Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo sad hoce da uvedu sankcije Izraelu prosto nevjerovatne stvari se dešavaju u svijetu.
I što baš Španija od toliko zemalja, to je pitanje.
Ljevica je u Španiji preživila Frankov režim, i nakon ukidanja diktature u nekoliko navrata vodila Špansku vladu. "No passaran" protiv, fašizma, tiranije i diktature je i dalje dio španskog identiteta. Mene je ovo objašnjenje jedino logično.
Ima i tu neke logike
Jos nesto, Barcelona je grad pobratim sa Gazom (kao i sa Sarajevom )...mozda je i to odgovor zasto su ovoliko vatreno protiv Izraela.
Npr. Njemačka je sramotna u svom odnosu sa zlocinima koje provodi Izrael. Prave se ludi samo tako.
Zasad Španija i Irska spašavaju obraz Evrope, prosto nevjerovatno al tako je to iz nekog razloga jer sad se sve vidi, sve maske padaju.
General War wrote: ↑21/10/2023 00:01
Hamas oslobodio dva americka drzavljana
Spoiler
Show
Ne placu za onim po izraelskim zatvorima dok njihova zemlja provodi teror. Nego govore neka, de ih jos malo. Bili su i na sightseeing u vrijeme zadnjeg bombardovnja Gaze, mnogi, da gledaju bombardovanje sa suncanim naocalama da im sunce ne naskodi.
Last edited by Grean on 21/10/2023 00:13, edited 1 time in total.
Toliko je ratova bilo posljednjih 100 godina, toliko gladne djece, toliko poginulih civila, toliko uplakanih majki, toliko nesreće, otimačine, nepravde, mržnje, genocida...
Ali nekako, sasvim slučajno, sve to prođe ili sasvim ispod radara ili ono vrlo površno između redaka...
Koliko tema na ovom forumu ima iskucanih o afričkim genocidima i o Boko Haramima...
Koliko tema o Jemencima...
Žali li iko Kurde, Armence, Ujgure?
Koliko se priča o muslimanima u Kini?
I onda vidiš kako se piše "ko ne uradi [to to to i to] taj nije čovjek"
Ili kažu "ovo nije stvar vjere nego humanosti"
Treba samo imati ljudskosti...?
Gdje je sva ta ljudskost bila u Ruandi? Nagorno Karabahu neki dan? Prema Kurdima, koji su najveci narod bez drzave.
Koliko djece je pobila Saudija u Jemenu? Ima li video od tamo?
Ima li srušenih bolnica u Jemenu?
Ima li srušenih bolnica u kurdskim gradovima koje je Brko sravnio sa zemljom?
I onda pročitaš šta ovdje neki pišu i prizivaju Hitlera i govore da je muslimanima draža smrt protiv Izraela nego život...
Taj čitav mentalni sklop, način razmišljanja, se ne može objasniti nikako drugačije nego vjerski fanatizam ili vjerska mržnja. Čisti antisemitizam. Time ne niječem zločine koje je Izrael počinio prema stanovnicima Gaze. Ali toliko eksplicitna mržnja prema Izraelcima... A da ne spominjemo euforiju od neki dan kad je Hamas izveo napad... Čitav islamski svijet bio u ekstazi.
To je obilježje vjerskog fanatizma i teškog licemjerja.
Milijuni djece su poginuli. Milijuni civila. Koliko upropaštenih i izgubljenih života...diljem svijeta. Toliko nepravde...
Ali samo Palestina može ujediniti sav islamski svijet.
Zašto je to tako ako dobar dio Arapa ne može smisliti Palestince? Pa odgovor se nameće sam. Mrze Izrael iznad svega.
Nemojte mi sada a šta ovo a šta ono... Vidim i ja šta izrael radi i ne slažem se sa time. Ali ova bjesomučna mržnja prema Židovima je stvarna i nije od jučer.
Nedavno sam na ovoj temi postavio video palestinske studentkinje u americi i frapantnu zadojenost koju je pokazala prema židovskom profesoru. To je žalosna stvarnost.
Evo ko nije vidio neka vidi sta je stvarni cilj Hamasa i Hezbolaha. Nazalost njih ne vodi humanost prema Palestincima nego mrznja prema Židovima.
