Možemo se složiti da je cijeli autoput daleka budućnost, ali kada bude izgrađen, onda tema može pod ključ, jer kome će biti do pisanja oko gotovog autoputa. Eto autoput Doboj - Banja Luka je završen, spominje li ga iko ikada.nepass1 wrote: ↑24/10/2023 18:53Znam jes forum i sve to ali jedino mi je smjesno ova tema na forumu i da se diskutuje o izgradnji, stavljaju nake slike i kad pocne prica kad ce sta ce svi o nakoj 203x godini pricaju.
Tema komotno za arhive, kad se sta pusti i ako se pusti mozda je otkljucati da se prodiskutuje. Ostalo samo suplja
Do 2050 niko od nas nece sjesti u auto i iz sarajeva doci do ploca vozeci se samo ap, a bgm nece niko ni do orasja. Tako da mozemo i o svemu drugome.
I ne mislim samo na ap. Deset godina micu zgradu na grbavici, makli nisu, prva transferzala nidokle, gradski autoput misaona imenica, od petlje do aerodroma mozda jedino nacrtano stoji negdje, hranjen prodavanje muda pod bubrege itd itd.
Svaka dionica koja se pusti u upotrebu je dobrodošlo, jer skraćuje putovanje, nije poenta isključivo u cijelom autoputu.
A sada, ko prati izgradnju i to, može se vjerovatno smatrati mazohistom i ljubiteljom naučne fantastike, pa možemo i tako posmatrati.
Ali ljude koji bi stalno srali po svemu, kako njih posmatrati. Treba i kritikovati, ali postoji konstruktivna kritika, postoji baljezganje.