Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Jordan1961

#37776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 18:38
palermo wrote: 31/10/2023 18:24
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 18:19

Ne rade. Rade suprotno od toga jer je ovo malo sto je ostalo od Palestine sve slabije i slabije.
Zbog njih je sve slabija i slabija ?? To po sistemu, oprostit ce ti Djuro sto te degenecio
Sta je to Palestincima Hamasova borba dala?
Pa osim velikih zrtava dali im je neki glas da se danas o tome prica.
Nema sta nisu probali pa se niko ni ne obada zadnjih 75 godina. Iz godine u godinu sve vise setlera, oni na sve manjoj teritoriji.
Ovako ih makar nece potamaniti i protjerati sutke.
Moenx

#37777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

Grean wrote: 31/10/2023 18:57 Ne znam kako.imate zivaca odgovarati na te nebuloze, da nije Hamasa bla, bla, bla. Neko ko se pravi slijep na ono sto se tamo desava od 1920' nije vrijedan posta jer tu nema onda neke diskusije, tu se radi o prikrivenoj mrznji.

Jeste i jevreji su sami krivi za Kristalnu noc, realno da poljski jevrej ne ubi njemackog ambasadora u sred Pariza nikad se ne bi desila Kristalna noc.

Eh sad je li to bio uzrok ili izgovor? Ko ce ga znati.
Interesantno je to
Nekako bi se moglo reci sad mi u ovim momentima pada ideja kako se ne radi o tome da su Palestinci krivi za to sto im se radi
Ne moramo biti u tom modu Stokholmskog sindroma
Rekao bih da su i Palestinci i Jevreji poput slucaja porodicnpg jenasilja u siromasnim porodicama
Malo malo cujes pricu o brutalnom nasilju u porodicama gdje ima jalkohola siromastva. Puno droge.
Kao da je njihova karma da dozive masovne egzoduse
Ne znam.kako cete me shvatiti ja bih bio sretan da pomognem sada jednim a generalno i drugim
......
Razmisljao sam i o jos nekim drugim aspektima ali mi je mrsko da razradjujem sada
Mislim da treba doci vrijeme kada se mit o Jevrejima treba ukloniti iz nase svijestiili.Ako si hriscanin ilimusliman onda moras biti malo i judaista
Nekako Jevreji uvijek imaju taj stit u nesporazumu sa nejevrejskim narodima
Cuo sam kako Gaza ima veliki broj hafiza
Zamisli doze ironije
Dok te jevrejska politika gura na rub egzistencoje ti zapravo istovremeno proucavas ćitab u kojem mnoge kljucne price pocinju od tog naroda
I onda gdje tu odgovornost pred medjunarodnim pravom
Znamo da je nema jer postoji taj mit
Ako bema tog mita mislim da itekako moze biti i Jevreja i kriscanstva i islama
Last edited by Moenx on 31/10/2023 19:24, edited 1 time in total.
rimano

#37778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rimano »

Jesu li imali sta jace da bace

swanfilter

#37779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:01
swanfilter wrote: 31/10/2023 18:58 Cekaj, sto onda u istoj toj ZO ovih dana isto ubijaju Palestince?
Zato sto su fasisti i sto im se moze. Zbog cega to pitanje postavljas meni?
Pa, navodis Abaza i njihovu struju u ZO kao kooperativnu. Spremnu na konacan dogovor i kraj sukoba sa Izraelom.

Vidimo da Izrael to ne sljivi dvi pisljive. Sto me dovodi do zakljucka da je Hamas samo dio problema i Izraelu argument za rjesavanje palestinskog pitanja na nacin, pravac Sinaj ...
jeza u ledja

#37780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

armin071 wrote: 31/10/2023 19:17
jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:12 Celo, ambasador u Parizu i hiljadu pobijenih ljudi u par dana. :oops:

Aferim! :thumbup:
Ma ja ba 3000 ljudi pobijenih 11.9. ekvivalent je milion ubijenih Iračana i sve zemlje oko sjebane-porušene. To je ta demokratska matematika…. I onda se ibretimo Vučićevoj izjavi 1 za 100….
De ti meni reci, jesam li ja negdje pravdao ubijanje civila po Gazi? Jesam li negdje izmedju redova slucajno insinuirao da je to u redu? Gdje?

