Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
-Chesterfield-

#39501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

-Chesterfield-

#39502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

emmir1

#39503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Dešava se trenutno u svijetu sto niko nije mogao da zamisli do prije par mjeseci.

Apsolutna podrska Palestincima, srčana.
Ljudi žele da su jedni od njih.

Amerikanke po tik toku se lože na hamasovce.

Sve vise podrske Hamasu, počinju ih prepoznavat kao pokret otpora.

Sve sto sada treba Hamasu da angazuju.jednog PR stručnjaka po mogućnosti amerikanac ili evropljanin

Da istaknu jednog mladjeg vodju koji ce biti lice Hamasa

Imali bi novog Che Guevaru.
canvra888

#39504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Ja upratih da je i Angelina Jolie dala podršku Palestincima. Macklemore reper isto.

https://www.instagram.com/reel/CzRwTyNS ... p3eTd3dA==
GandalfSivi

#39505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

emmir1 wrote: 06/11/2023 22:51 Dešava se trenutno u svijetu sto niko nije mogao da zamisli do prije par mjeseci.

Sve sto sada treba Hamasu da angazuju.jednog PR stručnjaka po mogućnosti amerikanac ili evropljanin

Pokret otpora? Jebem ja njima mater ovako javno, isto kao i fasistima koji predstavljaju Izrael…

Idemo dalje…
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _BataZiv_0809 »

Amerikanke se na tik toku loze na hamasovce hahahahah
mishic

#39507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mishic »

Zločini Izraela po mnogo čemu sve su bliže samom vrhu po obimu, monstruoznosti, bezobzirnosti, stradanju djece u njima...

Pitam se kako potomci onih koji su stradali tokom holokausta mogu na tako zvjerski način preuzeti sve osobine onih koji su činili zvjerstva nad njima?
anelsol

#39508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Ovo može biti jezičak na vagi da Biden izgubi izbore

Bloo
Globalna šefica

#39509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

How can we not?
GIDEON LEVY
06/11/2023

Da li se deca razlikuju? Da li slike ubijene dece u Džabaliji treba manje da nas uznemire od slika ubijene dece iz kibuca Beeri? Da li slike mrtve dece u Džabaliji uopšte treba da nas uznemire i da li je to dopušteno? Naša deca draža su nam od svega na svetu, a mrtva izraelska deca razdiru srce svakog Izraelca više nego svako drugo mrtvo dete. Sasvim ljudski i očekivano. Ali nemoguće je da nema mesta i za uznemirenost zbog masovnih ubistava dece u Gazi zato što je neko ubio našu decu. Pogibija te dece bi trebalo naročito da nas uznemiri kada se setimo ko su ona i ko je kriv za njihovu katastrofu. (Odgovor: Izrael i Hamas.) I kada se setimo kako je izgledao njihov život, i kako izgleda njihova smrt. (Odgovor: to su deca siromaštva, bede, opsade i izbeglištva, bez sadašnjosti i budućnosti, za šta je u velikoj meri kriv Izrael.)

Moja dobra prijateljica, levičarka, krajem nedelje je napisala: „U ovom ratu ne mogu da žalim obe strane podjednako. Možda bih to mogla u Ukrajini, ali ovde ne. Gideon Levy opisuje izgorelu bebu, a ja vidim bebu iz Nir Oza.“ Bebu iz Nir Oza ubili su nitkovi iz Hamasa i to tako okrutno da je to teško opisati. Bebe u Džabaliji je hladnokrvno ubila izraelska vojska, bez posebnih zlih namera, ali u zastrašujućem broju. Gledati samo bebu iz Nir Oza, a ne videti bebu iz Džabalije? To je moralni poremećaj tim pre što je broj ubijene dece u Gazi nepojmljivo visok: prema jučerašnjim podacima Hamasovog ministarstva zdravlja do sada je ubijeno 3.900 dece.

Bio je ovo krvavi vikend u Gazi i snimci koji su stizali bili su neki od najgroznijih koje smo videli u ovom užasnom ratu. Unakažena tela osmoro zagrljenih mališana, stavljenih u dve plastične bele kese, po četiri tela u svakoj, zauvek zatvorenih na putu do masovne grobnice. To su bebe iz Gaze koje je neko ubio. Rat je, ali ipak se moraju povući granice.

Na drugom snimku ruševina iz koje odjekuje vrisak i desetine tela kako leže uokolo, mahom dečjih. Područja oko bolnica se neprekidno bombarduju – juče je to bila dečja bolnica „Al Nasr“. U njoj leže deca koja boluju od raka: petoro ljudi je poginulo. Nije teško zamisliti strah dece u bolnici. I ta je bolnice dobila naredbu da se evakuiše, kao da ima gde. Ambulantna kola s ranjenima na putu do prelaza Rafijah bombardovale su vazduhoplovne jedinice: Izrael je tvrdio da su u njima bili teroristi. Put uz more, kojim interno raseljena lica pokušavaju da pobegnu na jug kako je naredio Izrael, zakrčen je telima, među kojima je i mnogo dečjih. Svaka bomba bačena na Gazu ubija decu.

