Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zilog

#34426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zilog »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 09:53
Bodkin wrote: 23/10/2023 09:41

Udrobio si svega, a nista nisi rekao. Nista mene ne zulja, samo komentarisem licemjerje redovno. Amerika ubila pola miliona iracana u jednom ratu al eto rusi su najgori.

U stvari tvoje razmisljanje na ovu temu je klasicni bosanski pretis lonac koji je na ivici pucanja
opet on svoje gusla. u tih pola miliona spadaju i žrtve sektaškog nasilja, autobombi i šta sve ne. također, ti nikako da dokučiš da niko ne brani neopravdanu američku invaziju na Irak, gdje sam lično bio na protestima kada se sve dešavalo.

amerikanci su sjebali sadama i njegovu armiju, al vidi čuda. ne postaše 51. savezna američka država.

koliko god neopravdana invazija bila, suprostavio joj se veliki dio zapada i završila je kako je završila. ali povlačiti paralelu sa invazijama Rusije je smjehotresno.
Zar se tako lako zaboravlja sta je rezim u Iraku radio prije invazije? Nisu bas bili hare krisna...
Invazija na Irak je problematicna samo zbog laznog povoda (WMD). Kada se uzme da je taj rezim, bez stvarnog povoda, izvrsio invaziju na Iran i Kuvajt, bio je prijetnja po mir u regionu i svijetu. Sto bi ga se ostavilo na vlasti?
tramvajtrojka

#34427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 10:59 Paz sad ovo, u turskoj razvaljuju mcdonalds jer hrani idf.
ok sta je SLJEDECE? AJFONI? mikrosoft, holivudski filmovi?
kod nas je dobri bosnjanin unistio McDonald's pa prosjecni bosnjo nece morati doci u to iskusenje da razvaljuje McDonald's :mrgreen: :mrgreen: :oops:

Image

:lol:
Last edited by tramvajtrojka on 23/10/2023 11:43, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

zilog wrote: 23/10/2023 11:39
Bodkin wrote: 23/10/2023 09:41

Udrobio si svega, a nista nisi rekao. Nista mene ne zulja, samo komentarisem licemjerje redovno. Amerika ubila pola miliona iracana u jednom ratu al eto rusi su najgori.

U stvari tvoje razmisljanje na ovu temu je klasicni bosanski pretis lonac koji je na ivici pucanja
opet on svoje gusla. u tih pola miliona spadaju i žrtve sektaškog nasilja, autobombi i šta sve ne. također, ti nikako da dokučiš da niko ne brani neopravdanu američku invaziju na Irak, gdje sam lično bio na protestima kada se sve dešavalo.

amerikanci su sjebali sadama i njegovu armiju, al vidi čuda. ne postaše 51. savezna američka država.

koliko god neopravdana invazija bila, suprostavio joj se veliki dio zapada i završila je kako je završila. ali povlačiti paralelu sa invazijama Rusije je smjehotresno.
Zar se tako lako zaboravlja sta je rezim u Iraku radio prije invazije? Nisu bas bili hare krisna...
Invazija na Irak je problematicna samo zbog laznog povoda (WMD). Kada se uzme da je taj rezim, bez stvarnog povoda, izvrsio invaziju na Iran i Kuvajt, bio je prijetnja po mir u regionu i svijetu. Sto bi ga se ostavilo na vlasti?
Da se ne napravi gori haos.

ISIL je direktna posljedica invazije Iraka.

Naravno, Sadam je bio kreten, ali su svi znali kakav će haos nastati nakon što centralna vlast bude obezglavljena.
Bodkin

#34429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 10:53
Bodkin wrote: 23/10/2023 10:38 Zasto nisu iste? Ukrajina je nekad bila dio rusije, vise nije. Kosovo je nekad bilo dio srbije, vise nije. Libija je nekad bila jako lijepa zemlja za zivjeti. Sirija isto. Lebanon. Sad su rasadnici siromastva i imigracije