Ljudi su ovdje toliko ostrasceni da crveno vide jbt na svako i najmanje mimoilazanje od narativa.
swanfilter

#37781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

General War wrote: 31/10/2023 19:03
anex wrote: 31/10/2023 18:59 Jel to Jemen objavio rat?
Ako smijem ja :D

...i sad kad ih potuse, opet Izrael kriv
Cudno. Ne zvace Khat :lol:
emmir1

#37782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Craig Mokhiber, direktor njujorškog ureda visokog povjerenika za ljudska prava, napisao je u svojoj ostavci da je postalo "bolno jasno" da UN nije ispunio svoju dužnost "da ispuni imperative prevencije masovnih zločina, zaštita ranjivih i odgovornost počinitelja".

"Trenutačni masovni pokolj palestinskog naroda, ukorijenjen u etno-nacionalističkoj doseljeničkoj kolonijalnoj ideologiji, u nastavku desetljeća njihovog sustavnog progona i čišćenja, koji se u potpunosti temelji na njihovom statusu Arapa ne ostavlja mjesta sumnji ili raspravi ... Diljem zemlje su pravila aparthejda.

Situacija u Gazi "je udžbenički slučaj genocida s ciljem ubrzanog uništenja posljednjih ostataka autohtonog palestinskog života u Palestini. Štoviše, vlade Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i većeg dijela Europe u potpunosti su sukrivci u užasnom napadu", objavio je Mokhiber.
jeza u ledja

#37783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jordan1961 wrote: 31/10/2023 19:22
palermo wrote: 31/10/2023 18:24

Zbog njih je sve slabija i slabija ?? To po sistemu, oprostit ce ti Djuro sto te degenecio
Nema sta nisu probali pa se niko ni ne obada zadnjih 75 godina. Iz godine u godinu sve vise setlera, oni na sve manjoj teritoriji.
Ja od kad sam ziv slusam o Palestini. Prica se o njima svako malo. Toliko se o njima prica da je konacni dogovor izmedju Izraela i Palestine postao sinonim za nesto sto je neizvodivo.
Jordan1961

#37784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:30

Ja od kad sam ziv slusam o Palestini. Prica se o njima svako malo. Toliko se o njima prica da je konacni dogovor izmedju Izraela i Palestine postao sinonim za nesto sto je neizvodivo.
I svo to vrijeme Palestince se tretira kao zivotinje, ne postuju se rezolucije UN, kolonizacija tece neprestano i palestinci su svakim danom na sve manjoj teritoriji. Pa da se nastavi pricati?
A zasto je konacni dogovor neizvodiv?
swanfilter

#37785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Jedno pitanje.

Ovi dronovi iz Jemena. Kojom trasom lete do Izraela? Kontam, morem? Inace bi prvi Saudijci to obarali. Mada, oni su dokazali svoju sposobnost po pitanju istih ...
rimano

#37786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rimano »

Rezultati bombardovanja, strasan snimak. Ide u spojler.
Koliko ljudi jos mora biti raskomadano da se nesto promijeni u stavovima zemalja koje podrzavaju izrael?
Spoiler
Show
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#37787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

rimano wrote: 31/10/2023 19:35 Koliko ljudi jos mora biti raskomadano
je li mislis da postoji neka univerzalna pravda da dobijes odgovor na to pitanje? Normalno ni jedno ne treba, nenormalno, broj ne postoji. Bilo gdje, bilo kada.
swanfilter

#37788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

rimano wrote: 31/10/2023 19:35 Rezultati bombardovanja, strasan snimak. Ide u spojler.
Koliko ljudi jos mora biti raskomadano da se nesto promijeni u stavovima zemalja koje podrzavaju izrael?
Spoiler
Show
Ispod Hamas ima bazu. Tih sto su teroristi zaglavljeni na ulazu.
Porodice Foht

#37789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

swanfilter wrote: 31/10/2023 19:34 Jedno pitanje.

Ovi dronovi iz Jemena. Kojom trasom lete do Izraela? Kontam, morem? Inace bi prvi Saudijci to obarali. Mada, oni su dokazali svoju sposobnost po pitanju istih ...
Objavili su, presli preko Saudije serbes i pali u Jordanu.
armin071

#37790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

Vidjećete vi blagostanja u Gazi kad se završi proces spržene zemlje od demokratskog IDF-a. Ovo malo što preživi biće milom ili silom protjerano u Egipat a onda ide pojava Hamasa na zap. obali i onda će i taj dio da doživi oslobođenje… Pa onda za koju godinu idu i zemlje okolo… Sve je to zapisano u knjizi rek’o Bibi…
jeza u ledja

#37791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote: 31/10/2023 19:24
swanfilter wrote: 31/10/2023 18:58 Cekaj, sto onda u istoj toj ZO ovih dana isto ubijaju Palestince?
Pa, navodis Abaza i njihovu struju u ZO kao kooperativnu. Spremnu na konacan dogovor i kraj sukoba sa Izraelom.

