Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
armin071

#33626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

JohnnyS wrote: 21/10/2023 14:34 Evo vidimo, nema smisla pozivati druge Arape zbog stradanja Palestinaca kad vidimo da su nekom iz Bosne i Hercegovine bliže patnje nekog Arapina u Palestini nego Slavena u Ukrajini. Dakle, pozivati na neko narodno suosjećanje nema smisla. Jedino eventualno vjersko...
Čuj slavena :lol: Pa i nas u Bosni su protjerali i izvršili genocid slaveni… Baš mi je žao što su bili prisiljeni da nas protjeraju i pokolju. Baš kao i oni slaveni preko Drine što su Kosovare hladnjačama razvlačili po Srbiji… Ti Slaveni izgleda baš neki tužan i nesretan “narod”.
Grean

#33627 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

JohnnyS wrote: 21/10/2023 14:34 Evo vidimo, nema smisla pozivati druge Arape zbog stradanja Palestinaca kad vidimo da su nekom iz Bosne i Hercegovine bliže patnje nekog Arapina u Palestini nego Slavena u Ukrajini. Dakle, pozivati na neko narodno suosjećanje nema smisla. Jedino eventualno vjersko...
Da se ne lazemo i njima su bile blize panje Bosnjaka nego Ukrajincima.

Evo da zanemarimo muslimane, drazi su mi (ne blizi jer ovo blizi ima vise znacenja) Katalonci i Irci jer su bili uz nas nego bilo koji slavenski narod. Ne znam ni jedan da su se nesto posebno sikirali za nas, da su nam poslali oruzje recimo. Poslao nam je Pakistanac crvene strijele da spasimo Sarajevo, nije ni Ceh, ni Poljak, ni Ukrajinac.
Last edited by Grean on 21/10/2023 14:46, edited 2 times in total.
Seyfo

#33628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Seyfo »

To "Slaveni" ima podlogu u porijeklu, fizionomiji,genetici,...ali da se baš drže zajedno,hmmm
General War

#33629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

swanfilter wrote: 21/10/2023 13:15
General War wrote: 21/10/2023 12:58
:-)
Ukrainci su zene i djecu makli dalje od fronta, dok se Hamas i Abas bas nesto ne sikiraju oko toga

Ukrajine trecina u ratu i vise od milijon njih na grbaci EU u toj istoj EU vozaju se đipcima.

Dva milijona Palestinaca storili u cumas ograđenim zicom.

Kad ..... progovori ...
U ukrainu hoce rusi da udju, izrael bjezi od Gaze...razlika
JohnnyS

#33630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Grean wrote: 21/10/2023 14:43

Evo da zanemarimo muslimane, drazi su mi (ne blizi jer ovo blizi ima vise znacenja) Katalonci i Irci jer su bili uz nas nego bilo koji slavenski narod. Ne znam ni jedan da su se nesto posebno sikirali za nas, da su nam poslali oruzje recimo. Poslao nam je Pakistanac crvene strijele da spasimo Sarajevo, nije ni Ceh, ni Poljak, ni Ukrajinac.
Slažem se ne 100 nego 200% s tobom. Nego sam samo iskoristio tvoj upis jer si realan forumaš s kojim se svi manje više mogu složiti u većini stvari ili bar diskutirati normalno kad se ne slažu. To je zato što ovdje mnogi pišu kako su Arapi pičke jer ne reagiraju na patnje Palestinaca, a mi možemo vidjeti da ni mi nismo bili baš senzibilizirani na patnje drugih Slavena kao što, što i sam znaš, nisu drugi bili na naše patnje.

