Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Grean wrote: ↑16/10/2023 08:08
O svima iz arapskog svijeta pricamo a malo se cuje o UAE koji su kako citam jedini otvoreno podrzali Izrael. Maroko isto ne smije da pisne.
Ne mirisem UAE jos od one blokade Katara, stajanja na stranu Sisija, zakuhali sa Turskom. Mi smo se kao upalili sto su nam odnosi losi sa njima pa su Srbiji poslali avion pomoci u koroni prije nego nama, krivili smo nasu politiku i diplomatiju.
Uglavnom, Emirati su se potrudili zadnjih godina da od Sauda preuzmu poziciju najvecih supaka arapskog svijeta i uspjeli su.
Od ovih pustinjskih Arapa nekako je Katar zemlja sa najvise kicme. Nije da je ijedna za pohvalu ali ako se mora neko izdvojiti.
Zato ih je Iran sve zajedno pregazio u ovih zadnjih nekoliko decenija, 30% siita a preuzeli su Irak, Siriju, Jemen, napravili siitski polumjesec kako ga zovu od Jemena do Libanona. Nisu ni oni neka sila ali za ove pustinjske beduine koji su se nicim izazvani docepali para (i ponasaju se po onoj kad fukara ima masla i guzicu sa njim maze) su izmislili zivot.
Katar je jedan od najvecih pokrovitelja hamasa… al da apsurd bude veci.. ogromnu lovu placaju USA da ih stiti ( najveca usa baza je u Kataru).
Ja ne bih posmatrala stvar crno-bijelo na tvom mjestu.
Thorgerson wrote: ↑16/10/2023 08:43
Joj sto serete vise o tome sto ne pomogne ovaj, sto onaj.
Pa sto vi veliki muslimani ne odete dole i borite se?
Ti ljudi dole jesu muslimani, ali pobogu to su razliciti narodi, sa cak i razlicitim obicajima, razmisljanjima. Nisu svi isti jebote. Zasto bi se bilo ko petljao u to?
Plus.
Veoma dobro znate sta znaci to petljanje. Znaci da uvodis svoju zemlju u rat.
To vam je isto da sad ne znam Srbi napadnu Sandzak. Koliko bi vas bilo za to da mi objavimo rat Srbiji i upetljamo se u sukob.
Meni je nevjerovatno da nasi ljudi to tako gledaju. Arap. I svaki im isti od libije, egipta, arabije ma sve to isto.
Ponavljam opet. Evo arapi muslimani, pa i vi ste muslimani. Bujrum. Prijavite se i idite.
Al jok, slomise se, kace po instagramu nekakve podrske, bla bla, a evo sad da kazu mobilizacija za Gazu, ne bi 5 ljudi otislo. Stoga, mozda malo manje srat zasto se neko ne upetlja.
Zasto bi neko zemlju u miru upetljavao u ovo zamrseno klupko? To samo lud politicar, vladar moze uraditi svom narodu. Upetljat ce se onda kad njima Izrael bude prijetnja. Ko i svaka drzava sto bi uradila.
Nisam znao da je Amerika u ratu pa se odma stvorio njihov nosac aviona.
Ili im je mozda Palestina prijetnja?
Fasisti, mrzitelji svega muslimanskog, neljudi bez truma empatije, lazni moralisti, nedemokrate, okorjele komunjare, ne znas ni sam vise kako da ih nazoves. A udisu isti zrak kao i mi, pozdravljamo se na cesti, rukujemo i smatramo drugovima, insanima. Fuj ba.
Jesu li usli u Gazu ili i dalje raketiraju?
eh moj ti. Drug mi prica neki dan mu rodicu sa hidzabim u sred ferhadije lik pljunuo i samo nastavio dalje. Obicni hidzab nista burqa ili nikab itd.
Moram priznati da ste izgradili taktiku i narativ, odnosno da ste prilično lukavi u obračunu sa nama sekularnim Bošnjacima. Prvo, o kojim fasistima pričaš i gdje vidiš fasiste medju nama sekularnim Bošnjacima? Znas li ti koju težinu ima riječ “fašist”? Drugo, itekako imam empatiju za Palestince. Razlikujem se od tebe po tome što ja u njima vidim ljude, a ti samo islam i muslimane. Čitam te jarane kao bukvar. I tebe i tebi slične. Treće, dosadili ste i sa etiketiranjem nas sekularnih Bošnjaka kao komunjara. Nema komunjara jarane, ima samo protivnika uvodjenja islamskog drustvenog poretka što je suprotno demokratskom uredjenju društva. Pročitaj prijedlog Ugovora IZ sa državom pa razmisli šta sve traži IZ koja nije nista drugo nego vjersko krilo SDA. Na kraju moram vam reći u lice: Vi ste greška, vi ste opasni za Bosnjake i sva sreća pa još nemate masovniju podrsku. Izrael osudjujem i nikada ga nisam podržavao decenijama zbog politike prema Palestincima. Ali, vas islamiste čitam kao bukvar.
Gusar-from-Riga wrote: ↑16/10/2023 08:49
eh moj ti. Drug mi prica neki dan mu rodicu sa hidzabim u sred ferhadije lik pljunuo i samo nastavio dalje. Obicni hidzab nista burqa ili nikab itd.
