Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#31851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

arman1 wrote: 16/10/2023 12:07
Mislim da je Hamas u ovo gurnut kao dio većeg dila, a izrael će dugoročno da popu*i.
O tom se radi, kao kad te malo dijete bocne u rebra prstićem, a ti ga odalamiš šakom.

Izraelci rade ono što su naučili zadnjih 75 godina da rade nekažnjeno. Ali su se u jednoj stvari jako prevarili. Moć medija. I to ne samo ona u Holllywood koju dobro kontrolišu nego nova čitava šuma mreža koja se updata svake sekunde neovisnim doprinosima bilo koga ko ima mobitel s kamerom ili pristup CCTV.
Po prvi put su se neka jevrejska udruženja koja su glasila za radikalna distancirala od izraela. Po prvi put su u nekim državama koje su tradicionalno na strani izraela organizuju propalestinske i anti izraelske demonstracije koje su bučnije od podrške izraelu.
Poslije Blowjob afere Clintona kad je nakon što je "naružio" izraelce i dobio skandal od Monike (big Mouth) Lewinski (jewish). po prvi put ih USA predsjednik istina diskretno upozorava da su pretjerali i da povuku ručnu jer ih neće moći pratiti.
S druge strane big bibi je zaglibio s radikalima i ne može se osloboditi istih jer gubi vlast, a ovi su radikalno smeće najgore vrste.
[/quote]
Opet se ponavljam, ali sad poslije napada na bolnicu koji je potvrdio moje prijašnje navode. Previše je svijetu dostupna istina da bi svi na mig BBC/CNN zažmirili i obgrlili fabrikovanu istinu. Ovaj put ako bibijevi nacisti ne odigraju krajnje mudro i ne progutaju veliku kneglu kompromisa,a zbog koalicionih partnera smatram da je to nemoguće, na putu su da nanesu trajnu štetu izraelu, USA, NATou i svim saveznicima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 11:38 Kao što reče jučer, na otvaranju 75. Frankfurtskog sajma knjige, jedan od najvećih filozofa današnjice, slovenački filozof Slavoj Žižek, “Samo čitajući knjige možemo postati svjesni situacije”, aludirajući na aktuelna događanja na Bliskom istoku, kao i da svi smatraju Palestince problemom i da je Izrael na putu da postane diktatura.

Čitajući knjige, relevantne činjenice, istorijske dokaze, doći ćemo u stanje da razumijemo problem, a taj problem je vjestacka država Izrael
Čitajući ovu temu na forumu, primjetio sam i da oni sto podržavaju Izrael, a i oni koji su protiv, ne barataju sa relevantnim istorijskim činjenicama vezanim za probleme na Bliskom istoku.
Teodor Herzl, osnivač političkog cionizma i saradnik na stvaranju “Protokola sionskih mudraca”, koji se izjašnjavao kao ateista, predložio je održavanje jevrejske konferencije u Minhenu 1890.
...tvrdeći da kad god su Jevreji imali svoju državu, da su pretrpjeli i najveća stradanja i progrome.
e jebem ti tvoju bibliotekarku koja ti daje naopake knjige.
splinter

#31853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Evo ne smiruju ni poslije svega. Novih 30 tak poginulih
Sad je glavna pekara u pitanju.

Vidi se da sistemski targetiraju mjesta gdje se skuplja što više ljudi na otvorenom ili oko nekog objekta.
Romanista 101%

#31854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Romanista 101% »

"Ono što sam vidio i prema informacijama, to je uradila druga strana, a ne vi. Izrael ima vrijednosti kao i Sjedinjene Američke Države, kao i druge demokratije. Sretan sam što sam tu s vama, hvala vam na gostoprimstvu. Vaša hrabrost, odvažnost je nevjerovatna. Ponosan sam što sam ovdje", zaključio je predsjednik SAD-a Joe Biden.