Sve u svemu svakom normalnom čovjeku bi trebala biti teška patnja nevinog čovjeka, ali jedno je što muči ljude, a drugo je politika pojedinih država koja ne mora biti usklađena s osjećajem ljudi u tim državama.
General War

#33631 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

palermo wrote: 21/10/2023 14:39
General War wrote: 21/10/2023 14:20
Civili bi trebali biti evakuisani orije sranja a ne za vrijeme, Izrael izmjesta svoje civile van naselja a nisu ni krenuli kopneno
Mislis kao sto je Alija trebao pustiti civile iz Sarajeva ili kao sto smo mi iz Mostara trebali kolekrivno preko Veleza zamaci ka Jablanici.....jbg, strafase civili a sve zato sto se nije htjelo ovo sto navedoh....
Prvo heljbe civila razgulilo iz sarajevo, od milja zvani pobjeglice
Pod drugo, Alija je reko da nece biti rata
Pod trece, kakve veze ima bosna sa palestinom?
moimoi

#33632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

To nije tacno.

https://iis.unsa.ba/wp-content/uploads/ ... Hladky.pdf

Od 170.str ti pise koliko su recimo samo Cesi pomagali BiH. O tome koliko su ozbjeglica primili necemo ni pricati.

A to sto je pakistan slao naoruzanje.. to je vec stvar politike a ne sto im je bilo zao nekih Bosanaca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Zamislite hrvate u bih od 1992 da im je hvo izgubio bas svaki rat...politicki predstavnici nisu htjeli potpisati nijedan mirovni sporazum trazeci maksimalno banovinu

Odrekao ih se i tudjman 1993 i zabranio dolazak izbjeglica a mesic zatvorio 100% granice 2005
Sad su svi stijesnjeni malo oko orasja i dole oķo ljubuskog i gruda nemaju slobodu kretanja niti granice i sanjaju o ponudjenom teritoriju 1992.
Sada povremeno rakrtiraju tuzlu mostar brcko i upadaju
Redovito ih namlate

Dalje necu usporedjivati...al to je to otprilike
General War

#33634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Lopez1981 wrote: 21/10/2023 13:20
General War wrote: 21/10/2023 12:58
Ukrainci su zene i djecu makli dalje od fronta, dok se Hamas i Abas bas nesto ne sikiraju oko toga
Front je bio i u Kijevu, Cernihivu, Sumiu, Harkivu svi ti gradovi su bili puni i civila i Ukrajinskih vojnika pa nesto ne vidim da su ravnali sve redom kao cionisti. Tako da ti ta prica ne pije vode.

Ukrajinski civili udarali samare Ruskim vojnicima na ulici, i Palestinac bi mogao tako cionistickog vojnika bez posljedica :)
Da, Bakhmut je u palestini, zaboravio sam
General War

#33635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Truba wrote: 21/10/2023 14:53 Zamislite hrvate u bih od 1992 da im je hvo izgubio bas svaki rat...politicki predstavnici nisu htjeli potpisati nijedan mirovni sporazum trazeci maksimalno banovinu

Odrekao ih se i tudjman 1993 i zabranio dolazak izbjeglica a mesic zatvorio 100% granice 2005
Sad su svi stijesnjeni malo oko orasja i dole oķo ljubuskog i gruda nemaju slobodu kretanja niti granice i sanjaju o ponudjenom teritoriju 1992.
Sada povremeno rakrtiraju tuzlu mostar brcko i upadaju
Redovito ih namlate

Dalje necu usporedjivati...al to je to otprilike
...mala ispravka posto si bio mali tada, u Tuzli havajci nisu nisakime ratovali, niti je ko koga gadjao, niti je bilo potrebe za time.
emmir1

#33636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

emotivac wrote: 21/10/2023 13:06

Pa i Palestinci pokušavaju da se udalje, ali Izrael direktno bombarduje konvoj sa civilima koji se udaljava ? Nemojte pričati nebuloze.
Civili bi trebali biti evakuisani orije sranja a ne za vrijeme, Izrael izmjesta svoje civile van naselja a nisu ni krenuli kopneno

Gdje da evakuiraju civile licemerju?

Evakuirali su na granice, ali Izrael drzi sve granice zatvorene i sve ih bombarduje.

Pomjeraju civile stalno ali onda ih opet bombarduju na mjesta gdje su se evakuisali.

