektu, Oman je bio prva zemlja Perzijskog zaljeva koja se vojno udružila sa SAD-om, potpisavši sporazum o pristupu 1980.

Oman se također nalazi u blizini Hormuškog tjesnaca, jednog od najvažnijih plovnih puteva za naftu i ukapljeni prirodni plin. Tjesnac postaje središnja tačka kad god se rasplamsaju napetosti s Iranom.

Kina je također pojačala svoj diplomatski angažman u regiji, uključujući i mnogo prije napada Hamasa na Izrael 7. oktombra u kojem je ubijeno oko 1400 ljudi.

U martu je pomogla posredovati u privremenom popuštanju između Irana i Saudijske Arabije, nakon godina diplomatskog zastoja između historijskih suparnika.

Kina je također održala zajedničke pomorske vježbe s Iranom i Rusijom u Omanskom zaljevu otprilike u isto vrijeme.

Kina se također zalagala za prekid vatre u danima nakon napada Hamasa, koji su SAD i Europska unija označili terorističkom skupinom, i izraelskog odgovora odmazde, za koji ministarstvo zdravlja u Gazi, koje vodi Hamas, kaže da je ubijeno preko 10 000 ljudi.

Zabrinutost zbog rastućeg uticaja Kine na Bliskom istoku pomogla je potaknuti napore SAD-a da zadrži svoje historijske saveznike na svojoj strani.

Planovi za trgovinski koridor između Indije i Europe preko Bliskog istoka, predstavljeni na summitu Grupe 20, dio su tog šireg napora da se stvore alternative Kini.
swanfilter

#39806 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Al, zasto ovaj izraelski oklop miruje

Do sada sam vidio samo jedan slucaj transportera u pokretu ...
canvra888

#39807 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Image

Evo radi konteksta...
swanfilter

#39808 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

canvra888 wrote: 08/11/2023 17:36 Image

Evo radi konteksta...
Gaza bi u 2 mjeseca presisala 11 godina Sirije potraje li. Strasno.
Sanjarko

#39809 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

swanfilter wrote: 08/11/2023 17:34 Al, zasto ovaj izraelski oklop miruje

Izdaleka paljba, razvuci im pamet, stara Mladiceva taktika.
swanfilter

#39810 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Sanjarko wrote: 08/11/2023 17:50

Na ovim objavama tenkovi i drugo su na ulicama i stoje.
Sanjarko

#39811 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

swanfilter wrote: 08/11/2023 17:51

Ne pratim X. Znam sta sam na televiziji vidio. Ne ulaze u konflikt, u direktan sukob, i izdaleka paljbu sipaju po naseljima itd. Cak i iz drugih oruzja. Neki dan vidio na TV-u da su novinari ubijeni raketiranjem iako su imali sve od obiljezja pa nadalje.
emmir1

#39812 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Ja ne vjerujem da oni uniste tenk sa ovim bacačima.

Malo ga mozda ostete.

Steta zaista sto nemaju pravo protivtenkovsko oruzje, nebi se oni vozikali po Gazi
splinter

#39813 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Moguće da protivoklopnim udarima prethode kratkotrajni ali ubitačni udari minobacača. Na taj način odvoje pješadiju koja je prinuđena potražiti zaklon od tenkova i ostalog, dok se istovremeno privuku ekipe da RPG ovima.
Udari brzo i povlači se.
A moguće je da su na nekim pravcima ostavljali tenkove usamljene jer se radi o pozadini, barem su oni tako mislili.
Mrvice_ba

#39814 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

emmir1 wrote: 08/11/2023 17:55 Ja ne vjerujem da oni uniste tenk sa ovim bacačima.

Malo ga mozda ostete.

Steta zaista sto nemaju pravo protivtenkovsko oruzje, nebi se oni vozikali po Gazi
Dovoljno je gusjenice ostetiti, da bi posada postala glineni golubovi.

Tenk se jos jednom pokazao kao prevaziđeno oruzje.

