Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#31926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by F&N »

Za neke ljude sa ovog foruma koje sam postovao zbog stavova o Ukraini, a mislio sam da su okrenuti potlacenim i onim koji se bore za slubodu, zapravo sad vidim da su samo zapadno orjentisani debili.
sumirprimus

#31927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ja smatram da naziv nije u redu , i da se bez navijackog zara ova tema realno trebala zvati nesto kao izrael palestina all about mozda i bliski istok jer je sve povezano.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#31928 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

deer_hunter wrote: 18/10/2023 11:06
HelaS wrote: 18/10/2023 01:20

Zašto se rugaš :? Ubijeno je preko hiljadu nevinih civila, bespomoćne djece i žena koji nemaju gdje otići, pobjeći od izraelskih luđaka :(
Ja postavih pitanje, ti laprdas po obicaju. Jos jednom, hoce li Turska i Iran napokon vojno odgovoriti ili ce sve ostati na nivou deklaracija s kojim Palestinci mogu g.u.zicu obrisati? Mislim, ko ce ako nece oni, uzdanice islamskog svijeta.
Nisu budale da daju Amerima i Izraelu alibi za WW3, koji oni jedva cekaju.
Avetinho

#31929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 13:21
sumirprimus wrote: 18/10/2023 13:14

samo ime ove teme je diskvalificirajuce.
pa i nije sumire.

ono što je Hamas uradio, nije imalo obilježje akta agresije jedne države na drugu, nego klasičnog terorističkog čina. jeste, žrtve su ogromne, ali ono nije bio akt sistema, nego akt organizacije koja nema obilježja države.

za Izrael se to ne može reći.

ovo nije rat države na državu. ovo je rat države protiv onih koji nemaju kud.

sistem protiv neartikulisane svjetine.
Hamas za sebe tvrdi da je vlast u Gazi. Ko sam ja da im kažem da nije tako? Hamas ne priznaje Fatah, i ne samo da ga ne priznaje, nego su onomad pobacali Fatahovce kroz prozore kad su preuzimali vlast.

Bojim se da ako ih se Palestinci u Gazi ne mogu sami otarasiti, neko će se naći da to uradi za njih, na ovaj ili onaj način.
saimidin

#31930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saimidin »

Glavni razlog zašto je ova tema aktivna je jer se spori da je izrael teroristička država koja je počinila i nastavlja sa genocidom, pored masovnih pojedinačnih zločina koje čine pojedinci iz vojske i naseljenici iz milicija, a što je sastavni dio sistema za činjenje genocida, i jer se kriju iza holokausta i antisemitizma, a sve potpomognuto željom europljana da riješe jevrejsko pitanje u europi i danas jer potomci peru savjest od zločina svojih predaka, na žalost preko zločina koje izrael i u njihovo ime čini prema palestincima, koje skupa ne vide kao isto vrijedna ljudska bića

Svako može otvoriti svaku temu, ali neke su jednostavne, jer se svi slažu i nema masovne kampanje svjetskih medija za oplakivanje izraelskih žrtava, dok i kada spomenu palestinske žrtve, to je valjda nešto što se podrazumijeva, ono pa šta nije poginulo 1000 palestinske djece, već samo 500

Ps
Mnogi forumaši su puni rasizma, predrasuda, antiislamizma ili kojeg izma već, jer na ukrajini im je bilo jasno sve, a ovdje priča konfuzna, nelogična u pičku materinu, iako je sve jasno

Pss
Evo basema jasno demistifikuje svu filozofiju dvostrukih standarda, mada zapadna publika je toliko ispranog mozga od algoritama da se pogubila totalno, a politika je već izlobirana i gleda samo interese

sumirprimus

#31931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

saimidin wrote: 18/10/2023 13:34 Glavni razlog zašto je ova tema aktivna je jer se spori da je izrael teroristička država koja je počinila i nastavlja sa genocidom, pored masovnih pojedinačnih zločina koje čine pojedinci iz vojske i naseljenici iz milicija, a što je sastavni dio sistema za činjenje genocida, i jer se kriju iza holokausta i antisemitizma, a sve potpomognuto željom europljana da riješe jevrejsko pitanje u europi i danas jer potomci peru savjest od zločina svojih predaka, na žalost preko zločina koje izrael i u njihovo ime čini prema palestincima, koje skupa ne vide kao isto vrijedna ljudska bića

