Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Paradox76

#32001 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:32
Paradox76 wrote: 18/10/2023 14:26

Ne brini, primjetio sam.
Ja tebe niti vrijedjam, niti pokušavam da tvoje stavove da promijenim.
Treba sagledati sve da bi se imala šira slika, tek tada se može shvatiti trenutno dešavanje na Bliskom istoku.
zbog tvojih "stavova" ljudi su ubijani sistematski.

ali ti slobodno možeš imati stav da jevreje treba istrijebiti jer su mešetarska gamad velikih noseva. not to ga ne čini istinom, niti historijskom činjenicom.

zato je volej u mozak pozivati se na čitanje knjiga. i otvaranje očiju i perspektiva. što je samo sintagma ljudi koji misle da su dokučili svjetsku politiku na način da su je stavili u ruke zlih židova koji upravljaju svim svjetskim procesima.

inače, kad si već pomenuo Herzl knjizi Jevrejska država poprilično tačno i detektuje ko su nosioci takvih ideja. zavidne propalice nezadovoljne svojim životom, koji u takvim dešavanjima naroda vide svoje prilike da se domognu priznanja i boljeg života.

možda te ta knjiga toliko i boli, jer si se prepoznao u njoj.
Jesi to brzinski otišao na Google da čitaš recenzije Der Judenstaat ???
Kakve bolan propalice nezadovoljne svojim životima????
Čovjek napisao knjigu na osnovu dojma koji je na njega ostavila afera Dreyfus u Francuskoj.
Hajde sad na Google da i o tome nešto pročitaš.

Ne mislim da Jevreje treba istrijebiti, osuđujem svaki zločin.

Ali ne dajem ekskluzivitet samo Jevrejima da su žrtve zločina, i da na osnovu toga pravdaju svaki svoj zločin počinjen prvenstveno nad Palestincima, kao i sto su pomagali južnosudanske kršćane, Hinde u Kašmiru, pomaganje antislamskim režimima na Dalekom istoku, Burmi, Tajlandu, Filipinima, bliske veze u Azerbejdžanu sa Ebulfezom, koji je vatreni protivnik Irana, sve na račun antisemitizma i Holokausta.
Bodkin

#32002 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:36
Bodkin wrote: 18/10/2023 14:34

Mislis kao kad je usa razbucala afganistan?
ja ne vidjeh da je Kandahar aneksiran Teksasu, ni doseljenička naselja oko Herata.
Sto ne mijenja sustinu. Hvatas se za slamke jer tom logikom ne postoji ni jedan konflikt na svijetu koji je uporediv.

Koji je kurac john radio 15k km od teksasa da vrsi agresiju na zemlju jer ratuje sa lokalnim pokretom talibana

A da ne kazem da ima barem 10 konflikta u zadnjih 20 godina gdje bi ti igrao ping pong sa svojim uvjerenjima pokusavajuci da budes dosljedan kad biras strane
sumirprimus

#32003 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

">
da li je tacno ne znam, samo je jedan izvor dosad ovo prenio...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32004 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 14:47
Čovjek napisao knjigu na osnovu dojma koji je na njega ostavila afera Dreyfus u Francuskoj.

Ali ne dajem ekskluzivitet samo Jevrejima da su žrtve zločina, i da na osnovu toga pravdaju svaki svoj zločin počinjen prvenstveno nad Palestincima, kao i sto su pomagali južnosudanske kršćane, Hinde u Kašmiru, pomaganje antislamskim režimima na Dalekom istoku, Burmi, Tajlandu, Filipinima, bliske veze u Azerbejdžanu sa Ebulfezom, koji je vatreni protivnik Irana, sve na račun antisemitizma i Holokausta.
možeš izguglati i šta je Protokol sionskih mudraca.

no, nemoj se sekirati. nisi jedini koji pjeni kada se spomene Holokaust.
dr_Evil

#32005 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 14:46
ti razumijes da su u toj prici arkanovci ovi iz hamasa?ali bukvalno iz 07.10? :-)
Hamas je teroristicka organizacija, i protiv iste se treba obracunati prema domacim i medjunarodnim zakonima. Nebitna potpuno za ovu pricu. Njihov zlocin ce ako bog da biti osudjen i nikad se vise nece ponoviti.

