Izrael je opet pocinio zlocin!
-
giannibelif
#33526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne postoji niti jedna ozbiljna država koja ne vrši kontrolu sadržaja, kontrolu javnog mišljenja. Razlika je samo što su neke države svejesno od svog stanovništa napravile fukaru i sirotinju, a druge drže visok standard svog stanovništva, jaku kupovnu moć i diplomatsku snagu putne isprave u svijetu. Nema besplatnog ručka.
- Ironmen
#33527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma ovo svaki normalan covjek na planeti koji zna citati isto ovako razmislja, samo ljudi poput Sumira i ostale ekipe mogu podrzavati ovakav nacin zlocina i genocida koji predvodi Izrael, na stranu sve da ih SAD-e podrzava da je SAD-e jedini pravi prijatelj BiH i sve ostalo, ali ko ima trunku empatije u sebi vidi sve ovo.vaučer wrote: ↑21/10/2023 09:35 Kakvo zakucavanje u Irskom parlamentu.![]()
https://youtu.be/f7fMYRJpglM?si=PoQKA_-Ftbg-zI9r
- Ironmen
#33528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hoces reci da je idiotizam i mrznja sto gradjani RS ne mogu putovati Evropom sa pasosem RS ???moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:10 U arapskim zemljama (barem sto se B. Istoka tice) na geografskim kartama po skolama, ukljucujuci i strane skole, ne postoji Izrael-nije ucrtan.
Kada kupuju nesto, sto je recimo “made in Izrael” fizicki to “brisu”![]()
Ukoliko ste nekad putovali u Izrael i imate Izraelsku vizu u pasosu, sa tim pasosem ne mozete uci u njihove zemlje. Morate vaditi novi pasos.
Ogromna je njihova mrznja prema Izraelu .. idiotizam nema granica.
- AliceInChains
#33529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I, šta očekujete? Da nijemo gledamo i šutimo dok se status Palestine rijeseva na način, tako sto će nestati? A zapad drži kontrolu nad tom regijom, ne Kinezi, niti Rusi.laserShow wrote: ↑21/10/2023 09:48To je obilježje vjerskog fanatizma i teškog licemjerja.zposao wrote: ↑20/10/2023 20:17
Toliko je ratova bilo posljednjih 100 godina, toliko gladne djece, toliko poginulih civila, toliko uplakanih majki, toliko nesreće, otimačine, nepravde, mržnje, genocida...
Ali nekako, sasvim slučajno, sve to prođe ili sasvim ispod radara ili ono vrlo površno između redaka...
Koliko tema na ovom forumu ima iskucanih o afričkim genocidima i o Boko Haramima...
Koliko tema o Jemencima...
Žali li iko Kurde, Armence, Ujgure?
Koliko se priča o muslimanima u Kini?
I onda vidiš kako se piše "ko ne uradi [to to to i to] taj nije čovjek"
Ili kažu "ovo nije stvar vjere nego humanosti"
Treba samo imati ljudskosti...?
Gdje je sva ta ljudskost bila u Ruandi? Nagorno Karabahu neki dan? Prema Kurdima, koji su najveci narod bez drzave.
Koliko djece je pobila Saudija u Jemenu? Ima li video od tamo?
Ima li srušenih bolnica u Jemenu?
Ima li srušenih bolnica u kurdskim gradovima koje je Brko sravnio sa zemljom?
I onda pročitaš šta ovdje neki pišu i prizivaju Hitlera i govore da je muslimanima draža smrt protiv Izraela nego život...![]()
Taj čitav mentalni sklop, način razmišljanja, se ne može objasniti nikako drugačije nego vjerski fanatizam ili vjerska mržnja. Čisti antisemitizam. Time ne niječem zločine koje je Izrael počinio prema stanovnicima Gaze. Ali toliko eksplicitna mržnja prema Izraelcima... A da ne spominjemo euforiju od neki dan kad je Hamas izveo napad... Čitav islamski svijet bio u ekstazi.
To je obilježje vjerskog fanatizma i teškog licemjerja.
Milijuni djece su poginuli. Milijuni civila. Koliko upropaštenih i izgubljenih života...diljem svijeta. Toliko nepravde...
Ali samo Palestina može ujediniti sav islamski svijet.
Zašto je to tako ako dobar dio Arapa ne može smisliti Palestince? Pa odgovor se nameće sam. Mrze Izrael iznad svega.
Nemojte mi sada a šta ovo a šta ono... Vidim i ja šta izrael radi i ne slažem se sa time. Ali ova bjesomučna mržnja prema Židovima je stvarna i nije od jučer.
