Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
dr_Evil

#34376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 09:22
ne vjerujem.
Onda ce biti da sam ja ugrozen pa me majoriziraju :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 09:15
Velkoski wrote: 23/10/2023 09:07 tehnički su ovi u ratu već 75 godina, možemo se lagati da nisu

dakle, sve je to igra riječi i nečija subjektivna procjena šta se dešava. A garantujem da nit' bi mi bombardovali njih ovako krvnički kako to ovi rade* (u tom tvom hipotetičkom slučaju), niti bi nam MZ to ikada dozvolila svakako
opet kažem, daleko gore stvari su se nama dešavale ovdje. ovo što se njima dešava nama je sabijeno u 4 godine.

da, bilo je zločina sa naše strane, ali nikada sistemskih, nikada to nije proklamovani politički cilj, nikada nisu slavljena ubijanja, niti pjevane monstruzne pjesme npr. crkve u nebo lete i sl.
ma 100%, ne znam ni čemu uvlačenje ovih stvari u ove rasprave svakako

mi smo po tom pitanju zlatan narod, vjerovatno je to jedan od razloga što smo dobro najebali svaki put.
Truba wrote: 23/10/2023 09:21
Velkoski wrote: 23/10/2023 09:07 tehnički su ovi u ratu već 75 godina, možemo se lagati da nisu

dakle, sve je to igra riječi i nečija subjektivna procjena šta se dešava. A garantujem da nit' bi mi bombardovali njih ovako krvnički kako to ovi rade* (u tom tvom hipotetičkom slučaju), niti bi nam MZ to ikada dozvolila svakako
ja sam bio mladić na faksu iste rasprave smo vodili u učionicama i aulama

sjećam se da sam bio dječak izbjeglica ujna na nekom obiteljskom skupu priča o palestini

sjećam se da sam bio u vrtiću rat iran irak mi dolje i šuplja o izraelu

ostarit ću i umrijeti ista šuplja će se voditi na internetu
vaistinu, čak i mi mlađi slušamo o ovome od malih nogu. Realnost jeste da ovdje nema rješenja
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

cyprus wrote: 23/10/2023 09:23
Image
sada pristavi statistiku kada je u pitanju slanje novca za naoružavanje Izraela :mrgreen:
dr_Evil

#34379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Velkoski wrote: 23/10/2023 09:24
vaistinu, čak i mi mlađi slušamo o ovome od malih nogu. Realnost jeste da ovdje nema rješenja
Ima naravno, treba samo da priznas krunu Vatikansku, i svi problemi ce da nestanu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 23/10/2023 09:26
Velkoski wrote: 23/10/2023 09:24
Ima naravno, treba samo da priznas krunu Vatikansku, i svi problemi ce da nestanu.
:mrgreen:
laik1981

#34381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

cyprus wrote: 23/10/2023 09:23
HarTar wrote: 23/10/2023 08:45
sajber87 wrote: 23/10/2023 08:38

Zapad salje u odnosu na rusiju x40, ne shvatam poentu tvog posta, je li treba zlocinacko agresorsko diktatorski rezim predstaviti pozitivnim, bosnjake okrenuti rusiji srbiji napraviti od bosnjaka srpsko ruske podanike i topovsko meso, dovesti do propasti bosne ili sta
Šalje, ali bombe, u pravu si :thumbup:
Image
Rusofili to ne mogu pojmiti. Sve je to konstrukcija zapadne propagande.
sajber87

#34382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

HarTar wrote: 23/10/2023 08:45
HarTar wrote: 23/10/2023 08:25 Rusija šalje pomoć u Gazu :thumbup:

https://fb.watch/nROIjoa5eP/?mibextid=rOHFeQ
Zapad salje u odnosu na rusiju x40, ne shvatam poentu tvog posta, je li treba zlocinacko agresorsko diktatorski rezim predstaviti pozitivnim, bosnjake okrenuti rusiji srbiji napraviti od bosnjaka srpsko ruske podanike i topovsko meso, dovesti do propasti bosne ili sta
Šalje, ali bombe, u pravu si :thumbup:
Ja ti govorim o pomoci jer sam se osvrnuo na tvoj post gdje kao diktatorsko zlocinacka rusija salje neku pomoc a napravili su sranje u gazi sa saveznicima iz irana ,natanjahua, hamasa.
Tyke

#34383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

...
Last edited by Tyke on 23/10/2023 09:52, edited 1 time in total.
Hajvan

#34384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

Citajuci ovu temu posljednjih par dana kad odem u wc da se olaksam, namece se sam zakljucak:
“Ljudi, puni ste govana”
Bodkin