Ti ljudi su tamo u logoru.
Nemaju se gdje sakrit
ticmaaa

#33637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ticmaaa »

Image

Image
swanfilter

#33638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Sad citam da je ono lasersko unistavanje raketa sto smo gledali fakticki isjecak iz nekakve igrice ...
Grean

#33639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

JohnnyS wrote: 21/10/2023 14:52

Slažem se ne 100 nego 200% s tobom. Nego sam samo iskoristio tvoj upis jer si realan forumaš s kojim se svi manje više mogu složiti u većini stvari ili bar diskutirati normalno kad se ne slažu. To je zato što ovdje mnogi pišu kako su Arapi pičke jer ne reagiraju na patnje Palestinaca, a mi možemo vidjeti da ni mi nismo bili baš senzibilizirani na patnje drugih Slavena kao što, što i sam znaš, nisu drugi bili na naše patnje.

Sve u svemu svakom normalnom čovjeku bi trebala biti teška patnja nevinog čovjeka, ali jedno je što muči ljude, a drugo je politika pojedinih država koja ne mora biti usklađena s osjećajem ljudi u tim državama.
Ja posteno kazem, u slucaju Palestine moji stavovi su zasnovani na emociji a srecom i pravdi neoborivoj.

Za Ukrajinu interes BiH i pravda. Nikakva emocija. Mada mislim da se Ruse gazi u mnogim zemljama previse kao npr. u ovim baltickim zemljama ali sutim o tome opet iz interesa.

Za Alepo iskljucivo pravda, nisam sektas da mi je bitan sunija ili sija.

Za Karabah nisam siguran, na strani Azera jer mi je Karabah ko' RS broj 2 ali realno ni ovi Azeri ne bi dali Armenima nista (bar mi se cini) a po nekoj pravdi bi morali imati autonomiju.

Podrzavam teznje Katalonije za autonomiju, legitimno pravo katolika Sjevrne Irske da smatraju taj dio dijelom Republike Irske a ona to nije samo iz vjerskih razloga (pa se iz toga vidi da nije samo muslimanima svojstveno da se opredjeljuju po vjerskom predznaku) itd. itd.
Last edited by Grean on 21/10/2023 15:13, edited 1 time in total.
swanfilter

#33640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

ticmaaa wrote: 21/10/2023 15:08 Image

Image
Jeste, ovo je mantra u koju nas zele uvjeriti svih ovih decenija. Zato su mic po mic uzmali zemlju. Isto pod plastom ugrozenosti ...
Bodkin

#33641 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Grean wrote: 21/10/2023 12:46
last mohicans wrote: 21/10/2023 12:19 Baš tako, kredibilitet srozali za deset dana. Nisam ušao na temu Ukrajine otkad je počelo ovo, baš zbog pojedinica.
Velkoski wrote: 21/10/2023 12:17 zanimljivo kako bubaši sa Ukr teme ovdje isključivo dijele izraelsku propagandu

navede čovjeka na razne teorije :hm:
Prije svega kredibilitet su srozali Amerikanci.

Nije mozda neki gubitak sto smo mi modifikovali poglede na rat u Ukrajini, tj. zahtjeve ovih zemalja koje u glas govore stanimo iza Ukrajine, Tajvana, protiv agresora, ujedinimo bespogovorno snage svi koji su za pravdu, slobodu, pravo ali ovakvih kao mi su milioni u svijetu, koji svu tu propagandu zemalja koje su stale bezuslovno uz Izrael gledaju drugim ocima.

Ne mijenjam pogled na desavanja u Ukrajini ali mi je samo puno manje bitna. Nikad za nikad mi ne moze biti bitnija od Palestine.

Ono sto treba priznati da nismo svi uvijek na strani prava i pravde, iz sukoba u sukob forumasi koji su do juce bili u istom vec u sljedecem su bili u drugim taborima, da to tako nazovemo. Znam makar pet nickova koji su sa nama zajedno za Palestinu a koji su se nasladjivali ravnanjem Alepa od strane Rusa a to ravnanje nije bilo nista manje strasno nego ovo u Gazi.
Kako su ti likovi pisali na temi o jemenu u ravnanju saudije tamo? Ili da pretpostavim da ih to ne dotice puno
toska

#33642 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

kada @Grean piše o Palestincima, odrastanju sa njihovim problemima, slikovito da su u DNK, on samo iznosi činjenice, drugi muslimani svijeta nemaju taj status kod Bošnjaka.

prava adresa zašto je to tako su nekadašnja KP i kasnije IZ.
Bodkin

#33643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Ludzak wrote: 21/10/2023 13:53
geoxx wrote: 21/10/2023 13:32

Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.

