Ako nema dogovora onda tata smit, ja bi najvise volio da domace snage dogovore izborni zakon ali nisam nesto siguran u to, ali ko znapalermo wrote: ↑24/10/2023 22:46Aha, da Smit donese novi izborni zakon. Jes to mislio ? Ono kad vi ne znate izabrati ima ko zna. Pa da, ima logike....sajber87 wrote: ↑24/10/2023 22:40Nisi razumio, smit treba da sprijeci izbornu kradju nametanjem zakona, a onda kako ljjudi odluce neka bude. Inace u narod nemam neko pretjerano povjerenje jer je vecina iako u dusi dobra, jedan dobar dio je lakovjeran i nasjeda na lazi i manipulacije koje iz dana u dan prosipaju razne istrage(informeri) hayati(pink) faktori sl bosne stavovi itd. To je matrica desnicarskih klepto lazova svuda na planeti
Narod i Pravda (Konakovic)
-
sajber87
#29851 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- tramvajtrojka
#29852 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zar bosnjak i mumin ne bio smio reci spika il neku drugu rijec koja se nalazi u nasem jeziku , da napisem još sta na ćirilici ispao bih i cetnikcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 21:58Nisi mi odgovorio odakle pokupi spiku, u Sarajevu nisi, to znam. Bas me zanima.tramvajtrojka wrote: ↑24/10/2023 21:41et kad sve znas jazuk je da trosis tastaturu ondacvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 21:35
Spike tiMislio si reci iz Capljine sa prebivalistem u Istocnom Sarajevu, lapsus, no oprastam ti
![]()
Dnevna doza poskoka
Da sam proBiH orjentisan, a da imam isto misljenje kao i ti zabrinuo bih se, al bas. No to je do mene i moje spike![]()
Ps. Nabijem i Zelene stakore na hasima, nako usput. Znas sta je hasim, to si naucio do sada ?, razotkrio si me da valja
, a to oko probih spike zavisi sta mislis pod tom natuknicom, tj ko su tvoji kandidati za spiku o gradjanskoj BiH
Da bi imali drzavu, za pocetak, srpski i hrvatski politicki lideri bi trebali biti malo manje separatisti, a malo vise proBiH orjentisani. Da li se slazemo oko toga ? Cisto da vidim gdje stojimo.
- cvrčak_na_hedonizmu
#29853 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Muljale, jasta nego su muljale na izborima i sta bi na kraju, sta je Smit uradio na kraju ? Naguzio SDA ( nije problem, ko ih jebe ), betonirao HDZ i fakticki priznao Dodikovu izbornu kradju. Sta sad cekamo ? Dokle ?sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:01Kako znas da hoce ja kazem npr da nece, kad postoje indicije da su sve tri kleptonacionalisticke grupacije muljale na izborima.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 22:49Cekaj malo, jel to znaci da ako "narod" bude glasao za HDZ i SNSD, a znamo da hoce, onda samo glupim Bosnjama treba intervencija Smita da budu pluralni i da se izbace ove nazadne strankesajber87 wrote: ↑24/10/2023 22:40
Nisi razumio, smit treba da sprijeci izbornu kradju nametanjem zakona, a onda kako ljjudi odluce neka bude. Inace u narod nemam neko pretjerano povjerenje jer je vecina iako u dusi dobra, jedan dobar dio je lakovjeran i nasjeda na lazi i manipulacije koje iz dana u dan prosipaju razne istrage(informeri) hayati(pink) faktori sl bosne stavovi itd. To je matrica desnicarskih klepto lazova svuda na planeti![]()
Mudro ti ovo sublimiras, moram priznatiimas li jos kakvih ideja, kontam da treci entitet nije losa ideja, a ? Sta kazes ?
Treci entitet se moze napraviti samo u vlaznim snovima sda hdz i njihovih satelita, ovdje treba raditi na slabljenju i ova dva postojeca a treci ostavimo za mastu sda hdz jastrebova
Jel ti fakat mislis ovo sto pises il pricas price govedima.
