Izrael je opet pocinio zlocin!
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#34101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa veca podrška Palestini na ulicama EU nego u Sarajevu i Tuzli
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- canvra888
#34103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- JohnnyS
#34104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobre su društvene mreže za zabavu i neke slične stvari, ja recimo volim pratiti roštiljdžije širom svijeta. Ali ne volim generalno politiziranje na tim mrežama jer je mahom šuplja. Čim netko stoji uz Francusku nakon nekog terorističkog napada ili sad zauzme bilo koju stranu, samo odpratim.sime_cipol wrote: ↑22/10/2023 18:13 Davno sam ja rekao da su te društvene mreže zlo. Zato me nema ni na jednoj.![]()
Kažeš nešto, ostaneš bez posla. Upratiš dobru koku, sejtan ne da mira, poruka drzi ne daj, zena sazna, uzme ti djecu i sve, popusis ga zbog 2 minuta umakanja.
FB, IG bježi ba![]()
-
splinter
#34105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
zposao
#34106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja jednake osjecaje imam prema svima ugnjetavanima. Nisam kao neki koji doživljavaju orgazme na temama gdje Azeri protjeruju Armenske civile i gdje majčica Turska ravna sa zemljom kurdske gradove, a onda plaču i drže moralne lekcije na primjeru Gaze.HelaS wrote: ↑22/10/2023 16:52Tvoje je pravo, kao i svačije, da izostaviš svoju podršku Palestincima u njihovoj borbi za život i opstanak. Tvoje je, čak, i pravo da daš podršku Izraelu u njihovom vojnom pohodu na stanovništvo Gaze, ubijanjem ih razornim projektilima sa sigurne udaljenosti, masakru civila i idejno genocidu, pravo kakvo imaju i drugi. Tvoje je pravo i da podržiš Hute, Kurde, Ujgure, stanovnike Srebrenice, i mnoge druge ugnjetavane narode i stanovništvo.zposao wrote: ↑22/10/2023 16:36
Ma ne samo da je licemjerno, nego sve nas ostale koji ne dajemo bespogovorno bjanko podršku Palestinskim potezima dehumaniziraju.
Jer kao ako nisi u ovom svemu za Palestince a protiv Izraela nemaš ljudskosti.
Ako upitaš a šta za Hamasova zlodjela, odmah ide relativizacija kao to su bili normalni ljudi ali pukli jer nemaju normalnu drzavu.
Ne zamjeram ja ljudima što se vjerski svrstavaju, što tekbiraju i što im je stalo do Palestinaca više nego do Kurda, Jemena, Ujgura, pa u konačnici i do vlastite države.
Mene nervira kada mi takvi licemjeri dociraju i oduzimaju novootkrivenu ljudskost jer se ne poklapam sa njihovom pričom.
Vjeruj u sta hoces i podrzavaj koga hoces ali pusti druge ljude isto tako.
Uživaj u svojim pravima....
Meni je neshvatljivo navijanje i radovanje smrti i Ukrajinskog i Ruskog vojnika i bilo kojeg covjeka. Nemam taj mentalni sklop da se mogu radovati necijoj smrti na jednoj temi a pozivati se na čovječnost na drugoj.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#34107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas military wing says repelled Israeli ground attack near Khan Younis
The Qassam Brigades, Hamas’s military wing, says it has repelled an Israeli ground attack near Khan Younis in the Gaza Strip, destroying an Israeli tank and two bulldozers.
In a statement on Telegram messaging application, Al-Qassam Brigades said its “fighters engaged an armored Israeli force in a well-prepared ambush to the east of Khan Yunis, just moments after it crossed the border by a few meters.”
“The fighters bravely engaged with the infiltrating force…and they returned to their bases safely,” the statement further noted.
There were no official Israeli statements on the matter.
- Prpa.ba
#34108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam sta te ko ima nazivati raznim imenima, ti si katolik i pripadas drugoj drzavi, drugacijem drustvu i naravno da ja tebe ne zanimam kao ni ti mene, niti ja tebi trebam u zivotu, a ni ti meni.Truba wrote: ↑22/10/2023 18:07 Ja kad sam na temi o zaposljavanju napisao da se druzim samo s likovima koji imaju putovnice nazvali su me raznim imenima
To je samo slucajnost nije namjerno...ksc zupa poso napredak ncm...nema drugih i drugacijih...nit mi trebaju svak gradi svoj krug prijatelja
Ali jedna je stvar istina ko se petlja u dnevnu politiku s bosnjacima u javnosti taj je najebao
Zato izbjrgavam bilo kakvu komunikaciju osim nuzne
Bojan je primjer sto misli vecina nemuslimana
Smaranje palestinom
Lp
Bitno mi je da ti kao manjini niko ne narusava sigurnost, da si jednak pred zakonom kao i ja, za ostalo me boli briga.