Nece se ni armeni vratiti kucama u NK.
Vecina ratova u zadnjih 30 godina nisu imale povoda ni dozvole po medjunarodnom pravu
u stvari je bombardovanje Srbije vjerovatno bilo najopravdanije međunarodna intervencija, uz možda Zaljevski rat.

ne, posljedice nisu iste. da sutra stane rat u Ukrajini, situacija će biti nestabilna sve dok postoje paradržave. upravo to se desilo i u Nagorno Karabahu.

a onda fino pogledaj Vijetnam. nije to tako davno bilo. hajde što se poprilično oporavio, jer je bjesnio i građanski rat, nego su postali i saveznici.
Dok su irak, libija, sirija ili avganistan primjer stabilnosti.
I dok je jugoistocna azija primjer razvijenosti. Btw ako te out navede u taj vijetnam, popricaj malo sa lokalcima sta misle o amerikancima. I onda otidji u muzej ratni u hanoju da vidis koliko je manje zlo rat koji kao nije za teritoriju
dr_Evil

#34430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Hajvan wrote: 23/10/2023 11:39
dr_Evil wrote: 23/10/2023 11:20
Dope_Man wrote: 23/10/2023 11:18
Lada :lol:
Ah da, nikad mi nije leglo to ime, sto neko ne nazove auto Allah ili Isus :S

Osjecam se uvrijedjen i ozlojadjen zbog tog imena.
U Rusiji se zove Žiguli. :mrgreen:
Lada je rebranding za zapadna trzista.
E to me ime ne vrijedja. moze, iako nemam pojma sta znaci, znaci meni nista bitno :D
dr_Evil

#34431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 23/10/2023 11:40
sumirprimus wrote: 23/10/2023 10:59 Paz sad ovo, u turskoj razvaljuju mcdonalds jer hrani idf.
kod nas je dobri bosnjanin unistio McDonald's pa prosjecni bosnjo nece morati doci u to iskusenje da razvaljuje McDonald's :mrgreen: :mrgreen: :oops:

Image

:lol:
Rece baketov bot sa svog iphonea, i onda predje na pc da igra koji virtuelni rat :D
Chmoljo

#34432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 23/10/2023 11:43
Chmoljo wrote: 23/10/2023 10:53
Bodkin wrote: 23/10/2023 10:38 Zasto nisu iste? Ukrajina je nekad bila dio rusije, vise nije. Kosovo je nekad bilo dio srbije, vise nije. Libija je nekad bila jako lijepa zemlja za zivjeti. Sirija isto. Lebanon. Sad su rasadnici siromastva i imigracije

Nece se ni armeni vratiti kucama u NK.
Vecina ratova u zadnjih 30 godina nisu imale povoda ni dozvole po medjunarodnom pravu
u stvari je bombardovanje Srbije vjerovatno bilo najopravdanije međunarodna intervencija, uz možda Zaljevski rat.

ne, posljedice nisu iste. da sutra stane rat u Ukrajini, situacija će biti nestabilna sve dok postoje paradržave. upravo to se desilo i u Nagorno Karabahu.

a onda fino pogledaj Vijetnam. nije to tako davno bilo. hajde što se poprilično oporavio, jer je bjesnio i građanski rat, nego su postali i saveznici.
Dok su irak, libija, sirija ili avganistan primjer stabilnosti.
I dok je jugoistocna azija primjer razvijenosti. Btw ako te out navede u taj vijetnam, popricaj malo sa lokalcima sta misle o amerikancima. I onda otidji u muzej ratni u hanoju da vidis koliko je manje zlo rat koji kao nije za teritoriju
I svi najviše zbog unutrašnjih problema, jer su ih diktature držale na okupu i mirnim na unutrašnjem planu. Sirija i Libija su btw planule prije intervencije.

