Klasicni kilavi argument njegovih fanova, "nije bilo ratova".
Izmjestanje ambasade u Jeruzalem i izlazak iz sporazuma sa Iranom su samo dva primjera paljenja fitilja, a ima ih jos.
Klasicni kilavi argument njegovih fanova, "nije bilo ratova".
Istina je samo jedna. Nema izmedjulajkujMe wrote: ↑18/10/2023 12:28Jeste bitnosime_cipol wrote: ↑18/10/2023 11:03 Jel vazno Jel poginulo 100-200-500 ili 1000 ljudi![]()
![]()
Citate li prije nego pritisnete submit?
Pogodjeni su civili u krugu bolnice. Halo ba!!!
Prica Hamas: kme Izrael napao bolnicu pobili 1000 djece i zena
Prica Izrael: Projektil Hamasa gresku imao i pao u krug bolnice ima poginulih
Prvo ocrnjuje Izrael
Drugo ocnjuje Hamas
U zavisnosti od tvoje idelogije ti ces jednu ili drugu pricu popusiti a istina je izmedju te dvije i to je realnost
Ja mislim da jeste bila, ako ništa, bolja.
Ne pamtim da je Biden išta od toga vratio.kravamuzara wrote: ↑18/10/2023 13:03Klasicni kilavi argument njegovih fanova, "nije bilo ratova".
Izmjestanje ambasade u Jeruzalem i izlazak iz sporazuma sa Iranom su samo dva primjera paljenja fitilja, a ima ih jos.
Čuj istina je negdje izmeđusime_cipol wrote: ↑18/10/2023 13:03Istina je samo jedna. Nema izmedjulajkujMe wrote: ↑18/10/2023 12:28
Jeste bitno
Prvo ocrnjuje Izrael
Drugo ocnjuje Hamas
U zavisnosti od tvoje idelogije ti ces jednu ili drugu pricu popusiti a istina je izmedju te dvije i to je realnost![]()
Komarci što bi rekli nadrealisti.
Velkoski wrote: ↑18/10/2023 12:30
Jemen su sravnali Saudijci pod pokroviteljstvom raznih amidža. Kurde su jebali oni koji su crtali granice pa su ih ostavili u nekoliko država. Vrijedi istaći da PKK ne podržavaju ni svi Kurdi, tako da je taj konflikt dosta drugačiji. Svejedno, apsolutno osuđujem ono što im se radi u Turskoj, i tu je jasno ko je jači i tlači.
Za svako pravilo postoji izuzetak, no posljednjih par ratova je fakat crno-bijelo, ili si jedno ili drugo.
Koja je razlika?[Palestince] su jebali oni koji su crtali granice pa su ih ostavili u nekoliko država. Vrijedi istaći da [Hamas] ne podržavaju ni svi [Palestinci], tako da je taj konflikt dosta drugačiji. Svejedno, apsolutno osuđujem ono što im se radi u [Izraelu], i tu je jasno ko je jači i tlači.
rekoše ti lijepo ljudi gore, zbog takve politike, i to samo jednog mandata, danas imaš Ukrajinu. klasični osvajački rat, a ne frakcijašenje kao u arapskom svijetu i građanske ratove.sehohari wrote: ↑18/10/2023 13:04Ja mislim da jeste bila, ako ništa, bolja.
Trenutno ne znam ni jednu zemlju na svijetu koja će reći da je u njoj bolje stanje sada nego tokom Trumpovog mandata.
Gaza je "malo" loš primjer, mislim da im je tadašnja patnja bila ipak lakša nego ovo neprekidno bombardovanje i otvoreno pričanje o etničkom čišćenju.
samo ime ove teme je diskvalificirajuce.Velkoski wrote: ↑18/10/2023 13:12 Šta to nije binarno u ruskoj agresiji na Ukrajinu, ili možemo i na naš primjer, šta nije binarno u srbijanskoj agresiji?
Teme nema jer nije mainstream. Već rekoh na tu temu, da nije u pitanju Izrael i ta regija, da su neke druge dvije države nema dileme na čijoj bi strani bila planeta.
Pa dobro, nema nista pogresno u konstataciji da ne bi bilo rata u Ukrajini da je Trump predsjednik.Chmoljo wrote: ↑18/10/2023 13:14rekoše ti lijepo ljudi gore, zbog takve politike, i to samo jednog mandata, danas imaš Ukrajinu. klasični osvajački rat, a ne frakcijašenje kao u arapskom svijetu i građanske ratove.sehohari wrote: ↑18/10/2023 13:04
Ja mislim da jeste bila, ako ništa, bolja.
Trenutno ne znam ni jednu zemlju na svijetu koja će reći da je u njoj bolje stanje sada nego tokom Trumpovog mandata.
Gaza je "malo" loš primjer, mislim da im je tadašnja patnja bila ipak lakša nego ovo neprekidno bombardovanje i otvoreno pričanje o etničkom čišćenju.
multipolarnost bi bila dobra stvar da na drugoj stvari nisu likovi koji se ne bi ni potrudili da lažiraju npr bombardovanje bolnice. rekli bi, jebe nam se i nastavili po starom.
i moje lično mišljenje je, da multipolarnost postoji uvijek. jer javnost u zapadnom svijetu, a POSEBNO u Evropi nije monolitna. i to je dobro.