Svako može otvoriti svaku temu, ali neke su jednostavne, jer se svi slažu i nema masovne kampanje svjetskih medija za oplakivanje izraelskih žrtava, dok i kada spomenu palestinske žrtve, to je valjda nešto što se podrazumijeva, ono pa šta nije poginulo 1000 palestinske djece, već samo 500

Ps
Mnogi forumaši su puni rasizma, predrasuda, antiislamizma ili kojeg izma već, jer na ukrajini im je bilo jasno sve, a ovdje priča konfuzna, nelogična u pičku materinu, iako je sve jasno

Pss
Evo basema jasno demistifikuje svu filozofiju dvostrukih standarda, mada zapadna publika je toliko ispranog mozga od algoritama da se pogubila totalno, a politika je već izlobirana i gleda samo interese

sam lik ne odgovori na prvo pitanje, vjesto ga zaobidje,i samo poce mantrat svoje. jos je dobro proso kak voditelj zna sasjec, al idi se da je iskusan i da prepoznaje momenat kada treba stati na loptu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Avetinho wrote: 18/10/2023 13:33

pa i nije sumire.

ono što je Hamas uradio, nije imalo obilježje akta agresije jedne države na drugu, nego klasičnog terorističkog čina. jeste, žrtve su ogromne, ali ono nije bio akt sistema, nego akt organizacije koja nema obilježja države.

Hamas za sebe tvrdi da je vlast u Gazi. Ko sam ja da im kažem da nije tako? Hamas ne priznaje Fatah, i ne samo da ga ne priznaje, nego su onomad pobacali Fatahovce kroz prozore kad su preuzimali vlast.

Bojim se da ako ih se Palestinci u Gazi ne mogu sami otarasiti, neko će se naći da to uradi za njih, na ovaj ili onaj način.
bio je i Juka vlast na Alipašinu '92, a Caco na memli strani...

pričati o nekom sistemu kod njih je smiješno, ali neartikulacija je put u propast. da znaš šta hoćeš i da upregneš sve što imaš da to postigneš. palestincima treba nešto takvo, a ne spisak lijepih želja.
sumirprimus

#31933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

evo jos jedan takav pomirljiv klip, uz nadu za neko diplomatsk rjesenje jelte...
">
najvise hajcaju hamas. i cisto sumnjam da je ovde hamas ista izveo na svoju ruku,
Rockefeller

#31934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rockefeller »

Bombardovat bolnicu je najjadniji akt genocida. Kakvi smradovi.
vrbas1979

#31935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vrbas1979 »

toska wrote: 18/10/2023 12:56
xxxxxxxxx wrote: 14/10/2023 17:14
Prosudite sami, ne vidi se dolazeci projektil
Evo gledam, ljudi max uspore, kaze do 24fp se vidi granata u dolazu i sve avio bombe mogu ihvatit ali ovde nista ne vide
Imali smo sličnu priču kod pogodka kolone izbjeglica 14. 10. koja se kretala sa sjevera prema jugu.
Hamas podmetnuo eksploziv.
Jebo te,
Ljudi očekuju na amaterskom snimku u amaterskoj montaži da vide projektil koji se kreće nadzvučnom brzinom u usporenom snimku :lol:
Očekujete da na dashcamu sa pijace vidite projektil koji se kreće 500, 600 pa i više METARA u SEKUNDI.
Kakvih samo likova ovdje ima.
mali_balon

#31936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mali_balon »