Titova UDBA bi to zavrsila za 2 dana, i onda bi ih pitali da li hoce da ih mlate mokrim taracom ili pendrekom.

Ovdje je tema agresija jedne suverene drzave na drugu drzavu kojoj je ta ista uskratila pravo postojanja, a njezin narod stavila pred nestanak, te medijsko kreiranje laznog narativa. Vratimo se na temu.
Bodkin

#32006 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 14:54
ti razumijes da su u toj prici arkanovci ovi iz hamasa?ali bukvalno iz 07.10? :-)
Hamas je teroristicka organizacija, i protiv iste se treba obracunati prema domacim i medjunarodnim zakonima. Nebitna potpuno za ovu pricu. Njihov zlocin ce ako bog da biti osudjen i nikad se vise nece ponoviti.

Titova UDBA bi to zavrsila za 2 dana, i onda bi ih pitali da li hoce da ih mlate mokrim taracom ili pendrekom.

Ovdje je tema agresija jedne suverene drzave na drugu drzavu kojoj je ta ista uskratila pravo postojanja, a njezin narod stavila pred nestanak, te medijsko kreiranje laznog narativa. Vratimo se na temu.
:lol:
sale07

#32007 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

Avetinho wrote: 18/10/2023 14:17
sale07 wrote: 18/10/2023 13:57
O cemu pricas, pa evo citav balkan 20+ godina u miru pa se niko ne moze rjesiti vlasti, a ti ocekujes da neko ko zivi u logoru pod takvim uvjetima moze napraviti promjenu?
Onda su najebali.
Pa normalno da su najebali kad imaju "komsije" koje ih ne gledaju kao ljude nego kao zivotinje.
splinter

#32008 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

"Youssef Abu Al-Rish, zamjenik ministra zdravlja u Gazi, rekao je da su dvije izraelske granate pogodile bolnicu u subotu.
Al-Rish je rekao da je sljedeći dan IDF kontaktirao upravitelja bolnice, dr. Mahera Ayada, kritizirajući ga jer "nije evakuirao ustanovu".
Al-Rish je rekao da je IDF rekao Ayadu da su granate bile upozorenje.
"Rekli su upravitelju bolnice da ste jučer upozoreni s dvije granate, pa zašto niste evakuirali bolnicu do ovog trenutka", rekao je Al-Rish.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dokt ... /231018087

Ovo dosta toga govori jer već su se cionisti bili nameračili na ovu bolnicu, a onda je još proradio njihov ego i tredicionalni psihopatski gen jer zaboga Palestinci odbijaju upozorenje, čitaj naređenje o evakuaciji. Samo su čekali pogodan trenutak, a idealan je bio Hamasovo lansiranje svojih raketa i da ošajdare po bolnici.
To je ona doktrina, ako smo mi rekli da se ta i i ta bolnica evakuiše, uradite to ili ćete snositi posljedice. Upravo to se i desilo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#32009 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bodkin wrote: 18/10/2023 14:47
Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:36

ja ne vidjeh da je Kandahar aneksiran Teksasu, ni doseljenička naselja oko Herata.
Sto ne mijenja sustinu. Hvatas se za slamke jer tom logikom ne postoji ni jedan konflikt na svijetu koji je uporediv.

Koji je kurac john radio 15k km od teksasa da vrsi agresiju na zemlju jer ratuje sa lokalnim pokretom talibana

A da ne kazem da ima barem 10 konflikta u zadnjih 20 godina gdje bi ti igrao ping pong sa svojim uvjerenjima pokusavajuci da budes dosljedan kad biras strane
to nisu slamke.

jebo te život, da li ti stvarno upoređuješ USA protiv Afganistana i ovo na Bliskom Istoku?

i što bi bio ping-pong? zato što misliš da je meni sve crno-bijelo? da nema sivog i još milion nijansi? ili si me već svrstao u neku frakciju koja po nekoj ideologiji bira strane?
sumirprimus

#32010 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

kako bi zavrsili za 2 dana, jesi vidio kolika je gaza? i bez vecih napada i ulaska u samu gazu/osinjak nema sanse da ih iko razmontira. realno i objektivno. koliko znam to je i statut hamasa nestanak izraela. isto tako spomenuti primjer arkanovaca kako ljudima u kuce ulaze smo bukvalno gledali prie par dana i ubijaju na sve strane. kako nije tema?
emotivac

#32011 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Jbte ne znam što se prepirete s likom, vidite da je tupav da skonta neke stvari.
On tim svojim iskazima podržava ubijanje djece, žena, staraca. Klasični četalj.
sumirprimus

#32012 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

President Biden
@POTUS
·
5m
I'm proud to be in Israel to honor the courage, commitment, and bravery of the Israeli people.

