Izrael je opet pocinio zlocin!
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#33601 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam vidio da ovi sa Ukrajinske teme zale ruske turiste na okupiranom Krimu. Jos se smiju kad padne raketa, bude neko ranjen i sl.
- skupljac_zeljeza
#33602 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poslije nekih izjava Zelenskog o Palestini za kojeg sam bio navijački raspoložen jer brani svoj dom, svoju zemlju, gurnuo me je od sebe jer njemu to nije pitanje pravičnosti nego samo lično pitanje. Zapitao sam se kakavu bi izjavu dao da ponovo pukne u Bosni i kome bi dao podršku.
-
swanfilter
#33603 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
General War wrote: ↑21/10/2023 12:58![]()
Ukrainci su zene i djecu makli dalje od fronta, dok se Hamas i Abas bas nesto ne sikiraju oko toga
Ukrajine trecina u ratu i vise od milijon njih na grbaci EU u toj istoj EU vozaju se đipcima.
Dva milijona Palestinaca storili u cumas ograđenim zicom.
Kad ..... progovori ...
-
Lopez1981
#33604 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Front je bio i u Kijevu, Cernihivu, Sumiu, Harkivu svi ti gradovi su bili puni i civila i Ukrajinskih vojnika pa nesto ne vidim da su ravnali sve redom kao cionisti. Tako da ti ta prica ne pije vode.General War wrote: ↑21/10/2023 12:58![]()
Ukrainci su zene i djecu makli dalje od fronta, dok se Hamas i Abas bas nesto ne sikiraju oko toga
Ukrajinski civili udarali samare Ruskim vojnicima na ulici, i Palestinac bi mogao tako cionistickog vojnika bez posljedica
- hilmija frlj
#33605 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao da kazes zasto Zelenski nije makao civile iz Mariupolja na početku agresije 
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#33606 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
a jest te pogodlio, autohtoni. Da samo toliko snage utrosis u tvoju i moju drzavu Bosnu i Hercegoinu, legitmni ni tebi ni meni ne bi trebali.Truba wrote: ↑21/10/2023 13:09hadzija mi smo autohtoni narod u BiH tebe je neko dobro posolio
nismo se useljavali u SAD da kenjamo po SAD ili u austriju pa da kenjamo po austriji
niti smo iz tunisa ulazili brisel da ubiamo švedske navijače zbog palestine i što irački kršćani pale kurane po šveckoj
ako pratiš komunističku nit kad su vaskrsnuli BiH tu su spomenuti neki narodi točnije 3
ako gledate prve demokratske izbore tu je bilo čak 7 prestijetnika
ako gledate daytonsku BiH taj se kontinuitet nastavlja... mala pogreška u ustavu koja nije zabranila kandidaturu dalje od 2 mandata je sjebala sve
ako se osjećaš snažnim da tu glupost izvališ u sarajevu i zenici to ne znači da si snažan u južnim istočnim zapadnim i sjevernim krajevima bih
gdje to tvoje što si napisao samo može potegnuti jedan podrig
moj je djed rođen 1908 u au monarhiji za vrijeme aneksije... nije mako iz sela kočerina ali je promijenio 3 -4 države
da je poživio još 5-6 godina dočekao bi i zapadno hercegovački kanton iu FBiH
njemu i njegovim potomcima ne možete govoriti da idu u zagreb kad su se obranili krosz HVO svoji na svome i taj je HVO sada živ kroz gardijske bojne u OS BiH a pali borci i ranjeni dobivaju i od tebe mirovine i stipendije
-
laik1981
#33607 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zalis li ti ruske turiste na okupiranom Krimu?hilmija frlj wrote: ↑21/10/2023 13:13 Nisam vidio da ovi sa Ukrajinske teme zale ruske turiste na okupiranom Krimu. Jos se smiju kad padne raketa, bude neko ranjen i sl.
- hilmija frlj
#33608 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da.laik1981 wrote: ↑21/10/2023 13:24Zalis li ti ruske turiste na okupiranom Krimu?hilmija frlj wrote: ↑21/10/2023 13:13 Nisam vidio da ovi sa Ukrajinske teme zale ruske turiste na okupiranom Krimu. Jos se smiju kad padne raketa, bude neko ranjen i sl.
-
toska
#33609 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dao bi podršku strani od koje bi očekivao veću korist isto kao u ovom sukobu, nema tu nikakve ideologije niti vaganja i biranja strana.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/10/2023 13:14
Poslije nekih izjava Zelenskog o Palestini za kojeg sam bio navijački raspoložen jer brani svoj dom, svoju zemlju, gurnuo me je od sebe jer njemu to nije pitanje pravičnosti nego samo lično pitanje. Zapitao sam se kakavu bi izjavu dao da ponovo pukne u Bosni i kome bi dao podršku.
Pustite sad Zelenskog i Ukrajinu, nisu trenutno uračunljivi za geoplitiku i gledaju samo kako da opstanu kao država.