#34385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 08:56
Bodkin wrote: 23/10/2023 08:49

Ne skacem jer je neuporedivo. Objasnio sam u postu prije zasto
ništa ti nisi objasnio. dociraš ovdje kao da ja ignorišem činjenicu da i druga strana radi zločine. iako je nacistička njemačka, tepih bombardovanje je bilo ratni zločin. no tebe nešto drugo žulja.

pitao si, dobio si odgovor, ali nisi njim zadovoljan. problem ti je što se Rusija i Srbija pominju kao zemlje, odnosno kao narodi tj. njihove politike i što je činjenično jasno, da vode politike krvi i tla.

i to vrlo brutalnu, goru od onoga što Izrael radi palestincima decenijama. i bez izgovora (koliko to može biti izgovor) definisanog životnog prostora za svoj narod.
Udrobio si svega, a nista nisi rekao. Nista mene ne zulja, samo komentarisem licemjerje redovno. Amerika ubila pola miliona iracana u jednom ratu al eto rusi su najgori.

U stvari tvoje razmisljanje na ovu temu je klasicni bosanski pretis lonac koji je na ivici pucanja
Bodkin

#34386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 09:13
Bodkin wrote: 22/10/2023 23:54 Pa to je to. Ping pong kad treba. Milosevic je bio klasicni diktator. Cak je zavrsio slicno kao causesku. Ali ipak ti znas da rumuni nisu ali srbi jesu mislili kao njihovi diktatori
pa valjda je jasno šta misli Srbija i poslije Miloševića kada izabirala još veće nacionaliste poput koštunice ili nikolića, ali koji nisu bili sposobni da budu diktatori. niti je srpski nacionalizam nastao i bujao sa miloševićem.

milošević nije rušen pod parolama: spalio si dubrovnik i sarajevo.

ne znam što se moramo englezi praviti, kada je nit srpske politike lako pratiti zadnjih 100 godina.
Ne znam sta da ti kazem. Ne moramo se sloziti. Upao si u raspravu i sad si je odveo u nebitnom pravcu. Inicijalna teza je bila da arapske zemlje ne pomazu jer ih vode kao diktatori.
Ja sam rekao da je to nebitno.

Kakva je veza toga i kostunice i sroskog nacionalizma, ne znam stvarno
Chmoljo

#34387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 23/10/2023 09:41

Udrobio si svega, a nista nisi rekao. Nista mene ne zulja, samo komentarisem licemjerje redovno. Amerika ubila pola miliona iracana u jednom ratu al eto rusi su najgori.

U stvari tvoje razmisljanje na ovu temu je klasicni bosanski pretis lonac koji je na ivici pucanja
opet on svoje gusla. u tih pola miliona spadaju i žrtve sektaškog nasilja, autobombi i šta sve ne. također, ti nikako da dokučiš da niko ne brani neopravdanu američku invaziju na Irak, gdje sam lično bio na protestima kada se sve dešavalo.

amerikanci su sjebali sadama i njegovu armiju, al vidi čuda. ne postaše 51. savezna američka država.

koliko god neopravdana invazija bila, suprostavio joj se veliki dio zapada i završila je kako je završila. ali povlačiti paralelu sa invazijama Rusije je smjehotresno.
JohnnyS

#34388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Pa vidimo na temi da ne treba povlačiti paralele s Rusijom jer je Rusija zapravo bolja od Amerike
HD_2015

#34389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HD_2015 »

Ovakvi se po forumima predstavljaju kao Bošnjaci:
Tokom današnjeg protesta u znak podrške narodu Palestine u Sarajevu, uposenik općine Stari Grad Bojan Ignjatić je izgubio živce i razum.

Ignjatić je tako objavio na društvenim mrežama post pun uvreda, psovao je Palestinu, Allaha, "lažne humaniste" i još mnogo toga.
Vidite kako je narativ sličan mnogim "Bošnjacima" sa foruma:
(psovke) ... Fol lazni humanisti,vama zao Palestine ,komisiji bi veceru uzeli sa stola ,ispred nosa,gladnog ga ostavili ...(psovke)
sumirprimus

