koristi internet bh telekoma ako ti ne paše kod njih se nećeš toliko mučitiCaterpilar wrote: ↑27/09/2023 09:05 Kod ovih mi se ne sviđa ,nekad kada potrošim sve GB , moram ugasiti opciju 10 , da bih je ponovo aktivirao. Pas mu mater , daj mi , pošto svakako imam novac na računu , da udarim aktivaciju na aktivaciju , ne da moram gasit opciju pa je ponovo palit
Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
- kokikol
#876 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
-
nermin_t
#877 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Preći Novotel ponude na BH Telecom je kao s konja na magarca
- nitro_90
- Grijem se na: Dizel
- Vozim: Na benzin
#878 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa imaš sada ovaj bonus od 10gb, samo će ti nastaviti njega trošiti kad potrošiš onih standardnih 10gb.Caterpilar wrote: ↑27/09/2023 09:05 Kod ovih mi se ne sviđa ,nekad kada potrošim sve GB , moram ugasiti opciju 10 , da bih je ponovo aktivirao. Pas mu mater , daj mi , pošto svakako imam novac na računu , da udarim aktivaciju na aktivaciju , ne da moram gasit opciju pa je ponovo palit
-
NecuVise
#879 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kakav ti je to pristup? Čovjek je naveo šta mu se ne sviđa, nije rekao da mu se komplet usluga ne sviđa. Biti uljudan nije teško ni skupo.kokikol wrote: ↑27/09/2023 19:56koristi internet bh telekoma ako ti ne paše kod njih se nećeš toliko mučitiCaterpilar wrote: ↑27/09/2023 09:05 Kod ovih mi se ne sviđa ,nekad kada potrošim sve GB , moram ugasiti opciju 10 , da bih je ponovo aktivirao. Pas mu mater , daj mi , pošto svakako imam novac na računu , da udarim aktivaciju na aktivaciju , ne da moram gasit opciju pa je ponovo palit
-
bogata_sirotinja
#880 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Dobro ja potpisah UO u martu sa ovima... Inače sam iz RS te se nas par skupilo i dogovorili se sve sa agentom prodaje. Agent je došao do nas i to je to...
Sada čujem da agenti ne smiju više ovo raditi a mi iz RS-a možemo potpisati samo ugovor u Sarajevu u poslovnici.
Čovječe, pa ovo nije normalno šta radi ovaj m:tel i kakve ucjene i ultimatume daje...
I onda se ja čudim što Telemach-a nema u RS?
Zašto Telemach nije kupio Eltu, Blic pa na kraju i ovaj Trion.
Izvinjavam se za off topic...
Sada čujem da agenti ne smiju više ovo raditi a mi iz RS-a možemo potpisati samo ugovor u Sarajevu u poslovnici.
Čovječe, pa ovo nije normalno šta radi ovaj m:tel i kakve ucjene i ultimatume daje...
I onda se ja čudim što Telemach-a nema u RS?
Zašto Telemach nije kupio Eltu, Blic pa na kraju i ovaj Trion.
Izvinjavam se za off topic...
-
bogata_sirotinja
#882 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nova akcija za prenos broja na dopunu u Novotel - po 3GB mjesečno besplatno - 12 mjeseci.
https://www.novotel.ba/prenesi-i-zadrzi ... -besplatno
https://www.novotel.ba/prenesi-i-zadrzi ... -besplatno
-
TwistedX
#883 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kako sam se prebacio na Novotel imam problem sa pozivima i video pozivima na Viber i WhatsApp. Kada čisto pričam bez video poziva na ovim aplikacijama zvuk mi samo stane pa krene, a kada obavljam video pozive isti mi stopaju i napiše reconnecting i onda opet video krene. Ima li neko još ovakav problem slučajno ili je samo do mene?
- fusion_ba
#884 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kakva ti je brzina 4G mreže?
-
TwistedX
-
Email83
#886 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
U Mepasu nece nikad ni biti Novotel signala na tom mjestu, jer neda Eronet da se dole postavi, na ostalim lokacijama sirom BiH se postavljaju pojacivaci, tako da trenutno su zavrseni Livno, Goranci, Neum se radi, tako da ce sve to biti veoma dobro pokriveno.nitro_90 wrote: ↑12/09/2023 14:13Ni u Mostaru nema svugdje signala. U Mepas Mallu na -1 u Konzumu nema signala nikako, slao sam im upit na mail, javili mi da rade na poboljšanju svojih usluga i slušaju potrebe korisnika, te da će moj mail proslijediti tehničkoj podršci na razmatranje iliti poslali me kulturno u pm. Sreća pa se nisam vezao ugovorom, nego sam na bonovima.