I opet preskačeš ono što ti ne paše. Nejse, ne da mi se...
emotivac

#34433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Video unutrašnjosti kompleksa tunela koji su izgradili Palestinci ispod #Gaze
Spoiler
Show
Haris.ba

#34434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 11:16
plin ne koristim, na gazpromu nkad ne sipam gorivo :P
Vecina nafte u BiH je iz Rusije. Nebitno koja pumpa je u pitanju.
Izraelci kazu da je antisemitizam bojkotovati izraelske proizvode. Tako, sve je to relativno.
Postoje kineski telefoni, linuks je dzabane, filmovi se po Bosni svakako mogu dzabane gledati. :D
Last edited by Haris.ba on 23/10/2023 11:58, edited 2 times in total.
Dimu1927

#34435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Dimu1927 wrote: 23/10/2023 11:14
A bojkot ruskih proizvoda, to se slavilo ?
kao npr? sta to rusko koristimo u svakodnevnom izvotu od hrane, kompjutera, programa, filmova, odjece? roba siroke potrosenj, daj mi bar jedan primjer :thumbup:
Jesi siguran da recimo u restoranu u kojem ostavis pare ne kuhaju na ruski plin :D
zilog

#34436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zilog »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 11:43
zilog wrote: 23/10/2023 11:39

Da se ne napravi gori haos.

ISIL je direktna posljedica invazije Iraka.

Naravno, Sadam je bio kreten, ali su svi znali kakav će haos nastati nakon što centralna vlast bude obezglavljena.
To se slazem, ali ovdje ljudi potezu paralelu izmedju Ukrajine i Iraka, kao da ima slicnosti u (ne)opravdanosti.

Da ne spominjem kakve bi tek posljedice mogla imati ruska invazija na Ukrajinu. Zabrinuti vec kmece, ali niko, od njih, da se sjeti da Putleru hebe mater. Vjerovatno je jedna od posljedica i obim strahota koje gledamo u Izraelu/Gazi...
Bodkin

#34437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 10:44
Bodkin wrote: 23/10/2023 10:33
Ne, nije isto. Slazem se da su neke bile vise opravdane. Uostalom ti si taj koji se upali kad se doda zapad ovim pacijentima sto misle da samo rusija razvaljuje svijet.
Srbija je nebitna zemlja totalno. Nikad vise nece biti u situaciji kakve su bile 90e
nebitna je za svjetske okvire. za naše je najbitnija. jer normalne političke snage u srbiji bi preporodile regiju, gurnule je u stabilnost i prosperitet.

to da se upalim, upalim kada se poredi neuporedivo. i to je svaki put naglašavano. međutim to ne vidiš. invazija na afganistan se i nekako mogla pravdati, na irak je bila utemeljena na lažnim informacijama i to se vrlo brzo i pokazalo.

stvar je što opet kažem, da su posljedice drugačije. Vijetnam je bio američka katastrofa. ali danas su saveznici. Rusko meso danas se melje da bi se kremljanski kompleksaš mogao sebe smatrati imperatorom.
Kako se ziv bio moze opravdati invazija na afganistan? Doslovno ista situacija kao u gazi.
Da, dok se americko ,a najmanje americko jer su toliko nadmocni tehnicko pa se uglavnom melje lokalno, meso melje da bi debeli amerikanac imao jedtino gorivo i jeftini iphone.

I zasto izbjegavas siriju i libiju? A tek saudijsko silovanje jemena ili tursko silovanje kurda
zilog

#34438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zilog »

Bodkin wrote: 23/10/2023 11:57
Ne, nije isto. Slazem se da su neke bile vise opravdane. Uostalom ti si taj koji se upali kad se doda zapad ovim pacijentima sto misle da samo rusija razvaljuje svijet.
Srbija je nebitna zemlja totalno. Nikad vise nece biti u situaciji kakve su bile 90e
nebitna je za svjetske okvire. za naše je najbitnija. jer normalne političke snage u srbiji bi preporodile regiju, gurnule je u stabilnost i prosperitet.

to da se upalim, upalim kada se poredi neuporedivo. i to je svaki put naglašavano. međutim to ne vidiš. invazija na afganistan se i nekako mogla pravdati, na irak je bila utemeljena na lažnim informacijama i to se vrlo brzo i pokazalo.

stvar je što opet kažem, da su posljedice drugačije. Vijetnam je bio američka katastrofa. ali danas su saveznici. Rusko meso danas se melje da bi se kremljanski kompleksaš mogao sebe smatrati imperatorom.
Kako se ziv bio moze opravdati invazija na afganistan? Doslovno ista situacija kao u gazi.
Zar neko normalan moze postaviti ovako pitanje?
Chmoljo

#34439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Da, dok se americko ,a najmanje americko jer su toliko nadmocni tehnicko pa se uglavnom melje lokalno, meso melje da bi debeli amerikanac imao jedtino gorivo i jeftini iphone.

