Narod i Pravda (Konakovic)

Login77777

#29826 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Login77777 »

palermo wrote: 24/10/2023 21:25
Login77777 wrote: 24/10/2023 21:16 Pa tako recite. Zelimo „legitimno predstavljanje“ a ne gluma o gradjanskoj drzavi.
Jok, samo da se.postuje volja biraca. Ako ce recimo SDP dobiti u HNK ministra Hrvata, ja sve halalim....

Al uzeti ulogu da predstavljas Bosnjake, a za tebe glasala 24 tvoja rodjaka....ne ide to tako svajcarac...jel kod tebe ide...ti si strucnjak za svajcarsku
Koliko znam biraju se predstavnici kantona a ne naroda. Jedino ako je HNK drugaciji od drugi kantona, onda je do mene. Ali u tom slucaju onda pricamo o „legitimnom predstavljanju“.
palermo

#29827 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 24/10/2023 21:29
palermo wrote: 24/10/2023 21:11
sajber87 wrote: 24/10/2023 16:57
Prvo znamo kakvi su izbori unazad godinama, postoje i presude sudske o izbornim manipulacijama tako da rezultati izbora i volja naroda ne idu u istu recenicu , a drugo sta znaci glasao narod znas li kako se vlast formira, da li si upoznat koja vecina formira vlast, koga po tebi narod hoce hajde bas da cujem :mrgreen:
Pa narod hoce onoga za koga glasa. To je bar jasno. Jasno je da postoji nesto sto se zove i koalicioni kapacitet pa se.i to uzme u obzir. Ono dva losa ubise milosa...al i to je ok.
Ono sto nije ok je da ti preuzimas ulogu necijeg predstavnika, a da za iza sebe nemas izborno volju tih glasaca, a koalicioni kapacitet ti se crpi iz milosti nekog drugog. Npr. da u HNK Bosnjake predstavljaju samo SDP i NIP, a za njih nije glasali ni pola makar jedne mahale.
Znas li ti kako su se zaokruzivali listici u hnk jesi li nacuo bar nesto kako se to radilo, vidim ti se zalazes za neko legitimno predstavljanje i brojao bi krvna zrnca onako kako je predsjednik sda bakir izetbegovic potpisao sa draganom covicem u mostaru i napravio nam ogroman problem , koristis hdz argumente od a do ž. U hnk treba dvije trecine , ko skupi dvije trecine moze biti vlast u hnk tacka. Na stranu to sto ja smatram da je ovo dvije trecine i u hnk i sbk glupost i da ce se morati mjenjati. Nego objasni nam zasto sda ne zeli u sbk da izbaci hdz iz vlasti kad se bez hdz a moze imati dvije trecine, zamisli da sdp ili nip imaju takvu mogucnost, ne bi mogao opstati od kvazi patriotske suplje i halabuke kako su izdajnici jer nece da izbace hdz a mogu. Ponovicu ono najgore sto je u nasem narodu podlo lazljivo manipulativno itd skupilo se u sda i satelitima
Pa nece ocito zato sto bi to znacilo da bi SDA izvisio u HNK. A ne bi ih izbacili ni SDP ni NIP jer bi onda HDZ njih nogom u guzicu iz federalne vlade.

A sto se tice dvije trecine u HNK, pa skupite i tacka.
tramvajtrojka

#29828 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 24/10/2023 21:35
tramvajtrojka wrote: 24/10/2023 21:24
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 24/10/2023 21:02

Spika, vazda se koristilo u Sarajevu :lol: Cuj spika, odakle si ti, zivota ti ?
Iz Čapljine sa prebivalištem u Beču :zjev:
Spike ti :lol: Mislio si reci iz Capljine sa prebivalistem u Istocnom Sarajevu, lapsus, no oprastam ti :D

Dnevna doza poskoka :D

Da sam proBiH orjentisan, a da imam isto misljenje kao i ti zabrinuo bih se, al bas. No to je do mene i moje spike :lol:

Ps. Nabijem i Zelene stakore na hasima, nako usput. Znas sta je hasim, to si naucio do sada ?
et kad sve znas jazuk je da trosis tastaturu onda :mrgreen: , razotkrio si me da valja :thumbup: , a to oko probih spike zavisi sta mislis pod tom natuknicom, tj ko su tvoji kandidati za spiku o gradjanskoj BiH
sajber87