Dabogda ti 10 takvih bombi palo na tvoju familiju, mamu ti cionisticku jebem!
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#31855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

Ne postoji razlika izmedju Trumpa i ovog senilca glede gotovo svih pitanja.

Jedino što je Donald imao više humora.
House

#31856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

ima video gdje tačno čuješ kako dolazi-zviždi raketa.
ANamelessGhoul

#31857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ANamelessGhoul »

Stara senilna budalo
dr_Evil

#31858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 11:38 Kao što reče jučer, na otvaranju 75. Frankfurtskog sajma knjige, jedan od najvećih filozofa današnjice, slovenački filozof Slavoj Žižek, “Samo čitajući knjige možemo postati svjesni situacije”, aludirajući na aktuelna događanja na Bliskom istoku, kao i da svi smatraju Palestince problemom i da je Izrael na putu da postane diktatura.
Spoiler
Show
Naravno, nakon toga, mnogi učesnici su napustili salu, medju njima i gradonačelnik Frankfurta Mike Josef, da bi ispred bine i na bini javno mi se usprotivio i komesar za antisemitizam Uwe Becker.

Čitajući knjige, relevantne činjenice, istorijske dokaze, doći ćemo u stanje da razumijemo problem, a taj problem je vjestacka država Izrael.

Čitajući ovu temu na forumu, primjetio sam i da oni sto podržavaju Izrael, a i oni koji su protiv, ne barataju sa relevantnim istorijskim činjenicama vezanim za probleme na Bliskom istoku.

Od biblijskih mitova da su Jevreji odabrani Božji narod, kome je Gospod obećao zemlju Palestinu i na koju navodno imaju istorijsko pravo.
Abraham o Postanju (XV, 18):”Istog dana Gospodar je napravio ugovor s Abrahamov govoreći:Tvom sjemenu sam dao ovu zemlju, od rijeke Egipat do velike rijeke, rijeke Eufrat.”
Sve ideje bazirane na mitologiji a ne na naučnim činjenicama izrodile su strašne zločine i krvoprolića.
Ideja “odabranog naroda” je teološki netolerantna, jer “odabranost” samo jednih znači odbačenost svih drugih.

Golda Meir, prva izraelska premijerka kaže:”Ova zemlja postoji kao rezultat obećanja samog Boga.Bilo bi smiješno tražiti priznanje njene legitimnosti.”
Ovo je osnovni aksiom političkog cionizma.

Kako bi bolje shvatili, velika je razlika izmedju političkog cionizma i vjerskog cionizma, gdje su se od samog početka razilazili sa uvjerenjima i planovima, čak i suprotstavljali jedno drugima.
Teodor Herzl, osnivač političkog cionizma i saradnik na stvaranju “Protokola sionskih mudraca”, koji se izjašnjavao kao ateista, predložio je održavanje jevrejske konferencije u Minhenu 1890.
Njemački rabini su se usprotivili tvrdeći da pokušaji osnivanja jevrejske nacionalne države u Palestini suprotno mesijskim obećanjima judaizma.
Znači, politički cionisti insistirali su na tome da je Palestina obećana zemlja Jevreja, a ortodoksni Jevreji, vjerski cionisti protivili su se toj ideji, tvrdeći da kad god su Jevreji imali svoju državu, da su pretrpjeli i najveća stradanja i progrome.

Albert Ajnštajn tridesetih godina 20. vijeka kaže:”Daleko radije bih prihvatio razuman sporazum sa Arapima na bazi zajedničkog življenja u miru, nego stvaranje nekakve jevrejske države.”