Merkava smece ko i leopard
Bossona

#39815 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

canvra888 wrote: 08/11/2023 17:36 Image

Evo radi konteksta...
:(
Image
Bossona

#39816 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Sinoćni israhellski avio udari po južnom Libanu!

ZioniSStičko Israhellskio genocidno istrebljenje golorukih i bespomoćnih Palestinaca konc logora Gaze se nastavlja i pojačava nakon podrške G-7 družine,.....
Last edited by Bossona on 08/11/2023 18:20, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#39817 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

Ne znam da li može šta pomoći njima, ali može nama ako kupujemo domaće. :wink:
Pozivi na bojkot brendova i proizvoda koji potječu iz Izraela ili ga podržavaju proširili su se širom svijeta usred izraelskog bombardiranja palestinske Gaze, koje odnosi živote hiljada civila u opkoljenoj enklavi.

Koliki utjecaj bojkot zaista ima?

https://www.instagram.com/reel/CzT38E7t ... I2Ng%3D%3D
swanfilter

#39818 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Sanjarko wrote: 08/11/2023 17:53

Ne pratim X. Znam sta sam na televiziji vidio. Ne ulaze u konflikt, u direktan sukob, i izdaleka paljbu sipaju po naseljima itd. Cak i iz drugih oruzja. Neki dan vidio na TV-u da su novinari ubijeni raketiranjem iako su imali sve od obiljezja pa nadalje.
To da. Al ovdje oklop stoji među rusevinama, pasivno i bez bilo kakve zastite. Kao da su napusteni ...
swanfilter

#39819 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Mrvice_ba wrote: 08/11/2023 17:57
emmir1 wrote: 08/11/2023 17:55 Ja ne vjerujem da oni uniste tenk sa ovim bacačima.

Malo ga mozda ostete.

Dovoljno je gusjenice ostetiti, da bi posada postala glineni golubovi.

Tenk se jos jednom pokazao kao prevaziđeno oruzje.

Merkava smece ko i leopard

U ovim okolnostima, tenk je fakat nicemu.

Ovi u patikama iskacu sa RPG, paljba i nestani.
Bossona

#39820 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

RPG može oštetiti i onesposobiti moderniji tenk ako ga pogode u osjetljivi zadnji dio gdje je smješten motor ili gusjenice. Neki budu i uništeni ako se zapale. Palestinska gerila nema oružje kojim se može uspješno oduprijeti okupatorskim agresorima. Oni mogu usporiti okupaciju Gaze ali je ne mogu odbraniti okruženi i izolirani bez dotura oružja a prije svega učinkovitijeg i razornijeg protivoklopnog oružja.
GandalfSivi

#39821 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Kaze Generalni sekretar UN-a, “ Nešto očito nije u redu s izraelskim vojnim operacijama”. Bas ono ostra osuda u picku materinu…
the the

#39822 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by the the »

GandalfSivi wrote: 08/11/2023 16:42
swanfilter wrote: 08/11/2023 16:25

A i Clinton se neckao dvije godine, bil, ne bili. Kako se priblizavao period pred izbore, vidio priliku zbog drugog mandata.
Jevreji (i to dream team jevreja tog vremena) ga natjerali da nam pomogne…
100%

Bilo bi lijepo da nam onaj ostarjeli lopov Silajdzic iz poznate bande Alija i 40+ razbojnika jednom javno preprica a ne da to kao drzi za sebe i nekolicinu okolnih ulizica koje vrijeme neumitno guta

Znamo svi Vile su nas pronosale, jedan dio vila se skoncentrisao na Jevreje da nas tada vade iz govana

Mi smo inace nezahvalan svijet, al eto, mozda bi neko ko zna bit zahvalan volio to da zna
swanfilter

#39823 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

the the wrote: 08/11/2023 18:33
swanfilter wrote: 08/11/2023 16:25

A i Clinton se neckao dvije godine, bil, ne bili. Kako se priblizavao period pred izbore, vidio priliku zbog drugog mandata.
100%

Bilo bi lijepo da nam onaj ostarjeli lopov Silajdzic iz poznate bande Alija i 40+ razbojnika jednom javno preprica a ne da to kao drzi za sebe i nekolicinu okolnih ulizica koje vrijeme neumitno guta

Znamo svi Vile su nas pronosale, jedan dio vila se skoncentrisao na Jevreje da nas tada vade iz govana

Mi smo inace nezahvalan svijet, al eto, mozda bi neko ko zna bit zahvalan volio to da zna
Nismo mi nezahvalni, al jesmo u neznanju velikom. Fali ljudima uopsteno citanja, informacija, cinjenica.

