Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
emmir1

#30476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Kakav jad od arapskih vodja....

Turska
Iran
Egipat
Pakistan

Ima li naroda?
Moze li ih narod natjerat da reaguju

Gledaju masakriranje palestinske djece.

Prije ce izgleda Rusija i Kina reagovat nego ovi jadovi.

Znači nikad.
Grean

#30477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

O svima iz arapskog svijeta pricamo a malo se cuje o UAE koji su kako citam jedini otvoreno podrzali Izrael. Maroko isto ne smije da pisne.

Ne mirisem UAE jos od one blokade Katara, stajanja na stranu Sisija, zakuhali sa Turskom. Mi smo se kao upalili sto su nam odnosi losi sa njima pa su Srbiji poslali avion pomoci u koroni prije nego nama, krivili smo nasu politiku i diplomatiju.

Uglavnom, Emirati su se potrudili zadnjih godina da od Sauda preuzmu poziciju najvecih supaka arapskog svijeta i uspjeli su.

Od ovih pustinjskih Arapa nekako je Katar zemlja sa najvise kicme. Nije da je ijedna za pohvalu ali ako se mora neko izdvojiti.

Zato ih je Iran sve zajedno pregazio u ovih zadnjih nekoliko decenija, 30% siita a preuzeli su Irak, Siriju, Jemen, napravili siitski polumjesec kako ga zovu od Jemena do Libanona. Nisu ni oni neka sila ali za ove pustinjske beduine koji su se nicim izazvani docepali para (i ponasaju se po onoj kad fukara ima masla i guzicu sa njim maze) su izmislili zivot.
Last edited by Grean on 16/10/2023 08:11, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#30478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

aratet wrote: 15/10/2023 16:21 Pa opšte je poznato da roditelji članovi Hamasa tjeraju djecu u bitke još dok su djeca. Jedan kad je odrastao je i knjigu napisao o tome.

Image
I on se nadao Nobelovoj nagradi.
Haj, bar je dogurao do bestsellera. :lol:
Gusar-from-Riga

#30479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gusar-from-Riga »

Grean wrote: 16/10/2023 08:08 O svima iz arapskog svijeta pricamo a malo se cuje o UAE koji su kako citam jedini otvoreno podrzali Izrael. Maroko isto ne smije da pisne.

Ne mirisem UAE jos od one blokade Katara, stajanja na stranu Sisija, zakuhali sa Turskom. Mi smo se kao upalili sto su nam odnosi losi sa njima pa su Srbiji poslali avion pomoci u koroni prije nego nama, krivili smo nasu politiku i diplomatiju.

Uglavnom, Emirati su se potrudili zadnjih godina da od Sauda preuzmu poziciju najvecih supaka arapskog svijeta i uspjeli su.

Od ovih pustinjskih Arapa nekako je Katar zemlja sa najvise kicme. Nije da je ijedna za pohvalu ali ako se mora neko izdvojiti.

Zato ih je Iran sve zajedno pregazio u ovih zadnjih nekoliko decenija, 30% siita a preuzeli su Irak, Siriju, Jemen, napravili siitski polumjesec kako ga zovu od Jemena do Libanona. Nisu ni oni neka sila ali za ove pustinjske beduine koji su se nicim izazvani docepali para (i ponasaju se po onoj kad fukara ima masla i guzicu sa njim maze) su izmislili zivot.
Jedino Katar iole ima neke stavove mada i oni pusu kako Turska kaze, a ovo ostaloo :-) Afgani su ranjeni i iscrpljeni geografski daleko od njih niko ne ocekuje, imaju svoju borbu.

U islamski svijet se uvukao neki strah i nemoc.
MarlboroGold

#30480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MarlboroGold »

Mislis petrodolar.
sajber87

#30481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

emmir1 wrote: 16/10/2023 08:08 Kakav jad od arapskih vodja....

Turska
Iran
Egipat
Pakistan

Ima li naroda?
Moze li ih narod natjerat da reaguju

Gledaju masakriranje palestinske djece.

Prije ce izgleda Rusija i Kina reagovat nego ovi jadovi.

Znači nikad.
Cuj rusija i kina :lol: , jedni unistili ujgure drugi cecene tatare...., osim ako ujguri ceceni i tatari nisu narodi drugog reda. Daleko im kuca od moje
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#30482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

Arapske države nemaju nuklearke i samim tim su nebitne
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

al budimo realni samo je ludi putin u stanju poslati svoje momke da ginu...

ne znam ko jos...

ko je normalan poslati vojsku, svoje momke, djecu, da idu ginuti za gazu ili zapadnu obalu

ne funkcionira svijet tako
Tyke

#30484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Velkoski wrote: 16/10/2023 01:38 Image

ko ovo može podržavati? jednostavno pitanje
Fasisti, mrzitelji svega muslimanskog, neljudi bez truma empatije, lazni moralisti, nedemokrate, okorjele komunjare, ne znas ni sam vise kako da ih nazoves. A udisu isti zrak kao i mi, pozdravljamo se na cesti, rukujemo i smatramo drugovima, insanima. Fuj ba.

