Jemen su sravnali Saudijci pod pokroviteljstvom raznih amidža. Kurde su jebali oni koji su crtali granice pa su ih ostavili u nekoliko država. Vrijedi istaći da PKK ne podržavaju ni svi Kurdi, tako da je taj konflikt dosta drugačiji. Svejedno, apsolutno osuđujem ono što im se radi u Turskoj, i tu je jasno ko je jači i tlači.zposao wrote: ↑18/10/2023 12:25Ne slažem se sa tom crno-bijelom slikom svijeta gdje su jasno određene granice dobra i zla.Velkoski wrote: ↑18/10/2023 11:48
U mnogim drugim slučajevima, apsolutno se slažem. Za ova dva rata apsolutno ne, ili si za Ukrajinu ili za agresore, ili si za Palestince koji žive k'o kerovi ili za agresore. Nema između kakve god dodatne informacije bile.
U skoro svakom ratu se jasno zna ko je na pravoj strani, a ko nije, tako je bilo i u WW2, tako je bilo i devedesetih.
Mislim da je svijet puno više od 50 nijansi sive.
Tako da nijedan rat ne promatram crno-bijelo.
A kad si vec kod toga mozes li mi reci svoje viđenje rata u Jemenu i progon Kurda? Kad vec ti tako jasno vidis ko je na strani dobra a ko na strani zla volio bi da i ja znam jer ja to ne vidim.
Za svako pravilo postoji izuzetak, no posljednjih par ratova je fakat crno-bijelo, ili si jedno ili drugo.