-
palermo
#29854 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa da, dobro je imati jednu takvu licnost kao sto gospodin Smit da kad ne ide, jednostavno presjece stvari. Kad vec, kao sto ti lijepo primijeti, nece da se dogovore.sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:04Ako nema dogovora onda tata smit, ja bi najvise volio da domace snage dogovore izborni zakon ali nisam nesto siguran u to, ali ko znapalermo wrote: ↑24/10/2023 22:46Aha, da Smit donese novi izborni zakon. Jes to mislio ? Ono kad vi ne znate izabrati ima ko zna. Pa da, ima logike....sajber87 wrote: ↑24/10/2023 22:40
Nisi razumio, smit treba da sprijeci izbornu kradju nametanjem zakona, a onda kako ljjudi odluce neka bude. Inace u narod nemam neko pretjerano povjerenje jer je vecina iako u dusi dobra, jedan dobar dio je lakovjeran i nasjeda na lazi i manipulacije koje iz dana u dan prosipaju razne istrage(informeri) hayati(pink) faktori sl bosne stavovi itd. To je matrica desnicarskih klepto lazova svuda na planeti
- cvrčak_na_hedonizmu
#29855 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cirilica je bosansko pismo kao i latinicatramvajtrojka wrote: ↑24/10/2023 23:08Zar bosnjak i mumin ne bio smio reci spika il neku drugu rijec koja se nalazi u nasem jeziku , da napisem još sta na ćirilici ispao bih i cetnikcvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 21:58Nisi mi odgovorio odakle pokupi spiku, u Sarajevu nisi, to znam. Bas me zanima.tramvajtrojka wrote: ↑24/10/2023 21:41
et kad sve znas jazuk je da trosis tastaturu onda, razotkrio si me da valja
, a to oko probih spike zavisi sta mislis pod tom natuknicom, tj ko su tvoji kandidati za spiku o gradjanskoj BiH
Da bi imali drzavu, za pocetak, srpski i hrvatski politicki lideri bi trebali biti malo manje separatisti, a malo vise proBiH orjentisani. Da li se slazemo oko toga ? Cisto da vidim gdje stojimo., a da pišem kahva i ostale gluposti smatrao bi me muminom
![]()
Spika se ne koristi kod nas, zato mi cudno. To je purgerska prica, pardon spika
Dalje, mumin i kahva ? cuj smatrao bih te muminom da napises kahva
Boldirao sam ti pitanje ako ga nisi vidio. Oko jezika je sve jasno, nema potrebe da nastavljamo.
.
- cvrčak_na_hedonizmu
#29856 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakvi likovi pisu na ovom forumu, ne vjerujem. Mene bi na nekakvom bl ili hb forumu ukinuli u roku odmah da se pocnem lazno predstavljati kao sto "tramvaji" rade na ovom.hatemondays wrote: ↑24/10/2023 22:59Cvrle mojne ga ubio si ga sa ovim hasimom, jos gugla. Jednog iz "Sarajeva" sam izludio rijecju skevrija, guglo jadan satro se dok nije nasao.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 21:58Nisi mi odgovorio odakle pokupi spiku, u Sarajevu nisi, to znam. Bas me zanima.tramvajtrojka wrote: ↑24/10/2023 21:41
et kad sve znas jazuk je da trosis tastaturu onda, razotkrio si me da valja
Da bi imali drzavu, za pocetak, srpski i hrvatski politicki lideri bi trebali biti malo manje separatisti, a malo vise proBiH orjentisani. Da li se slazemo oko toga ? Cisto da vidim gdje stojimo.
Zanimljivo je da takvi redom podrzavaju Trojku, da se zabrines i zapitas sta se desava. Nesto ne stima, realno. Kada te dusman hvali i podrzava, nije dobro.
Ovim ne branim zelene jazavce, nit me zanimaju.
-
sajber87
#29857 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije smit betonirao hdz pomovicu 75. put nego homogenizacija gdje su dobili preko 70% glasova hrvata u bosni, a ona se desila zbog naseg hdz steroida zeljke, prezvakana tema x puta, zasto je smit priznao dodikovu izbornu kradji kako kazes imaces priliku da vidis u ne tako dalekoj buducnosti, dejton se mora mjenjati, ne moze funkcionisati , imas dva nacina za to, da se promjeni dogovorom je prvi a imas i drugi, sam skontaj koji je on i da li je za njega bolje putinovac mile ili lazna "prozapadna" opozicija a u sustini proruska koja bi se uhinjila samo da se nista ne mjenja. Imovina je drzavna, ostali je mogi koristiti, grunt je drzavni tackacvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 23:09Muljale, jasta nego su muljale na izborima i sta bi na kraju, sta je Smit uradio na kraju ? Naguzio SDA ( nije problem, ko ih jebe ), betonirao HDZ i fakticki priznao Dodikovu izbornu kradju. Sta sad cekamo ? Dokle ?sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:01Kako znas da hoce ja kazem npr da nece, kad postoje indicije da su sve tri kleptonacionalisticke grupacije muljale na izborima.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 22:49
Cekaj malo, jel to znaci da ako "narod" bude glasao za HDZ i SNSD, a znamo da hoce, onda samo glupim Bosnjama treba intervencija Smita da budu pluralni i da se izbace ove nazadne stranke![]()
Mudro ti ovo sublimiras, moram priznatiimas li jos kakvih ideja, kontam da treci entitet nije losa ideja, a ? Sta kazes ?