I koga da jebeni Zelenski podrzi?

Haj da si kritikovao prosjecnog Ukrajinca, ali ne razumjeti sluzbenu ukrajinsku politiku u ovom sukobu moze samo idiot. Nerealno sta ljudi covjeku zamjeraju. :lol:

Cuj kome bi ovdje dao podrsku. Pa u ovim okolnostima podrzao bi iza koga bi stao zapad. Kao sto bi Palestinci podrzali onog iza koga ne stoji zapad.

Sto Palestinci ne razumiju ukrajinsku muku pa ne podrze Ukrajinu? :zzzz:
Zaboravljaju ljudi da smo i mi poslije rata ljubili američku zastavu.
A sad kao ne ljubimo? Ili sam fulio momenat kad smo prestali htjeti biti u natou i eu, i postali diplomatska sila da smo nesvrstani? Ili smo se priblizili rusiji i kini?
Grean

#33644 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Bodkin wrote: 21/10/2023 15:12
Spoiler
Show
Grean wrote: 21/10/2023 12:46

Prije svega kredibilitet su srozali Amerikanci.

Nije mozda neki gubitak sto smo mi modifikovali poglede na rat u Ukrajini, tj. zahtjeve ovih zemalja koje u glas govore stanimo iza Ukrajine, Tajvana, protiv agresora, ujedinimo bespogovorno snage svi koji su za pravdu, slobodu, pravo ali ovakvih kao mi su milioni u svijetu, koji svu tu propagandu zemalja koje su stale bezuslovno uz Izrael gledaju drugim ocima.

Ne mijenjam pogled na desavanja u Ukrajini ali mi je samo puno manje bitna. Nikad za nikad mi ne moze biti bitnija od Palestine.

Ono sto treba priznati da nismo svi uvijek na strani prava i pravde, iz sukoba u sukob forumasi koji su do juce bili u istom vec u sljedecem su bili u drugim taborima, da to tako nazovemo. Znam makar pet nickova koji su sa nama zajedno za Palestinu a koji su se nasladjivali ravnanjem Alepa od strane Rusa a to ravnanje nije bilo nista manje strasno nego ovo u Gazi.
Kako su ti likovi pisali na temi o jemenu u ravnanju saudije tamo? Ili da pretpostavim da ih to ne dotice puno
Ne znam kako su pisali, znam za sebe da mi je Saudija jedna od najmrzih zemalja iz raznih razloga, prvo jer su sektasi, nazadci kojima je Bil Gates najbolje odgovorio na pitanje kad ce biti razvijeni kao zapad. Odgovor je bio nikad jer ne koristite pamet polovine svog stanovnistva misleci naravno na zene.

A bas po pitanju te Saudije je najvidljivija dvolicnost Amerike na zalost. Oni im nikad nisu nikakav problem a Iran recimo jeste. Razlog naravno nisu ljudska prava, demokratske vrijednosti nego posluh i cisti interes.
Ludzak

#33645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

Bodkin wrote: 21/10/2023 15:18
Ludzak wrote: 21/10/2023 13:53

Zaboravljaju ljudi da smo i mi poslije rata ljubili američku zastavu.
A sad kao ne ljubimo? Ili sam fulio momenat kad smo prestali htjeti biti u natou i eu, i postali diplomatska sila da smo nesvrstani? Ili smo se priblizili rusiji i kini?
Zavisi s koje strane vjetrovi pušu.
derion

#33646 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by derion »