Moram priznati da ste izgradili taktiku i narativ, odnosno da ste prilično lukavi u obračunu sa nama sekularnim Bošnjacima. Prvo, o kojim fasistima pričaš i gdje vidiš fasiste medju nama sekularnim Bošnjacima? Znas li ti koju težinu ima riječ “fašist”? Drugo, itekako imam empatiju za Palestince. Razlikujem se od tebe po tome što ja u njima vidim ljude, a ti samo islam i muslimane. Čitam te jarane kao bukvar. I tebe i tebi slične. Treće, dosadili ste i sa etiketiranjem nas sekularnih Bošnjaka kao komunjara. Nema komunjara jarane, ima samo protivnika uvodjenja islamskog drustvenog poretka što je suprotno demokratskom uredjenju društva. Pročitaj prijedlog Ugovora IZ sa državom pa razmisli šta sve traži IZ koja nije nista drugo nego vjersko krilo SDA. Na kraju moram vam reći u lice: Vi ste greška, vi ste opasni za Bosnjake i sva sreća pa još nemate masovniju podrsku. Izrael osudjujem i nikada ga nisam podržavao decenijama zbog politike prema Palestincima. Ali, vas islamiste čitam kao bukvar.
Ne pricam ovdje o vjeri, nego o ubijanju neduznih ljudi. Smiri dozivljaje.
Gusar-from-Riga wrote: ↑16/10/2023 08:49
Ponosni sam Bosnjak i komunjara.
Sto rece rahmetli profa Grebo, a jos i moj Rodjeni.
“Ja sam komunista uvijek bio i bit ću. Da biste srušili komunizam koji je kod ljudi uvijek budio nadu i vjeru, niste mogli izabrati ljudska prava i demokratije, nego se izabrao nacionalizam“.
Velkoski wrote: ↑16/10/2023 08:43
nisu ušli, sad je već i pitanje hoće li, očigledno se nešto dešava iza kulisa
300k spremnih su imali još u petak, ako ne i ranije
Izraelci su lijep primjer šta od tebe napravi kompleks žrtve.
Ljude koji otvoreno zazivaju ubijanje djece bez ikakvog osjećaja da se radi nešto pogrešno.
Nz jel im bio plan okupirati dijelove gaze pa onda u budućnosti opet naselja praviti. Ali teško je djecu ubijati bez da iko reaguje.
Također, kad se slegne prašina sa Gazom, bit će interesantno vidjeti na unutrašnjem političkom planu izraela št aće se dešavati.
Dešava se Uncle Sam koji je došao na BI da proba umiriti uzavrele cionističke glavešine da odustanu od novog genocida i eventualnog širenja sukoba, jer će budale u nekoliko dana sjebati sve pozitivno što su Ameri uradili od početka krize u Ukrajini, prije svega po pitanju homogenizacije i jedinstva između saveznika i većeg dijela svijeta.
Već se naziru prvi ali i veliki znaci neslaganja oko planova za akcije u Gazi i cijelom tom području na relaciji bijela kuća - kamarila oko zlikovca Netanyahua.
Ne pricam ovdje o vjeri, nego o ubijanju neduznih ljudi. Smiri dozivljaje.
A zašto onda upotrebljavaš izraze “fašist”, “komunjara”, “nedemokrata” i sl. Koristiš ubijanje neduznih ljudi u Gazi da se obračunavaš sa ideološkim neistomišljenicima ovdje kod nas. Čitam te kao bukvar, islamski demokrato!
sime_cipol wrote: ↑16/10/2023 09:33
Sta su im ovi Kibuci? Neke oaze u pustinji za poljoprivredni uzgoj? Neke komune? Ili tu idu ortodoksniji Jevreji, nesto poput Amisa?
bez guglanja to su svojevrsni OURi
organizacija udruženog rada odeđene skupine ljudi u zatvorenoj zajednic
ne bih rekao da su neki vjerski fanatici prije će biti da ta zajednica više brine o ekonomskom probitku svojih članova
meni je ideja kibuca sasvim jasna pa se nisam bavio time
ono što bi naš kibuc bio a svi smo to osjetili složnost kojim se drže sandžačke familije u sarajevu
ili naše familije u njemačkoj kada se nađu u stranoj sredini
dakle ti meni ja tebi ali ovo je podignuto na višu razinu
sime_cipol wrote: ↑16/10/2023 09:33
Sta su im ovi Kibuci? Neke oaze u pustinji za poljoprivredni uzgoj? Neke komune? Ili tu idu ortodoksniji Jevreji, nesto poput Amisa?
Komune. Moglo bi se reci da su najblize komunistima . Sva zarada ide u jednu kasu pa se ravnopravno dijeli na sve familije.
Kazu un kamioni ulaze u gazu , ovo je bilo da pomoc udje a da se otvori granicaca da izadju strani drzavljani, da se moram kladit rekao bih da s eovo cekalo.
sumirprimus wrote: ↑16/10/2023 10:06
Cuj sad nema ali, smijesno tita mi mrtvog
Pa smijesno je bolesnim umovima.
Samo vi nastavite trpat u usta ono sto nije izgovoreno , zna se na sta mislim Ali, slusamo od dezurnnih zabrinutih apologeta od 07og oktobra . Kada se radiloo o istorijskom teroristickom cinu na podrucju izraela. Nema sta sve ovde nismo procitali i ko se sve nije zazivao, od osmijavanja do slavljenja i famoznog Ali! I ko je sve kazu istorijski bio u prqvu
Sta pisem sto nije tacno?jel bilo sad slavite i ismijavate a kmecat cete za par dana9ć?
Pa su apologoete danima pisale osudjujemo hamas ali...
Kad se cudilo kako zapad reaguje, bilo je Ali kako su uz izrael jednostrano .
Kad je govoreno samo osuda i nema ali, bilo je Ali..
Sad odjednom nema ali.
P.s da ne bi dezurne hamas apologete trpale rijeci u usta, osudjujem svaki zlocin nad djecom i neduznim civilima i nema ali. Principijelno .
.