#29829 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 24/10/2023 21:39
palermo wrote: 24/10/2023 21:11

Pa narod hoce onoga za koga glasa. To je bar jasno. Jasno je da postoji nesto sto se zove i koalicioni kapacitet pa se.i to uzme u obzir. Ono dva losa ubise milosa...al i to je ok.
Ono sto nije ok je da ti preuzimas ulogu necijeg predstavnika, a da za iza sebe nemas izborno volju tih glasaca, a koalicioni kapacitet ti se crpi iz milosti nekog drugog. Npr. da u HNK Bosnjake predstavljaju samo SDP i NIP, a za njih nije glasali ni pola makar jedne mahale.
Znas li ti kako su se zaokruzivali listici u hnk jesi li nacuo bar nesto kako se to radilo, vidim ti se zalazes za neko legitimno predstavljanje i brojao bi krvna zrnca onako kako je predsjednik sda bakir izetbegovic potpisao sa draganom covicem u mostaru i napravio nam ogroman problem , koristis hdz argumente od a do ž. U hnk treba dvije trecine , ko skupi dvije trecine moze biti vlast u hnk tacka. Na stranu to sto ja smatram da je ovo dvije trecine i u hnk i sbk glupost i da ce se morati mjenjati. Nego objasni nam zasto sda ne zeli u sbk da izbaci hdz iz vlasti kad se bez hdz a moze imati dvije trecine, zamisli da sdp ili nip imaju takvu mogucnost, ne bi mogao opstati od kvazi patriotske suplje i halabuke kako su izdajnici jer nece da izbace hdz a mogu. Ponovicu ono najgore sto je u nasem narodu podlo lazljivo manipulativno itd skupilo se u sda i satelitima
Pa nece ocito zato sto bi to znacilo da bi SDA izvisio u HNK. A ne bi ih izbacili ni SDP ni NIP jer bi onda HDZ njih nogom u guzicu iz federalne vlade.

Sda bi i izvisio u hnk da republikanci hoce u vlast , a sad da ti kazem zasto sda nece da izbaci hdz u sbk e zato sto bi to znacilo sdp nip u vlasti a oni u vlasti pokazuju kako se moze drugacije raditi i to onda znaci pad sda na sljedecim potpuno, sda u sbk radi ono sto su godinama radili na ostalim nivoima, preko hdz a kupuju sebi vlast i bore se protiv sdp nip ns i ostalih koje ne zele sa njima.
Sebicni podlaci
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#29830 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

https://fb.watch/nTSu9mSorv/?mibextid=NnVzG8

ma treba vratiti Biseru

Bravo Dino :bih:
pinkman

#29831 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Zasto Okeric tvrdi da ljudi iz kabineta ovo rade sa nekakvom komisija, a npr. kad je Konakovic dijelio novac onda je on bio potpisnik, a sto se moze vidjeti iz ove slike:

PatriJota

#29832 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PatriJota »

Šta im Avdo radi :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#29833 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

tramvajtrojka wrote: 24/10/2023 21:41
tramvajtrojka wrote: 24/10/2023 21:24

Iz Čapljine sa prebivalištem u Beču :zjev:
Spike ti :lol: Mislio si reci iz Capljine sa prebivalistem u Istocnom Sarajevu, lapsus, no oprastam ti :D

Da sam proBiH orjentisan, a da imam isto misljenje kao i ti zabrinuo bih se, al bas. No to je do mene i moje spike :lol:

Ps. Nabijem i Zelene stakore na hasima, nako usput. Znas sta je hasim, to si naucio do sada ?
et kad sve znas jazuk je da trosis tastaturu onda :mrgreen: , razotkrio si me da valja :thumbup: , a to oko probih spike zavisi sta mislis pod tom natuknicom, tj ko su tvoji kandidati za spiku o gradjanskoj BiH
Nisi mi odgovorio odakle pokupi spiku, u Sarajevu nisi, to znam. Bas me zanima.