Ime teme je na mjestu jer 75g izrael zlocinackim metodama ugnjetava o maltretira palestince. Hamas i terorizam je nus proizvod takve situacije.
Vec sam pisao, na samom pocetku ovih desavanja. Sve se ovo pocelo desavati kada je najavljeno pomirenje saudije i izraela i tu je hamas visak i kako se najlakse rijesiti hamasa nego direktnim masovnim vojnim operacijama....naravno bez mosada to ne ide....Za saudijce i izraelce palestinci su psi, obicni psi koji smetaju ciljevima jednih i drugih....
Ja bi volio da su namjere saudije casne, da preko diplomatije i novonastale saradnje sa izraelom isposluje palestinaki drzavu, bolji polozaj i zivot palestinaca....ali....nista od tog, na zalost
Last edited by mali_balon on 18/10/2023 13:44, edited 4 times in total.
Dimu1927

#31937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Pa sto ne bace jednu petardu na teheran na bolnicu ako je iran kriv :roll:

Ime teme na mjestu, a moze se i ukrajina onda preimenovati u denacifikacija ukrajine, ili spec vojna operacija :D
canvra888

#31938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

mali_balon wrote: 18/10/2023 13:41 Ime teme je na mjestu jer 75g izrael zlocinackim metodama ugnjetava o maltretira palestince.
Pa zato sumir i jest probao sa otvaranjem nove teme, drugacijeg naziva :lol:
dr_Evil

#31939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

canvra888 wrote: 18/10/2023 13:44
mali_balon wrote: 18/10/2023 13:41 Ime teme je na mjestu jer 75g izrael zlocinackim metodama ugnjetava o maltretira palestince.
Pa zato sumir i jest probao sa otvaranjem nove teme, drugacijeg naziva :lol:
Preimenovati temu, 75 godina genocida nad Palestincima i nastavlja se
saimidin

#31940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saimidin »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 13:36
saimidin wrote: 18/10/2023 13:34 Glavni razlog zašto je ova tema aktivna je jer se spori da je izrael teroristička država koja je počinila i nastavlja sa genocidom, pored masovnih pojedinačnih zločina koje čine pojedinci iz vojske i naseljenici iz milicija, a što je sastavni dio sistema za činjenje genocida, i jer se kriju iza holokausta i antisemitizma, a sve potpomognuto željom europljana da riješe jevrejsko pitanje u europi i danas jer potomci peru savjest od zločina svojih predaka, na žalost preko zločina koje izrael i u njihovo ime čini prema palestincima, koje skupa ne vide kao isto vrijedna ljudska bića

Ps

Pss

sam lik ne odgovori na prvo pitanje, vjesto ga zaobidje,i samo poce mantrat svoje. jos je dobro proso kak voditelj zna sasjec, al idi se da je iskusan i da prepoznaje momenat kada treba stati na loptu.
Pa nisam ni očekivao da ti to shvatiš, a i odgovori on na to "pitanje" kasnije, ali to i nije pitanje, to je osuda, od koje treba da se brani, što mu reče za nešto drugo, pa šta me koji kurac pitaš nisam ja glasnogovornik hamasa

Istovrmeno takva pitanja se ne postavljaju nacistima iz izraela, i kada se neki novinar zajebe pa postavi, dobije odgovor kao od beneta, ili da ne postoji humanitarna katastrofa u gazi, ni sada ni ranije, jer ko jebe palestince, to su životinje po tebi i ostalim kojima se diže na genocid

Mislim ne znam ni što ti odgovori, izvini neću više da te ometam da drkaš na mrtve teroriste gaze od 0-12 godina starosti, nastavi :run:
sakib_jebivjetric

#31941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sakib_jebivjetric »

Image

Ovdje praviti Izrael je isto kao da negdje oko Buenos Airesa kreneš praviti državu za muslimane.
Paradox76

#31942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 12:49
Paradox76 wrote: 18/10/2023 12:29

Ne znam zašto si toliko uzbudio, stvarno nema potrebe.
Koji historijski falsifikat?
Žižek rekao nešto pogrešno?
U postu napisano sasvim jasno, kulturno, lako dokazivo.
Ima Jevreja koj su protivnici političkog cionizma, koji su protiv zločina i svega ostalog sto radi današnji Izrael vodjen idejom Teodora Herzla.
Možda nije napisano u kočijaškom i primitivnom stilu koji bi ti na prvu shvatio.