Vidimo da Izrael to ne sljivi dvi pisljive. Sto me dovodi do zakljucka da je Hamas samo dio problema i Izraelu argument za rjesavanje palestinskog pitanja na nacin, pravac Sinaj ...
Prica o ZO je pocela od toga na koji nacin je Hamas doprinjeo Palestincima u odnosu na Fatah.

Ja nigdje nijednom nisam napisao da je Hamas jedini problem. No ovdje se stvari postavljaju kao da nisu nikakav problem, pa onda kad spomenes Hamas u bilo kom negativnom kontekstu onda to valjda njima zvuci kao upiranje prstom jedino u njih. "Da nije Hamasa nasli bi drugi izgovor". Ne bi. To je trazenje opravdanja za njihovo ponasanje. Ako nista, Izraelcima bi bilo mnogo teze naci izgovor za ovo sto rade ovih dana.

Razlog sto uopste postoji Hamas je sto je to struja koja nije htjela dogovor sa Izraelom i ucinili su sve da bilo kakav dogovor bude miniran. Zbog toga ispastaju svi Palestinci. Opet ponavljam nisu oni jedini razlog sto dogovora nema, ali su medju glavnim problemima. I kad kazem Hamas, nije samo do te organizacije, vec generalno do politike koja ne zeli praviti dvije drzave.

Izrael ocigledno nema jasno definisane dugorocne ciljeve, jer da imaju ne bi ulazili i izlazili iz Gaze po 10 puta, niti bi pravili dogovore sa Fatahom da bi onda sutra krenuli ponovo graditi naselja. Isto kao i Palestinci, ni Izraelci nemaju samo jednu struju. No u ocima nekih ljudi ovdje na forumu, svi su Izraelci isti.
Grean

#37792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

swanfilter wrote: 31/10/2023 19:37
rimano wrote: 31/10/2023 19:35 Rezultati bombardovanja, strasan snimak. Ide u spojler.
Spoiler
Show
Ispod Hamas ima bazu. Tih sto su teroristi zaglavljeni na ulazu.
Izbjeglicki kamp? Iz kojeg od progona?

Utekli im tipa 67' e ko veli neces sad.
jeza u ledja

#37793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jordan1961 wrote: 31/10/2023 19:31
I svo to vrijeme Palestince se tretira kao zivotinje, ne postuju se rezolucije UN, kolonizacija tece neprestano i palestinci su svakim danom na sve manjoj teritoriji. Pa da se nastavi pricati?
Pa prica se cijelo vrijeme. Ova tema je aktuelna vec 15 godina. Ne znam da postoji takva tema na ovom pdfu.

Ah zasto je neizvodivo....je li to retoricko pitanje ili sta? :-)
swanfilter

#37794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:43
swanfilter wrote: 31/10/2023 19:24

Prica o ZO je pocela od toga na koji nacin je Hamas doprinjeo Palestincima u odnosu na Fatah.

Ja nigdje nijednom nisam napisao da je Hamas jedini problem. No ovdje se stvari postavljaju kao da nisu nikakav problem, pa onda kad spomenes Hamas u bilo kom negativnom kontekstu onda to valjda njima zvuci kao upiranje prstom jedino u njih. "Da nije Hamasa nasli bi drugi izgovor". Ne bi. To je trazenje opravdanja za njihovo ponasanje. Ako nista, Izraelcima bi bilo mnogo teze naci izgovor za ovo sto rade ovih dana.

Razlog sto uopste postoji Hamas je sto je to struja koja nije htjela dogovor sa Izraelom i ucinili su sve da bilo kakav dogovor bude miniran. Zbog toga ispastaju svi Palestinci. Opet ponavljam nisu oni jedini razlog sto dogovora nema, ali su medju glavnim problemima. I kad kazem Hamas, nije samo do te organizacije, vec generalno do politike koja ne zeli praviti dvije drzave.

