zposao wrote: ↑23/10/2023 10:36
Meni je problem jer se ne radujem ničijoj smrti. I onaj vojnik je nečije dijete, suprug, otac,...siguran sam 100% da bi radije roštiljao sa rajom ili toćao noge u plićaku nego držao pušku u rovu. Ali ne pita ga se ništa.
A druga je stvar što kada kreneš tom cestom "sadizma" lako to ode predaleko. Recimo ovdje na temi se na početku ovog novog sukoba nemalo pisalo kako "u izraelu nema civila jer su svi oni vojni obveznici" što je po meni monstruozno.
Ali neki nađu opravdanje za skoro sve.
Ma ne mjesam se u taj NK sukob jer ga ne razumijem do kraja, posmatram ga sa aspekta Bosne i genocidnog entiteta, sto na kraju dana ne mora biti tacno. Iz svog nerazumijevanja mozda posmatram tog vojnika kao okupatora kojem tu nije mjesta ili u najboljem slucaju kao teroristu.
Ne znam sta su drugi pisali, ali osim par botova ovdje niko nije branio Hamasov pokolj, a ja sigurno nisam.
Vojnik koji je poginuo u regularnoj sluzbi, ne kao zarobljenik ili bez puske.. sta reci.. nemam nekih simpatija pogotovo kada je rijec o strani koja je agresor kao recimo u ovom trenutku Rusija ili Izrael. Imas dio koji je prinudno obucen i taj bi radio rostiljao, a imas one kojima je to zivotni poziv ili su usli u vojsku radi zatvorske kazne, mrznje, ili vlaznih snova o kradji. Ako Izrael udje u Palestinu necu zaliti niti za jednim vojnikom, kao sto ne zalim niti za jednim Hamasovcom kojeg porokaju IDF-ovci. Jebi ga, ne valjam.
Dosta o tom moralnom od mene, sada politicki.
Izrael ako nije stvorio Hamas onda je kriv za njegovo postojanje. Da Palestina ima regularnu vojsku, policiju i drzavni aparat onda bi lako bilo odvojiti teroriste od naroda.