-
swanfilter
#33610 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Misli da je pametan svojim cinicnim upadicama. Nije. I to mu treba dati do znanja.zenit dozic wrote: ↑21/10/2023 13:25Gori ste vi sto diskutujete sa pampers đeneralom i slicnima.swanfilter wrote: ↑21/10/2023 13:15
Ukrajine trecina u ratu i vise od milijon njih na grbaci EU u toj istoj EU vozaju se đipcima.
Dva milijona Palestinaca storili u cumas ograđenim zicom.
Kad ..... progovori ...
Ti bi sutra isto tako nama radali da mogu.
Kao i onaj Primus sa svojom malograđanstinom ...
-
geoxx
#33611 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/10/2023 13:14Poslije nekih izjava Zelenskog o Palestini za kojeg sam bio navijački raspoložen jer brani svoj dom, svoju zemlju, gurnuo me je od sebe jer njemu to nije pitanje pravičnosti nego samo lično pitanje. Zapitao sam se kakavu bi izjavu dao da ponovo pukne u Bosni i kome bi dao podršku.
I koga da jebeni Zelenski podrzi?
Haj da si kritikovao prosjecnog Ukrajinca, ali ne razumjeti sluzbenu ukrajinsku politiku u ovom sukobu moze samo idiot. Nerealno sta ljudi covjeku zamjeraju.
Cuj kome bi ovdje dao podrsku. Pa u ovim okolnostima podrzao bi iza koga bi stao zapad. Kao sto bi Palestinci podrzali onog iza koga ne stoji zapad.
Sto Palestinci ne razumiju ukrajinsku muku pa ne podrze Ukrajinu?
-
zposao
#33612 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo treba imati oči i pamet da se vidi da vi radite u korist Dodiku uspoređivanjem RS-a i Izraela.PM72 wrote: ↑21/10/2023 11:25Jedino ti možeš to povezat i izjavit...zposao wrote: ↑21/10/2023 10:59
E o ovome pricam.
Patriote više mrze Izrael nego što vole BiH.
Izjednačava Izrael, međunarodno priznatu državu, sa jednom administrativnom jedinicom u BiH koja nigdje nema subjektivitet drzave.
S obzirom da pera ne možeš odbiti Izraelu, ovom izjavom ti od RS-a praviš državu i to kakvu!
Aferim patriote!
- necko_hz
-
Tyke
#33614 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Same here. Od onakve raje osamari te realnost i baci u razmisljanje. Cak neki i ne pisu ovdje, ali su zato tamo sve nadoknadili u par postova.
- JohnnyS
#33615 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema teorija nego stvarnost. Prava i pravde na svijetu nema, ali ima blokova. S jedne strane zapad, s druge Rusi, Kinezi, Iran.
Svakako da je ljudski suosjećati s patnjom Palestinaca, ali da sutra izbije treći svjetski rat, nemoj uopće sumnjati da bi s iste strane bili oni koji raketiraju Kijev i oni koji pokušavaju raketirati Tel Aviv. I sad zamisli kad bismo i mi bili zahvaćeni tim ww3, u kojoj bi ekipi tebe zapalo u BiH da budeš
- Ludzak
#33616 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zaboravljaju ljudi da smo i mi poslije rata ljubili američku zastavu.geoxx wrote: ↑21/10/2023 13:32Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/10/2023 13:14
Haj da si kritikovao prosjecnog Ukrajinca, ali ne razumjeti sluzbenu ukrajinsku politiku u ovom sukobu moze samo idiot. Nerealno sta ljudi covjeku zamjeraju.![]()
Cuj kome bi ovdje dao podrsku. Pa u ovim okolnostima podrzao bi iza koga bi stao zapad. Kao sto bi Palestinci podrzali onog iza koga ne stoji zapad.
Sto Palestinci ne razumiju ukrajinsku muku pa ne podrze Ukrajinu?![]()
-
HelaS
#33617 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Žao mi je ŽidovaMi “civilizirani” Evropljani, zapravo bijedne sluge američke, skrećemo pogled s Gaze onako kako već to čine zgađeni, “civilizirani” bijelci kad vide nekog bezubog Ciganina, Ciganku ili njihovu musavu djecu. Tamo daleko, neko ljudsko smeće nema ni struje ni vode ni hrane ni slobode, tko ih jebe. Svi smo mi nadljudi na čelu s Amerikom, o Izraelu da se ne govori. I tako sedamdeset i pet godina.
-
toska
#33618 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kada? ne sjećam se toga.Ludzak wrote: ↑21/10/2023 13:53Zaboravljaju ljudi da smo i mi poslije rata ljubili američku zastavu.SpoilerShowgeoxx wrote: ↑21/10/2023 13:32
Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.
Haj da si kritikovao prosjecnog Ukrajinca, ali ne razumjeti sluzbenu ukrajinsku politiku u ovom sukobu moze samo idiot. Nerealno sta ljudi covjeku zamjeraju.![]()
tačno da je uvijek bio jak proamerički sentiment, ali ne kao na Kosovu.
