Grean wrote: ↑31/10/2023 18:57
Ne znam kako.imate zivaca odgovarati na te nebuloze, da nije Hamasa bla, bla, bla. Neko ko se pravi slijep na ono sto se tamo desava od 1920' nije vrijedan posta jer tu nema onda neke diskusije, tu se radi o prikrivenoj mrznji.
Jeste i jevreji su sami krivi za Kristalnu noc, realno da poljski jevrej ne ubi njemackog ambasadora u sred Pariza nikad se ne bi desila Kristalna noc.
Eh sad je li to bio uzrok ili izgovor? Ko ce ga znati.
Interesantno je to
Nekako bi se moglo reci sad mi u ovim momentima pada ideja kako se ne radi o tome da su Palestinci krivi za to sto im se radi
Ne moramo biti u tom modu Stokholmskog sindroma
Rekao bih da su i Palestinci i Jevreji poput slucaja porodicnpg jenasilja u siromasnim porodicama
Malo malo cujes pricu o brutalnom nasilju u porodicama gdje ima jalkohola siromastva. Puno droge.
Kao da je njihova karma da dozive masovne egzoduse
Ne znam.kako cete me shvatiti ja bih bio sretan da pomognem sada jednim a generalno i drugim
......
Razmisljao sam i o jos nekim drugim aspektima ali mi je mrsko da razradjujem sada
Mislim da treba doci vrijeme kada se mit o Jevrejima treba ukloniti iz nase svijestiili.Ako si hriscanin ilimusliman onda moras biti malo i judaista
Nekako Jevreji uvijek imaju taj stit u nesporazumu sa nejevrejskim narodima
Cuo sam kako Gaza ima veliki broj hafiza
Zamisli doze ironije
Dok te jevrejska politika gura na rub egzistencoje ti zapravo istovremeno proucavas ćitab u kojem mnoge kljucne price pocinju od tog naroda
I onda gdje tu odgovornost pred medjunarodnim pravom
Znamo da je nema jer postoji taj mit
Ako bema tog mita mislim da itekako moze biti i Jevreja i kriscanstva i islama