Treci entitet se moze napraviti samo u vlaznim snovima sda hdz i njihovih satelita, ovdje treba raditi na slabljenju i ova dva postojeca a treci ostavimo za mastu sda hdz jastrebova
-
A_A_AKCIJA
#29858 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ko je ikada negirao da Delić dolazi iz dobro.ba.?MMM1977 wrote: ↑24/10/2023 18:12 E moji NIPovci, na dobrom ste putu da postanete isti ili gori od SDA. Seljačina iz SBiH ispade pametniji od ovog Okerića, u ZDK pokupili najgori šljam koji je bilo moguće pokupiti.
Ja lično znam da je dobro.ba Udruženje Adnana Delića, Samira Avdića i sl. Ne ulazeći dalje u detalje, zasto nas Okerić pravi budalama? Iftare u Hillsu je direktno organizovao Delić u pauzi između putovanja u Dubai a tada je bio ministar.
Ovdje je haman sve goli lopov cim se dokopa vlasti. Najmanje me razočarala NS ali su oni pretanki.
Sve u svemu, katastrofa.
Pa to mu je bila jedna od referenci još za kandidata za načelnika.
U čemu je problem da jedno takvo udruženje ispuni uvjete i dobije sredstva?
Jel ima neki zakon koji to sprječava? Nema.
Kako te Okerić pravi budalom? Sve što je uradio je transparentno. Imaš sve objavljeno.
Jel treba zabraniti udruženjima sa vezama sa članovima NiP da se prijavljuju na javne pozive?
-
pinkman
#29859 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
takoe
-
MMM1977
#29860 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa rekao danas Okerić da od momenta preuzimanja ministarske pozicije nije više u Udruženju, tako nekako. Uglavnom, mrljavio sa odgovorima.A_A_AKCIJA wrote: ↑24/10/2023 23:48Ko je ikada negirao da Delić dolazi iz dobro.ba.?MMM1977 wrote: ↑24/10/2023 18:12 E moji NIPovci, na dobrom ste putu da postanete isti ili gori od SDA. Seljačina iz SBiH ispade pametniji od ovog Okerića, u ZDK pokupili najgori šljam koji je bilo moguće pokupiti.
Ja lično znam da je dobro.ba Udruženje Adnana Delića, Samira Avdića i sl. Ne ulazeći dalje u detalje, zasto nas Okerić pravi budalama? Iftare u Hillsu je direktno organizovao Delić u pauzi između putovanja u Dubai a tada je bio ministar.
Ovdje je haman sve goli lopov cim se dokopa vlasti. Najmanje me razočarala NS ali su oni pretanki.
Sve u svemu, katastrofa.
Pa to mu je bila jedna od referenci još za kandidata za načelnika.
U čemu je problem da jedno takvo udruženje ispuni uvjete i dobije sredstva?
Jel ima neki zakon koji to sprječava? Nema.
Kako te Okerić pravi budalom? Sve što je uradio je transparentno. Imaš sve objavljeno.
Jel treba zabraniti udruženjima sa vezama sa članovima NiP da se prijavljuju na javne pozive?
Nikakav problem nije davanje novca Udruženju, samo treba da se zna kako i za šta se troši. Stoga mi i nije jasno zašto Okerić petlja.