- General War
#33619 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta god da je, palestinci ni metar nisu povukli civile...a da su znali, znali su sta slijeditoska wrote: ↑21/10/2023 13:04Zašto misli da Izraelu civili nisu pravi i glavni cilj?General War wrote: ↑21/10/2023 12:58
![]()
To je iz njihove perspektive efikasnije nego se boriti sa Hamasom, kažu da je to i definicija terorizma.
- General War
#33620 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Civili bi trebali biti evakuisani orije sranja a ne za vrijeme, Izrael izmjesta svoje civile van naselja a nisu ni krenuli kopnenoemotivac wrote: ↑21/10/2023 13:06Pa i Palestinci pokušavaju da se udalje, ali Izrael direktno bombarduje konvoj sa civilima koji se udaljava ? Nemojte pričati nebuloze.General War wrote: ↑21/10/2023 12:58
![]()
- Grean
#33621 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Indijanac, koji ti dio nije jasan?
Kao sto rekoh moja generacija je odgojena na patnjama Palestine, da to nam je tako reci usadjeno u DNK. Nikad nisi cuo za slikovito znacenje.
I da, ne moze mi Ukrajina biti bitnija od Palestine ako nista a ono iz razloga jer ni ja nisam Ukrajincu bio bitniji nego Palestincu, pricam o narodu.
-
geoxx
#33622 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa zvuci deset puta gore kad kazes bukvalno. Cuj odgojena na patnjama Palestine. De malo odvadi.Grean wrote: ↑21/10/2023 14:22Indijanac, koji ti dio nije jasan?
Kao sto rekoh moja generacija je odgojena na patnjama Palestine, da to nam je tako reci usadjeno u DNK. Nikad nisi cuo za slikovito znacenje.
I da, ne moze mi Ukrajina biti bitnija od Palestine ako nista a ono iz razloga jer ni ja nisam Ukrajincu bio bitniji nego Palestincu, pricam o narodu.
A to drugo, kako kome. Mozda zivis u dijaspori pa simpatije dijelis po principu ko se kojem bogu moli.Izrael moze Gazu sravniti deset puta, ova drzava se nece pomaci s mjesta nit ce se sta promijeniti. Sto se ne moze reci za rusku cizmu i Ukrajinu.
Sto se zadnjeg tice, vjerujem da prosjecnom Palestincu i Ukrajinci puca kurac za Bosancima. Nije neki parametar.
-
neon-x
#33623 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaka drzavotvorna politika prvo gleda sebe i svoje interese, a pogotovo ona kojoj visi omca oko vrata... Osim naravno bosnjacke, koju je na konto islamizma uvijek moguce zedne prevesti preko vode, bilo da ih za Njemce treba preko palestinskog muftije regrutovati za Handzar diviziju, ili za Slobu lobirati preko Arafata da potpise Alija, nek je i ko avlija, a taj isti protiv Srbije nikada ni rijeci progovoriti. Zar razliku od nas Kosovari su Palestincima pamtili i vrati svaku i najmanju omasku prema sebi.geoxx wrote: ↑21/10/2023 13:32Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/10/2023 13:14
To je sve gledanje vlastitih interesa i ja tu razumijem i Palestince i Kosovare i Ukrajince. Nas isto razumijem, jer je nama mozak davno popijen.
Bez obzira na sve to receno, naravno istina je da je Izrael okupatorska zemlja koja tlaci jer joj se moze. Svaka prica o Palestincima i njihovim grijesima mora poceti uz tu cinjenicu. Istina je isto tako da su sve arapske zemlje vrsile i vrse zlocine slicne onima koje sprovode izraelci, prema svojim i susjednim gradjanima. Samo u zadnjoj deceniji Arapi su pobili muslimana koliko Izrael nije za svog postojanja.
Sve to nam govori da je svako nase zvanicno politicko komentarisanje i uvlacenje u sukobe daleko iznad nasih mogucnosti. Humanitarna pomoc i ukazivanje na zlocine je ono cime se mozemo baviti a sve iznad toga je u korist svoje stete.
- JohnnyS
#33624 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo vidimo, nema smisla pozivati druge Arape zbog stradanja Palestinaca kad vidimo da su nekom iz Bosne i Hercegovine bliže patnje nekog Arapina u Palestini nego Slavena u Ukrajini. Dakle, pozivati na neko narodno suosjećanje nema smisla. Jedino eventualno vjersko...
-
palermo
#33625 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislis kao sto je Alija trebao pustiti civile iz Sarajeva ili kao sto smo mi iz Mostara trebali kolekrivno preko Veleza zamaci ka Jablanici.....jbg, strafase civili a sve zato sto se nije htjelo ovo sto navedoh....General War wrote: ↑21/10/2023 14:20Civili bi trebali biti evakuisani orije sranja a ne za vrijeme, Izrael izmjesta svoje civile van naselja a nisu ni krenuli kopneno