Da bi imali drzavu, za pocetak, srpski i hrvatski politicki lideri bi trebali biti malo manje separatisti, a malo vise proBiH orjentisani. Da li se slazemo oko toga ? Cisto da vidim gdje stojimo.
sumirprimus

#29834 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

last mohicans wrote: 24/10/2023 20:37
Login77777 wrote: 24/10/2023 20:33
Ovo dr. nauka, kačit osuđenog ubicu. Krkanska malograđanština svojstvena Tuzli i široj okolici odakle su šljegli Begić, Mahir pa i sumir.
Na vecoj je nm sarajevo i okolica, ne mozemo vama "sljegnut"da ga jbes. I lijepa ta rijec sljeglo prava domaca :) a po prici blizi su tebi i zb i mm.
Hajvan

#29835 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hajvan »

Sarajevo, jug, sunce, palme, smokve, masline
Image

do pred neki dan nisam znao da imamo u Sa masline , na javnoj površini.... :shock:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#29836 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

F&N wrote: 24/10/2023 21:52 https://fb.watch/nTSu9mSorv/?mibextid=NnVzG8

ma treba vratiti Biseru

Je li bio ikad ijedan ministar vanjskih poslova da se znao ovako izraziti? Elokvdntan, direktan, drzi paznju dok govori...i to sve na engleskom.

I onda dodju kojekakve mujice i kazu kako nema razlike, ha bisera ha trojka i hoce takve mujice da ih ozbiljno shvatas
PatriJota

#29837 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PatriJota »

Lik slagao čim je progovorio. Po običaju.
Mladi idu jer bolje zarađuju vani a ne zbog političke situacije.
palermo

#29838 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Login77777 wrote: 24/10/2023 21:35
palermo wrote: 24/10/2023 21:25
Login77777 wrote: 24/10/2023 21:16 Pa tako recite. Zelimo „legitimno predstavljanje“ a ne gluma o gradjanskoj drzavi.
Jok, samo da se.postuje volja biraca. Ako ce recimo SDP dobiti u HNK ministra Hrvata, ja sve halalim....

Al uzeti ulogu da predstavljas Bosnjake, a za tebe glasala 24 tvoja rodjaka....ne ide to tako svajcarac...jel kod tebe ide...ti si strucnjak za svajcarsku
Koliko znam biraju se predstavnici kantona a ne naroda. Jedino ako je HNK drugaciji od drugi kantona, onda je do mene. Ali u tom slucaju onda pricamo o „legitimnom predstavljanju“.
Mislis predstavnici gradjana Kantona, ono HDZ se bori i za interese Bosnjaka .
Pa SDP i NIP pricaju o legitimnom predstavljanju jer oni ocito zauzimaju bosnjacku kvotu. Jedino ako oni ne predstavljaju i Hrvate ? Predstavljaju li ih ?
last mohicans

#29839 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by last mohicans »

Hajvan wrote: 24/10/2023 22:02 Sarajevo, jug, sunce, palme, smokve, masline
Image

do pred neki dan nisam znao da imamo u Sa masline , na javnoj površini.... :shock:
Ovo je zaslužan jedan vrijedni Fočak, radnik Twina, lično je pazi, šuška i sklanja tokom zime. Ja ne znam kako mu se opet primi.
palermo

#29840 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 24/10/2023 21:45

Sda bi i izvisio u hnk da republikanci hoce u vlast , a sad da ti kazem zasto sda nece da izbaci hdz u sbk e zato sto bi to znacilo sdp nip u vlasti a oni u vlasti pokazuju kako se moze drugacije raditi i to onda znaci pad sda na sljedecim potpuno, sda u sbk radi ono sto su godinama radili na ostalim nivoima, preko hdz a kupuju sebi vlast i bore se protiv sdp nip ns i ostalih koje ne zele sa njima.
Sebicni podlaci
Ima jednostavan lijek za to. Dobijes dovoljno glasova na izborima i puf, eto te u vlasti. Izbacis koga hoces, ubacis koga hoces...pa ja...
sajber87

#29841 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 24/10/2023 22:17

Sebicni podlaci
Ima jednostavan lijek za to. Dobijes dovoljno glasova na izborima i puf, eto te u vlasti. Izbacis koga hoces, ubacis koga hoces...pa ja...
Na kraju si dosao na moje, jos sprijeciti novim izbornim zakonom izborne marifetluke kleronacionalisticke brace iz sda snsd hdz df ujedinjena srpska sbih dns itd da bi znali istinsku volju naroda, tu vec mislim da ce trebati pomoc smita
drug_profi

#29842 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

F&N wrote: 24/10/2023 21:52 https://fb.watch/nTSu9mSorv/?mibextid=NnVzG8

ma treba vratiti Biseru

Bravo Kifla.
Odličan!
sumirprimus

#29843 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sumirprimus »