Talmud možda nije falsifikat, ali ovo što si ti napisao jeste.newera86 wrote: ↑18/10/2023 12:58Evo malo iz jedne koja nije falsifikat. Talmud se zove.SmokingMan wrote: ↑18/10/2023 12:32 Boga mi za datu knjigu sam siguran da je bila falsifikat, tačnije ruski propagandni pamflet.
„Bog je stvorio nežidove te iako im je dao čovječji oblik oni su ravni sa životinjama, jer ne dolikuje Židovu da bude služen od stoke. Zato ga služe životinje u ljudskom obliku.“ (Šulah aruh, Mudraš talpiot 225).
„Nežidovi, čija duša potječe od nečistog duha, nazivaju se svinjama.“ (Talmud, Jalkut Rubeni 12).
„I zato ako jedan nežidovski sluga ili sluškinja umre treba ih ožaliti onako, kao kad jedan vol ili magarac krepa.“ (Talmud, Brohes).
„Između Židova i nežidova ne postoji nikakva veza. Jer meso nežidova je životinjsko meso, a njihovo sjeme je životinjsko sjeme.“ (Talmud, Jebamot 89a).
„Nežidov je kao jedno pseto. Štoviše, zapisi uče da se pseto ima više poštivati od nežidova.“ (Talmud, Ekeseget raši eksod 22).
„Meso nežidova je meso magareće, a sjeme konjsko sjeme.“ (Talmud, Jebamot 98a).
„Onaj koji nije obrezan i ne drži šabat ne naziva se čovjekom.“ (Talmud, Jalkut Rubeni 39).
„Nežidov nema oca, jer je on na gnojištu rođeno pseto.“ (Talmud, Jebamot).
„Ma koliko imali narodi svijeta tijelo slično Izraelcima, ipak se oni uspoređeni s čovjekom imaju smatrati za majmune.“ (Talmud, Šene Lukot 250).
„Spolni odnosi nežidova su isto kao i spolni odnosi životinja.“ (Talmud, Sanhedrin 746).
„Kuće nežidovske su kuće životinjske.“ (Talmud, Leb. tob. 46a).
„Tuđa žena koja nije kći Izraelca, dio je marve.“ (Talmud, Abarbanel).
„Nežidovka u nosećem stanju ima se smatrati kao noseća stoka.“ (Šulhan aruh, Košen ha-mišpat 405).
„Dijete u utrobi jedne nežidovke nije bolje od životinje.“ (Šulhan aruh, Joreh deah 240).
„Židove zvati ljudskim bićima, ali nežidovi nisu ljudi. Oni su zvijeri.“ (Baba Mezia, 114b)
„Akum je kao pas. O da, spisi uče da više poštujete psa nego nežidova.“ (Ereget Raschi Erod, 22;30)
„Židove zvati ljudima, kršćane ne zvati ljudima.“ (Kerithut, 6b)
„Kršćane sažalijevati ništa više nego bolesne svinje.“ (Orach Chaiim, 57;6a)
„Seksualni snošaj kršćana je isti kao kod zvijeri.“ (Sanhedrin, 74b)
„Soj kršćana je vrijedan kao i soj zvijeri.“ (Kethuboth, 3b)
„Kršćani kao ljudi su obične stražnjice.“ (Kidduschim, 68a)
„I pored toga što nežidovi imaju isti oblik tijela kao i Židovi, oni su u poredbi sa Židovima kao majmun sa čovjekom.“ (Schene Luchoth Haberith, 250b)
Kakvu to raketu ima Hamas da pobije toliko ljudi odjednom? 5000 su ispalili na Izrael. Da ih je 1% palo na zgrade bilo bi i stete i zrtava. Kako je moguce da nema nista od toga? A u Gazi od jedne ovoliko ljudi pobije?lajkujMe wrote: ↑18/10/2023 12:28Jeste bitnosime_cipol wrote: ↑18/10/2023 11:03 Jel vazno Jel poginulo 100-200-500 ili 1000 ljudi![]()
![]()
Citate li prije nego pritisnete submit?
Pogodjeni su civili u krugu bolnice. Halo ba!!!
Prvo ocrnjuje Izrael
Drugo ocnjuje Hamas
U zavisnosti od tvoje idelogije ti ces jednu ili drugu pricu popusiti a istina je izmedju te dvije i to je realnost
pa i nije sumire.sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 13:14samo ime ove teme je diskvalificirajuce.Velkoski wrote: ↑18/10/2023 13:12 Šta to nije binarno u ruskoj agresiji na Ukrajinu, ili možemo i na naš primjer, šta nije binarno u srbijanskoj agresiji?
Teme nema jer nije mainstream. Već rekoh na tu temu, da nije u pitanju Izrael i ta regija, da su neke druge dvije države nema dileme na čijoj bi strani bila planeta.
sumirprimus wrote: ↑18/10/2023 10:56Faytuks News Δ
@Faytuks
·
5m
BREAKING: Biden after landing in Israel says that from "what he has seen" the Al Ahli Arab hospital explosion was "caused by the other side" - REU
lutke ba ko na nasim markalama,vidi se iz avionaDimu1927 wrote: ↑18/10/2023 13:11 https://www.instagram.com/reel/CygnXC2rabe/
Budala kaze nema slika iz bolnice...
Slazem se, treba pisati genocid umjesto zlocinsumirprimus wrote: ↑18/10/2023 13:14samo ime ove teme je diskvalificirajuce.Velkoski wrote: ↑18/10/2023 13:12 Šta to nije binarno u ruskoj agresiji na Ukrajinu, ili možemo i na naš primjer, šta nije binarno u srbijanskoj agresiji?