Sve to ne treba da uznemiri nijednog Izraelca jer Izrael sada oplakuje svoje mrtve. Ne samo da ne treba da uznemiri, već je samo uznemirenje u vezi s tim zabranjeno i kriminalizovano. One koji se uznemire hapse, tim pre ako su to izraelski Arapi. Zabranjeno je uznemiriti se zbog ubijanja u Gazi, pa čak i ako ginu deca o čijoj dobronamernosti i nevinosti ne može biti rasprave. Sam protest protiv njihovog ubijanja je izdaja. To su deca iz Gaze, njih u Izraelu ne smatraju decom, kao što ni njihovi roditelji nisu ljudska bića jer su okrutno ubili našu decu.

„How can we not?“ upitao se juče državni sekretar Entoni Blinken dok je gledao slike ubijene dece iz Gaze, izvučene iz ruševina. Blinken je rekao da ga je potresla slika izraelske dece čijeg su oca ubili a potom su ubice otvorile frižider i ravnodušno jele ispred uplakanih siročića. Zatim je govorio o mrtvoj deci iz Gaze. Rekao je: „Kada gledam njihove oči, ja vidim oči svoje dece – kako da ih ne vidim?“

A kada mi gledamo oči mrtve dece iz Gaze, mi ne vidimo našu decu. Sumnjam da uopšte vidimo decu. How can we not?

Haaretz, 05.11.2023.

Prevela sa hebrejskog Alma Ferhat
https://pescanik.net/how-can-we-not/
Porodice Foht

#39510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

canvra888 wrote: 06/11/2023 22:52 Ja upratih da je i Angelina Jolie dala podršku Palestincima. Macklemore reper isto.

https://www.instagram.com/reel/CzRwTyNS ... p3eTd3dA==
Samo najjaci i neovisni likovi Hollywooda, poput Andje, mogu istupiti ovako i dati podrsku Palestini. Svaka joj cast. Drugi se previse plase zidovskog lobija u filmskoj industriji. Hebiga :sad:
MUNAFIK

#39511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

Izrael gubi medijski rat uprkos milijardama dolara koje trose i potpunoj kontroli globalnih medija...

Sada idu sankcije za sve koji im se protive... Namecu se odredbe i zakoni kojima ce pokisati prestrasiti ljude ali u mnogome je kontraproduktivno.
Mrvice_ba

#39512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Najpopularniji covjek u arapskom svijetu je trenutno ubejda.
HelaS

#39513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

Mrvice_ba wrote: 06/11/2023 23:30 Najpopularniji covjek u arapskom svijetu je trenutno ubejda.
Ko je ubejda :?
Mrvice_ba

#39514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

HelaS wrote: 06/11/2023 23:32
Mrvice_ba wrote: 06/11/2023 23:30 Najpopularniji covjek u arapskom svijetu je trenutno ubejda.
Ko je ubejda :?
Glasnogovornik hamasa
cvrčak_na_hedonizmu

#39515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GandalfSivi wrote: 06/11/2023 23:02
emmir1 wrote: 06/11/2023 22:51 Dešava se trenutno u svijetu sto niko nije mogao da zamisli do prije par mjeseci.

Pokret otpora? Jebem ja njima mater ovako javno, isto kao i fasistima koji predstavljaju Izrael…

Idemo dalje…
Jebes li mater i Bidenu i USA koji te fasiste podrzavaju, bas me zanima :stidljiv:
Mrvice_ba

#39516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Ko je danas kod bibija na pipi?

Joe, kralj Abdullah, sisi, primc selman?
cvrčak_na_hedonizmu

#39517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

anelsol wrote: 06/11/2023 23:07 Ovo može biti jezičak na vagi da Biden izgubi izbore

I ko ce doci umjesto njega ? Trump :lol: :lol: covjek za vrijeme svog mandata prebacio ambasadu u Jerusalem.