Ccc :-)
il dottore

#29844 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by il dottore »

pinkman wrote: 24/10/2023 21:52 Zasto Okeric tvrdi da ljudi iz kabineta ovo rade sa nekakvom komisija, a npr. kad je Konakovic dijelio novac onda je on bio potpisnik, a sto se moze vidjeti iz ove slike:

Pismenost ne znaci znati sva slova.
Koliko je ovakvih :shock:
palermo

#29845 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 24/10/2023 22:21

Sebicni podlaci
Na kraju si dosao na moje, jos sprijeciti novim izbornim zakonom izborne marifetluke kleronacionalisticke brace iz sda snsd hdz df ujedinjena srpska sbih dns itd da bi znali istinsku volju naroda, tu vec mislim da ce trebati pomoc smita
Pa eto, na izborima izbacimo ove kleronacionalisticke a ubacimo progresivne i problem rijesen.
Sto ce ti Smit za to ? Zar nemas.povjerenje u narod ?
sajber87

#29846 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

palermo wrote: 24/10/2023 22:34

Pa eto, na izborima izbacimo ove kleronacionalisticke a ubacimo progresivne i problem rijesen.
Nisi razumio, smit treba da sprijeci izbornu kradju nametanjem zakona, a onda kako ljjudi odluce neka bude. Inace u narod nemam neko pretjerano povjerenje jer je vecina iako u dusi dobra, jedan dobar dio je lakovjeran i nasjeda na lazi i manipulacije koje iz dana u dan prosipaju razne istrage(informeri) hayati(pink) faktori sl bosne stavovi itd. To je matrica desnicarskih klepto lazova svuda na planeti
palermo

#29847 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

sajber87 wrote: 24/10/2023 22:40

Nisi razumio, smit treba da sprijeci izbornu kradju nametanjem zakona, a onda kako ljjudi odluce neka bude. Inace u narod nemam neko pretjerano povjerenje jer je vecina iako u dusi dobra, jedan dobar dio je lakovjeran i nasjeda na lazi i manipulacije koje iz dana u dan prosipaju razne istrage(informeri) hayati(pink) faktori sl bosne stavovi itd. To je matrica desnicarskih klepto lazova svuda na planeti
Aha, da Smit donese novi izborni zakon. Jes to mislio ? Ono kad vi ne znate izabrati ima ko zna. Pa da, ima logike....
cvrčak_na_hedonizmu

#29848 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Cekaj malo, jel to znaci da ako "narod" bude glasao za HDZ i SNSD, a znamo da hoce, onda samo glupim Bosnjama treba intervencija Smita da budu pluralni i da se izbace ove nazadne stranke :D

Mudro ti ovo sublimiras, moram priznati :D imas li jos kakvih ideja, kontam da treci entitet nije losa ideja, a ? Sta kazes ?
hatemondays

#29849 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hatemondays »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 24/10/2023 21:58
tramvajtrojka wrote: 24/10/2023 21:41

Nisi mi odgovorio odakle pokupi spiku, u Sarajevu nisi, to znam. Bas me zanima.

Da bi imali drzavu, za pocetak, srpski i hrvatski politicki lideri bi trebali biti malo manje separatisti, a malo vise proBiH orjentisani. Da li se slazemo oko toga ? Cisto da vidim gdje stojimo.
Cvrle mojne ga ubio si ga sa ovim hasimom, jos gugla. Jednog iz "Sarajeva" sam izludio rijecju skevrija, guglo jadan satro se dok nije nasao.
sajber87

#29850 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 24/10/2023 22:49

Cekaj malo, jel to znaci da ako "narod" bude glasao za HDZ i SNSD, a znamo da hoce, onda samo glupim Bosnjama treba intervencija Smita da budu pluralni i da se izbace ove nazadne stranke :D

Mudro ti ovo sublimiras, moram priznati :D imas li jos kakvih ideja, kontam da treci entitet nije losa ideja, a ? Sta kazes ?
Kako znas da hoce ja kazem npr da nece, kad postoje indicije da su sve tri kleptonacionalisticke grupacije muljale na izborima.
Treci entitet se moze napraviti samo u vlaznim snovima sda hdz i njihovih satelita, ovdje treba raditi na slabljenju i ova dva postojeca a treci ostavimo za mastu sda hdz jastrebova
Post Reply