kako ovo moze biti tacno? Evo ja na relacijama gdje se krecem novotel signal je bolji od telekoma. Kako se to ubraja u tvoju pricu?
Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
ibnudu
#902 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kako ja mogu biti siguran da se ubraja tvoja prica?
Zato sam i napisao relaciju kojom sam se kretao. Logicno da ima i relacija u RS-u gdje je mtel bolji ali procitaj malo clanke po forumu gdje je mtel samo u gradskim sredinama u Federaciji dobar.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#903 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
ne zalazim u rs, nazalost. Moja relacija je Sa-Ze-Ma i gubitak signala osjetim samo u tunelu 
-
ibnudu
-
Dzontra_Volta
#905 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Samo što to što je skuplje to je bolje, kod telecom operatera se apsolutno ne može primjeniti kao kod npr. kupovine nekih artikala.
-
bogata_sirotinja
#906 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nova akcija 50% popusta tokom cijele UO na mreža PLUS/PREMIUM tarife i za privatne korisnike
https://www.novotel.ba/obavijest-o-prov ... -premium-2
https://www.novotel.ba/obavijest-o-prov ... -premium-2
- HardCore
#907 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Vrijeme je za reugovor 
- rida1976
#908 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kaze “koji imaju pravo na reugovor”…ko ima ako nema pravo na reugovor?
-
bogata_sirotinja
#909 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pravo na reugovor imaju korisnici koji nisu pod UO a koriste neku od pretplata tarifa, zatim oni kojima je do isteka UO ostalo 3 mjeseca i manje...
- purgatorio
#910 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A ako su pod UO a žele preći na veću traifu uz novi 24mj ugovor?bogata_sirotinja wrote: ↑02/11/2023 20:44 Pravo na reugovor imaju korisnici koji nisu pod UO a koriste neku od pretplata tarifa, zatim oni kojima je do isteka UO ostalo 3 mjeseca i manje...
-
bogata_sirotinja
#911 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nisam siguran za to...
Možda bi i dali da sa PLUS tarife pređeš na Premiu sa popustom. Provjeri sa njima...
Možda bi i dali da sa PLUS tarife pređeš na Premiu sa popustom. Provjeri sa njima...
-
Refik4
#912 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Još samo da uvedu opciju slanja gigabajti (GB) s jednog broja na drugi broj kao poklon.
-
rimano
#913 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ako se se aktivira mreza 10 paket i potrosi 10GB za manje od 30 dana da li je ostatak vremena dostupan internet uz smanjenu brzinu kao u BHtelecomu?
-
bogata_sirotinja
#914 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
@rimano
Mreža 10 paket ima 20GB. Kada potrošiš te GB internet ti se blokira/isključuje.
Mreža 10 paket ima 20GB. Kada potrošiš te GB internet ti se blokira/isključuje.
- rida1976
#915 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A trebali su svima ponuditi reugovor, da uzmemo svi 24 mjeseca ponovo. Jbg nije fer prema nama koji smo uzeli nepovopjniju opciju, trebali smo znaci cekati nove akcije
-
adsubzero
#916 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da je kako da nam daju dzaba 
-
bogata_sirotinja
#917 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Zato se zove AKCIJA pa ko kad ugrabi...
Ja kad sam potpisivao bila je akcija 50% popusta prvih 12mj. i 25% popusta drugih 12mj. , dok prije te akcije su nudili samo 50% popusta prva 3 mjeseca.
Jeste da je sad bolja akcija ali niko nas nije tjerao da u martu potpišemo aneks ugovora niti nam je tada neko mogao garantovati da će danas biti ova akcija...
Meni je ovo ok sa stanovišta tržišta koje je promjenljivo...
Ja kad sam potpisivao bila je akcija 50% popusta prvih 12mj. i 25% popusta drugih 12mj. , dok prije te akcije su nudili samo 50% popusta prva 3 mjeseca.
Jeste da je sad bolja akcija ali niko nas nije tjerao da u martu potpišemo aneks ugovora niti nam je tada neko mogao garantovati da će danas biti ova akcija...
Meni je ovo ok sa stanovišta tržišta koje je promjenljivo...
- fusion_ba
#918 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ma gdje ti vidiš promjenljivo tržište? Ljudi i dalje koriste tri dominantna operatera i plaćaju skoro duplo više a dobiju manje. Totalno su nezainteresovani za bilo kakav prelazak na neku drugu mrežu.
Može Novotel nuditi i 24 mjeseca po 1 KM i dalje će pokupiti mali broj korisnika od ostala tri operatera.
Može Novotel nuditi i 24 mjeseca po 1 KM i dalje će pokupiti mali broj korisnika od ostala tri operatera.
-
NecuVise
#919 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa tamo gdje imaju najbolju mrežu ne smiju se prodavati. Ja novotel u FBiH ne bih nikad odabrao kao primarnu mrežu. Dolazi u obzir samo ovako, kao druga Sim kartica. Za ono za šta meni treba je odličan, ali ga ne bih preporučio nekome ko hoće samo jednu karticu.
-
Ajdinn4
#920 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa imaš i haloo koji je najbolji prepaid poslije Novotela pa opet nemaju veliki broj korisnika. Ljudi kod nas nemaju naviku gledati šta je najpovoljnije, zato ovi glavni i deru s cijenama
-
Refik4
#921 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A zbog čega kao primarnu? Zašto ne kao prva?
-
bogata_sirotinja
#922 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
@fusion_ba Promjenljivo tržište u smislu akcija... Nije to ni približno kao u ostatku svijeta ali... Činjenica je da je Novotel uzdrmao tržište ali i pored toga, Eronet i BH Telekom dižu cijene svojih postpaid paketa.
Veliki problem je način poslovanja Novotel-a. Ljudi kod nas se generalno boje vezati ugovorom na 2 godine, zatim ne žele se cimati sa nečim gdje fizički ne mogu u bilo kom trenutku otići u/na prodajno mjesto, ne žele se cimati oko prenosa broja ili čak da kao nekolicina nas iz BL dogovara posjet agenta prodaje u BL gdje inače ne radi itd.
Pogotovo sada, kada, kako čujem agenti ne smiju raditi mimo svog terena, pa ko će iz RS da ide u poslovnicu u Sarajevo?
Sve bi mi tu, sad i odmah na dohvat ruke a niko se nebi malo potrudio da dobije ono što želi.
Mali je broj nas koji razmišljaju kao pravi potrošači pa nam zato i jeste, ovako kako jeste...
Veliki problem je način poslovanja Novotel-a. Ljudi kod nas se generalno boje vezati ugovorom na 2 godine, zatim ne žele se cimati sa nečim gdje fizički ne mogu u bilo kom trenutku otići u/na prodajno mjesto, ne žele se cimati oko prenosa broja ili čak da kao nekolicina nas iz BL dogovara posjet agenta prodaje u BL gdje inače ne radi itd.
Pogotovo sada, kada, kako čujem agenti ne smiju raditi mimo svog terena, pa ko će iz RS da ide u poslovnicu u Sarajevo?
Sve bi mi tu, sad i odmah na dohvat ruke a niko se nebi malo potrudio da dobije ono što želi.
Mali je broj nas koji razmišljaju kao pravi potrošači pa nam zato i jeste, ovako kako jeste...
-
TwistedX
#923 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja sam vala u 8 mjesecu potpisao na 2 godine u novotelu i prezadovoljan. Do sada samo na jednoj lokaciji nisam imao mreže al nije mi ni bitno tu toliko. Sve pohvale za Novotel.
- fusion_ba
#924 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ma stvar je u tome da je u ovoj državi sve suludo i nacionalno podijeljeno, čak i u sferi mobilnih operatera.bogata_sirotinja wrote: ↑03/11/2023 14:58 @fusion_ba Promjenljivo tržište u smislu akcija... Nije to ni približno kao u ostatku svijeta ali... Činjenica je da je Novotel uzdrmao tržište ali i pored toga, Eronet i BH Telekom dižu cijene svojih postpaid paketa.
Pa u svim većim gradovima imaš poslovnice sva tri operatera a opet 95% ljudi u tim gradovima koristi usluge "svojih". Zato im se i otvara prostor da povećavaju cijene do neba. Nažalost ne vjerujem da će se broj korisnika Novotela povećavati iako im je ponuda jako dobra, ne samo u poređenju s bh operaterima nego i šire.
- HardCore
#925 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja sam pored sebe, jos 7-8 ljudi iz porodice prebacio u novotel, svi zadovoljni