Americans are grieving with you following last week’s terror attacks.
mislim da je predsjednik usa bio jasan i nedvosmislen.
jagugu

#32013 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jagugu »

Objavljeno prije 5 minuta

HarTar

#32014 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Image
dr_Evil

#32015 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 14:59
kako bi zavrsili za 2 dana, jesi vidio kolika je gaza? i bez vecih napada i ulaska u samu gazu/osinjak nema sanse da ih iko razmontira.
Zavrsili bi ljudi, jednako kao sto su i sve ostale teroriste razmontirali do Titove smrti. Dovoljno je skinuti glave, a tijelo teroristicke organizacije ce otpasti samo.
realno i objektivno. koliko znam to je i statut hamasa nestanak izraela.
Da, i? Sta je statut?! ETA-e ili GAL-a, Al-Qaide. To su teroristicke organizacije nisu drzave.
sumirprimus wrote: 18/10/2023 14:59 isto tako spomenuti primjer arkanovaca kako ljudima u kuce ulaze smo bukvalno gledali prie par dana i ubijaju na sve strane. kako nije tema?
Apsolutno bitno, da se vidi kako se formira pogresan narativ u drustvu.
sumirprimus

#32016 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

emotivac wrote: 18/10/2023 15:00

Jbte ne znam što se prepirete s likom, vidite da je tupav da skonta neke stvari.
ono kome je do prepirki danas je dan biesa mozes na ulicu i svoje nezadovoljstvo iskazati kao neki na ulici. ovde se raspravlja.
sumirprimus

#32017 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 15:03
kako bi zavrsili za 2 dana, jesi vidio kolika je gaza? i bez vecih napada i ulaska u samu gazu/osinjak nema sanse da ih iko razmontira.
Zavrsili bi ljudi, jednako kao sto su i sve ostale teroriste razmontirali do Titove smrti. Dovoljno je skinuti glave, a tijelo teroristicke organizacije ce otpasti samo.
realno i objektivno. koliko znam to je i statut hamasa nestanak izraela.
Da, i? Sta je statut?! ETA-e ili GAL-a, Al-Qaide. To su teroristicke organizacije nisu drzave.
sumirprimus wrote: 18/10/2023 14:59 isto tako spomenuti primjer arkanovaca kako ljudima u kuce ulaze smo bukvalno gledali prie par dana i ubijaju na sve strane. kako nije tema?
Apsolutno bitno, da se vidi kako se formira pogresan narativ u drustvu.
Vidis onda kako se zapad bori protiv terorizma zadnjih 2o i kusur godina, i nemojte onda da vas cudi jednostrana podrska izraelu. Hamas je napravio gresku u koracima, i presao crvenu liniju.
dr_Evil

#32018 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Ma on je trolcina, 90% njegovih postova ne odgovaram. Ali nekad valja nahraniti trola

Ne vjerujem da je ista drugo.

Problem je sto na ovoj temi biti trol znaci biti iskonski zao. Samo zla osoba moze okrenuti glavu od ovoga sta se desava i ne poslati agresora u tri lijepe.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32019 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by F&N »

Kakvi debilni komentari sta je ovo ovako majko draga.

P.S. Moze li molba da se otvori tema Izrael i tamo da svi ljubitelji ove odvratne, zlocinacke drzave, bacaju drkicu i pricaju o sistemu.

Neka nama ostalim ne prljaju ovu!
Last edited by F&N on 18/10/2023 15:07, edited 1 time in total.
emotivac

#32020 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 15:03

ono kome je do prepirki danas je dan biesa mozes na ulicu i svoje nezadovoljstvo iskazati kao neki na ulici. ovde se raspravlja.
Porediš teroristički napad hamas-a, znači terorističke organizacije, sa napadima DRŽAVE IZRAEL, na nevine civile, apsolutno nikakve logike tu nema, kontaš ? Ma krac ti moj kontaš.
dr_Evil

#32021 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 15:04
Vidis onda kako se zapad bori protiv terorizma zadnjih 2o i kusur godina, i nemojte onda da vas cudi jednostrana podrska izraelu. Hamas je napravio gresku u koracima, i presao crvenu liniju.
Hamas je teroristicka organizacija, nije vojska Palestine jer takvo sto ne postoji. Nije drzava, i ne predstavlja palestinski narod.