Lopez1981 wrote: 21/10/2023 12:50
Zlocin&Kazna wrote: 21/10/2023 12:30
A cijela Gaza defakto ko ono pozoriste u Mariupolju.
Ma smijesno je bilo sta uporedjivati sa Ukrajinom. Pa Rusi su cvjecke za ove cionisticke zlocince. Omjer ubijenih civila/vojnika nam sve govori.
Meni je tragikomično uspoređivati ova dva konflikta, jer je onaj u Ukrajini deset puta gori i razorniji od palestinsko-izraelskog sukoba, koji traje još od 1948. godine.
Rat u Ukrajini (u ovoj formi) traje od februara 2022. i poginulo je između 400.000 i 500.000 ljudi, civila i vojnika. Znači, sve to za samo godinu i po dana.
Konflikt (jer nije uvijek u pitanju riječ o punokrvnom ratu) u Palestini i Izraelu od 1948. godine poginulo je ispod 100.000 Arapa, od kojih je najviše arapskih vojnika u svim ratovima protiv Izraela u ovih 75 godina.

I onda mnogi kažu da je Izrael genocidna tvorevina, a broj Palestinaca samo u Gazi se duplirao za dvadeset godina. Užasno se devaluira pojam genocid kada se koristi za svaki mogući zločin ili konflikt. Preporučujem svima na svim stranama da sagledaju činjenice i konflikt u cjelini, a ne samo dopustiti da im emocije i stavovi drugih ljudi kontrolišu sopstveno mišljenje. Ovo je konflikt u kojem sve strane snose odgovornost za sve što se dešava na tom dijelu Bliskog istoka još od 1948. i politički gledano nema nevine strane (znači da nacrtam, ne govorim o civilima).
-Chesterfield-

#33647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

Porodice Foht

#33648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

Da li je neko upratio bitnu stvar za kopnenu ofanzivu Bibijevih soldata. Posto su do sada uvijek koristili tri pravca za upad da li su tu rusili puno zgrada u Gazi na sjeveru jer su velike rusevine na nekim pravcima u gradu. Nemam tu predstavu a cini mi se da ce imati ulogu jer su ogromne zapreke na mnogim cestama od srusenih zgrada sto ce usporiti tenkove. Moguce da su racunali i na to prilikom naredbe avionima i artiljeeriji.
JohnnyS

#33649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

toska wrote: 21/10/2023 15:17
kada @Grean piše o Palestincima, odrastanju sa njihovim problemima, slikovito da su u DNK, on samo iznosi činjenice, drugi muslimani svijeta nemaju taj status kod Bošnjaka.

prava adresa zašto je to tako su nekadašnja KP i kasnije IZ.
Pa dobro, čovjek je odrastao uz te vijesti i ne samo on nego mnogi ovdje, logično da nešto što te prati cijeli život da te više zanima bez obzira ima li nešto negdje važnije i još gore.

Koliko god to užasno zvučalo, u Ruandi bi za sat bilo pobijeno više ljudi nego za tjedan dana u pojasu Gaze pa se još s Ruandom zajebavalo u Ničijoj zemlji.

Ne može se na svu patnju na svijetu misliti jer bi mozak eksplodirao, ja samo ne pristajem na emocionalne ucjene da sam loš čovjek jer ovdje ne jebem majke drugima zbog ravnanja Gaze. Po tome nema dobrog čovjeka na kugli zemaljskoj jer patnje ima ko u priči, a nitko ne jebe majke zbog svake od njih.
General War

#33650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

emmir1 wrote: 21/10/2023 15:01

Gdje da evakuiraju civile licemerju?

Evakuirali su na granice, ali Izrael drzi sve granice zatvorene i sve ih bombarduje.

Pomjeraju civile stalno ali onda ih opet bombarduju na mjesta gdje su se evakuisali.

Ti ljudi su tamo u logoru.
Nemaju se gdje sakrit
Bas sve drzi?
Ima li gdje da ko kaze Hamasu ili ovim ostalim da prestanu rokat raketama po izraelu iz njihovih basti? Eto da ne traze da se puste otete civile i da kazu hamasu da nije zdravo upadati u izrael i poubijati sve sto mogu, licemjeru?
Locked