Goveda prvo trebaju shvatiti da kandidat za predsjednika USA prvo mora da poljubi cionisticku ruku svog sefa i finasijera pa tek onda moze u predizbornu kampanju :ljulja:

Ista je prica sto se tice stranaka, price za debile.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#39518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Premalo je tamo muslimana da bi bili neki faktor na izborima
omega369

#39519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

luckylaka wrote: 06/11/2023 21:45
saimidin wrote: 06/11/2023 20:52
Bloo wrote: 06/11/2023 20:33 https://www.caitlinjohnst.one/p/us-says ... o-stop-the

US Says It's Powerless To Stop The Genocide That It Is Directly Funding And Supplying
Meni ovo čak ima i logike, kako ćeš zaustaviti odjednom nešto što si ulažio toliko napora da ne zaustaviš, čak i da hoćeš zaustaviti, negdje sam skoro čuo/pročitao da je samo usa u izrael uložila oko 300 milijardi $ po trenutnoj vrijednosti, a gdje su ostale zap zemlje(a i istočne)
Ovdje se prica $600 za Ukrajinu $ 400 za za naciste
Pa hamas bi sa stotim dijelom ove cifre razbucao fasiste za 7 dana. To je razlika izmedju stvarnih boraca za slobodu i ovih ukrajinskih friziranih miseva
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#39520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

hilmija frlj wrote: 06/11/2023 23:52 Premalo je tamo muslimana da bi bili neki faktor na izborima
au contraire

u jednom od swing stejtova bi mogli biti ključni

mada Cvrle je dobro rekao, alternativa je TRUMP... :lol:
alijagoro

#39521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

apsidejzi wrote: 06/11/2023 18:08 Evo malo historije arapsko palestinskih odnosa koji odgovaraju na moje pitanje: zasto arapi ne pomazu Palestini i zasto ih niko ne zeli kao izbjeglice. Izgleda da palestinci nisu bili bas najprijatnije izbjeglice i da su dosta tjerali po svome. Cak su u Kuvajtu javno podrzavali Sadama Huseina kada je napao Kuvajt i zato su protjerani. Koliko ja mogu razumjeti, oni su jednostavno istrosili sve dzokere kod susjeda. Jedino ih bosnjo gotivi od muslimana iako su javno bili na srpskoj strani za vrijeme rata...

Pa normalno da ih ne gotive,Palestinci za razliku od drugih arapa bore se haman protiv cijelog svijeta,dok arapi jedva da smiju da protestuju u svojim drzavama.
alijagoro

#39522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

breuer wrote: 06/11/2023 15:17 pa kako onda nazvati one tipove koji su upali na festival i u kibuce i poubijali i oteli sve redom?
Ako cemo koristiti idf logiku,ti ubijeni dodju kao kolatelarna steta ili tzv zivi stit.
Bossona

#39523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

Koji bolesni i opasni moron i neznalica, čuj Božija čast istrebljenje drugih od strane onih koji su kako reče bolesnik odabrani od Boga. Fuj bosleni smradu. Tvoja Angelina je bila i ostala ljudska gromada, na strani onih koji su ubijani i proganjani decenijama a Zionisti su ti jedako zli i prema palestinskim Krišćanima.
Glumac Jon Voight grdi svoju kćer Angelinu Jolie zbog kritike izraelske vojne strategije:

“Jako sam razočaran što moja kći nema razumijevanja za Božju čast (…) Ovo je rat. Neće biti ono što ljevica misli. To ne može biti civilizirano.”

Image

Ministarstvo obrane SAD-a objavilo je da je broj američkih vojnika koji su pretrpjeli ozljede prošlog mjeseca kao rezultat napada gerilaca koje podržava Iran u napada na američke baze u Iraku i Siriji sada porastao na najmanje 46, pri čemu su 2 vojnika morala biti helikopterom prebačena u regionalni medicinski centar Landstuhl u Njemačkoj zbog ranjavanja u glave nakon jednog od napada.
Sve je gore i dramatičnije stanje na BLiskom istoku ali i svijetu, ovo ne sluti na dobro. :(
banjaluka078

#39524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by banjaluka078 »

Gideon Levy

Bossona

#39525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

"Ova izraelska vlada ne sluša... samo se ponaša vođena onim što izgleda kao bijes"
“Mi smo protiv antisemitizma, mi smo protiv islamofobije”
"Ako Zapadna obala eksplodira, onda će biti širi sukob"

Intervju s ministrom vanjskih poslova Jordana

Image

NAJNOVIJE: Netanyahu kaže da je trenutni rat dio 'šire bitke između civilizacije i barbarstva' koju vodi 'osovina terora', koju 'predvodi Iran i uključuje Hezbollah, Hamas, Hutije i njihove druge poslušnike' koji žele 'vratiti Bliski istok i svijet u mračno doba'.

Ratni zločinac,lažov, licemjer i predvodnik višedecenijskog državnog terora, etničkog čišćenja i genocida nad Palestincima je upravo ono što optužuje HAMAS koji je njegovo čedo, koje je on stvorio i finasirao da bi spriječio mir i uspostavu države za Palestince,.
Locked