Nedavno sam na ovoj temi postavio video palestinske studentkinje u americi i frapantnu zadojenost koju je pokazala prema židovskom profesoru. To je žalosna stvarnost.
Evo ko nije vidio neka vidi sta je stvarni cilj Hamasa i Hezbolaha. Nazalost njih ne vodi humanost prema Palestincima nego mrznja prema Židovima.
Dodao bih jos da je obiljeznje nesvstanosti. Ne znamo ko smo, sta smo, gdje smo i gdje bismo. Licmjerni jer cemo isplakati istnagram statusa stotine za Gazu, jer se s njom identificiramo, ali necemo za Ujugure, jer su kosoki.
Došli smo dotle da u zapadnim zemljama sve proteste za podršku Palestine označavaju kao antisemitizam.
U pojedinim zapadnim parlamentima otvoreno raspravljaju kako treba smanjiti / zabraniti muslimansku migraciju jer ne valja kultura….bacaju sve i jednog muslimana u isti koš; šta je to ako nije fašizam; zabraniti Palestincima azil, jer su antisemiti, Itd. I u Evropi, i preko bare.
I, hoce li zapad, i kad će konačno dokazati ako me sad, da se po pitanju ljudskih prava, humanizma, UN povelje, Itd. razlikuje od Kine i Rusije? Gdje je zapelo? Gdje su te zapadne vrijednosti? Onaj ko podržava totalnu vojnu i finansijsku kontrolu nad cijelim svijetom, neka malo mučne glavom.
Došao Biden da smiri strasti, uz bezuslovno podršku Izraela. Ali iz kojeg razloga? Jer su došli tobe, da konflikt ne trena smatrati jednostrano? Ili su se prepali, jer su im počeli gađati baze i mornaricu po cijelom BI pa ne znaju kako bi u slučaju širenja konflikta? Nazalost mislim, iz ovog drugog razloga.
Preporucujem onaj video, koji je @vaucer postao.
I da, stojim uz Izrael i Izraelske civile uvezi napada fundamentalista. Njihov apartheid, blokadu vode, struje hljeba, nelegalno otimanje teritorije, općenitu getoizaciju i u mirnim vremenima ne podržavam.
- sve_ovo_ja
#33530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Glasno i jasnovaučer wrote: ↑21/10/2023 09:35 Kakvo zakucavanje u Irskom parlamentu.![]()
https://youtu.be/f7fMYRJpglM?si=PoQKA_-Ftbg-zI9r
Ne pamtim da je u zadnjih 10-ak godina bilo ovako direktnih stavova i osuđivanja Izraela. Jedna je slika u svijetu kada dobijaš informacije iz par medija koji imaju pristup tom području i pišu ono što im se naredi, drugo je kada imaš social media i sve tehnologije pa se i druga strana više čuje.
-
moimoi
#33531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ha?Ironmen wrote: ↑21/10/2023 10:14Hoces reci da je idiotizam i mrznja sto gradjani RS ne mogu putovati Evropom sa pasosem RS ???moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:10 U arapskim zemljama (barem sto se B. Istoka tice) na geografskim kartama po skolama, ukljucujuci i strane skole, ne postoji Izrael-nije ucrtan.
Ukoliko ste nekad putovali u Izrael i imate Izraelsku vizu u pasosu, sa tim pasosem ne mozete uci u njihove zemlje. Morate vaditi novi pasos.
Ne kontam?
Od kada postoji pasos rs-a? Mislim da nisi shvatio.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#33532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
vjerovatno ljudi ne bi ni pričali ovako na ovu temu sve glasnije i glasnije da nisu odlučili nemilice bombardovati po svemu i javno tražiti od naroda da se iseli.sve_ovo_ja wrote: ↑21/10/2023 10:16Glasno i jasnovaučer wrote: ↑21/10/2023 09:35 Kakvo zakucavanje u Irskom parlamentu.![]()
https://youtu.be/f7fMYRJpglM?si=PoQKA_-Ftbg-zI9r![]()
Ne pamtim da je u zadnjih 10-ak godina bilo ovako direktnih stavova i osuđivanja Izraela. Jedna je slika u svijetu kada dobijaš informacije iz par medija koji imaju pristup tom području i pišu ono što im se naredi, drugo je kada imaš social media i sve tehnologije pa se i druga strana više čuje.
Inače, Irci onako kako bi trebali i mi, narod koji je propatio kroz historiju.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#33533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I ja se pitam?