#34390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Nisam tema ja, nego Izrael i palestina. I stav o istim. Ono uvlacite me u neke rasprave, prozivate konstantno i trazite od mene da odgovaram, isto ko da ja tamo ratujem, wtf ba? Sloboda misljenja, imam pravo na misljenje bas kao i vi, i u redu je da se ne slazemo, jos uvijek, zar ne?
Medjutim, ne mozes pobjeci od te podjele po vjerskom šavu htio ne htio, i tu je problem, ja sam rastao u drukcijem okruzenju i nisu nam te stvari bile bitne kao sto su vama sada, koliko god vi to nijekali, a jesu vam bitne i ispadaju medju najbitnijim.
A ako cemo pravo, vjerujem da i u sarajevu ima ljudi koji ce reci isto , ono nije moje sarajevo, kao sto ja kazem ono nije moja tuzla. Sta je problem? Jos uvjek smo nekakvo demokratsko i sekularno drustvo, i imam pravo reci sta mislim, a ovo 100% mislim i po pitanju palestine i izraela i po pitanju vas kojim to smeta iskljucivo iz vjerskih pobuda, i nazalost iskrivljenih istorijskih podataka. Sto bi rekli to i jeste najveca nesreca tog prostora. Tuga
dr_Evil

#34391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

HD_2015 wrote: 23/10/2023 09:59 Ovakvi se po forumima predstavljaju kao Bošnjaci:
Tokom današnjeg protesta u znak podrške narodu Palestine u Sarajevu, uposenik općine Stari Grad Bojan Ignjatić je izgubio živce i razum.

Ignjatić je tako objavio na društvenim mrežama post pun uvreda, psovao je Palestinu, Allaha, "lažne humaniste" i još mnogo toga.
Vidite kako je narativ sličan mnogim "Bošnjacima" sa foruma:
(psovke) ... Fol lazni humanisti,vama zao Palestine ,komisiji bi veceru uzeli sa stola ,ispred nosa,gladnog ga ostavili ...(psovke)
Da podsjeca na neke forumase sa desnog spektra, zaista
Chmoljo

#34392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 10:00 Nisam tema ja, nego Izrael i palestina. I stav o istim. Ono uvlacite me u neke rasprave, prozivate konstantno i trazite od mene da odgovaram, isto ko da ja tamo ratujem, wtf ba? Sloboda misljenja, imam pravo na misljenje bas kao i vi, i u redu je da se ne slazemo, jos uvijek, zar ne?
Medjutim, ne mozes pobjeci od te podjele po vjerskom šavu htio ne htio, i tu je problem, ja sam rastao u drukcijem okruzenju i nisu nam te stvari bile bitne kao sto su vama sada, koliko god vi to nijekali, a jesu vam bitne i ispadaju medju najbitnijim.
A ako cemo pravo, vjerujem da i u sarajevu ima ljudi koji ce reci isto , ono nije moje sarajevo, kao sto ja kazem ono nije moja tuzla. Sta je problem? Jos uvjek smo nekakvo demokratsko i sekularno drustvo, i imam pravo reci sta mislim, a ovo 100% mislim i po pitanju palestine i izraela i po pitanju vas kojim to smeta iskljucivo iz vjerskih pobuda, i nazalost iskrivljenih istorijskih podataka. Sto bi rekli to i jeste najveca nesreca tog prostora. Tuga
sumir, heroj, a ne zločinac :D
JohnnyS

#34393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 10:00 Nisam tema ja, nego Izrael i palestina. I stav o istim. Ono uvlacite me u neke rasprave, prozivate konstantno i trazite od mene da odgovaram, isto ko da ja tamo ratujem, wtf ba? Sloboda misljenja, imam pravo na misljenje bas kao i vi, i u redu je da se ne slazemo, jos uvijek, zar ne?
Kome ba da se mi prilagođavamo :D
dr_Evil

#34394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Pa da, zato su tito i partija, JKP, bratstvo i jedinstvo, UDBA , JNA i KOS svi zajedno bili uz Palestince, a ti si uz agresora. Ali mi smo drugaciji odgojani, ne ti.

Iskrivljenih historijski podatcki. Idesssss!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

bukvalno ću ti odgovoriti posljednji put :D

nije ljudima problem tvoje mišljenje nego konstantno linkanje izraelske propagande.
Bodkin

#34396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 23/10/2023 09:53
Bodkin wrote: 23/10/2023 09:41

opet on svoje gusla. u tih pola miliona spadaju i žrtve sektaškog nasilja, autobombi i šta sve ne. također, ti nikako da dokučiš da niko ne brani neopravdanu američku invaziju na Irak, gdje sam lično bio na protestima kada se sve dešavalo.

amerikanci su sjebali sadama i njegovu armiju, al vidi čuda. ne postaše 51. savezna američka država.

koliko god neopravdana invazija bila, suprostavio joj se veliki dio zapada i završila je kako je završila. ali povlačiti paralelu sa invazijama Rusije je smjehotresno.
I dalje ne razumijem sta argumentujes. Kome se suprotstavio dobar dio zapada ako si imao saveznike koji su se prikljucili agresiji. A gdje je avganistan? Ili libija?