Da bi opravdali zauzimanje Palestine i stalno širenje tog prostora kao i zločine nad Palestincima, tvrdeći da imaju pravo na tu svetu zemlju, postojbinu njihovih praotaca u koju ih je uveo Mojsije iz Egipta u doba faraona, Jevreji tumače Bibliju selektivno, a sto je najvažnije u svemu ovome, imaju veliku podršku i pomoć ortodoksnih krščana.
Na osnovu toga, postavlja se pitanje šta je navelo Engleze da pomažu Jevreje i brinu o njihovoj sigurnosti u Palestini?
Odgovor je jasan, Englezi, posebno oni koji su završili stare škole, su pod velikim uticajem Tevrata.
Kako kaže istaknuti jevrejske vođa i političar Hayim Vajcman:”Engleska privrženost vjeri nam je pomogla da ostvarimo svoja nadanja, vjernik Englez vjeruje u ono sto se nalazi Tevratu o nužnosti povratka Jevreja u Palestinu, sa te strane engleska crkva nam je pružila najveću pomoć.

Slično je uradio i Vatikan na Drugom koncilu (1962.-1964.)
Katolička crkva je odbacila optužbu da su Jevreji izdali Isusa, moli ih za oprost, a kršćanstvo prihvaća kao judeo-kršćanstvo.

Tako je stvoren pakt između British-Izraela i Vatikana.

Biblijsko pravdanje genocida, legitimiziranje uzastopnih agresija i nasilnog prisvajanja područja sadašnje cionističke države Izrael, koja se predstavlja za legitimnog nasljednika i nastavljača biblijskog Izraela, čini i da ono što je apsolutno neprihvatljivo lahko nekritički prihvaćaju Jevreji u disjaspori i mnogi krsščani.

Kad današnja država Izrael postupanja Palestincima kako se nekad postupalo sa Kanitima i ostalim stanovnicima ove zemlje, za nju se kaže da samo ponavlja sveto djelo biblijskog Izraela:
“Od ljudi ovih gradova, koje ti Gospod Bog daje u naslijeđe, nećeš ostaviti u životu ništa što diše.Nego ćeš ih potpuno uništiti: i Hitite, Amorite, Kanite i Perizite, Hevite i Džebuzite, kao što ti je naredio tvoj Gospod Bog.”(peta knjiga Mojsijeva, XX, 16-17)

“Sada idite i kaznite Amaleke i potpuno uništite sve što imaju , i ne štedite ih, ubijajte i muško i žensko, dijete i dojenče, goveda i ovce, kamile i magarce.”(I.Samuel,XV, 3).

Psiholog G.Tamarin, sa Univerziteta u Tel Aviv, napravio je sljedeću anketu među učenicima od 4. do 8.razreda, uzrasta od 8 do 14 godina, čiji je broj prelazio hiljadu, koji su čitali knjige o Joshui, podijelio je priču o genocidu u Jerihonu ispričanu u toj knjizi (VI, 20, 21) i postavio pitanje:”Pretpostavite da izraelska vojska borbom zauzme neko arapsko selo.Slažete li se, ili ne, da bi protiv stanovnika arapskog sela trebalo poduzeti iste akcije kakve je Joshua poduzeo protiv stanovnika Jerihona?
Pozitivan odgovor učenika se kretao između 66 i 95 procenata, zavisno od škole ili kibuca gdje su djeca živjela.

Politički cionizam je selektivno tumačio Bibliju, držali su se samo onih pasusa koji mogu služiti ozakonjenju osvajanja i barbarskih metoda, jer ima odlomaka u Starom zavjetu koji su inspirirani sasvim drugačijim duhom.
Međutim, nacionalističko, rasističko i plemensko tumačenje Biblije, kakvo praktikuje politički cionizam, neće da cuje vapaj i kletve Mikaije:
“Čujte ovo, molim vas, vi starješine kuće Jakovljeve i prinčevi kuće Izraelova, koji prezirete sud i izopačujete svaku pravdu…Oni cion jačaju krvlju, a Jerusalem nepravdom…Zato će Cion zbog vas biti preoran poput polja, a Jerusalem će se pretvoriti u ruševine.”