Zasto nema?
Niko im ne bi zabranio. I opet nema protesta.
Stvarno, zasto nema protesta sirom svijeta za Izrael?
Znas li ti zasto nema?
-
zposao
#33534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa zar nije dosad bila istina da većinom desničari mrze Židove?jeza u ledja wrote: ↑21/10/2023 01:26Interesantno ako je tako, jer su poprilicno desnicarski orjentisani (suprotnost od navijaca Osasune).
Al se vidi iz aviona da je slika fejk.
-
PM72
#33535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A kao nemaju razloga za to?moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:10 U arapskim zemljama (barem sto se B. Istoka tice) na geografskim kartama po skolama, ukljucujuci i strane skole, ne postoji Izrael-nije ucrtan.
Ja na primjer nemam nikakav problem niti imam ružno mišljenje o jevrejima kao narodu.Ali,kako znam za sebe,ta država i nacija ubija i maltretira sve oko sebe.
Ako ga ružno pogledaš ubiju duha u tebi.Ako se namerače na tvoju kući i imanje,ubiju te ili protjeraju.Mogu ti srušit kuću do temelja ako im je ćeif.Prevazišli su naciste u svojoj sili,aroganciji i bahatosti.
- Ironmen
#33536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svati ti da ima dosta zemalja koji Izreal ne priznaju kao drzavu jel su nastali na otetoj zemlji Palestine..
HA ??? Kontas sad ?? Ako ne kontas knjigu u ruke.
-
zposao
#33537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja vjerujem da ogroman (većinski) udio mržnje na Bliskom Istoku proizilazi iz vjerskih knjiga i te isključivosti koju promoviraju.jeza u ledja wrote: ↑21/10/2023 01:16Sve tacno, osim sto si izostavio da i Izraelci uce svoju djecu iste stvari o Palestincima. Mrznja i rasizam, s obje strane.zposao wrote: ↑21/10/2023 00:35
Možda, ali Izraelci ne pokreću džihade svako malo. Ne uče djecu kako treba izbrisati sa lica zemlje neku zemlju i ljude.
Podsjeti me koliko je dosad ratova na bliskom istoku započeo Izrael a koliko Arapi?
Sve i jedan put su krenuli Arapi pa onda kuknjava.
Ne branim ja posljedice, niti navijam, ali uzroci tih dole sukoba su očigledni. To je vjerski motiv i mržnja, netrpeljivost.
Ako ova studentica moze reci da bi volila da se svi Zidovi skupe na jednom mjestu da ih ne treba ganjati po svijetu, e šta onda onaj neki politicar ili borac sa Bliskog Istoka misli?
Svi su znali da ce odgovor Izraela na nedavni napad Hamasa biti nemilosrdan. Svima je ti bilo jasno osim podrzavaocima Hamasa. I onda šok plač i kuknjava.
Ne ide to tako.
Nema dole mira ni sreće.
Pustite tuđe ratove.
Samo sto Izraelci imaju avione, a Hamas pracke.
Tako da ne mogu reći da se ne slažem sa tobom, ali sa druge strane ne znam ni za jedan ovakav video gdje predstavnik studentske asocijacija sa nekog američkog univerziteta zagovara genocid nad nekim narodom kao što je ova cura hladnokrvno izjavila.
Ako ti znaš za takav sličan video postavi ga. Ali nemoj tražiti neke zidovske ekstreme nego neku zidovsku studeendsku asocijaciju sa americkih univerziteta jer bi to trebali biti pismeni, osvjesteni ljudi. Zbog toga i jest frapantan ovaj video kojega sam stavio.
Zato se bojim da je u većem dijelu svijeta, a posebno kod muskimana, zbog nekog meni ne baš jasnog razloga, veca mrznja prema Židovima nego ljubav prema Palestincima.
Nažalost.
-
moimoi
#33538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A ko je njih protjerao sa tog podrucja? Uzimajuci da je judizam stariji od islama.PM72 wrote: ↑21/10/2023 10:29A kao nemaju razloga za to?moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:10 U arapskim zemljama (barem sto se B. Istoka tice) na geografskim kartama po skolama, ukljucujuci i strane skole, ne postoji Izrael-nije ucrtan.
Ja na primjer nemam nikakav problem niti imam ružno mišljenje o jevrejima kao narodu.Ali,kako znam za sebe,ta država i nacija ubija i maltretira sve oko sebe.