Čitaj.
Protokoli sionski mudraca su historijski falsifikat. to se znalo još u vrijeme kad je isti objavljen, ali do tik-tok historičara i analitičara sa proruskih sajtova ne dolaze informacije koje im ne gode njihovom narativu pa ih olako preskaču. ukratko, jebe im se.

postavljanje te odvratne knjige koja je među glavnim pamfletima kojima se pogonila antijevrejska histerija koja je okončala Holokaustom je uvredljiva sama po sebi.

to što danas radi Izraelska država nema veze sa prolivenom krvlju nevinih jevrejskih duša u drugom svjetskom ratu, a što takvi lešinari jedva čekaju da urade.

lešinarite nad krvlju mrtve palestinske djece da bi hraknuli po mrtvoj djeci iz Holokausta.

i onda sam ja primitivan.

fuj.
Možda su tebi istorijski falsifikat.
Antijevrejska histerija nije prouzrokovana tom knjigom, nego njihovom političkom cionizmu koji se zalagao na pravu samo jednog naroda, jednog posebnog naroda, dok su svi ostali nepoželjni.
Zar ne liči malo na nacistička uvjerenja?

Zločini nad djecom, ženama i svim ostalom nevinim nemaju opravdanja, pa ko god to činio.

Znaš li značenje rijeci Holokaust?

Zašto je ekskluzivitet žrtve odredjen samo za jedan narod?
Šta je sa ostalim žrtvama WW2, djecom, ženama, nedužnim?
Preko 60 miliona žrtava Hitlerove ideje, samo Holokaust dignut na pijedestal apsolutne istine i vječne nepromijenjenosti.
sale07

#31943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

Avetinho wrote: 18/10/2023 13:33

pa i nije sumire.

O cemu pricas, pa evo citav balkan 20+ godina u miru pa se niko ne moze rjesiti vlasti, a ti ocekujes da neko ko zivi u logoru pod takvim uvjetima moze napraviti promjenu?
sajber87

#31944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

Gusar-from-Riga wrote: 18/10/2023 11:48
sajber87 wrote: 18/10/2023 11:41

Znaci sad nam ni kurti ne valja iako podrzava bosnjake i normalnu bosansku drzavu je li to. Tacno neki od nas zele da naprave gazu a da upiru prstom u sve osim u sebe koji bi jedini bili odgovorni. Dodik vucic i cetnicija trljaju ruke
HaHa a kako ce napraviti gazu kad vecina ovdje tvrdi da ce nas Nato i Eu braniti, ne razumijem. Ako budemo podrzavali Palestinu ceka nas sudbina Palestine jel? Nato i eu nas pustaju po drugi put niz vodu...
Ja prvi podrzavam formiranje palestinske drzave to mislim godinama da je rjesenje, sustina je da podrska palestinskoj drzavi i kritika zlocina natanjahuovog rezima nesmije da iskljucuje cinjenicu da je zapad saveznik bosne i da drugog puta kao bosnjaci i bosna nemamo, sve drugo je izdaja interesa bosne i bosnjaka i svakog bosanskog patriote. Ovdje najgori medju bosnjacima igraju se emocijama naseg naroda i zele da patnju palestinskog naroda pretvore u okretanje bosne i bosnjaka od zapada sto bi bilo u rangu najvece izdaje nasih interesa. Zato u pamet, podrska stvaranju palestinske drzave i palestinskom narodu, kritika zlocinima izraelskog rezima nad civilima, kritika takodje hamasu sto je u kolu sa natanjahuom, bosna i bosnjaci na zapadu i u eu jer tu pripadamo.
Last edited by sajber87 on 18/10/2023 13:57, edited 1 time in total.
dr_Evil