Po tebi je ok razbucati zemlju jer eto ne zele komad zemlje za sebe. Nema veze sto je vojska bila u iraku i avganistanu 20 godina.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

pa vidiš li kako danas svi ti saveznici gledaju na taj rat? nije teško pretpostaviti da će se isto pisati i ovom krvoločnom pohodu za 5-6 godina
Chisum

#34398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chisum »

HarTar wrote: 23/10/2023 08:25 Rusija šalje pomoć u Gazu :thumbup:

https://fb.watch/nROIjoa5eP/?mibextid=rOHFeQ

Pa brkati mu se idol svo vrijeme lize s Putinom, a i laktaski cetnik ga redovno pohvali i pozeli mu dug zivot i vladavinu... A i onaj SDA odojak nedavno poruci kako ce se okrenuti ka Rusiji. Samo ne rekose, kada tacno svi takvi misle prestati objerucke uzimati sadaku tog istog "zlog" Zapada, istom se zaliti, na isti bjezati (i to ISKLJUCIVO tamo! Nesto se rijetko se kad zajebu kad kupuju kartu - pa "braci" na Istok...) i u isti gledati cim zagusti ili, pak, stomak pocne da krci... Prije ili nakon te najavljene piruete? I ko ce to ovu nesretnu zemlju, nakon sto demonstrativo "odjebu" Zapad, odrzavati u zivotu? Putin i Putinovi cetnici? Ili mozda ona kilava kanta zvana islamski svijet, od koje je organizovanije i pouzdanije Drustvo radioamatera Estonije?

Nakon ratova po Bliskom istoku, agresje na Ukrajinu, a, evo, i razvoja dogadjaja u Nagorno-Karabahu, te ove zadnje agresije Izraela na Palestinu (kazem zadnje - kao podsjetnika sta im se desava i sta im se radi vec decenijama, tu, u dvoristu raznih bolesno bogatih arapskih monarhija, sve listom "velikih muslimana"), jedno je sigurno: dva najveca kurca u svijetu ispraznih sintagmi su one dvije -"muslim brothers" i "orthodox brothers". Ne zna se koji je veci.

Upravo iz tog razloga svoju empatiju prema zrtvama izraelskog divljanja nad Palestincima radije zadrzim za sebe, u sirokom luku zaobilazeci ove razne mahace saudijskim, turskim, a evo, vidim, i ruskim zastavama.
Last edited by Chisum on 23/10/2023 10:18, edited 2 times in total.
Chmoljo

#34399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 23/10/2023 10:07I dalje ne razumijem sta argumentujes. Kome se suprotstavio dobar dio zapada ako si imao saveznike koji su se prikljucili agresiji. A gdje je avganistan? Ili libija?

Po tebi je ok razbucati zemlju jer eto ne zele komad zemlje za sebe. Nema veze sto je vojska bila u iraku i avganistanu 20 godina.
ja ne znam je li ti mene zajebavaš ili šta.

doslovno napišem:
također, ti nikako da dokučiš da niko ne brani neopravdanu američku invaziju na Irak, gdje sam lično bio na protestima kada se sve dešavalo.
i ti poslije toga napišeš, tebi je to ok.

argumentujem to da nije svaka gresija ni invazija ista, niti intervencija ista, niti ima iste posljedice. ogromna većina je neopravdana, ali da su neke urađene preventivno, sasvim sigurno bi bilo manje stradanja.

npr. da je Beograd bombardovan 1991. Milan Lukić, Veselin Vlahović, Duško Tadić bi ostali anonimusi. tebi je to sve isto, sve agresija.

aha, ok.
Chmoljo

#34400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Chisum wrote: 23/10/2023 10:15

Upravo iz tog razloga svoju empatiju prema zrtvama izraelskog divljanja nad Palestincima radije zadrzim za sebe, u sirokom luku zaobilazeci ove razne mahace saudijskim, turskim, a evo, vidim, i ruskim zastavama.
:thumbup:

žena me naružila što jučer nisam išao na proteste. ona bila i vidjela debila koji je donio zastavu kavkaskog emirata. kaže jebote, jedina ja govorim da skloni zastavu, ostali se prave ludi.

ja bih se vjerovatno potuko zbog glupana. i ispo bih islamofob na skupu podrške palestincima. previše usijanih glava, provokatora, i likova sa agendama.

normalan narod širom svijeta isto osjeća.
Locked