Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Moenx

#33376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

alijagoro wrote: 20/10/2023 20:09 Vidim hrvatski kosarkas Ante Tomic podrzao Palestinu,jel iko od ovih nasih uradio isto,nisam nesto upratio.
Ma to je za lajk dva trebap je uci u politiku
Doduse mogli su i nasi
Osmi Socrates

#33377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Dodik bi u takvom UN-u stavio veto i na rezoluciju da je zemlja okrugla.

E svašta.
zposao

#33378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

laserShow wrote: 20/10/2023 15:30 samo jedno pitanje, koliko ste zalili za ujugurima ili jemencima, dobijes odgovor u stili ne znam ja kad je to bilo i je bilio na forumu. Ono, ujgursko dijete manje vazno od palestinskog.
Toliko je ratova bilo posljednjih 100 godina, toliko gladne djece, toliko poginulih civila, toliko uplakanih majki, toliko nesreće, otimačine, nepravde, mržnje, genocida...

Ali nekako, sasvim slučajno, sve to prođe ili sasvim ispod radara ili ono vrlo površno između redaka...

Koliko tema na ovom forumu ima iskucanih o afričkim genocidima i o Boko Haramima...
Koliko tema o Jemencima...
Žali li iko Kurde, Armence, Ujgure?
Koliko se priča o muslimanima u Kini?

I onda vidiš kako se piše "ko ne uradi [to to to i to] taj nije čovjek"
Ili kažu "ovo nije stvar vjere nego humanosti"
Treba samo imati ljudskosti...?

Gdje je sva ta ljudskost bila u Ruandi? Nagorno Karabahu neki dan? Prema Kurdima, koji su najveci narod bez drzave.

Koliko djece je pobila Saudija u Jemenu? Ima li video od tamo?
Ima li srušenih bolnica u Jemenu?
Ima li srušenih bolnica u kurdskim gradovima koje je Brko sravnio sa zemljom?

I onda pročitaš šta ovdje neki pišu i prizivaju Hitlera i govore da je muslimanima draža smrt protiv Izraela nego život... :-)

Taj čitav mentalni sklop, način razmišljanja, se ne može objasniti nikako drugačije nego vjerski fanatizam ili vjerska mržnja. Čisti antisemitizam. Time ne niječem zločine koje je Izrael počinio prema stanovnicima Gaze. Ali toliko eksplicitna mržnja prema Izraelcima... A da ne spominjemo euforiju od neki dan kad je Hamas izveo napad... Čitav islamski svijet bio u ekstazi.

To je obilježje vjerskog fanatizma i teškog licemjerja.

Milijuni djece su poginuli. Milijuni civila. Koliko upropaštenih i izgubljenih života...diljem svijeta. Toliko nepravde...
Ali samo Palestina može ujediniti sav islamski svijet.
Zašto je to tako ako dobar dio Arapa ne može smisliti Palestince? Pa odgovor se nameće sam. Mrze Izrael iznad svega.

Nemojte mi sada a šta ovo a šta ono... Vidim i ja šta izrael radi i ne slažem se sa time. Ali ova bjesomučna mržnja prema Židovima je stvarna i nije od jučer.

Nedavno sam na ovoj temi postavio video palestinske studentkinje u americi i frapantnu zadojenost koju je pokazala prema židovskom profesoru. To je žalosna stvarnost.
Evo ko nije vidio neka vidi sta je stvarni cilj Hamasa i Hezbolaha. Nazalost njih ne vodi humanost prema Palestincima nego mrznja prema Židovima.

sumirprimus

#33379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Rockefeller

#33380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rockefeller »

zposao wrote: 20/10/2023 20:17
laserShow wrote: 20/10/2023 15:30 samo jedno pitanje, koliko ste zalili za ujugurima ili jemencima, dobijes odgovor u stili ne znam ja kad je to bilo i je bilio na forumu. Ono, ujgursko dijete manje vazno od palestinskog.
Toliko je ratova bilo posljednjih 100 godina, toliko gladne djece, toliko poginulih civila, toliko uplakanih majki, toliko nesreće, otimačine, nepravde, mržnje, genocida...

Ali nekako, sasvim slučajno, sve to prođe ili sasvim ispod radara ili ono vrlo površno između redaka...

Koliko tema na ovom forumu ima iskucanih o afričkim genocidima i o Boko Haramima...
Koliko tema o Jemencima...
Žali li iko Kurde, Armence, Ujgure?
Koliko se priča o muslimanima u Kini?

I onda vidiš kako se piše "ko ne uradi [to to to i to] taj nije čovjek"
Ili kažu "ovo nije stvar vjere nego humanosti"
Treba samo imati ljudskosti...?

Gdje je sva ta ljudskost bila u Ruandi? Nagorno Karabahu neki dan? Prema Kurdima, koji su najveci narod bez drzave.

Koliko djece je pobila Saudija u Jemenu? Ima li video od tamo?
Ima li srušenih bolnica u Jemenu?
Ima li srušenih bolnica u kurdskim gradovima koje je Brko sravnio sa zemljom?