Izraelski cionisti prolijevajući krv Arapa i otimajući im zemlju, zaboravljaju staru istinu.Zemlja pripada samo Bogu.
“Zemlja neće nikada biti na prodaju, jer zemlja je samo moja , a vi ste samo stranci i gosti kod mene.”
(Treća knjiga po Mojsiju XXV, 23).

Druze, mislim da ti trebas promijeniti biblioteka ali i apotekara, i nadji nekog relevantnog, sa akcentom na ovo relevantno
dr_Evil

#31859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 11:50

Nemoj tako, trudi se :)
emotivac

#31860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

splinter wrote: 18/10/2023 11:57 Evo ne smiruju ni poslije svega. Novih 30 tak poginulih
Sad je glavna pekara u pitanju.

Vidi se da sistemski targetiraju mjesta gdje se skuplja što više ljudi na otvorenom ili oko nekog objekta.
četaljski botovi će reći da su opet sami sebe bombardovali
Paradox76

#31861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Čitajući knjige, relevantne činjenice, istorijske dokaze, doći ćemo u stanje da razumijemo problem, a taj problem je vjestacka država Izrael
I šta sad trebamo, nasmijati se tvom pokušaju da budeš smiješan, duhovit?
...tvrdeći da kad god su Jevreji imali svoju državu, da su pretrpjeli i najveća stradanja i progrome.
dr_Evil

#31862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

emotivac wrote: 18/10/2023 12:08
Nije bomba pala na pekaru nego na trotoar ispred nje
emotivac

#31863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 12:09
emotivac wrote: 18/10/2023 12:08
Nije bomba pala na pekaru nego na trotoar ispred nje
Takoe, i nisu ni tu htjeli, nego su htjeli jedno kilometar dalje, al' omaklo im se, piće ih dotuklo.
Chmoljo

#31864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 12:08

što je najgore, kao što postoje antisemitske budale, u Izraelu su izrazito jake budale koje se nalaze u drugoj krajnosti.

ispaštaju ljudi u Gazi. ali ispaštaće i Izraelci čije su porodice ubijene i koji odmah govore da treba sve da prestane, da ne traže osvetu.

uvijek postoji neka bojazan da neke budale dođu do atomske bombe, a Bibi pokazuje da je sa svojom fašistoidnom vladom upravo to.
vrbas1979

#31865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vrbas1979 »

House wrote: 18/10/2023 12:02 ima video gdje tačno čuješ kako dolazi-zviždi raketa.
Gdje je taj video?
Kako znaš da je raketa?
Kako to možeš i na osnovu čega tvrditi da je isključivo raketa?
dr_Evil

#31866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 12:11
dr_Evil wrote: 18/10/2023 12:08

što je najgore, kao što postoje antisemitske budale, u Izraelu su izrazito jake budale koje se nalaze u drugoj krajnosti.

ispaštaju ljudi u Gazi. ali ispaštaće i Izraelci čije su porodice ubijene i koji odmah govore da treba sve da prestane, da ne traže osvetu.

uvijek postoji neka bojazan da neke budale dođu do atomske bombe, a Bibi pokazuje da je sa svojom fašistoidnom vladom upravo to.
Jedina zemlja koja lezi na nuklearkama, a niko ne smije da ih upita da ih pokazu i prebroje.
Chmoljo

#31867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 12:08

nakon što sam ti popravio citat, koji je nepismen ko i ona antisemitska propaganda koju si izasrao, bilo bi lijepo da zaista pročitaš knjige, a ne pamflete i historijske falsifikate.
Paradox76

#31868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 12:13
Paradox76 wrote: 18/10/2023 12:08

nakon što sam ti popravio citat, koji je nepismen ko i ona antisemitska propaganda koju si izasrao, bilo bi lijepo da zaista pročitaš knjige, a ne pamflete i historijske falsifikate.
Oprosti pismeni, načitani, koji odmah vrijeđa, što dosta govori o tebi, možeš li mi molim te objasniti pojam antisemitizam i njegovo značenje?
Sigurno si doktorsku disertaciju branio tom temom.
House