- Grean
- Charuga
- Globalni moderator
#34110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-p ... /231022075

550 raketa ispalili iz Gaze, a one ostale u Gazi. Ko im pravi/prodaje to smeće ..."Hamas koristi Palestince u Gazi kao živi štit, 550 hamasovih raketa ispaljenih na Izrael palo je u Gazu, ubilo Palestince, uključujući Al Ahli bolnicu", rekla je Galit.
-
swanfilter
#34111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Suruju sa genocidnom politikom u BiH i nesto se pitaju ...Charuga wrote: ↑22/10/2023 18:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-p ... /231022075
550 raketa ispalili iz Gaze, a one ostale u Gazi. Ko im pravi/prodaje to smeće ..."Hamas koristi Palestince u Gazi kao živi štit, 550 hamasovih raketa ispaljenih na Izrael palo je u Gazu, ubilo Palestince, uključujući Al Ahli bolnicu", rekla je Galit.![]()
- dalmatinka
#34112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako mu ne trebaš? Pa tko će mu odrediti tko je i što je ako nećeš ti?Prpa.ba wrote: ↑22/10/2023 18:24Ne znam sta te ko ima nazivati raznim imenima, ti si katolik i pripadas drugoj drzavi, drugacijem drustvu i naravno da ja tebe ne zanimam kao ni ti mene, niti ja tebi trebam u zivotu, a ni ti meni.Truba wrote: ↑22/10/2023 18:07 Ja kad sam na temi o zaposljavanju napisao da se druzim samo s likovima koji imaju putovnice nazvali su me raznim imenima
To je samo slucajnost nije namjerno...ksc zupa poso napredak ncm...nema drugih i drugacijih...nit mi trebaju svak gradi svoj krug prijatelja
Ali jedna je stvar istina ko se petlja u dnevnu politiku s bosnjacima u javnosti taj je najebao
Smaranje palestinom
Lp
Bitno mi je da ti kao manjini niko ne narusava sigurnost, da si jednak pred zakonom kao i ja, za ostalo me boli briga.
![]()
- SmokingMan
#34113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaka vlast ima svoju Jovanu Jeremić, pa tako i Izrael svoju. 
-
swanfilter
#34114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tri garava bi njoj bolest izlijecili ...skupljac_zeljeza wrote: ↑22/10/2023 17:15 Mediji su izabrali strane. Znamo mi to kako izgleda. A u toj propagandi svašta lažu.
-
Piaty
#34115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Visegrad24 je bio sasvim o.k kada je Ukrajina u pitanju.
-
Jordan1961
#34116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Spominjao sam Egipat u ranijim postovima.zposao wrote: ↑22/10/2023 08:53Nivo komunikacije koji ste postavili je užasan.Jordan1961 wrote: ↑21/10/2023 17:19
TI sam sebe svrstavas u retardinje.
Gaza hermeticki zatvorena, ne moze ptica ni uci ni izaci zbog izraelske blokade.
A ko koga koga terorizira, otima zemlju, protjeruje 70 godina pokazuju slike, dokumenti, rezolucije UN ..... Cinjenice su neumoljive osim za hulje i one koji nemaju fizicku mogucnosti da te iste cinjenice posloze u razumiju.
Ne znam jesu li se moderatori probudili da vide ove epitete kojima častite svakog ko bespogovorno ne daje bjanko podršku palestini i Hamasu.
Ukratko: ogavni komentari.
A vezano za ovaj komentar.
Kada se govori da je Gaza hermetički zatvorena, zašto ne spominjete Egipat?
S obzirom da su sa Izraelom u ratu i za očekivati je da imaju abnormalno stroge kontrole. Ali zbog čega Egipat drži Gazu u blokadi? On je praktički uzrok te hermetičke zatvorenosti.
Da Egipat dopusti slobodan protok ljudi i robe ne bi imali logor na otvorenome.
Zašto uvijek u raspravama o Gazi prešućujete ulogu okolnih arapskih zemalja?
-
zposao
#34117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sime_cipol wrote: ↑22/10/2023 18:13 Davno sam ja rekao da su te društvene mreže zlo. Zato me nema ni na jednoj.![]()
Kažeš nešto, ostaneš bez posla. Upratiš dobru koku, sejtan ne da mira, poruka drzi ne daj, zena sazna, uzme ti djecu i sve, popusis ga zbog 2 minuta umakanja.