Izrael ocigledno nema jasno definisane dugorocne ciljeve, jer da imaju ne bi ulazili i izlazili iz Gaze po 10 puta, niti bi pravili dogovore sa Fatahom da bi onda sutra krenuli ponovo graditi naselja. Isto kao i Palestinci, ni Izraelci nemaju samo jednu struju. No u ocima nekih ljudi ovdje na forumu, svi su Izraelci isti.
Nisam ja tebi htio nabiti na nos Hamas. Samo sam se nadovezao njime.

Ja sam samo htio reci da moze, ko sta hoce, al Izraelci su sumanuti i pricati kako samo Palestinci ne zele dogovor je nebuloza. Bilo to struja u Gazi il ZO. Sto je vidljivo ovih dana.

Izraleci imaju jedan plan. Seoba Palestinaca. Sto dokazuju vijesti ovih dana.

Postavlja se pitanje, da li Izraelci stvarno misle da ce doci na svoje ako ih protjeraju na Sinaj? Ko moze tvrditi da nece napadati Izrael iz Egipta? Jel to znaci da ce ih Sisi sutra tamaniti zbog mira sa Izraelom?

Znas sta ja vidim u toj soluciji? Sutra izgovor Izraela da zbog ugrozenosti krenu i na Sinaj. Jer i on je dio obecane zemlje ...
Jordan1961

#37795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:46
Jordan1961 wrote: 31/10/2023 19:31

Pa prica se cijelo vrijeme. Ova tema je aktuelna vec 15 godina. Ne znam da postoji takva tema na ovom pdfu.

Ah zasto je neizvodivo....je li to retoricko pitanje ili sta? :-)
Pa to je ono sto Izrael radi. Puno price a u medjuvremenu etnicki cisti i naseljavaj.
Sta imaju Palestinci od te price?
I naravno da nije retoricko pitanje. Da Amerika zeli rjesenje, nasli bi nacina da privole Izrael da ne vuce cijelu kuglu u propast.
swanfilter

#37796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Porodice Foht wrote: 31/10/2023 19:40

Objavili su, presli preko Saudije serbes i pali u Jordanu.
Pali ili oboreni?

Opet nista od tih Sabana iz Saudije. Huti bi njih trebali napasti.

Dam glavu da bi Rijad pao u dvi hefte ...
_Alcatraz_

#37797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _Alcatraz_ »

armin071 wrote: 31/10/2023 19:42 Vidjećete vi blagostanja u Gazi kad se završi proces spržene zemlje od demokratskog IDF-a. Ovo malo što preživi biće milom ili silom protjerano u Egipat a onda ide pojava Hamasa na zap. obali i onda će i taj dio da doživi oslobođenje… Pa onda za koju godinu idu i zemlje okolo… Sve je to zapisano u knjizi rek’o Bibi…
Neće stati na tome, jer cionisticki cilj je da izrael bude zemlja od Eufrata do Nila, što i simboliziraju dvije plave linije na njihovoj zastavi.
Kad se ovo "smiri" i palestinci se "udomaće" na Sinaju ova bagra ce opet izmisliti neki novi hamas kako bi dosli do Nila, a onda (ili prije toga) ce krenuti do Eufrata.
To oni smatraju da treba biti njihovo i ustrajat ce na tome. Ostali mogu uz šišu i kokice da prate i osuđuju kao Erdogan, Evropejci i ostali svjetaki palamudani, a arapi ce investirati u fudbalere, nebodere i starlete.
Capajebo

#37798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Capajebo »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 19:43 "Da nije Hamasa nasli bi drugi izgovor". Ne bi. To je trazenje opravdanja za njihovo ponasanje. Ako nista, Izraelcima bi bilo mnogo teze naci izgovor za ovo sto rade ovih dana.
Pa sto onda ovo rade po Zapadnoj Obali. Znaci nije da nebi, nego i u proslosti i sadasnjosti jeste tako. Znaci nema vjerovatnoce da nebi, jer se to "nebi" vec pokazalo da bi, i da hoce i da to rade.
TI si kao "objektivan" ali samo po standardima USA i njihove propagande.

Ovo ce nazalost trajati duze vrijeme, ali kad tad ce doci do velikog problema u svijetu zbog ovakve politike Zapada, a ovo sto se desava ce samo to ubrzati.
armin071

#37799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/egip ... /231031152

U prevodu pobijte ih vi u Gazi jer ako pređu kod nas mi ćemo ih pobiti… Naravno sve u duhu demokratskog čišćenja svete zemlje…
zigubigule

#37800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zigubigule »

Morem. Bila negdje ruta. Americki razarac ih polupao desetine.
Locked