#31945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sakib_jebivjetric wrote: 18/10/2023 13:54 Image

Ovdje praviti Izrael je isto kao da negdje oko Buenos Airesa kreneš praviti državu za muslimane.
Nek su bosna i albanija zute, pa nek ide sve u 3pm. Primite nas u EU vidite da smo zuti!
dr_Evil

#31946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 13:55

Možda su tebi istorijski falsifikat.
Antijevrejska histerija nije prouzrokovana tom knjigom, nego njihovom političkom cionizmu koji se zalagao na pravu samo jednog naroda, jednog posebnog naroda, dok su svi ostali nepoželjni.
Zar ne liči malo na nacistička uvjerenja?

Zločini nad djecom, ženama i svim ostalom nevinim nemaju opravdanja, pa ko god to činio.

Znaš li značenje rijeci Holokaust?

Zašto je ekskluzivitet žrtve odredjen samo za jedan narod?
Šta je sa ostalim žrtvama WW2, djecom, ženama, nedužnim?
Preko 60 miliona žrtava Hitlerove ideje, samo Holokaust dignut na pijedestal apsolutne istine i vječne nepromijenjenosti.
Da si zapoceo sa "jbga pogrijesio sam kada sam kopirao, nisam znao da je knjiga kopija" lakse bi se citalo ostalo.

I nemoj covjece da diras u Holokaust, nije to tema.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 13:55 Možda su tebi istorijski falsifikat.
meni i svakom ko je pročitao više od 50 stranica u životu.

ostali proljev koji si napisao nije vrijedan pomena.
canvra888

#31948 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

sajber87 wrote: 18/10/2023 13:57
Gusar-from-Riga wrote: 18/10/2023 11:48 HaHa a kako ce napraviti gazu kad vecina ovdje tvrdi da ce nas Nato i Eu braniti, ne razumijem. Ako budemo podrzavali Palestinu ceka nas sudbina Palestine jel? Nato i eu nas pustaju po drugi put niz vodu...
Ovdje najgori medju bosnjacima igraju se emocijama naseg naroda i zele da patnju palestinskog naroda pretvore u okretanje bosne i bosnjaka od zapada sto bi bilo u rangu najvece izdaje nasih interesa.
Ne vidim da iko relevantan vodi taj diskurs. A u svakom slučaju, zapad, EU, SAD iz dana u dan pokazuju koliko se češu oko BiH. Počevši sa ratnim (ne) djelovanjem pa Schmidtom i njegovim neradom i najzad do njihovih 'intervencija' oko secesionista u BiH. Plaho ih je briga.
canvra888

#31949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 13:27 ja smatram da naziv nije u redu , i da se bez navijackog zara ova tema realno trebala zvati nesto kao izrael palestina all about mozda i bliski istok jer je sve povezano.
Pa znamo da ti smatraš da nije uredu, dokazao si to pokušajem otvaranjem nove teme. Samo, ono na šta imaš slijepe oči je da je ovo tlačenje starije i od 7.10. i od Hamasa. Desetine forumaša ti je ukazivalo na to.
emmir1

#31950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Palestinska misija pri UN.

Imamo snimak objave izraelskog glasnogovornika gdje je napisao da su upravo gadjali bolnicu jer je tamo Hamas.

Sta tu dalje raspravljat?

Očekivao sam malo vise reakcije Zapada, ali i u ovom strasnom zlocinu su ih podrzali.

Ovolika nepravda se ne moze podnijet.

Dvije su dobre opcije.

Da Iran napravi nuklearnu bombu i uvrsti ih u svoj arsenal.

Takoder da sve muslimanske zemlje odjebu USA i pridruze se Rusiji, Kini, Bricsu, latinskim zemljama.

Da odjebu dolar.

Neka naprave blok.

A eto onda neka USA vidi kako zadrzat standard i ekonomiju
Locked