Ako ga ružno pogledaš ubiju duha u tebi.Ako se namerače na tvoju kući i imanje,ubiju te ili protjeraju.Mogu ti srušit kuću do temelja ako im je ćeif.Prevazišli su naciste u svojoj sili,aroganciji i bahatosti.
Pravo da ti kazem za mene je svaka religija zlo.
Vjera je nesto drugo.
-
moimoi
#33539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakve to veze ima ako ti sa BiH pasosem odes u Izrael poslovno recimo (udare ti vizu) nakon toga trebas poslovno recimo u UAE… a oni ti ne daju vizu jer imas vizu Izraela
Kontas?
-
PM72
#33540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci ih protjerali?
Protjerali ih i kršćani u Španiji a u Njemačkoj doživjeli holokaust pa nešto ne vidim ili se ne sjećam da su se svetili europljanima nego palestinskoj sirotinji na koju gaze abramsima..
Protjerali ih i kršćani u Španiji a u Njemačkoj doživjeli holokaust pa nešto ne vidim ili se ne sjećam da su se svetili europljanima nego palestinskoj sirotinji na koju gaze abramsima..
- Grean
#33541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pitanje u rangu ko je protjerao indijance. Zasto je to bitno za stvaranje Izraela i kolonizaciju Palestine u 20 vijeku? Jevreji su raseljeni po Evropi 300 godina prije nego su Slaveni dosli na Balkan. Kakve veze ima to koja religija je starija, najstarija?moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:34A ko je njih protjerao sa tog podrucja? Uzimajuci da je judizam stariji od islama.SpoilerShowPM72 wrote: ↑21/10/2023 10:29
A kao nemaju razloga za to?
Pravo da ti kazem za mene je svaka religija zlo.
Vjera je nesto drugo.
Kakve se sve nebuloze pisu, to je za ne povjerovati.
-
swanfilter
#33542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato sto je vrijeme ucinilo svoje i Palestinci se identificiraju sa Hamasom i njhovom izborom borbe.
Jel to onim na Zapadnoj obali sa pacifisticnim Fatahom bolje nesto?
Nije.
-
caros
#33543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mrze. U ovom slučaju više mrze muslimane, ne znam šta tu nije jasnozposao wrote: ↑21/10/2023 10:28Pa zar nije dosad bila istina da većinom desničari mrze Židove?jeza u ledja wrote: ↑21/10/2023 01:26
Interesantno ako je tako, jer su poprilicno desnicarski orjentisani (suprotnost od navijaca Osasune).
Al se vidi iz aviona da je slika fejk.
-
moimoi
#33544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ima zato sto svi uzimaju dio istorije koja njima odgovara. Isto se i kod nas radi. Jebe se meni sta je i ko je prije 500 god bio na ovim prostorima, pa opet se neki drze toga ko pijan plota. E pa zasto neki ne bi isli jos dalje?? Ima li negdje zapisano koliko daleko u istoriju smijes ici?Grean wrote: ↑21/10/2023 10:42Pitanje u rangu ko je protjerao indijance. Zasto je to bitno za stvaranje Izraela i kolonizaciju Palestine u 20 vijeku? Jevreji su raseljeni po Evropi 300 godina prije nego su Slaveni dosli na Balkan. Kakve veze ima to koja religija je starija, najstarija?
-
moimoi
#33546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci iautohtoni izraelci su isti narod-realno. Samo druge vjere.
- Grean
#33547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima, npr. da su granice nakon 2 svjetskog rata nepromjenjive sto ja licno ne podrzavam jer su neke definisane otimacinom.moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:50Pa ima zato sto svi uzimaju dio istorije koja njima odgovara. Isto se i kod nas radi. Jebe se meni sta je i ko je prije 500 god bio na ovim prostorima, pa opet se neki drze toga ko pijan plota. E pa zasto neki ne bi isli jos dalje?? Ima li negdje zapisano koliko daleko u istoriju smijes ici?Grean wrote: ↑21/10/2023 10:42
Pitanje u rangu ko je protjerao indijance. Zasto je to bitno za stvaranje Izraela i kolonizaciju Palestine u 20 vijeku? Jevreji su raseljeni po Evropi 300 godina prije nego su Slaveni dosli na Balkan. Kakve veze ima to koja religija je starija, najstarija?
Oni idu dalje i isli su, Britanci su napravili plan da stvore jevrejsku drzavu na arapskoj zemlji, jevreji isto odlucili da uzmu zemlju od nekog drugog jer im je Bog obecao. Ovi drugi sasvim prirodno nisu to htjeli prihvatiti jer su bili vecina na toj teritoriji.