Jesu li usli u Gazu ili i dalje raketiraju?
Tyke

#30485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Grean wrote: 16/10/2023 08:08 O svima iz arapskog svijeta pricamo a malo se cuje o UAE koji su kako citam jedini otvoreno podrzali Izrael. Maroko isto ne smije da pisne.

Druze, Emirati su leglo razvratnika i sa Islamom imaju koliko i Dodik. Samo pogledaj one glavesine na slikama koje su okacene na svakom mjestu po Emiratima gdje se velicaju i poistovjecuju sa kraljevima, vladarima, da ne kazem bozanstvom.
Zivo im se jebe za muslimanskim zemljama i narodima. Oni su ogrizli u biznis i materijalizam, to je njihova vjera.

Maroko kao Maroko je sirotinja sam od sebe i ne toliko bitan, barem ja mislim. Mozda nisi upratio, ali navijaci na njihovom fudbalskim utakmicama daju takvu podrsku i posvecuju pjesme Palestinskom narodu da te natjeraju na suze.
Imas na yt klipove, nevjerovatni su.
Thorgerson

#30486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Joj sto serete vise o tome sto ne pomogne ovaj, sto onaj.

Pa sto vi veliki muslimani ne odete dole i borite se?

Ti ljudi dole jesu muslimani, ali pobogu to su razliciti narodi, sa cak i razlicitim obicajima, razmisljanjima. Nisu svi isti jebote. Zasto bi se bilo ko petljao u to?

Plus.

Veoma dobro znate sta znaci to petljanje. Znaci da uvodis svoju zemlju u rat.

To vam je isto da sad ne znam Srbi napadnu Sandzak. Koliko bi vas bilo za to da mi objavimo rat Srbiji i upetljamo se u sukob.

Meni je nevjerovatno da nasi ljudi to tako gledaju. Arap. I svaki im isti od libije, egipta, arabije ma sve to isto.

Ponavljam opet. Evo arapi muslimani, pa i vi ste muslimani. Bujrum. Prijavite se i idite.

Al jok, slomise se, kace po instagramu nekakve podrske, bla bla, a evo sad da kazu mobilizacija za Gazu, ne bi 5 ljudi otislo. Stoga, mozda malo manje srat zasto se neko ne upetlja.

Zasto bi neko zemlju u miru upetljavao u ovo zamrseno klupko? To samo lud politicar, vladar moze uraditi svom narodu. Upetljat ce se onda kad njima Izrael bude prijetnja. Ko i svaka drzava sto bi uradila.
Last edited by Thorgerson on 16/10/2023 08:44, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#30487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

nisu ušli, sad je već i pitanje hoće li, očigledno se nešto dešava iza kulisa

300k spremnih su imali još u petak, ako ne i ranije
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

momentum je izgubljen
ocito pregovori rade

ili ona ideja o 300 000 rezervista je suplja buduci da se jos skupljaju

prije ce biti kad su glavesine prespavale skontale su da će omjer ubijenih u ulicnim borbama ispod rusevina biti 1: 1
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#30489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Maroko suti jer je sa Izraelom nesto dogovorio. Npr Izrael je nedavno Zapadnu Saharu priznao kao teritorij Maroka. Vjerovatno ce se to i gurati na medjunarodnom planu kroz neke kanale u zamjenu za sutnju.
Na kraju se sve svodi na interes
Haris.ba

#30490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Tyke wrote: 16/10/2023 08:37 Maroko kao Maroko je sirotinja sam od sebe i ne toliko bitan, barem ja mislim.

Maroko nije siromasna zemlja. Oni imaju strateski tezak odnos sa Alzirom oko Zapadne Sahare. I preko prijateljskih veza sa Izraelom poceli su i sa Amerima da saradjuju.
Cak su im Ameri dali avion f35 da kupe, ili su u dobroj fazi pregovora.
Gusar-from-Riga

#30491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Tyke wrote: 16/10/2023 08:30
Velkoski wrote: 16/10/2023 01:38 Image

ko ovo može podržavati? jednostavno pitanje
Fasisti, mrzitelji svega muslimanskog, neljudi bez truma empatije, lazni moralisti, nedemokrate, okorjele komunjare, ne znas ni sam vise kako da ih nazoves. A udisu isti zrak kao i mi, pozdravljamo se na cesti, rukujemo i smatramo drugovima, insanima. Fuj ba.

Jesu li usli u Gazu ili i dalje raketiraju?
eh moj ti. Drug mi prica neki dan mu rodicu sa hidzabim u sred ferhadije lik pljunuo i samo nastavio dalje. Obicni hidzab nista burqa ili nikab itd.
sumirprimus

#30492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

">

Mislim da je bio dovoljno jasan i nedvosmislen, sto se u konacnici i najvise pika.
Thorgerson

#30493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Blackjack21 wrote: 16/10/2023 01:19
skupljac_zeljeza wrote: 16/10/2023 01:12

Kolika je krivnja Arapa i Palestinaca sa njima u tome? Oni ih nisu slali u logore nego njihove brodove sa izbjeglicama primale da se spase. Na brodovima je pisalo....Nijemci su ubili naše porodice, vi nam nemojte ubiti našu nadu. Da su ih Arapi ubijali, ne bi dolazili.

