Bodkin wrote: ↑22/10/2023 18:54
zposao wrote: ↑22/10/2023 18:19
Ja jednake osjecaje imam prema svima ugnjetavanima. Nisam kao neki koji doživljavaju orgazme na temama gdje Azeri g Armenske civile i gdje majčica Turska ravna sa zemljom kurdske gradove, a onda plaču i drže moralne lekcije na primjeru Gaze.
Meni je neshvatljivo navijanje i radovanje smrti i Ukrajinskog i Ruskog vojnika i bilo kojeg covjeka. Nemam taj mentalni sklop da se mogu radovati necijoj smrti na jednoj temi a pozivati se na čovječnost na drugoj.
Go licemjer. Smije se live snimcima sa drugih sukoba ali pnda place za “svojim” i kao smatra te nizim jer ti ne places i ne stavljas zastave na socijalne mreze
Sve go licemjer
Ma bježi ba utroba mi se okretala kad sam gledao par snimaka na drugim temama a likovi se naslađivali i navijali.
Gledao ono nekog na Nagoeno Karabahu kako leži u rovu a odozgo azerski dron par puta baca neki eksploziv na njega i on par puta uspije izbaciti i na kraju ne uspije. I ljudima to smiješno. Zamisli tu razinu humanosti ljudi skoro "live" gledaju tvoj smrt u mukama i još ti se smiju dok se koprcaš i boriš za goli život.
Tako i na temi ukrajine gdje se raduje smrti svakog ruskog vojnika i naziva ih se orcima. Pa kontam i taj momak bi rađe bio kući u roditeljskoj kući ili sa ženom i djecom nego u rovu ili tenku. I njega neko čeka i za njim će neko plakati.
A na stranu to sto uopće nije bilo ispraćeno masu drugih sukoba od Jemea, Kurda, po Africi i gdje sve ne...
I onda ti neko sa takvih tema dođe ovdje uplakan i dere se na tebe kako nisi čovjek jer i ti ne plačeš za Palestincima i usput ne proklinješ Izrael.