I zasto izbjegavas siriju i libiju? A tek saudijsko silovanje jemena ili tursko silovanje kurda
da završim, jer očito ti treba posebno naglasiti svaku nijansiranu misao:

sam Biden je mislim neki dan izjavio da Izrael treba učiti na greškama USA, i njihov odgovor na terorizam 9/11. dakle, invazija je bila pretjerana, ali je postojao taj neki narativ kojim se pravdalo. do tada je to bio neviđeni teroritički akt, i dan poslije svijet nije bio siguran klizi li u neki ogroman rat i šta će se dalje dešavati.

dakle, da potcrtam: ne, ne može se pravdati, ali pažnja je izazvana terorističkim aktom bez presedana i to je bila za amerikance također skupa greška. neproporcioalni bijes. ali svakako izazvan bijes. nisu se tek tako probudili jedno jutro, sjetili se vjekovnih historijskih težnji i poslali trupe u afganistan.

kažem, čitaš ono što želiš da čitaš. ne znam čime sam ja pravdao siriju ili libiju, osim da sam rekao da su bile u plamenu i prije vojnih intervencija. ili si zaboravio na arapsko proljeće i građanske ratove.

a tek što si fulio jemen i turske intervencije na istoku, koje sam ja spočitavao ovom fanu turske i erdogana na temi u smislu krokodislkih suza za braćom muslimana, ali samo onima koje ne ravnaju druga braća muslimani.

kažem, ne da mi se. ne moramo se slagati, ali ne moramo ni gurati riječi jedni ddrugima u usta.
Bodkin

#34440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 12:06

da završim, jer očito ti treba posebno naglasiti svaku nijansiranu misao:

sam Biden je mislim neki dan izjavio da Izrael treba učiti na greškama USA, i njihov odgovor na terorizam 9/11. dakle, invazija je bila pretjerana, ali je postojao taj neki narativ kojim se pravdalo. do tada je to bio neviđeni teroritički akt, i dan poslije svijet nije bio siguran klizi li u neki ogroman rat i šta će se dalje dešavati.

dakle, da potcrtam: ne, ne može se pravdati, ali pažnja je izazvana terorističkim aktom bez presedana i to je bila za amerikance također skupa greška. neproporcioalni bijes. ali svakako izazvan bijes. nisu se tek tako probudili jedno jutro, sjetili se vjekovnih historijskih težnji i poslali trupe u afganistan.

kažem, čitaš ono što želiš da čitaš. ne znam čime sam ja pravdao siriju ili libiju, osim da sam rekao da su bile u plamenu i prije vojnih intervencija. ili si zaboravio na arapsko proljeće i građanske ratove.

a tek što si fulio jemen i turske intervencije na istoku, koje sam ja spočitavao ovom fanu turske i erdogana na temi u smislu krokodislkih suza za braćom muslimana, ali samo onima koje ne ravnaju druga braća muslimani.

kažem, ne da mi se. ne moramo se slagati, ali ne moramo ni gurati riječi jedni ddrugima u usta.
Pa mislim i ti meni guras rijeci u ista jer ti je lakse staviti me u ladicu. Kako se to ono zove, kognitivna disonanca jer ja apsolutno ne podrzavam rusko divljanje i njihov nacin rjesavanja problema. A i smatram da ono sto izrael radi je ratni zlocin

Biden moze pricati sta hoce sve dok amerika kontinuirano radi iste stvari kasnije. Nema razlike u ponasanju svjetskih sila. Jedina razlika je u PRu i u onome u cemu se ti kao pojedinac identificiras
sumirprimus