- cvrčak_na_hedonizmu
#29861 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pises neistine i spinujes. Prije nametanja izmjena potpredsjednika Federacije je moglo predloziti 6 od 17 delegata ( haman trecina ), nakon Smitove izmjene to je moguce uraditi ako imas 11 od 23 ( 48% ) iz klubova B, H i S. Pri cemu je povecan broj H delegata iz eticki ociscenog teritorija pod kontrolom H pri cemu se za izbor delegata u DN koristi popis iz 2013. Ako ovo nije betoniranje pozicije HDZ-a onda ne znam sta jeste. Na sve to Sumska se nije dirala.sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:31Nije smit betonirao hdz pomovicu 75. put nego homogenizacija gdje su dobili preko 70% glasova hrvata u bosni, a ona se desila zbog naseg hdz steroida zeljke, prezvakana tema x puta, zasto je smit priznao dodikovu izbornu kradji kako kazes imaces priliku da vidis u ne tako dalekoj buducnosti, dejton se mora mjenjati, ne moze funkcionisati , imas dva nacina za to, da se promjeni dogovorom je prvi a imas i drugi, sam skontaj koji je on i da li je za njega bolje putinovac mile ili lazna "prozapadna" opozicija a u sustini proruska koja bi se uhinjila samo da se nista ne mjenja. Imovina je drzavna, ostali je mogi koristiti, grunt je drzavni tackacvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 23:09Muljale, jasta nego su muljale na izborima i sta bi na kraju, sta je Smit uradio na kraju ? Naguzio SDA ( nije problem, ko ih jebe ), betonirao HDZ i fakticki priznao Dodikovu izbornu kradju. Sta sad cekamo ? Dokle ?sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:01
Kako znas da hoce ja kazem npr da nece, kad postoje indicije da su sve tri kleptonacionalisticke grupacije muljale na izborima.
Dalje, znaci Zeljko zvani po prstima, usput i ubleha, al barem nije otvoreni dusman BiH sto ovi iz HDZ-a jesu, je kriv, a ne teznja hrvatskih politicara, a bogme i naroda, za separatizmom i trecim entitetom ? Fino ti to upakova. Ne pocinje historija sa Komsicem, hint samouprava, hint agresija na BiH prije toga. Hint Karadjordjevo prije toga, hint Cvetkovic - Macek prije toga. Tada nije bilo Komsica pa sta bi ? Omaklo im se, a ?
Kome ti pricas price, zivota ti ? I kakve budale vjeruju u ovo sto pises ?
- Prpa.ba
#29862 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakav raspad NiP-adije na svim frontovima. 
Argumentacija protiv finansiranja opstinskih odbora NiP-a u RS sa 300.000 KM se svela na "nismo Allaha nam, prokletnici potvaraju".

Argumentacija protiv finansiranja opstinskih odbora NiP-a u RS sa 300.000 KM se svela na "nismo Allaha nam, prokletnici potvaraju".
-
sajber87
#29863 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako bi mi rekao koliko glasova hrvata dobija hdz mozda bi mogao da ti kazem da li mogu ispasti iz vlasti ili ne, trebao si pomenuti odluku smita da vise nije sve vitalni nacionalni interes sto proglasi klub u domu naroda a do tada je bilo. Hdz dok dobija prekticno plebiscitarnu podrsku hrvata bice vlast svidjalo se nama to ili ne, a drugi je par cipela sto je sda kupovao sebi vlast bildajuci hdz komsicem gdje su oni jedini imali pecat "bosnjastva" da vladaju sa njima. E pa proslo vrijeme nisu ljudi budale kako ih nazivas i zapad je vidio sta sda i komsic rade pa su zato zavrsili u opoziciji , zeljeli su nezaobilazan hdz i dobili su ga ali bez njih sto nisu planiralicvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/10/2023 00:07Pises neistine i spinujes. Prije nametanja izmjena potpredsjednika Federacije je moglo predloziti 6 od 17 delegata ( haman trecina ), nakon Smitove izmjene to je moguce uraditi ako imas 11 od 23 ( 48% ) iz klubova B, H i S. Pri cemu je povecan broj H delegata iz eticki ociscenog teritorija pod kontrolom H pri cemu se za izbor delegata u DN koristi popis iz 2013. Ako ovo nije betoniranje pozicije HDZ-a onda ne znam sta jeste. Na sve to Sumska se nije dirala.sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:31Nije smit betonirao hdz pomovicu 75. put nego homogenizacija gdje su dobili preko 70% glasova hrvata u bosni, a ona se desila zbog naseg hdz steroida zeljke, prezvakana tema x puta, zasto je smit priznao dodikovu izbornu kradji kako kazes imaces priliku da vidis u ne tako dalekoj buducnosti, dejton se mora mjenjati, ne moze funkcionisati , imas dva nacina za to, da se promjeni dogovorom je prvi a imas i drugi, sam skontaj koji je on i da li je za njega bolje putinovac mile ili lazna "prozapadna" opozicija a u sustini proruska koja bi se uhinjila samo da se nista ne mjenja. Imovina je drzavna, ostali je mogi koristiti, grunt je drzavni tackacvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑24/10/2023 23:09
Muljale, jasta nego su muljale na izborima i sta bi na kraju, sta je Smit uradio na kraju ? Naguzio SDA ( nije problem, ko ih jebe ), betonirao HDZ i fakticki priznao Dodikovu izbornu kradju. Sta sad cekamo ? Dokle ?