I onda pročitaš šta ovdje neki pišu i prizivaju Hitlera i govore da je muslimanima draža smrt protiv Izraela nego život... :-)

Taj čitav mentalni sklop, način razmišljanja, se ne može objasniti nikako drugačije nego vjerski fanatizam ili vjerska mržnja. Čisti antisemitizam. Time ne niječem zločine koje je Izrael počinio prema stanovnicima Gaze. Ali toliko eksplicitna mržnja prema Izraelcima... A da ne spominjemo euforiju od neki dan kad je Hamas izveo napad... Čitav islamski svijet bio u ekstazi.

To je obilježje vjerskog fanatizma i teškog licemjerja.

Milijuni djece su poginuli. Milijuni civila. Koliko upropaštenih i izgubljenih života...diljem svijeta. Toliko nepravde...
Ali samo Palestina može ujediniti sav islamski svijet.
Zašto je to tako ako dobar dio Arapa ne može smisliti Palestince? Pa odgovor se nameće sam. Mrze Izrael iznad svega.

Nemojte mi sada a šta ovo a šta ono... Vidim i ja šta izrael radi i ne slažem se sa time. Ali ova bjesomučna mržnja prema Židovima je stvarna i nije od jučer.

Nedavno sam na ovoj temi postavio video palestinske studentkinje u americi i frapantnu zadojenost koju je pokazala prema židovskom profesoru. To je žalosna stvarnost.
Evo ko nije vidio neka vidi sta je stvarni cilj Hamasa i Hezbolaha. Nazalost njih ne vodi humanost prema Palestincima nego mrznja prema Židovima.

Isto tako Izraelci mrze muslimane kao i pola Evrope. Baj.
sumirprimus

#33381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Koj reko, rokfeler reko
Rockefeller

#33382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rockefeller »

sumirprimus wrote: 20/10/2023 20:24 Koj reko, rokfeler reko
Jarane zivim u EU, znam o cemu pricam, osjetim to.
swanfilter

#33383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

hilmija frlj wrote: 20/10/2023 19:34 Pa Jel branite demokratiju?
Jedan covjek, jedan glas.
Jedna zemlja, jedan glas.
Đe zapelo?
Treba ukinuti veto i svi da glasaju. A vetasi u tom slucaju neka kesiraju za svoje interese jos vise jer to i sada rade.

Makar ce Eritreje imati kakve koristi ...
melac

#33385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

Rockefeller wrote: 20/10/2023 20:25
sumirprimus wrote: 20/10/2023 20:24 Koj reko, rokfeler reko
Jarane zivim u EU, znam o cemu pricam, osjetim to.
Mozda jos uvijek ne pola, ali ide prema tome.
melac

#33386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

swanfilter wrote: 20/10/2023 20:26
hilmija frlj wrote: 20/10/2023 19:34 Pa Jel branite demokratiju?
Jedan covjek, jedan glas.
Jedna zemlja, jedan glas.
Đe zapelo?
Treba ukinuti veto i svi da glasaju. A vetasi u tom slucaju neka kesiraju za svoje interese jos vise jer to i sada rade.

Makar ce Eritreje imati kakve koristi ...
Ili da se glasa shodno broju stanovnika, to bi bila bolje reprezentativnost. Ovako BiH ima isti utjecaj kao Indenozija na glasanju.
Riddle

#33387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Riddle »

:skoljka:
HarTar

#33388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Ovo su četvorke, tri dječaka i jedna djevojčica koje je jedan bračni par iz Ga*ze dobio prije 2 mjeseca, nakon 15 godina braka. Skupa sa majkom, ubijeni su u Gazi. :( 💔

Image
swanfilter

#33390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Jucer u Ljubljani skup podrske Palestini. Bilo tekbiranja i danas na X Jansa objavi da se Slovenci naoruzaju. Legalno ...

Dosta ovog sa Ukr, a ide i na gore ...
emmir1

#33391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Vjerujem da ce u nedelju na skupu za Palestinu u Sarajevu biti 20 000 ljudi, mozda i vise.
statixx

#33392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by statixx »

Rockefeller wrote: 20/10/2023 20:42
sumirprimus wrote: 20/10/2023 20:38
Vidim ne svidja ti se sistem, zeljan si bliskoistocne slobode. Kontas koliko ste licemjerni?
Pa jebote ne smijes izaci na ulicu sa zastavom Palestine da ti pendrek u glavu ne spuca. Govorim o faking Berlinu.
Kaze mi buraz u Hanoveru jos uvijek moze, ali generalno vlada licemjerje u EU.

https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... srael-opt/
emmir1

#33393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Nova bolnica gdje je smjesteno 12 000 palestinaca i 400 ranjenih, prijeti joj bombardovanje.

Izrael najavio da se evakuiraju.

Znaci bombardovat ce je.

Tačno im oduzimaju pravo na liječenje i sve rade da im zivot učini nemogućim.

Hoce li iko da pomogne tim ljudima tamo.
sumirprimus

#33394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Lol libanska armija nasla 25 lansera i demontira ih :skoljka:
GandalfSivi

#33395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 20/10/2023 21:05
Ovo je vijest od prije par dana, nista ne kontam, eto ovi otisli usred helzbolahove teritorije i uzeli im lansere…
emmir1

#33396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Ogroman je bijes.