FB, IG bježi ba![]()
Jedina pametna koju sam danas cuo
- Prpa.ba
#34118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne razumijem jezik na kojem mi se obracas, prevedi mi na bosanski pa cemo diskutovati.dalmatinka wrote: ↑22/10/2023 18:37 Kako mu ne trebaš? Pa tko će mu odrediti tko je i što je ako nećeš ti?![]()
![]()
-
Jordan1961
#34119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zastava na slici je zvanicna zastava Republike Bosne i Hercegovine, koja se viorila godinama ispred sjedista UN na East Riveru.
Prema Ustavu BiH, Republika BiH "... od sada Bosna i Hercegovina nastavlja svoje postojanje kao drzava......".
Republika Bosna i Hercegovina, sve sa svojim zvanicnim simbolima, je zvanicno priznata prije proglasavanja ratnog stanja u RBiH.
Ovo ti je cinjenicno stanje.
Tako da to "ratna zastava" mozes objesiti macku o rep.
- HarTar
#34120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakve zvijeri u ljudskom obliku...
FREE PALESTINE
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=rOHFeQ
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... tid=rOHFeQ
-
Bodkin
#34121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Go licemjer. Smije se live snimcima sa drugih sukoba ali pnda place za “svojim” i kao smatra te nizim jer ti ne places i ne stavljas zastave na socijalne mrezezposao wrote: ↑22/10/2023 18:19Ja jednake osjecaje imam prema svima ugnjetavanima. Nisam kao neki koji doživljavaju orgazme na temama gdje Azeri g Armenske civile i gdje majčica Turska ravna sa zemljom kurdske gradove, a onda plaču i drže moralne lekcije na primjeru Gaze.HelaS wrote: ↑22/10/2023 16:52
Tvoje je pravo, kao i svačije, da izostaviš svoju podršku Palestincima u njihovoj borbi za život i opstanak. Tvoje je, čak, i pravo da daš podršku Izraelu u njihovom vojnom pohodu na stanovništvo Gaze, ubijanjem ih razornim projektilima sa sigurne udaljenosti, masakru civila i idejno genocidu, pravo kakvo imaju i drugi. Tvoje je pravo i da podržiš Hute, Kurde, Ujgure, stanovnike Srebrenice, i mnoge druge ugnjetavane narode i stanovništvo.
Uživaj u svojim pravima....
Meni je neshvatljivo navijanje i radovanje smrti i Ukrajinskog i Ruskog vojnika i bilo kojeg covjeka. Nemam taj mentalni sklop da se mogu radovati necijoj smrti na jednoj temi a pozivati se na čovječnost na drugoj.
Sve go licemjer
-
zposao
#34122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
S tobom se neću upuštati u rasprave jer si skupa sa kolegom emir1 na pasja kola izvrijeđao onog dženerala pa je na kraju on popušio ban a vi ostali.Jordan1961 wrote: ↑22/10/2023 18:43Spominjao sam Egipat u ranijim postovima.zposao wrote: ↑22/10/2023 08:53
Nivo komunikacije koji ste postavili je užasan.
Ne znam jesu li se moderatori probudili da vide ove epitete kojima častite svakog ko bespogovorno ne daje bjanko podršku palestini i Hamasu.
Ukratko: ogavni komentari.
A vezano za ovaj komentar.
Kada se govori da je Gaza hermetički zatvorena, zašto ne spominjete Egipat?
S obzirom da su sa Izraelom u ratu i za očekivati je da imaju abnormalno stroge kontrole. Ali zbog čega Egipat drži Gazu u blokadi? On je praktički uzrok te hermetičke zatvorenosti.
Da Egipat dopusti slobodan protok ljudi i robe ne bi imali logor na otvorenome.
Zašto uvijek u raspravama o Gazi prešućujete ulogu okolnih arapskih zemalja?
Očigledno imate protekciju moderacije kojoj nije ni dosad bilo mrsko banovat likove koji su kritični prema Palestinskoj politici. Tako da imaš mahanje od mene
-
Juliuscezar
#34123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
swanfilter
#34124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I i Ljubljani je bio skup neki dan. Org su Slovenci i doslo mnogo njih. I onda se desi isto. I naravno, ljudima bas to nije sjelo. Sto razumijem.
Treba biti iskren, nisu ljudi od tamo bas najbolji sa artikulacijom i mjerom.
-
moimoi
#34125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I kao ti bi “gradjansku”Prpa.ba wrote: ↑22/10/2023 18:24Ne znam sta te ko ima nazivati raznim imenima, ti si katolik i pripadas drugoj drzavi, drugacijem drustvu i naravno da ja tebe ne zanimam kao ni ti mene, niti ja tebi trebam u zivotu, a ni ti meni.Truba wrote: ↑22/10/2023 18:07 Ja kad sam na temi o zaposljavanju napisao da se druzim samo s likovima koji imaju putovnice nazvali su me raznim imenima
Smaranje palestinom
Lp
![]()