Image
Tačno tako. Naseljavanje Jevreja u Palestini počelo je nakon WWI. Da nisu bili primljeni kako treba, sigurno se ne bi nastavili doseljavati. Dokumenti govore o suživotu Jevreja i Palestinaca između dva svjetska rata.
Izraelci su puno prije 2. Svj rata poceli kupovati zemlju po Palestini. Pa negdje sam procitao podatak da je me znam 40 neke oko 6% zemljista u Palestini bilo kupljeno.

Evo imas ovdje o jednoj vecoj kupovini koja se desila i gdje su nakon toga palestince doslovno otjerali, jer to vise nije bilo njihovo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sursock_Purchases

Pretjerujem mozda, ali malo je cudno da se i mi olako odricemo zemlje i dajemo je tek tako jednoj skupini stranaca. Bez ikakve kontrole i icega.

Pa tako sad imas dijelove po selima gdje su ljudi mogli slobodno hodati, voditi stoku na ispasu, da su citava brda private property i ne smijes primirisati unutra.
sumirprimus

#30494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sta ako ispadne da ce izrael uradit isto sto i na jugu libana prije 15ak godina kad vec?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#30495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Thorgerson wrote: 16/10/2023 08:56
Blackjack21 wrote: 16/10/2023 01:19
Tačno tako. Naseljavanje Jevreja u Palestini počelo je nakon WWI. Da nisu bili primljeni kako treba, sigurno se ne bi nastavili doseljavati. Dokumenti govore o suživotu Jevreja i Palestinaca između dva svjetska rata.
Izraelci su puno prije 2. Svj rata poceli kupovati zemlju po Palestini. Pa negdje sam procitao podatak da je me znam 40 neke oko 6% zemljista u Palestini bilo kupljeno.

Evo imas ovdje o jednoj vecoj kupovini koja se desila i gdje su nakon toga palestince doslovno otjerali, jer to vise nije bilo njihovo
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sursock_Purchases

Pretjerujem mozda, ali malo je cudno da se i mi olako odricemo zemlje i dajemo je tek tako jednoj skupini stranaca. Bez ikakve kontrole i icega.

Pa tako sad imas dijelove po selima gdje su ljudi mogli slobodno hodati, voditi stoku na ispasu, da su citava brda private property i ne smijes primirisati unutra.
I ne samo to. Koliko ce Nasih ljudi izgubiti zemlju u RS zbog indolentnosti? I koju ce RS upisati na sebe kroz neki vremenski period. A sve "po zakonu"
sumirprimus

#30496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

osim kukanja kako gubimo zemlju u rs.u koliko vas je kupilo tu istu zemlju u rsu?
Haris.ba

#30497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 16/10/2023 08:56 Pretjerujem mozda, ali malo je cudno da se i mi olako odricemo zemlje i dajemo je tek tako jednoj skupini stranaca. Bez ikakve kontrole i icega.

Ne odricemo se niti dajemo olahko zemlje. Vec je prodajemo.

Je li ti kao vlasnik nekakve zemlje dajes svakome da ti hoda po tvome?
sime_cipol wrote: 16/10/2023 08:59
I ne samo to. Koliko ce Nasih ljudi izgubiti zemlju u RS zbog indolentnosti? I koju ce RS upisati na sebe kroz neki vremenski period. A sve "po zakonu"
I u cemu je problem? Kada nisi zainteresiran za svoje, normalno je da ti se oduzme.
aratet

#30498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Katar je ideološki blizak muslimanskom bratstvu.
S druge strane Saudijska Arabija i UAE gledaju na muslimansko bratstvo kao na neprijatelje. Zbog toga podržavaju Sisija.
sumirprimus

#30499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Israel Defense Forces
@IDF
Joint Ministry of Defense and IDF announcement:

The National Emergency Management Authority (NEMA) of the Ministry of Defense and the IDF are announcing the implementation of a plan to evacuate residents of northern Israel who live in the area up to 2 kilometers from the Lebanese border to state-funded guesthouses.

The implementation of the plan was approved by Minister of Defense, Yoav Gallant. A short while ago, the Northern Command updated the heads of the local authorities on to the decision. The plan will be implemented by the heads of the local municipalities, the Ministry of Interior and the National Emergency Management Authority (NEMA) of the Ministry of Defense.

The 28 communities included in the plan are: Ghajar, Dishon, Kfar Yuval, Margaliot, Metula, Avivim, Dovev, Ma’ayan Baruch, Bara’m, Manara, Yiftach, Malkia, Misgav Am, Yir’on, Dafna, Arab al-Aramshe, Shlomi, Netu’a, Ya’ara, Shtula, Matat, Zari’t, Shomera, Betzet, Adamit, Rosh HaNikram, Hanita and Kfar Giladi
iseljavaju i prostor uz sjevernu granicu.
Gusar-from-Riga

#30500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked