Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
General War

#33701 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Jordan1961 wrote: 21/10/2023 16:08
emmir1 wrote: 21/10/2023 16:03

Ti si stvarno ili neuk ili glup ili zlonamjeran.

Drzim da je sve troje pomalo.

Najbolje da se sam educiras kada je nastao Hamas i kada su krenuli da daju otpor.

Teror Izraela traje mnogo vise decenija nego sto Hamas postoji.

Hamas je nastao kao otpor zlocinu i genocidu, otpor prema stalnim ubistvima palestinaca.

Da ne sjede i gledaju kako ih stalno ubijaju.

Ali nebitno zaista.
Dovoljno je pogledati videa pobijene djece, masakrirane djece.
Otac koji nosi djete u kesi, djelove djeteta.
Brata koji tesko izranjavan ustaje da poljubi mrtvu sestru.

Ko moze poslije svega toga reci nesto pozitivno za Izrael?

Samo tesko retardirana i mentalno zakinuta osoba.

Druga opcija je da se radi o osobi punoj bijesa i mrznje, pa se raduje svakom mrtvom djetetu, sto je vjerujem kod tebe slucaj.

Ne moras odgovarat na post jer ionako cu te blokirat
Ti djeneralu nasao obasnjavati? Kod takvog mentalnog sklopa, ne postoji drugi nacin razmisljanja.
Nemorate nista objasnjavat, kad je ko simpatizere terorista u ista ubjedio pa i kod ociju...zato je Izrael gdje jeste i Plasetinci gdje jesu a egipat isti zid napravio, i nista:
Image
Image

Image
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#33702 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

moimoi wrote: 21/10/2023 17:15
melac wrote: 21/10/2023 17:07
Ti napisah u proslom vremenu, da tako nije moglo prije:

A sada pises da tako nece moci ( glagol will oznacava buduce radnje ).

P.S.: jesi to vaskrsla moonca?
Sta ti je nejasno?? Da ti crtam? Ako si bio u Izraelu, udarili ti pecat, nakon toga, sa tim istim pasosem, ne mozes uci u vecinu arapskih zemalja, nego moras vaditi novi. Je li sad jasnije?
Ovo mogu potvrditi. Prijatelj je bio u Izraelu poslovno, par mjeseci kasnije trebalo je da ide u Qatar, rekli mu u firmi izvadi novi pasos, nece te pustiti ako vide da si bio u Izraelu
Jordan1961

#33703 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

HelaS wrote: 21/10/2023 17:17
Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:00
O tome je Medjunarodni sud pravde rekao svoje.
Srbija je trazila od Suda da utvrdi da li je ili ne odluka Kosova o osamostaljivanju od Srbije u skladu sa medjunarodnim pravom.
Misljenje suda je jasno i nedvosmisleno.
https://www.slobodnaevropa.org/a/MSP_ko ... 06812.html
Ja spadam u onu ljude koji podrzavaju prinicipe medjunarodnog prava i postuju sudske odluke.
Ti?
"Deklaracija od 17. februara 2008. nije prekršila opšte međunarodno pravo," rekao je predsjednik suda Hisashi Owada iz Japana.

Owada je rekao da međunarodno pravo ne sadrži "zabrane proglašavanja nezavisnosti" kao i "da je nadležan da da savjetodavno mišljenje po zahtjevu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija."
Svako ima pravo da proglasi svoju nezavisnost. Kosovo je imalo to pravo, ali nije imalo pravni osnov za svoju nezavisnost. Međunarodni sporazum, "Badminterov", nije im dao to pravo, jer je precizirao nepovredivost granica bivših republika Jugoslavije. Kosovo nije bila federalna republika. To je već odavno poznato.
Po tumačenju MSP, onda i Milorad Dodik i RS, imaju identično pravo - da proglase nezavisnost Republike Srpske od BiH. I imaju to pravo, ali ne postoji pravni osnov za nezavisnost - samostalnost RS. Identično Kosovu.

Ili - ko meni zabranjuje da sutra izađem ispred Katedrale i javno kažem, da javno proglasim nezavisnost kvarta neke dvije ulice u kojima imam stanove. Ne postoji zabrana, ali postoji drugo - nemam pravni osnov za svoju nezavisnost.

Sorry za off :(
Na tvoju velikosrpsku zalost, Medjunarodni sud pravde je rekao svoje. Ja cu radije vjerovati njemu nego amateru-pravniku u neuspjelom pokusaju.
I btw. MSP nikada nije izreako nikakvo tumacenje glede PC jer bi to Dodik davno iskoristio. Bujrum mu, sto se mene tice i tebi pred Katedralom mozes raditi performans kakav god hoce. Ako imas dozvolu nadleznih organa naravno.
U medjuvremenu postoj Daytojski sporazum, Ustav BiH i pametnom je sve jasno.
PM72

#33704 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

zposao wrote: 21/10/2023 13:35
PM72 wrote: 21/10/2023 11:25

Jedino ti možeš to povezat i izjavit...
Samo treba imati oči i pamet da se vidi da vi radite u korist Dodiku uspoređivanjem RS-a i Izraela.
Živ bio,nauči me ti patriotizmu, kad ja nisam mogao kao dobrovoljac od 1992-1995...
HelaS

#33705 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:23
HelaS wrote: 21/10/2023 17:17 Svako ima pravo da proglasi svoju nezavisnost. Kosovo je imalo to pravo, ali nije imalo pravni osnov za svoju nezavisnost. Međunarodni sporazum, "Badminterov", nije im dao to pravo, jer je precizirao nepovredivost granica bivših republika Jugoslavije. Kosovo nije bila federalna republika. To je već odavno poznato.
Po tumačenju MSP, onda i Milorad Dodik i RS, imaju identično pravo - da proglase nezavisnost Republike Srpske od BiH. I imaju to pravo, ali ne postoji pravni osnov za nezavisnost - samostalnost RS. Identično Kosovu.

Ili - ko meni zabranjuje da sutra izađem ispred Katedrale i javno kažem, da javno proglasim nezavisnost kvarta neke dvije ulice u kojima imam stanove. Ne postoji zabrana, ali postoji drugo - nemam pravni osnov za svoju nezavisnost.

Sorry za off :(
Na tvoju velikosrpsku zalost, Medjunarodni sud pravde je rekao svoje. Ja cu radije vjerovati njemu nego amateru-pravniku u neuspjelom pokusaju.
I btw. MSP nikada nije izreako nikakvo tumacenje glede PC jer bi to Dodik davno iskoristio. Bujrum mu, sto se mene tice i tebi pred Katedralom mozes raditi performans kakav god hoce. Ako imas dozvolu nadleznih organa naravno.
:D
caros

#33706 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

PM72 wrote: 21/10/2023 17:24
zposao wrote: 21/10/2023 13:35

Samo treba imati oči i pamet da se vidi da vi radite u korist Dodiku uspoređivanjem RS-a i Izraela.
Živ bio,nauči me ti patriotizmu, kad ja nisam mogao kao dobrovoljac od 1992-1995...
Ma svakako mu je teza presmiješna. Eto da Bošnjaci/Bosanci, šta je kome draže, navijaju za Izrael svim srcem amidža bi došao i prekrižio Dejton.
Jordan1961

#33707 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

General War wrote: 21/10/2023 17:20
Jordan1961 wrote: 21/10/2023 16:08
Ti djeneralu nasao obasnjavati? Kod takvog mentalnog sklopa, ne postoji drugi nacin razmisljanja.
Nemorate nista objasnjavat, kad je ko simpatizere terorista u ista ubjedio pa i kod ociju...zato je Izrael gdje jeste i Plasetinci gdje jesu a egipat isti zid napravio, i nista:
Image
Image

Image
Onda se slazemo da je Gaza hermeticki zatvorena i da se takvoj okupaciji palestinci imaju pravo oduprijeti po medjunarodnom pravu.
A u Egiptu je na vlasti nedemokratski marionetski rezim ciji je jedini zadatak da ispunjava zelje zapadnih imperijalistickih sila (Izrael tehnicki smatram 51. americkom drzavom).
Hakiz

#33708 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

Namjerno ignorišeš činjenicu da Hamasa ne bi bilo bez Izraela. Hamas je reakcija na izraelsko 70-godišnje uništavanje Palestine i Palestinaca. Jeste teroristička i radikalna reakcija, ali je reakcija. Uzrok i posljedica.

Ko želi da se riješi Hamasa mora uticati na to da Izrael prestane uništavati Palestince.

A to se neće desiti.
Jordan1961

#33709 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

HelaS wrote: 21/10/2023 17:25
Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:23
:D
Mozes i borbene pjevat' sto se mene tice.
Prc Milojka!
moimoi

#33710 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Hakiz wrote: 21/10/2023 17:28
Namjerno ignorišeš činjenicu da Hamasa ne bi bilo bez Izraela. Hamas je reakcija na izraelsko 70-godišnje uništavanje Palestine i Palestinaca. Jeste teroristička i radikalna reakcija, ali je reakcija. Uzrok i posljedica.

Ko želi da se riješi Hamasa mora uticati na to da Izrael prestane uništavati Palestince.

A to se neće desiti.
Tacno.

Al hajmo sada malo iskopati kada je mrznja izmedju jevreja i muslimana pocela. Gdje je korijen problema?
General War

#33711 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:27
Image
Image

Image
Onda se slazemo da je Gaza hermeticki zatvorena i da se takvoj okupaciji palestinci imaju pravo oduprijeti po medjunarodnom pravu.
A u Egiptu je na vlasti nedemokratski marionetski rezim ciji je jedini zadatak da ispunjava zelje zapadnih imperijalistickih sila (Izrael tehnicki smatram 51. americkom drzavom).
Zatvorena jeste, ali de malo promjenite pricu da je izrael ista hermeticki zatvorio...pitaj egipat zasto, i sta misle o tim borcima protiv izraelske okupacije...nema potrebe lagati i etiketirati.
tramvajtrojka

#33712 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:27
Image
Image

Image
I kao takav je kao kamilica u odnosu na budale iz muslimanskog bratstva koji umalo ne unistise citav Egipat za ono malo vladavine sto su imali :-)
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#33713 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Bodkin wrote: 21/10/2023 17:15
Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:00
O tome je Medjunarodni sud pravde rekao svoje.
Srbija je trazila od Suda da utvrdi da li je ili ne odluka Kosova o osamostaljivanju od Srbije u skladu sa medjunarodnim pravom.
Misljenje suda je jasno i nedvosmisleno.
https://www.slobodnaevropa.org/a/MSP_ko ... 06812.html
Ja spadam u onu ljude koji podrzavaju prinicipe medjunarodnog prava i postuju sudske odluke.
Ti?
Ok, zasto onda pricas o okupaciji palestinske zemlje ako je izrael medjunarodno priznata drzava u skladu sa madjunarodnim pravom?
U kojim granicama je priznat?
General War

#33714 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

A to se neće desiti.
:?
Pa nebi bi bilo ni nacista bez jevreja, nebi bio KKK da nije crnaca...kakav ti je to zakljucak?
Ako je Hamas reakcija na unistavanje palestine i palestinaca...onda zasto se cudis reakciji IDFa na ubistvo izraelaca i upad u Izrael?
Hakiz

#33715 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

moimoi wrote: 21/10/2023 17:30

A to se neće desiti.
Tacno.

Al hajmo sada malo iskopati kada je mrznja izmedju jevreja i muslimana pocela. Gdje je korijen problema?
Korijen probema je u religiji.
Bodkin

#33716 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:23 Na tvoju velikosrpsku zalost, Medjunarodni sud pravde je rekao svoje. Ja cu radije vjerovati njemu nego amateru-pravniku u neuspjelom pokusaju.
Kakvih indijanaca ima na ovom forumu jebote zivot. Svaka rasprava besmislena
Lopez1981

#33717 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lopez1981 »

General War wrote: 21/10/2023 17:36

A to se neće desiti.
Pa nebi bi bilo ni nacista bez jevreja, nebi bio KKK da nije crnaca...kakav ti je to zakljucak?
Ako je Hamas reakcija na unistavanje palestine i palestinaca...onda zasto se cudis reakciji IDFa na ubistvo izraelaca i upad u Izrael?
Vidis li ti covjece sta pises i sta poredis?
General War

#33719 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Lopez1981 wrote: 21/10/2023 17:43
Vidis li ti covjece sta pises i sta poredis?
Jesi li ti covjece bio na ovoj planeti prije desetak dana?
swanfilter

#33720 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

moimoi wrote: 21/10/2023 16:54
Hakiz wrote: 21/10/2023 16:48

Probaj ući u Izrael ako si prije toga bila u nekoj "nezgodnoj" državi. Ne mogu reći arapskoj, Iran je jedna od njih, a Iranci nisu Arapi.

Probaj prvo u Iran, pa onda u Izrael.

Mržnja je obostrana.
Taj podatak ne mogu naci.
Istina je. Isto vrijedi za pasose pojedinih muslimanskih zemalja prilikom ulaska u Izrael.

Mada mislim da sad za Saude i druge sto uspostavise odnose, to vise nije tako.

Ukratko. Mrznja, akcije i djela su obostrana ...
Last edited by swanfilter on 21/10/2023 17:56, edited 1 time in total.
moimoi

#33721 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Hakiz wrote: 21/10/2023 17:39
moimoi wrote: 21/10/2023 17:30
Tacno.

Korijen probema je u religiji.
:thumbup:
swanfilter

#33722 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

JohnnyS wrote: 21/10/2023 17:04
palermo wrote: 21/10/2023 16:56 Meni je vrlo glupo da ja moram objasnjavayi zasto sam ja na syrani palestinaca. Ono, jesam, na strani sam palestinaca, i sta bilo koga za to briga. Jos se kao moram pravdati zbog toga.
Ja koliko pratim ovih par stotina stranica teme još nitko nikog nije tražio da se pravda što je na strani Palestinaca, ali je prozivanja i svega ostalog bilo za svakog tko nije u suri
Opet obostrano. Ovi pro Izrael su jos gori. Odmah te jednace sa Hamasom i terorizmom ...

Kao i vlast u Britaniji. Palestinska zastava je jednako Hamas, terorizam i antisemitizam ...
Hakiz

#33723 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

A to se neće desiti.
Zaključak mi je dobar. Ti pokušavaš relativizovati.

Ne čudim se ja reakciji IDF-a. Mene čudi toliko podrška drugih država Izraelu, ne to šta Izrael radi.

Izrael, koji je država od boga izaranog naroda (Ubermenscha) širi svoj od boga obećani teritorij (širi Lebensraum) na teritorij ljudi koje drži u koncentracionom logoru (Gaza, pa i Zapadna Obala) Ne čudi što to radi. Problem je u tome što se Izraelu to bespogovorno dozvoljava.

Ne treba posebna pamet da se vidi da Izrael nema Hamas kao metu. Da mu je meta Hamas, ne bi bomardovao bolnice, ne bi ubijao na Zapadnoj Obali gdje Hamasa nema itd, to jeste, borio bi se protiv Hamasa, ne protiv djece, staraca i ranjenika. Izraelu je cilj uzeti svu teritoriju Palestine i kao nužan uslov za to protjerivanje i/ili ubijanje Palestinaca, šta mu prije uspije da uradi.

Upadne Hamas i ubije civile. Zločin. Tačno. Upadne Izrael i ubije civile. Pravo na odbranu? Ma hajte, molim Vas. I to je zločin. Isti. Uzrokovan istom mržnjom i istom ideologijom kao i zločin Hamasa. S tim što je Izrael taj zločin počeo činiti skoro 70 godina prije postojanja Hamasa.

Hronologija je bitna.
Last edited by Hakiz on 21/10/2023 17:58, edited 2 times in total.
alijagoro

#33724 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Hakiz wrote: 21/10/2023 17:52

Ne čudim se ja reakciji IDF-a. Mene čudi toliko podrška drugih država Izraelu, ne to šta Izrael radi.

Izrael, koji je država od boga izaranog naroda (Ubermenscha) širi svoj teritorij (širi Lebensraum) na teritorij ljudi koje drži u koncentracionom logoru (Gaza, pa i Zapadna Obala) Ne čudi što to radi. Problem je u tome što se Izraelu to bespogovorno dozvoljava.

Ne treba posebna pamet da se vidi da Izrael nema Hamas kao metu. Da im je meta Hamas, ne bi bomardovao bolnice, ne bi ubijao na Zapadnoj Obali gdje Hamasa nema itd, to jeste, borio bi se protiv Hamasa, ne protiv djece, staraca i ranjenika. Izraelu je cilj uzeti svu teritoriju Palestine i kao nužan uslov za to protjerivanje i/ili ubijanje Palestinaca, šta im prije uspije da urade.

Upadne Hamas i ubije civile. Zločin. Tačno. Upadne Izrael i ubije civile. Pravo na odbranu? Ma hajte, molim Vas. I to je zločin. Isti. Uzrokovan istom mržnjom i istom ideologijom kao i zločin Hamasa. S tim što je Izrael taj zločin počeo činiti skoro 70 godina prije postojanja Hamasa.

Hronologija je bitna.
:thumbup:
moimoi

#33725 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Hakiz wrote: 21/10/2023 17:52

Izrael, koji je država od boga izaranog naroda (Ubermenscha) širi svoj teritorij (širi Lebensraum) na teritorij ljudi koje drži u koncentracionom logoru (Gaza, pa i Zapadna Obala) Ne čudi što to radi. Problem je u tome što se Izraelu to bespogovorno dozvoljava.

Ne treba posebna pamet da se vidi da Izrael nema Hamas kao metu. Da im je meta Hamas, ne bi bomardovao bolnice, ne bi ubijao na Zapadnoj Obali gdje Hamasa nema itd, to jeste, borio bi se protiv Hamasa, ne protiv djece, staraca i ranjenika. Izraelu je cilj uzeti svu teritoriju Palestine i kao nužan uslov za to protjerivanje i/ili ubijanje Palestinaca, šta im prije uspije da urade.

Hronologija je bitna.
Al Hakize, i muslimanima je cilj istrijebiti jevreje iz tog dijela.
Vecina islamskih drzava je podupiralo hitlera u II. sv. ratu ne zaboravi to.
Locked