-
Email83
#887 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
U poslovnici Novotela se to zavrsi za 5 minutaNovvko wrote: ↑16/09/2023 10:41Hmm.. ja podnio zahtjev 5.9. za prenos broja, još mi ništa nije stiglo poštom. Ovo je treći broj u porodici koji prenosimo, odnosno drugi na dopunu, i tako je bilo u oba slučaja, baš smo dugo čekali. Brzo je išlo samo prebacivanje na pretplatu, jer je stigao onaj agent kući. Ne mogu da vjerujem da im toliko dugo treba kad poštom šalju. Pritom sam u napomeni napisao da ne želim fizičku sim karticu, već eSIM i sad sam baš radoznao šta će stići u koverti, fizička sim ili QR kod.
- nitro_90
- Grijem se na: Dizel
- Vozim: Na benzin
#888 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Super, samo nek pojacavaju signal.Email83 wrote: ↑15/10/2023 18:11U Mepasu nece nikad ni biti Novotel signala na tom mjestu, jer neda Eronet da se dole postavi, na ostalim lokacijama sirom BiH se postavljaju pojacivaci, tako da trenutno su zavrseni Livno, Goranci, Neum se radi, tako da ce sve to biti veoma dobro pokriveno.nitro_90 wrote: ↑12/09/2023 14:13
Ni u Mostaru nema svugdje signala. U Mepas Mallu na -1 u Konzumu nema signala nikako, slao sam im upit na mail, javili mi da rade na poboljšanju svojih usluga i slušaju potrebe korisnika, te da će moj mail proslijediti tehničkoj podršci na razmatranje iliti poslali me kulturno u pm. Sreća pa se nisam vezao ugovorom, nego sam na bonovima.
-
forumstiv
#889 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Sta je ovo na fb-instagram Inovina izbacuje da , da imaju u prodaji esim start paket od novotel. Zar se moze i tako uzet?
-
bogata_sirotinja
#890 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
@forumstiv Pa unutar samog start paketa sa sim karticom postoji QR kod za skeniranje i dobiješ esim.
Dakle, u start paketu imaš fizičku sim karticu a imaš i QR kod za esim pa ti izaberi... Tako je i kod mtela, za ostale ne znam...
Dakle, u start paketu imaš fizičku sim karticu a imaš i QR kod za esim pa ti izaberi... Tako je i kod mtela, za ostale ne znam...
-
muki_muky
#891 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
bogata_sirotinja wrote: ↑16/10/2023 19:27 @forumstiv Pa unutar samog start paketa sa sim karticom postoji QR kod za skeniranje i dobiješ esim.

Pise ovdje da dodje samo e-SIM bez fizicke sim kartice.
-
bogata_sirotinja
#892 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pa dobro... Očito su pustili u prodaju startne pakete koji imaju samo esim uz već postojeće startne pakete koji imaju samo fizičku sim karticu pa kome šta treba...
-
bogata_sirotinja
#893 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nove Roaming Evropa tarifne opcije:
1. 1GB 3 dana - 12KM
2. 1,5GB 7 dana - 16KM
3. 3GB 15 dana - 30KM
Još jedna potvrda da iza novotel-a stoji m:tel jer svi operateri TS imaju identične Evropa TO.
Inače, ako sam dobro upratio, sada kod svih (ne znam za BH Telekom) naših operatera nije moguće koristiti mobilni internet u roaming-u dok se ne kupi neka TO. Dakle, internet van zemalja ZB i matične zemlje je blokiran.
EDIT: Evo i spiska gdje se mogu kupiti esim kartice (pretpostavljam da mogu i obične) https://www.novotel.ba/prodajna-mjesta
1. 1GB 3 dana - 12KM
2. 1,5GB 7 dana - 16KM
3. 3GB 15 dana - 30KM
Još jedna potvrda da iza novotel-a stoji m:tel jer svi operateri TS imaju identične Evropa TO.
Inače, ako sam dobro upratio, sada kod svih (ne znam za BH Telekom) naših operatera nije moguće koristiti mobilni internet u roaming-u dok se ne kupi neka TO. Dakle, internet van zemalja ZB i matične zemlje je blokiran.
EDIT: Evo i spiska gdje se mogu kupiti esim kartice (pretpostavljam da mogu i obične) https://www.novotel.ba/prodajna-mjesta
-
NecuVise
#894 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Je li se taj roaming može koristiti u svakoj zemlji Evrope?
-
bogata_sirotinja
#895 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Da, to je u suštini jedna od mjera snižavanja cijena roaming-a između zemalja ZB i zemalja EU gdje 1GB od 01.10. ne može biti naplaćen više od 18€.
Evo spiska zemalja i mreža... Link je sa m:tel stranice ali isto je i za novotel https://mtel.ba/Korisnicka-zona/Pomoc/M ... tpaid.html
Evo spiska zemalja i mreža... Link je sa m:tel stranice ali isto je i za novotel https://mtel.ba/Korisnicka-zona/Pomoc/M ... tpaid.html
-
Sakazulu
#896 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Zar je još uvijek nekome nejasno da je zakupljena tehnika mTela?... Nema šta tu da mTel stoji iza nekoga, kad samo renta svoje!bogata_sirotinja wrote: ↑24/10/2023 22:06 Nove Roaming Evropa tarifne opcije:
1. 1GB 3 dana - 12KM
2. 1,5GB 7 dana - 16KM
3. 3GB 15 dana - 30KM
-
bogata_sirotinja
#897 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Od samog početka ja tvrdim da m:tel stoji iza novotela.
U suštini, fiktivno su naveli da je neko drugi vlasnik, sami sebi plaćaju zakup infrastrukture, ograničili su novotel na FBiH i ponudom ruše konkurenciju.
Prevelika je slučajnost oko istih Roaming Evropa TO, drugih roaming TO, Ino Pozivi TO pa čak i u tarifama ja vidim m:tel...
Bilo kako bilo, na ovome im hvala jer imamo tako dobru ponudu u mobilnoj telefoniji, za razliku od monopola kojeg su uspostavili u RS.
U suštini, fiktivno su naveli da je neko drugi vlasnik, sami sebi plaćaju zakup infrastrukture, ograničili su novotel na FBiH i ponudom ruše konkurenciju.
Prevelika je slučajnost oko istih Roaming Evropa TO, drugih roaming TO, Ino Pozivi TO pa čak i u tarifama ja vidim m:tel...
Bilo kako bilo, na ovome im hvala jer imamo tako dobru ponudu u mobilnoj telefoniji, za razliku od monopola kojeg su uspostavili u RS.
- mayab
#898 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *

ovo mi na prvu izgleda kao prilično dobra ponuda
-
ibnudu
#899 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Testirao sam m:tel karticu, nisam ranije nikad bio njihov korisnik.
Brzina nije nista bolja nego od BH Telecoma osim na autoputu Sarajevo Konjic gdje je u jednom momentu bila preko 50 mbps ali i to je na kraju spalo.
Od Jablanice prema Blidinju BH Telecom ima zadovoljavajuci 4G sa povremenim prebacivanjem na 2G dok mtel dio puta nema signala ili se povremeno pojavi 3G ili los 4G.
Ulaz u Tomislavgrad je zadovoljavajuci signal i BH Telecoma i mtel-a. U kuci nemam signal mtel-a od 4G dok je BH Telecoma pun. Inace relacija Sarajevo - Tomislavgrad.
Moja neka parola ako je znas sta valja znas sta je skuplje.
Sa BH Telecom karticom sam rijetko gdje ostao bez 4G signala.
Brzina nije nista bolja nego od BH Telecoma osim na autoputu Sarajevo Konjic gdje je u jednom momentu bila preko 50 mbps ali i to je na kraju spalo.
Od Jablanice prema Blidinju BH Telecom ima zadovoljavajuci 4G sa povremenim prebacivanjem na 2G dok mtel dio puta nema signala ili se povremeno pojavi 3G ili los 4G.
Ulaz u Tomislavgrad je zadovoljavajuci signal i BH Telecoma i mtel-a. U kuci nemam signal mtel-a od 4G dok je BH Telecoma pun. Inace relacija Sarajevo - Tomislavgrad.
Moja neka parola ako je znas sta valja znas sta je skuplje.
Sa BH Telecom karticom sam rijetko gdje ostao bez 4G signala.
-
bogata_sirotinja
#900 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
To je problem što svaki operater forsira pokrivenost na "svom" području. Zato, prije korištenja svako neka testira mrežu na području gdje se najviše kreće.
@mayab Dobra, dobra... Ali evo vidim da mogu i bolje jer za poslovne korisnike nude 50% popusta na pretplatu tokom cijele UO.
@mayab Dobra, dobra... Ali evo vidim da mogu i bolje jer za poslovne korisnike nude 50% popusta na pretplatu tokom cijele UO.