Dalje, znaci Zeljko zvani po prstima, usput i ubleha, al barem nije otvoreni dusman BiH sto ovi iz HDZ-a jesu, je kriv, a ne teznja hrvatskih politicara, a bogme i naroda, za separatizmom i trecim entitetom ? Fino ti to upakova. Ne pocinje historija sa Komsicem, hint samouprava, hint agresija na BiH prije toga. Hint Karadjordjevo prije toga, hint Cvetkovic - Macek prije toga. Tada nije bilo Komsica pa sta bi ? Omaklo im se, a ?
Ne pocinje istorija sa komsicem to nisam ni rekao ali da je komsic odgovoran za nazaobilaznost hdz a jeste i to sve u dogovoru sa sda. Zasto nakon prva dva mandata df nije predlozio novog hrvata da bude on a ne covic, a mogao je, e nije jer su se tako dogovorili upravo bakir komsic i covic.
Ova zadnja recenica gdje neke ljude nazivas budalama jer bi mogli drugacije razmisljati od onoga sto nam namecu sda df
kleptonacionalisti govori samo o tebi i o nikome vise
-
vernes81
#29864 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Majstore tvoji postovi ubijaju mozdane celije.sajber87 wrote: ↑25/10/2023 00:44Ako bi mi rekao koliko glasova hrvata dobija hdz mozda bi mogao da ti kazem da li mogu ispasti iz vlasti ili ne, trebao si pomenuti odluku smita da vise nije sve vitalni nacionalni interes sto proglasi klub u domu naroda a do tada je bilo. Hdz dok dobija prekticno plebiscitarnu podrsku hrvata bice vlast svidjalo se nama to ili ne, a drugi je par cipela sto je sda kupovao sebi vlast bildajuci hdz komsicem gdje su oni jedini imali pecat "bosnjastva" da vladaju sa njima. E pa proslo vrijeme nisu ljudi budale kako ih nazivas i zapad je vidio sta sda i komsic rade pa su zato zavrsili u opoziciji , zeljeli su nezaobilazan hdz i dobili su ga ali bez njih sto nisu planiralicvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/10/2023 00:07Pises neistine i spinujes. Prije nametanja izmjena potpredsjednika Federacije je moglo predloziti 6 od 17 delegata ( haman trecina ), nakon Smitove izmjene to je moguce uraditi ako imas 11 od 23 ( 48% ) iz klubova B, H i S. Pri cemu je povecan broj H delegata iz eticki ociscenog teritorija pod kontrolom H pri cemu se za izbor delegata u DN koristi popis iz 2013. Ako ovo nije betoniranje pozicije HDZ-a onda ne znam sta jeste. Na sve to Sumska se nije dirala.sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:31
Nije smit betonirao hdz pomovicu 75. put nego homogenizacija gdje su dobili preko 70% glasova hrvata u bosni, a ona se desila zbog naseg hdz steroida zeljke, prezvakana tema x puta, zasto je smit priznao dodikovu izbornu kradji kako kazes imaces priliku da vidis u ne tako dalekoj buducnosti, dejton se mora mjenjati, ne moze funkcionisati , imas dva nacina za to, da se promjeni dogovorom je prvi a imas i drugi, sam skontaj koji je on i da li je za njega bolje putinovac mile ili lazna "prozapadna" opozicija a u sustini proruska koja bi se uhinjila samo da se nista ne mjenja. Imovina je drzavna, ostali je mogi koristiti, grunt je drzavni tacka
Ne pocinje istorija sa komsicem to nisam ni rekao ali da je komsic odgovoran za nazaobilaznost hdz a jeste i to sve u dogovoru sa sda. Zasto nakon prva dva mandata df nije predlozio novog hrvata da bude on a ne covic, a mogao je, e nije jer su se tako dogovorili upravo bakir komsic i covic.
Ova zadnja recenica gdje neke ljude nazivas budalama jer bi mogli drugacije razmisljati od onoga sto nam namecu sda df
Coek te rastavio argumentima ti produzis dalje sa svojim cula kazala argumentima.
Napisat da je komsic uzrok nezabilaznosti hdz-a, pa za takvo nesto treba medalju da dobijes sampione.
Moras shvatiti da je on borac ARBiH + zlatni ljiljan, sto je dovoljno da ga ne prihvate kad bi im isao od vrata do vrata i cmarove lizao.
P.S. Nemoj me samo svrstavati u zelene ili dfovce bezze cu ban popit.
