Hajvan wrote: ↑08/11/2023 10:49
drug_profi wrote: ↑08/11/2023 10:41
Hajvan wrote: ↑08/11/2023 10:29
jednostvno 800 milja 2010. u sred sume iz nidjeu nidje nije bila ekonomskirealna niti opravdana cijena; KS je pametnu odluku donio po meni
Opet ti 800. Nije 800 nego 700.
I nije ba usred šume.To je plac koji je na udarnom mjestu. Znači na samom ulazu, 170 metara od plaže uz asfaltnu cestu.
I jedino taj plac je odgovarao izviđačima jer su na susjednim placevima Zenički, Konjički, Mostarski izviđači.
Vlasnik je shvatio da može udariti cijenu i udario je.
A izgleda da do danas ne može nikom prodati plac jer niko neće da pravi sebi vikendicu okružen grajom djece koja je svuda okolo.
A nije uopšte opcija neko drugo mjesto, prosto jer je Boračko jezero za izviđače Bosne i Hercegovine kao sveto mjesto.
lapsus, 87.5 BaM za m2
2011. u Sarajrevu u ravnici dunum je bio 100 milja maraka- na lokacijama predvidjnim za visespratne stambene objekte
sami ste potvrdili sto i ja pisem da vlasnik ni danas ne moze to prodati.
na Borackom sam bio vise puta; bio sam kako klinac nacelnik odreda "Mustafa Dovadzija" -mozda i najmladji u gradu

(sto je mozda indikator da izvidjaci nisu bili
thing niti u '80. u Sa)
Hajmo se vratiti na početak.
Pričamo o ciframa koje se izdvajaju za potrebe određene grupe ljudi.
Jedna grupa ljudi koja bi svojim projektom donijela benefite omladini kantona Sarajevo tražila je fiksnu cifru jednokratno.
Za tačno jasan projekt bez nejasnoća.
Bezbroj je projekata za koje su trehnute i veće pare, ali ne donose benefite te vrste.
Samo sam se na to referisao. Cijena je bila takva kakva jeste. Uzmi ili ostavi.
Mi smo volonterski pokušali ponovo dati život izviđačkoj organizaciji u Kantonu, a Kanton bi imao dugoročnu korist od toga.
Neko je procijenio da to ne vrijedi toliko i ok, tu je bio kraj priče.
A izviđači su bili vrlo potentna organizacija u osamdesetim.