Ne postoji nigdje primjer u svijetu nakon kolonizacije Amerike, Australije i Novog Zelanda da su drzave stvorene na nacin kako je nastao Izrael.
-
zposao
#33548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E o ovome pricam.Ironmen wrote: ↑21/10/2023 10:14Hoces reci da je idiotizam i mrznja sto gradjani RS ne mogu putovati Evropom sa pasosem RS ???moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:10 U arapskim zemljama (barem sto se B. Istoka tice) na geografskim kartama po skolama, ukljucujuci i strane skole, ne postoji Izrael-nije ucrtan.
Patriote više mrze Izrael nego što vole BiH.
Izjednačava Izrael, međunarodno priznatu državu, sa jednom administrativnom jedinicom u BiH koja nigdje nema subjektivitet drzave.
S obzirom da pera ne možeš odbiti Izraelu, ovom izjavom ti od RS-a praviš državu i to kakvu!
Aferim patriote!
- AliceInChains
#33549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Interesantno šta ti sve vjeruješ. Izgleda da si načitan i da se dobro razumiješ u arapsku književnost.zposao wrote: ↑21/10/2023 10:33Ja vjerujem da ogroman (većinski) udio mržnje na Bliskom Istoku proizilazi iz vjerskih knjiga i te isključivosti koju promoviraju.jeza u ledja wrote: ↑21/10/2023 01:16
Sve tacno, osim sto si izostavio da i Izraelci uce svoju djecu iste stvari o Palestincima. Mrznja i rasizam, s obje strane.
Samo sto Izraelci imaju avione, a Hamas pracke.
Tako da ne mogu reći da se ne slažem sa tobom, ali sa druge strane ne znam ni za jedan ovakav video gdje predstavnik studentske asocijacija sa nekog američkog univerziteta zagovara genocid nad nekim narodom kao što je ova cura hladnokrvno izjavila.
Ako ti znaš za takav sličan video postavi ga. Ali nemoj tražiti neke zidovske ekstreme nego neku zidovsku studeendsku asocijaciju sa americkih univerziteta jer bi to trebali biti pismeni, osvjesteni ljudi. Zbog toga i jest frapantan ovaj video kojega sam stavio.
Zato se bojim da je u većem dijelu svijeta, a posebno kod muskimana, zbog nekog meni ne baš jasnog razloga, veca mrznja prema Židovima nego ljubav prema Palestincima.
Nažalost.
Nego šta vjeruješ, šta misle Izraelci o Arapima, općenito?
Mimo visedecenijske nepravde prema Arapima Palestine, vladari uticajnih BI država su se do juce zalagali za normalizaciju međudržavnih veza sa Izraelom.
Međutim, akcije Izraelske vlade zadnjih dana su dobronamjernu gestu torpedirale.
Nazalost
- JohnnyS
#33550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To bi imalo smisla da je postojala samostalna Država Palestina 1946.godine. Ali nije. To je tu bila britanska kolonija koju su oni podijelili kako su podijelili, kako su nacrtali granice i po Africi i po cijelom bliskom Istoku. U krajnjem slučaju kako su se podijelili i Indija i Pakistan uz masovne selidbe desetaka milijuna ljudi. Ja ne kažem da je išta od toga normalno, ali sasvim sigurno nastanak Izraela nije nešto izolirano i stvar nikad viđena u 20.stoljeću.Grean wrote: ↑21/10/2023 10:59Ima, npr. da su granice nakon 2 svjetskog rata nepromjenjive sto ja licno ne podrzavam jer su neke definisane otimacinom.moimoi wrote: ↑21/10/2023 10:50
Pa ima zato sto svi uzimaju dio istorije koja njima odgovara. Isto se i kod nas radi. Jebe se meni sta je i ko je prije 500 god bio na ovim prostorima, pa opet se neki drze toga ko pijan plota. E pa zasto neki ne bi isli jos dalje?? Ima li negdje zapisano koliko daleko u istoriju smijes ici?
Oni idu dalje i isli su, Britanci su napravili plan da stvore jevrejsku drzavu na arapskoj zemlji, jevreji isto odlucili da uzmu zemlju od nekog drugog jer im je Bog obecao. Ovi drugi sasvim prirodno nisu to htjeli prihvatiti jer su bili vecina na toj teritoriji.
Ne postoji nigdje primjer u svijetu nakon kolonizacije Amerike, Australije i Novog Zelanda da su drzave stvorene na nacin kako je nastao Izrael.