Ne postoji crvena linija u kojoj civili mogu biti ubijene kao odmazda za akt teroristicke organizacije. U tom slucaju su Spanci mogli da bombarduju Barcelonu svaki dan.
Avetinho

#32022 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

sale07 wrote: 18/10/2023 14:56
Avetinho wrote: 18/10/2023 14:17

Onda su najebali.
Pa normalno da su najebali kad imaju "komsije" koje ih ne gledaju kao ljude nego kao zivotinje.
Kad već misliš da je "normalno da su najebali", možda ipak treba s Hamasom porazgovarati šta misle zašto ih komšije (valjda si osim Izraela mislio i na Jordan i Egipat, braću Arape) smatraju životinjama, pa ih i sami drže u logorima opkoljenim bodljikavom žicom.
Jordan1961

#32023 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 15:05
Ma on je trolcina, 90% njegovih postova ne odgovaram. Ali nekad valja nahraniti trola

Ne vjerujem da je ista drugo.

Problem je sto na ovoj temi biti trol znaci biti iskonski zao. Samo zla osoba moze okrenuti glavu od ovoga sta se desava i ne poslati agresora u tri lijepe.
Samo ti hrani trola i spustaj se na nivo debila. Tu ima prednost domaceg terena i nemjerljivo iskustvo.
zposao

#32024 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Velkoski wrote: 18/10/2023 13:12 Šta to nije binarno u ruskoj agresiji na Ukrajinu, ili možemo i na naš primjer, šta nije binarno u srbijanskoj agresiji?

Teme nema jer nije mainstream. Već rekoh na tu temu, da nije u pitanju Izrael i ta regija, da su neke druge dvije države nema dileme na čijoj bi strani bila planeta.
Nije binarno ništa u životu.
Ovi dole se toliko mrze da nam nije potrebno da se petljamo u to. Dosta nam naše mržnje na ovim prostorima.

Što se tiče Ukrajine evo pitaj ljude na ovom podforumu koliko su promijenili mišljenje od pocetka sranja u Izraelu/Palestini. Pola ih priziva Putina da satare UA. A neki zovu i Hitlera.

Sto se tice Izraela/Palestine ima dole goriva za mržnju još 2000 godina barem.
Ja ne navijam ni za koga, zato govorim da se smire strasti i ne zauzima nicija strana. Ima tu puno i propagande i tuđih interesa.
Primjerice stav Egipta da godinama ne dopusta promet ljudi i robe preko jedinog granicnog prelaza iz Gaze prema Egiptu je skandalozan a apsolutno niko o tome ne prica.
Ako je Gaza najveci logor na otvorenom, onda je tome doprinio i Egipat. Zašto se Egipat ne pozove na odgovornost?

Evo ti jedan video na koji sam naišao nedavno a koji pokazuje količinu mržnje koju u sebi nose čak i djeca koja studiraju u americi. Mene jeza prođe kroz tijelo ko udar struje svaki put kad poslusam ovaj video.
Time ne opravdavam ni Gazu ni smrt civila.
Ali ljudi shvatite da ništa dole nije crno-bijelo i da ne trošite živce i zdravlje i ne uništavate komšijske odnose radi tog dole sukoba. Ništa nam dobro donijet neće.

Paradox76

#32025 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:54
Paradox76 wrote: 18/10/2023 14:47

možeš izguglati i šta je Protokol sionskih mudraca.

no, nemoj se sekirati. nisi jedini koji pjeni kada se spomene Holokaust.
Ovdje stvarno ima ljudi koji normalno razgovaraju, koji poznaju materiju, ne vrijeđaju.
Ima se fakat pročitati dobrih stvari.
Nažalost, nisi jedan od njih.
Igrom slučaja i spletom životnih okolnosti dosta sam dobro upućen u Bliski istok, napuštam raspravu sa osobom nedoraslom razmjeni mišljenja o toj temi.

Čitaj.
Locked