-
sajber87
#29865 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imas pravo biti u zabludi sta da ti kazem drugo ako do sada nisi nista nauciovernes81 wrote: ↑25/10/2023 01:03Majstore tvoji postovi ubijaju mozdane celije.sajber87 wrote: ↑25/10/2023 00:44Ako bi mi rekao koliko glasova hrvata dobija hdz mozda bi mogao da ti kazem da li mogu ispasti iz vlasti ili ne, trebao si pomenuti odluku smita da vise nije sve vitalni nacionalni interes sto proglasi klub u domu naroda a do tada je bilo. Hdz dok dobija prekticno plebiscitarnu podrsku hrvata bice vlast svidjalo se nama to ili ne, a drugi je par cipela sto je sda kupovao sebi vlast bildajuci hdz komsicem gdje su oni jedini imali pecat "bosnjastva" da vladaju sa njima. E pa proslo vrijeme nisu ljudi budale kako ih nazivas i zapad je vidio sta sda i komsic rade pa su zato zavrsili u opoziciji , zeljeli su nezaobilazan hdz i dobili su ga ali bez njih sto nisu planiralicvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/10/2023 00:07
Pises neistine i spinujes. Prije nametanja izmjena potpredsjednika Federacije je moglo predloziti 6 od 17 delegata ( haman trecina ), nakon Smitove izmjene to je moguce uraditi ako imas 11 od 23 ( 48% ) iz klubova B, H i S. Pri cemu je povecan broj H delegata iz eticki ociscenog teritorija pod kontrolom H pri cemu se za izbor delegata u DN koristi popis iz 2013. Ako ovo nije betoniranje pozicije HDZ-a onda ne znam sta jeste. Na sve to Sumska se nije dirala.
Coek te rastavio argumentima ti produzis dalje sa svojim cula kazala argumentima.
Napisat da je komsic uzrok nezabilaznosti hdz-a, pa za takvo nesto treba medalju da dobijes sampione.
Moras shvatiti da je on borac ARBiH + zlatni ljiljan, sto je dovoljno da ga ne prihvate kad bi im isao od vrata do vrata i cmarove lizao.
P.S. Nemoj me samo svrstavati u zelene ili dfovce bezze cu ban popit.
-
vernes81
#29866 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam ucitelju a ti i dalje vrti 3 iste recenice u krug.
-
sajber87
- Prpa.ba
#29868 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni je najgore bilo kad je Komsic doveo do incidenta sa katolickom teroristickom paradrzavom koju su zbog njega pokusali formirati 2001. 
Znali su da ce za 5 godina biti izabran, sta ti je daleko vidnica.
Znali su da ce za 5 godina biti izabran, sta ti je daleko vidnica.
- cvrčak_na_hedonizmu
#29869 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zapad, kako ih nazivas, je jedna licemjerno parazitska kurcina na biciklu koja jedino i iskljucivo gleda svoje interese pri cemu ima bas jak i dobro organizovan PR u vidu poslusnih politicara, medija i raznoraznih NGO-a. Zapad da nam je zelio dobro ne bi nas strpao u ludjacku kosulju zvanu Deyton i to u fakticki podijeljenu drzavu gdje na jednoj strani imas R. Sumsku koja nema DN-a koji je vitalan za formiranje vlasti u navedenom entitetu, ali zato ima delegate koji formiraju DN na drzavnom nivou = mogu te jebati kako hoce.sajber87 wrote: ↑25/10/2023 00:44Ako bi mi rekao koliko glasova hrvata dobija hdz mozda bi mogao da ti kazem da li mogu ispasti iz vlasti ili ne, trebao si pomenuti odluku smita da vise nije sve vitalni nacionalni interes sto proglasi klub u domu naroda a do tada je bilo. Hdz dok dobija prekticno plebiscitarnu podrsku hrvata bice vlast svidjalo se nama to ili ne, a drugi je par cipela sto je sda kupovao sebi vlast bildajuci hdz komsicem gdje su oni jedini imali pecat "bosnjastva" da vladaju sa njima. E pa proslo vrijeme nisu ljudi budale kako ih nazivas i zapad je vidio sta sda i komsic rade pa su zato