Isto tako Izraelci mrze muslimane kao i pola Evrope. Baj.
Možda, ali Izraelci ne pokreću džihade svako malo. Ne uče djecu kako treba izbrisati sa lica zemlje neku zemlju i ljude.
Podsjeti me koliko je dosad ratova na bliskom istoku započeo Izrael a koliko Arapi?
Sve i jedan put su krenuli Arapi pa onda kuknjava.
Ne branim ja posljedice, niti navijam, ali uzroci tih dole sukoba su očigledni. To je vjerski motiv i mržnja, netrpeljivost.
Ako ova studentica moze reci da bi volila da se svi Zidovi skupe na jednom mjestu da ih ne treba ganjati po svijetu, e šta onda onaj neki politicar ili borac sa Bliskog Istoka misli?
Svi su znali da ce odgovor Izraela na nedavni napad Hamasa biti nemilosrdan. Svima je ti bilo jasno osim podrzavaocima Hamasa. I onda šok plač i kuknjava.
Ne ide to tako.
Nema dole mira ni sreće.
Pustite tuđe ratove.
General War wrote: ↑21/10/2023 00:01
Hamas oslobodio dva americka drzavljana
Spoiler
Show
Ne placu za onim po izraelskim zatvorima dok njihova zemlja provodi teror. Nego govore neka, de ih jos malo. Bili su i na sightseeing u vrijeme zadnjeg bombardovnja Gaze, mnogi, da gledaju bombardovanje sa suncanim naocalama da im sunce ne naskodi.
Bjezi, A hamas dosao da im objasni da to nije lijepo i da se ne slazu sa tim?
Možda, ali Izraelci ne pokreću džihade svako malo. Ne uče djecu kako treba izbrisati sa lica zemlje neku zemlju i ljude.
Podsjeti me koliko je dosad ratova na bliskom istoku započeo Izrael a koliko Arapi?
Ne branim ja posljedice, niti navijam, ali uzroci tih dole sukoba su očigledni. To je vjerski motiv i mržnja, netrpeljivost.
Ako ova studentica moze reci da bi volila da se svi Zidovi skupe na jednom mjestu da ih ne treba ganjati po svijetu, e šta onda onaj neki politicar ili borac sa Bliskog Istoka misli?
Svi su znali da ce odgovor Izraela na nedavni napad Hamasa biti nemilosrdan. Svima je ti bilo jasno osim podrzavaocima Hamasa. I onda šok plač i kuknjava.
Ne ide to tako.
Nema dole mira ni sreće.
Pustite tuđe ratove.
Ne ide to tako.
Nema dole mira ni sreće.
Pustite tuđe ratove.
Sve tacno, osim sto si izostavio da i Izraelci uce svoju djecu iste stvari o Palestincima. Mrznja i rasizam, s obje strane.
Samo sto Izraelci imaju avione, a Hamas pracke.
xoklix wrote: ↑19/10/2023 15:34
Nikad maska Zapada nije spala kao sada.
Bez obzira kako završi teroristička akcija Izraela , Zapad će biti najveći gubitnik.
Je li moguće da tiktok ima tako jak algoritam da mi je prvo otvaranje tiktoka nakon mog posta izletio ovaj klip ?
U svakom slučaju čovjek objasnio u detalje moj post, tek sad vidimo moć društvenih mreža i zašto su Ameri htjeli zabraniti konkurenciju(TikTok).
CIA i NSA više ne mogu smanjivati "reach" na određene "hashtagove" i profile koji nisu po njihovoj mjeri.
Ne ide to tako.
Nema dole mira ni sreće.
Pustite tuđe ratove.
Sve tacno, osim sto si izostavio da i Izraelci uce svoju djecu iste stvari o Palestincima. Mrznja i rasizam, s obje strane.
Samo sto Izraelci imaju avione, a Hamas pracke.
Pa to se moze uzeti za svaku drzavu da neko nekoga mrzi, stvar je u tome ako je mrznja i rasizam u Izraelu toliko naglasen, otkud im 19% stanovnistva Arapa da ne kazem palestinaca?