Zadrti smo. Gledamo ko dorati samo pravo. I poslije rata smo zajunili i previse gledati na stvari kroz prizmu vjere.

Ja volim pricu o Hagadi jer govori nesto o nama. Al sposobni smo mnogo vise ...
the the

#39824 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by the the »

swanfilter wrote: 08/11/2023 18:40

100%

Nismo mi nezahvalni, al jesmo u neznanju velikom. Fali ljudima uopsteno citanja, informacija, cinjenica.

Zadrti smo. Gledamo ko dorati samo pravo. I poslije rata smo zajunili i previse gledati na stvari kroz prizmu vjere.

Ja volim pricu o Hagadi jer govori nesto o nama. Al sposobni smo mnogo vise ...
I to je 100%

I plus nezahvalni na to.

HS nije neinformisan na primjer moze nas malo i obavjestiti o stvarima koje su se ticale nasih guzova
skrbavi-admin

#39825 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

kako smo mi to nezahvalan svijet - tebi i prica nekolicine je takva ko da smo organizovano isporucivali jude u svim mogucim prilikama a ne da su bosnjaci muslimani sakrivali zidove po gacama da ih stašalji ne bi nasli i deportovali na klanje.... ah da, vi zapravo perete svoje naslijedje tako sto farbate istoriju s tim sranjima o tome kako su bosnjaci ucestvovali i ucestvuju u mrznji prema zidovima.... i citav narativ "uvazenih" forumskih mrsimudana je po svaku cijenu svodjenje znaka jednakosti izmedju bosnjaka i muslimana u egal sa svim mogucim zlocinackim.... kao i svodjenje znaka jednakosti izmedju israhselskog bjesomucnog izivljavanja na najslabijim..... izmedju konclagera i organizovane strašno jake i uticajne drzave..... dzaba vam sve ja taj znak ne vidim koliko god se trudili - smiješni ste - i ljudski i neljudski i civilizacijski i necivilizacijski..... hiljade dokaza o patoloskoj mrznji cionista koju lijece perverznim izivljavanjem na najnemocnijem dijelu svijeta - djeci....

licno mislim da mnoge bosnjake boli kurac i za jedne i za druge - ali na ovoliko ubijanja klinaca sa dokazanim materijalom, navodecim GBU bombama ne moze doci do mog zdravijeg dijela mozga i ne mogu anticipirat to kao opravdanu reakciju na bilo sta.....

divljacki se SAD izivljavo na bliskom istoku pobivsi stotine hiljada ljude, pucali rafalno apacima po civilima i sad neko treba drzat jezik za zube.... najveci heroj SADa je treba koja ne zna je l musko ili zensko..... jer je presudio sam sebi objavom osjetljivog materijala.... sada vidimo da se to vise i ne krije i ne trudi se sakrivat jos im dosla ko sto Sprajc kaze pomoc 2 takticke grupe - valjda da se ne bi regrupisala grupa obdanista u protunapad.... iz napada kojeg su po svemu sudeci dobro ispusili ......

samo mi ne ide u glavu velika kolicina debila koji su prezivili rat i stradanja da se hladno stavljaju na stranu ovakvog civilizacijskog mraka i horora bez ikakvih skrupula mada uzevsi sve u obzir i te "patriote" treba staviti u koš na rezervu.....

PS. Hagada je bila cuvana bosnjackim rukama a ne ustaskim ni cetnickim.... poyyyy
Last edited by skrbavi-admin on 08/11/2023 18:53, edited 1 time in total.
Locked