zavrsili u opoziciji , zeljeli su nezaobilazan hdz i dobili su ga ali bez njih sto nisu planiralicvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/10/2023 00:07Pises neistine i spinujes. Prije nametanja izmjena potpredsjednika Federacije je moglo predloziti 6 od 17 delegata ( haman trecina ), nakon Smitove izmjene to je moguce uraditi ako imas 11 od 23 ( 48% ) iz klubova B, H i S. Pri cemu je povecan broj H delegata iz eticki ociscenog teritorija pod kontrolom H pri cemu se za izbor delegata u DN koristi popis iz 2013. Ako ovo nije betoniranje pozicije HDZ-a onda ne znam sta jeste. Na sve to Sumska se nije dirala.sajber87 wrote: ↑24/10/2023 23:31
Nije smit betonirao hdz pomovicu 75. put nego homogenizacija gdje su dobili preko 70% glasova hrvata u bosni, a ona se desila zbog naseg hdz steroida zeljke, prezvakana tema x puta, zasto je smit priznao dodikovu izbornu kradji kako kazes imaces priliku da vidis u ne tako dalekoj buducnosti, dejton se mora mjenjati, ne moze funkcionisati , imas dva nacina za to, da se promjeni dogovorom je prvi a imas i drugi, sam skontaj koji je on i da li je za njega bolje putinovac mile ili lazna "prozapadna" opozicija a u sustini proruska koja bi se uhinjila samo da se nista ne mjenja. Imovina je drzavna, ostali je mogi koristiti, grunt je drzavni tacka
S druge strane imas vrlo komplikovani sistem u Federaciji gdje H komponenta preko DN za Federalni i drzavni Parlament moze raditi i blokirati sta im je kurcu ceif u prijevodu glas B i glas H ne vrijedi isto. Toga nema u pizdi materinoj. To nam je taj Zapad upakovao kao pokloncic na kraju rata/agresije. Dok je trajala agresija bijase embargo uveden 91 ex Jugoslaviji na uvoz oruzja sto nam jeba mater na kraju, poklase nas ko kurbane jer su S imali oruzje od JNA, a mi smo imali karinu da je stavimo za uho. I taj i takav Zapad koji je to sve dopustio i gledao je nas prijatelj, jel ta prica ?
Kada se situacija na ratistu promijenila i kada se vidjelo da nas nece tek tako poraziti i protjerati onda se prica promijenila. Kao izvinjenje smo dobili ludjacku kosulju u vidu Deytona i mrs svi u svoj cosak, nema vise igre, kada je Banja Luka fakticki bila pred padom. Zanimljivo, zar ne. Fini neki prijatelji, ne daj Boze da su nam neprijatelji.
O tome kako nas je SDA prodala prije i poslije rata necu polemisati sa tobom, jer nisi dobronamjeran to je vidljivo iz aviona. Kao sto nas je SDA prodala tako nas je prodao i SDP sa zakonom o prebivalistu ( Neka Njiva ) i nisu fol znali da ce biti zloupotreba, a prodaju ce zavrsiti ovi danasnji lakeji, podanici i agendasi u vidu trojanaca iz cuvene Trojke. Uvalili su se u vlast na Federalnom i drzavnom nivou i nema sanse da ce biti smjjenjeni nakon narednih izbora jer je kljuc u rukama HDZ-a koje je Smit betonirao.
Glupim Bosnjama HDZ fakticki bira vlast i trazi udavacu koja ce se vise naguziti, ona koja to vise nece dobije nogu. Sve uz pomoc nasih zapadnih prijatelja
Ovom prilikom jebem mater i rusima, da ne ispadne da ih, gluho bilo, branim. Sto se zapada tice jedino Svabama skidam kapu, al oni su tu bili vise manje nebitni.
Svoje price o Komsicu, zloj sdO i df-u kao uzroku problema i homogenosti H birackog tijela ostavi sa debile, ako takvih ima, koji ti vjeruju u bacanju nebuloznih spinova i botovanju.
- desni
#29870 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iako lider Naroda i Pravde misli da nije fer da neko ko se zove Mujo glasa za nekog ko se zove Željko, to ne mora značiti da je to ispravno mišljenje 
Last edited by desni on 25/10/2023 02:18, edited 1 time in total.