Liban je dakako u nezgodnoj situaciji, jer ne mogu zaustaviti Hezbolah.

A kada krene iz Libana, to ce biti ulazak za par stotina hiljada arapa koji vec par decenija ratuju.

Od Afganistana, Sirije, Iraka do Egipta, Tunisa...

Krvi ce biti dakako, ali Izrael nece moci da zaustavi tu silu.

Nece im pomoci ni nosači aviona.

Koga da bombarduju?
Ko ce biti kriv sto su dobrovoljci otisli u rat?

Ta živa sila ce se tako brzo kretati prema unutrasnjosti Izraela da rakete nece ih moći zaustaviti.

Upravo sam slusao analiticare koji su iznijeli ova misljenja, misle da USA i Izrael ih nece moci zaustaviti.

Zato jos uvijek nema kopnene ofanzive na Gazu
belfy

#33397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by belfy »

jeza u ledja wrote: 20/10/2023 19:10
belfy wrote: 20/10/2023 18:45

kako ti kao normalan sugovornik dodjes do ovog razmisljanja? ono, ubijali su 30-40 djece godisnje i nesto malo tinejdzera, ali "dobro je da se ne puca"!? pa sta ocekivati nakon godina tog ubijanja "dok se ne puca"? da niko ne pukne? da nije Hamas neko bi drugi... nemoguce je nekoga maltretirati toliko dugo, a da ne pukne. a kada pukne onda mu svakako nije bitno koje ce posljedice biti. ili, sto bi dobri Selim Beslagic rekao - "ma nek' je rat!"
Ja ne znam kako ti kao normalan sagovornik mozes ovako rezonovati? Cuj nije bitno kakve ce posljedice biti?
Bitno je. Jako je bitno. Cak sta vise ne moze nista bitnije od toga biti.

Koliko je djece poginulo u Gazi ove godine prije 7. oktobra?
ti se zahebavas? da ti dijete samara neki neki steroidlija svaki dan ti bi trpio do kraja zivota? (jako ublazen primjer) a da ti neko ubija djecu je valjda lakse ako dosegnu tinejdzersko doba...

ajde, evo da to svedemo na laksi nivo... da tebe neko zlostavlja svaki dan. ono, klasicni bullying... ne bi mu se nikada suprotstavio jer ce te zbog iste zlostavljati? kakav izbor tu imas?

eto, zivis tamo gdje su se crnci oslobodili okova i ropstva. kako su to uradili?
sumirprimus

#33398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

emmir1 wrote: 20/10/2023 21:13 Ogroman je bijes.

Liban je dakako u nezgodnoj situaciji, jer ne mogu zaustaviti Hezbolah.

A kada krene iz Libana, to ce biti ulazak za par stotina hiljada arapa koji vec par decenija ratuju.

Od Afganistana, Sirije, Iraka do Egipta, Tunisa...

Krvi ce biti dakako, ali Izrael nece moci da zaustavi tu silu.

Nece im pomoci ni nosači aviona.

Koga da bombarduju?
Ko ce biti kriv sto su dobrovoljci otisli u rat?

Ta živa sila ce se tako brzo kretati prema unutrasnjosti Izraela da rakete nece ih moći zaustaviti.

Upravo sam slusao analiticare koji su iznijeli ova misljenja, misle da USA i Izrael ih nece moci zaustaviti.

Zato jos uvijek nema kopnene ofanzive na Gazu
Jesi realan? Ne dobija rat bijes, nego nauka, tehnologia, plus volja i logistika. Pa ti vidi.
tramvajtrojka

#33399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by tramvajtrojka »

GandalfSivi wrote: 20/10/2023 21:12
sumirprimus wrote: 20/10/2023 21:05
Ovo je vijest od prije par dana, nista ne kontam, eto ovi otisli usred helzbolahove teritorije i uzeli im lansere…
pa normalno ako libanska vlast ima iole pameti pohapsice sve hezbolavce dok ih nisu odvukli u ambis, dovoljna im je financijska kriza i inflacija koja ih je skoro pa unistila jos im treba rat, a nema divnijih ljudi od njih bas me podsjecaju na nas sa svojim merhametom, i onda skupina od 27% stanovništva da ih odvuce u rat :run: :run: :run:
GandalfSivi

#33400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

tramvajtrojka wrote: 20/10/2023 21:17
GandalfSivi wrote: 20/10/2023 21:12

pa normalno ako libanska vlast ima iole pameti pohapsice sve hezbolavce dok ih nisu odvukli u ambis, dovoljna im je financijska kriza i inflacija koja ih je skoro pa unistila jos im treba rat, a nema divnijih ljudi od njih bas me podsjecaju na nas sa svojim merhametom, i onda skupina od 27% stanovništva da ih odvuce u rat :run: :run: :run:
U ovim podrucjima je jaci Hezbolah od vojske, plus, budale ce im dici pola drzave u zrak…
Locked