#34441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 23/10/2023 11:54
Vecina nafte u BiH je iz Rusije. Nebitno koja pumpa je u pitanju.
Izraelci kazu da je antisemitizam bojkotovati izraelske proizvode. Tako, sve je to relativno.
Postoje kineski telefoni, linuks je dzabane, filmovi se po Bosni svakako mogu dzabane gledati. :D
I to nije u nasoj moci, ima eu i amerika kad oni odrede d se ruska nafta nece prodavati vise , onda nece.
Uglavnom princip je isti samo uz eu i ameriku
A vi slobodno nastsvite izbkegavat izraelsko jevrejsko americke proizvode :thumbup:
Osmi Socrates

#34442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

U Libiji je bila međunarodna intervencija, izglasana na Savjetu Bezbjednosti UN-a.

I dosta više gluposti o tome da je Libija bila raj na zemlji. Ako već nemate nikakvih drugih obzira (prema političkim protivnicima Gaddafija, recimo), barem pročitajte o tržištu roblja u Libiji. Hladno se aukcije robova održavale dva-tri puta sedmično usred Tripolija, uglavnom ljudi koji su iz raznih sukoba južno od Sahare prebacivani u Libiju. Tokom čitavog sudanskog građanskog rata, recimo, ali i prije i poslije toga. To je i danas slučaj u Libiji, ali je moderno reći da je to posljedica intervencije.

I ovo je samo jedna od Gaddhafijevih budalaština.
DonieBrasco

#34443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DonieBrasco »

Sve su prilike da se ide na Iran, a tu su Liban - Egipat koleteralne stete, a sve rade i diriguju USA uz svoju kuckicu Izrael.

To su geopoliticki ciljevi i interesi zna se.
emotivac

#34444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti terorist "Ben Gevir" dijeli oružje građanima.

emmir1

#34445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

toska

#34446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

Ma invazije prvo Afganistana radi navodne baze Al-qaide, a zbog nedostojnosti cilja onda i Iraka kao nasljedstvo Busha starijeg (opravdano) Bushu mlađem bile su motivisane samo jednim ciljem, a to je osveta.

Neko je morao platiti cijenu za 9/11 i u tom tadašnjem američkom ludilu, bez presedana u našim životima, Irak je sasvim slučajna (zgodna) meta.

Živi dokazi da osveta nije produktivna izuzev možda u psihološkom smislu.
Osmi Socrates

#34447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Pa ne znam ko normalan može biti na strani Talibana. Hajde sada pročitajte o njihovom teroru Afghanistanaca prije intervencije. Hajde, danas su donekle i umjereniji, ali samo donekle.

Irak... Čovjek pobio stotine hiljada svojih ljudi, lizao se sa Srbijom, izazvao dva rata na Bliskom Istoku. Nešto mi ga nije žao, ali vjerovatno se je moglo i bolje to izvesti.

I u Afganistanu i u Iraku dobar dio populacije je bio protiv tih režima. Ne može se ni porediti sa ruskim upadom u Ukrajinu, gdje Putler negira postojanje ukrajinskog naroda.
Last edited by Osmi Socrates on 23/10/2023 12:40, edited 2 times in total.
emmir1

#34448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Nevjerovatan protest u Kopenhagenu.

Svijet se definitivno budi, ali protesti vise nisu dovoljni.
Izrael ne prestaje sa masakrom.

Od jutros nove slike iz Gaze, kidaju srce.

Izrael uz podrsku USA nastavlja da se bahati i vrsi genocid.

Apsolutni šok je da politika USA i Britanije bez trun empatije nastavljaju da podržava masovna ubistva djece.

Da li će arapske zemlje konačno da usprave kičmu i da kažu dosta je.
Turska, Egipat, Tunis, Iran, Pakistan...preko 20 zemalja.

Ovo je udar i na sve njih.
Ovo im je samar i pokazatelj koliko su slabi.

Neka počne 3. svjetski rat, ali djeca se moraju zaštiti.
Nema tu pregovora.