- desni
#29871 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo što pominje forumaš prpa beše onomad 2001. kad su neki vojaci na nagovor političara kidali oznake sa ramena
Ali, za sreću uvijek malo fali, nekad 500 markica, a nekad DF-Željko Komšić sreću kvari

Najprije su vojnici hrvatske komponente Vojske Federacije BiH sa svojh odora, sukladno Jelavićevoj objavi da Federacija BiH više ne postoji, skinuli obilježja tog entiteta, zamijenivši ih državnim obilježjima BiH. Nakon toga, nekoliko je zapovjedništava velikih vojnih jedinica Hrvatskog vijeća obrane, a prije svih, Prvi hrvatski gardijski zbor Vojske Federacije BiH sa sjedištem u Mostaru objavio otkazivanje poslušnosti nelegalnom i neligitimnom ministru obrane Miji Aniću. Dana 27. ožujka 2001. godine, Hrvatski narodni sabor je pozvao časnike i vojnike hrvatske komponente Vojske Federacije BiH na samoraspuštanje, uz obećanje da će svakog mjeseca dobivati po 500 konvertibilnih maraka novčane nakande. Većina časnika i vojnika, samovoljno, ovaj je poziv ispoštovala, te su vojarne HVO-a Vitezu, Livnu, Mostaru, Kiseljaku i nekoliko drugih gradova ostale prazne. Prema pojedinim izvješćima do 7.000 časnika i vojnika je napustilo vojarne
Ali, za sreću uvijek malo fali, nekad 500 markica, a nekad DF-Željko Komšić sreću kvari
Citati su sa hrvatske wikipedijeNa udar na HVO, ministar obrane Anić reagirao je trezveno te je strpljivom politikom potpisivanja ugovora o radu s onim osobama koje su mu željele ostati lojalne započeo popunjavati jedinice HVO, najprije u Posavini, a potom i u središnjoj Bosni. Da bi spriječio ove Anićeve akcije koje su započele davati rezultate, HDZ je gotovo svakog dana organzirao prosvjede ispred vojarni HVO u kojima su se nalazili vojnici i časnici lojalni federalnom ministru. Iz prosvjeda u prosvjed situacija je sve više kulminira, a okupljeni prosvjednici postali sve agresivniji prema vojnicima i oficirima u vojarnama. S druge strane, HDZ nije ispunio obećanje raspuštenim vojnicima o isplaćivanju naknada od 500 maraka, te sve više njih je potajno odlazilo u sjedište Ministarstva u Sarajevu kako bi potpisali ugovore. Pritisnut nemogućnošću isplate obećanih naknada, tešlim socijalnim statusom raspuštenih vojnika i oficira, kao i sve većim brojem ugovora potpisanih s Anićem, dio vojno-političkih struktura u HDZ BiH okreće ploču.Dodatni motiv za ovo omekšavanje stavova bilo je i sve složenija situacija oko prosvjeda ispred vojarni, u Kiseljaku umalo nije prolivena krv između prosvjednika i vojnika koji su se nalazili u vojarni HVO. Nakon ovakvog razvoja situacije dva generala HVO koja su provela odluku o samoraspuštanju HVO-a, sastaju se s Anićem i potpisiuu sporazum o povratku raspuštenih vojnika i časnika u vojarne. General Jelić i njemu odan časnici HVO-a iz dana u dan su izjavljivali da Anić nije njihov mninistar, da on nema legalitet te da je izdao hrvatske interese, da bi nakon dogovora s njim o povratku raspuštenih u vojarne, Jelić kazao da je Anić od tog dana i njegov ministar.[86] 16. svibnja, nakon stanke koja je trajala nekoliko mjeseci, ministarstvo obrane Federacije i zapovjednici raspuštene hrvatske komponente vojske Federacije postigli su kompromis pod kojim će se svi hrvatski vojnici vratiti u vojarne vojske Federacije u roku od dvadeset dana.[151] Jedine posljedice samoraspuštanja, na kraju, su bile nekoliko izgubljenih plaća za vojnike i časnike HVO-a, kao i gubitak položaja u vojnoj hirerahiji za one osobe koje su se najgorljivije založile da se raspuštanje provede. Povratkom u vojarne svih pripadnika HVO-a najteža kriza izazvana Samoupravom riješena je i nakon njezina okončanja, HDZ i Samouprava su prešli u potpunu defanzivu.[86]
- relativno84
-
caros
#29873 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ne znam na koju je prevaru NiP igradio taj nekakav svoj PR. Pisao sam i prije dvije godine, pisat ću i danas. To su doslovno dojučerašnji SDA kadrovi koji su eto preko noći došli tobe i nakon godina EZDEA načina rada počeli raditi pošteno. Ali u kurcu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#29874 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP je kriminalna hobotnica SDA na steroidima....valjda hudo gladno bilo u drugom saffu...nije im Don Neonko dao da hapaju koliko su htjeli
- tramvajtrojka
#29875 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
gledaj sbih i sdf koalicije sto se uzajamno skupaJoseMujica wrote: ↑25/10/2023 10:15NiP je kriminalna hobotnica SDA na steroidima....valjda hudo gladno bilo u drugom saffu...nije im Don Neonko dao da hapaju koliko su htjeli![]()