Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ti romantiziras teroriste. Nije ti jasno da bi isti ti, sutra, ukoliko im se ne dopada tvoj nacin razmisljanja, vjerovanja ili nevjerovanja… odrubili tvoju glavu.
Cak i da pobjede Izrael, Palestincima se pise crno. Svim onima koji ne razmisljaju kao oni.
To je jednostavno teroristicka banda a ne vojska jedne zemlje. I u ratu postoje pravila.
Tebi je televizor pojeo mozak.
E moj emmire
Pravda druže pravda.
Podrzat cu svakog ko ce dati koliko zrno pravde za svaku suzu prolivenu onog djeteta u Gazi.
geoxx wrote: ↑07/11/2023 13:56
Za trenutak mi se ucinilo da bosnjacka kicma zapravo podrazumijeva bespogovorno podrzavanje Hamasa.
I da su nas pobili jer ih ne podrzavamo.
Ne znam kako se u tom pametnom postu nije naslo mjesta za Fikreta Abdica, zvuci kao kul i primjerena etiketa za one koji su iz bosnjackoj korpusa, a kontra su Hamasa.
Zasto podrazumjeva bespogovorno ? Pa ni rahmetli babu nisam bespogovorno podrzavao.
Al ovo me interesuje, ako si za Palestinu a protiv si Hamasa, onda si pretpostvljam za Abaza. I njegovu vlast....jel to tako ide ?
Više od 400 djece dnevno biva ubijeno ili povrijeđeno u izraelskoj opsadi Gaze, saopćila je u srijedu Agencija Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF), ponavljajući pozive na trenutni humanitarni prekid vatre
Napisao si da ubiju 400 djece...
Aha
Pa eto oprosti.
200 ubiju
200 osakate
To je ipak humanije
Ne lupaj bez potrebe...smrt jednog djeteta je dovoljna tragedija
Jes' vidio supcina iz Irana sto pridjose amreckim bazama na Bliskom Istoku. Jebem im i ja mater sto nece demokratiju ko Irak, Afganistan, Libija.
Ova slika ima jako mnogo pogresnih informacija, al tako je to kad naletis na prvu sliku na internetu koja se slaze sa tvojom mrznjom prema zapadu/USA
Dobro, Iran je pozicionirao svoje granice pored samo xy USA baza, supci.
Zadovoljan ?
Nisam ni pogledao sta skidam, niti provjerio, poenta su baze gdje im nije mjesto. Il ti mislis da jeste ? Pa nisu ovi krivi sto se americka nafta nasla ispod njihove zemlje. Desava se, jbg.
Podrzat cu svakog ko ce dati koliko zrno pravde za svaku suzu prolivenu onog djeteta u Gazi.
Oni se bore protiv zla kojeg svijet nije vidio.
Oni maskariraju tu djecu tamo i u tome uživaju.
Da je po tvojoj logici, planeta bi gorila 24/7 tj vjerovatno je vise ne bi ni bilo.
Njegovanje mrznje i konstantno prenosenje sa generaciju na generaciju nikome nikada nista dobro nije donjelo osim konstantnog nazadovanja. Ovo ti opcenito govorim. Razmisljas zadrto. Kakve veze recimo ima xy osoba koja dijeli istu vjeru i naciju sa nekim monstrumom i sa njegovom umobolnoscu? Pa cak i njegove buduce generacije??
Gdje je kraj?
Za trenutak mi se ucinilo da bosnjacka kicma zapravo podrazumijeva bespogovorno podrzavanje Hamasa.
Ne znam kako se u tom pametnom postu nije naslo mjesta za Fikreta Abdica, zvuci kao kul i primjerena etiketa za one koji su iz bosnjackoj korpusa, a kontra su Hamasa.
Zasto podrazumjeva bespogovorno ? Pa ni rahmetli babu nisam bespogovorno podrzavao.
Al ovo me interesuje, ako si za Palestinu a protiv si Hamasa, onda si pretpostvljam za Abaza. I njegovu vlast....jel to tako ide ?
Nije sustina u bespogovornom ili pogovornom podrzavanju. Za sto se ti od svega uhvati. Sporan je kontekst bosnjacke kicme, u ovom slucaju se zapravo dikretno implicira da, ako nisi za ove, onda si ovca spremna za klanje.
breuer wrote: ↑07/11/2023 14:20
šuplja, Bošnjaci preživljavaju odmazde i genocid pa nikome nije naumpala osveta...
Palestinci realno imaju problem i sa Izraelom i sa sobom...
Pa koji to narod nema problem sam sa sobom ?
Mozda Hrvati jedino....kod njih je sve cisto...
al Hrvati politički, kako da kažem, previše umiju ući u anus
Yvoja percepcija, ali nemaju sto bi se psiholoski reklo, unutatnji sukob
Salim se malo, vjerovatno na nemjestu, al hotio sam reci, da to sto se Palestincima zamjera velika vecina naroda na kugli zemaljskoj takodje prozivljava i bori se sa tim
Uz jednu malu ili veliku razliku...na njih i njihove porodice padaju bombe, svaki dan...
palermo wrote: ↑07/11/2023 14:24
Pa koji to narod nema problem sam sa sobom ?