Da ne govorim o drugim alatima koje imaju.
Stopirajte sav izvoz plina i nafte, siguran sam da ce svi narodi pristati i da manje para imaju.
Neka zatvore suecki kanal.

Neka protjeraju ambasadore.
Neka Kini otvore Bliski istok.

Nista.
Nula.

Generacije ce ih upamtit kao saućesnike u ovom genocidu
Jordan1961

#34449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

Bobi wrote: 23/10/2023 08:03
Jordan1961 wrote: 23/10/2023 03:11
Bobi wrote: 23/10/2023 00:15

Pa jel imaš ikakvo objašnjenje, vec ako daješ neki komentar daj neke potvrde za valjanost tog mišljenja. Ne možeš nasumice nesto pisai gdje nemaš nikakvu podlogu.Šta je to bilo prije 7.10 da imaju toliki bijes koji spominješ?
To moras Palestince pitati.
No iz onoga sto su opcepoznate cinjenice ja bih naveo par njih kronoloski:
1) ubijanje i protjerivanje sa vjekovnih ognjista
2) otimanje zemlje
3) zabrana povratka na privatnu imovinu
4) krsenje rezolucija UN bez ikakvih posljedica po agresora
6) okupacija i bestijalno izivljavanje okupatorskih vojnih i civilnih vlasti ukljucujuci ratne zlocine protiv civlnog stanovnista prema izvjestajima medjunarodnih humanitarnih agencija
7) izgradnja setlerskih naselja suprotno medjunarodnom pravu na okupiranim terirorijama
8. sadisticko izivljavanje kolonizatora na domicilnom stanovnistvu ukljucujuci arbitrarna ubistva bez ikakvih pravnih posljedica
9) protivpravno zatvaranje hiljada civila u izraelskim zatvorima; neki su tamo tehnicki uzeti kao taoci jer su godinama zatvorne bez da je protiv njih pokrenut ikakav pravni postupak; neki se pustaju na slobodu nakon vise godina bez da imaju ikakvo sudjenje; o arbitrarnim presudama da ne govorimo
10) masovna ubistva civila cak i na mirnim demostracijama (Great March of Return 2018, preko 150 ubijenih palestinaca)
11) decenijska blokada kopnenih, morskih i zracnih puteva za Gazu - po Amnesty International Gaza je "najveci zatvor otvorenog tipa na svijetu
12) Dvostruki standardi primjene medjunarodnog prava (oni koji vrijede za recimo East Timor, ne vrijedi za Palestinu)
13) direktna, bezuslovna i nedvosmislena podrska US i drugih imperijalnih sila Izraelu za sve poteze, cak i one suprotne medjunarodnom pravu
14) neprimjenjivanje ljudskih prava
15) ravnodusnost svijeta na inkrementalni genocid koji se nad njima provodi od 1948.

Btw. za neupucene. Samo ove godine do Oct 7 na okupiranim teritorijama su izraelske okupatorske vlasti ubile preko 200 civila od ceka vise od 30 djece. I nikom nista. I tako godinama.
Dimu1927 wrote: 22/10/2023 23:57
Bobi wrote: 22/10/2023 23:54

Odakle bijes kod Izraela?
Postojao je svijet i prije 7.10

Meanwhile... ja sta je ovih palestinaca ima ih vise nego kineza... jer guslaci kazu samo palestinci po svijetu protestuju...

https://www.instagram.com/reel/CynS_81L6Fe
Ne pratiš, oni spominju izraelski bijes, hajd ponovo.
Ma bravo. Tu u stvari i jeste srz problema. Sto se paznja ne obraca tamo gdje treba. Pa se pitas zasto ti problem ostaje nerjesen 75 godina.
dječak sa šibicama

#34450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dječak sa šibicama »

I sta kazes, danas su umjereniji.

Ili su mozda mediji stvorili sliku o "umjerenijim talibanima" jer je USA pobjegla i vise nema namjeru ici u Afganistan, pa nema potrebe potencirati surovost zlocestih talibana. Sad su opet good guys, ko sto su i bili u vrijeme SSSR invazije :oops:
Locked