#31869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by House »

vrbas1979 wrote: 18/10/2023 12:12
House wrote: 18/10/2023 12:02 ima video gdje tačno čuješ kako dolazi-zviždi raketa.
Gdje je taj video?
Kako znaš da je raketa?
Chmoljo

#31870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 12:18
Chmoljo wrote: 18/10/2023 12:13

Oprosti pismeni, načitani, koji odmah vrijeđa, što dosta govori o tebi, možeš li mi molim te objasniti pojam antisemitizam i njegovo značenje?
ti si ovdje uletio sa Žižekom i o načitanosti. i onda nam poturio historijske falsifikate. dakle, ti objašnjavaj, ili otpepaj u brlog iz kojeg si ispuzao sa tim idiotskim pričama.
zposao

#31871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Velkoski wrote: 18/10/2023 11:48
zposao wrote: 18/10/2023 11:40

Binaran način razmišljanja i jes problem.

Zašto misliš da imaš kompletnu sliku svega i potpune informacije?
U mnogim drugim slučajevima, apsolutno se slažem. Za ova dva rata apsolutno ne, ili si za Ukrajinu ili za agresore, ili si za Palestince koji žive k'o kerovi ili za agresore. Nema između kakve god dodatne informacije bile.

U skoro svakom ratu se jasno zna ko je na pravoj strani, a ko nije, tako je bilo i u WW2, tako je bilo i devedesetih.
Ne slažem se sa tom crno-bijelom slikom svijeta gdje su jasno određene granice dobra i zla.

Mislim da je svijet puno više od 50 nijansi sive.

Tako da nijedan rat ne promatram crno-bijelo.

A kad si vec kod toga mozes li mi reci svoje viđenje rata u Jemenu i progon Kurda? Kad vec ti tako jasno vidis ko je na strani dobra a ko na strani zla volio bi da i ja znam jer ja to ne vidim.
SanskiBiser

#31872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

House wrote: 18/10/2023 12:18
vrbas1979 wrote: 18/10/2023 12:12

Gdje je taj video?
Kako znaš da je raketa?

slobodno-padajuca bomba...od 16 sekunde pa uporedi zvuk...
lajkujMe

#31873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

sime_cipol wrote: 18/10/2023 11:03 Jel vazno Jel poginulo 100-200-500 ili 1000 ljudi :? :(
Citate li prije nego pritisnete submit?
Pogodjeni su civili u krugu bolnice. Halo ba!!!
Jeste bitno

Prica Hamas: kme Izrael napao bolnicu pobili 1000 djece i zena

Prica Izrael: Projektil Hamasa gresku imao i pao u krug bolnice ima poginulih

Prvo ocrnjuje Izrael
Drugo ocnjuje Hamas

U zavisnosti od tvoje idelogije ti ces jednu ili drugu pricu popusiti a istina je izmedju te dvije i to je realnost
Škobo Habu

#31874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Paradox76 wrote: 18/10/2023 11:38
:lol: :lol:
Paradox76

#31875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paradox76 »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 12:21
Paradox76 wrote: 18/10/2023 12:18

ti si ovdje uletio sa Žižekom i o načitanosti. i onda nam poturio historijske falsifikate. dakle, ti objašnjavaj, ili otpepaj u brlog iz kojeg si ispuzao sa tim idiotskim pričama.
Ne znam zašto si toliko uzbudio, stvarno nema potrebe.
Koji historijski falsifikat?
Žižek rekao nešto pogrešno?
U postu napisano sasvim jasno, kulturno, lako dokazivo.
Ima Jevreja koj su protivnici političkog cionizma, koji su protiv zločina i svega ostalog sto radi današnji Izrael vodjen idejom Teodora Herzla.
Možda nije napisano u kočijaškom i primitivnom stilu koji bi ti na prvu shvatio.

Čitaj.
Locked