Mozda Hrvati jedino....kod njih je sve cisto...
al Hrvati politički, kako da kažem, previše umiju ući u anus
Yvoja percepcija, ali nemaju sto bi se psiholoski reklo, unutatnji sukob
Salim se malo, vjerovatno na nemjestu, al hotio sam reci, da to sto se Palestincima zamjera velika vecina naroda na kugli zemaljskoj takodje prozivljava i bori se sa tim
Uz jednu malu ili veliku razliku...na njih i njihove porodice padaju bombe, svaki dan...
ma razumije, čak je očito da upravo Izrahell ne dozvoljava Palestincima i Palestini demokratizaciju društva jer im ista ne odgovara jer svi znamo šta im žele na kraju...
Nije sustina u bespogovornom ili pogovornom podrzavanju. Za sto se ti od svega uhvati. Sporan je kontekst bosnjacke kicme, u ovom slucaju se zapravo dikretno implicira da, ako nisi za ove, onda si ovca spremna za klanje.
Pa ti si upotrijebio rijec bespogovorno...ona nesto znaci, zayo sam reagovao.
Sto se tice ovog zadnjeg, pa ne mora znaciti da si ovca za klanje, moze recimo znaciti da nisi uopste politicki narod....
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/11/2023 14:26Nisam ni pogledao sta skidam, niti provjerio, poenta su baze gdje im nije mjesto. Il ti mislis da jeste ?
I u boldiranom je sva poenta.
A sto se baza tice, neke od njih jesu tamo gdje im je mjesto jer ih lokalna vlast zeli (procitaj historiju Sauda npr. pa ces shvatiti zasto im je drago imati USA Army u blizini), dok neke jesu tu silom i ne bi trebale biti. Al treba pokusati biti precizan sa podacima koji se iznose a ne lupati pa se vaditi, kao evo i ovaj drugi gdje prvo tvrdi "ubiju 400 djece dnevno" pa onda ide vadiona. Takvo "argumentiranje" nicemu ne sluzi.
Ti romantiziras teroriste. Nije ti jasno da bi isti ti, sutra, ukoliko im se ne dopada tvoj nacin razmisljanja, vjerovanja ili nevjerovanja… odrubili tvoju glavu.
Cak i da pobjede Izrael, Palestincima se pise crno. Svim onima koji ne razmisljaju kao oni.
To je jednostavno teroristicka banda a ne vojska jedne zemlje. I u ratu postoje pravila.
Mislim da sam ti već istu stvar na ovoj temi pisao, ali ugnjetavanje i ubijanje Palestinaca od strane Izraelaca je starije od Hamasa.
Ako misliš da tri decenije opresije neće iznjedriti organizovani otpor, grdno se varaš.
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑07/11/2023 14:26Nisam ni pogledao sta skidam, niti provjerio, poenta su baze gdje im nije mjesto. Il ti mislis da jeste ?
A sto se baza tice, neke od njih jesu tamo gdje im je mjesto jer ih lokalna vlast zeli (procitaj historiju Sauda npr. pa ces shvatiti zasto im je drago imati USA Army u blizini), dok neke jesu tu silom i ne bi trebale biti. Al treba pokusati biti precizan sa podacima koji se iznose a ne lupati pa se vaditi, kao evo i ovaj drugi gdje prvo tvrdi "ubiju 400 djece dnevno" pa onda ide vadiona. Takvo "argumentiranje" nicemu ne sluzi.
Ne prijatellju, poenta je da amerima tu nije mjesto. Zato sam i postavio sliku, prvu na koju sam naisao.
To sto ti mislis da je bitnije imal' 50 ili 60 baza tamo gdje im nije mjesto, u odbrani demokratije i resursa koji se nekim cudom nadjose ispod tudjih drzava, govori dosta o tebi. Vec idemo u off, sve je receno.
Djelovanje minobacaća iz maslinjaka po položajima okupatora, nije klasična baterija od 4 komada barem koliko se može zaključiti na osnovu snimka. Moguće da ima još jedan minobacač ali da nije u kadru.
Mislim da sam ti već istu stvar na ovoj temi pisao, ali ugnjetavanje i ubijanje Palestinaca od strane Izraelaca je starije od Hamasa.
Ako misliš da tri decenije opresije neće iznjedriti organizovani otpor, grdno se varaš.
Hamas ne finansira Palestina. Hamas ce raditi ono sto im se naredi stotinama km dalje. Razumijes?
Ne prijatellju, poenta je da amerima tu nije mjesto. Zato sam i postavio sliku, prvu na koju sam naisao.
To sto ti mislis da je bitnije imal' 50 ili 60 baza tamo gdje im nije mjesto, u odbrani demokratije i resursa koji se nekim cudom nadjose ispod tudjih drzava, govori dosta o tebi. Vec idemo u off, sve je receno.
Zivio
Kako im nije mjesto ako im isti placaju da budu tu?
Jesi li zapazio dio, kad Bassem govori da se ne može vjerovati informacijama koje dolaze od izraelskih vlasti? Od lažiranja dokaza oko ubijene novinarke Aljazeere pa nadalje.
Na nekoj radio-emisiji u Izraelu je jedna preživjela Hamasovog napada tvrdila kako je dobar dio ljudi stradao od IDF paljbi. Nema zarobljenika ako sve pobiješ.
Last edited by Idemedosumom on 07/11/2023 14:55, edited 1 time in total.