Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#501 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Login77777 wrote: 14/10/2023 20:26
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 20:11
Isto tako su najvece legende reprezentacije igraci koji su odrasli u BiH, a fuzbalski se emancipovali vani, uz izuzetak Ibisevica.
Na jedino SP su nas odveli 90% igraca koji su nogomet vani naucili.
Kada pogledamo postavu protiv Argentine na Marakani.
Begovic Kanada/VB, Mujdza Hrvatska, Spahic Hrvatska, Kolasinac Njemacka, Besic Njemacka, Pjanic Luxemburg/Francunska, Hajrovic Svicarska, Misimovic Njemacka, Lulic Svicarska i jedini Dzeko iz BiH.
Tu su jos bili Salihovic Njemacka, Ibisevic SAD, Medunjanin Nizozemska itd.
Ja pricam o Bolicu, Barbarezu, Salihamidzicu, Dzeki....

Trebalo je doci do Marakane.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#502 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 20:38
Login77777 wrote: 14/10/2023 20:26
Na jedino SP su nas odveli 90% igraca koji su nogomet vani naucili.
Kada pogledamo postavu protiv Argentine na Marakani.
Begovic Kanada/VB, Mujdza Hrvatska, Spahic Hrvatska, Kolasinac Njemacka, Besic Njemacka, Pjanic Luxemburg/Francunska, Hajrovic Svicarska, Misimovic Njemacka, Lulic Svicarska i jedini Dzeko iz BiH.
Tu su jos bili Salihovic Njemacka, Ibisevic SAD, Medunjanin Nizozemska itd.

Znaci u jugpslaviji, a ne u bosni..dzeko opet izuzetak :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#503 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 14/10/2023 20:40

Oj hljebe
Point.

#504 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

Login77777 wrote: 14/10/2023 17:26
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 15:32 Za sta bi navijali da neko nije ostao ovdje?
Pa fino ti gore forumas napisao da je preko 50% clanstva tog BHFa iz BiH a ne u dijaspori. Takodzer i vodeci ljudi.
Ne pije vam ta vode u vezi dijaspore.

Na kraju krajeva taj BHF ide na utakmice. Bili momci iz BiH ili dijaspore, cilj im je isti.
I vazda ce oni biti od korist reprezentaciji a ne ti i ja i ostali forumasi koji jednom u pet godina posjete jednu utakmicu reprezentacije.
Da je pamet islo bi se zajednicki na utakmice BHF i navijacke skupine bh klubova i zajednicki se borili protiv saveza. A savez nije samo Vico nego puna hrpa SDAovaca, HDZovaca, SNSDovaca itd.
Borba protiv ti ljudi treba biti zajednicka sviju nas a ne gdje ko zivi, sta radi, gdje popravlja zube itd.
Džaba pišeš, ljudi su u tom filmu da je sav BHF van BiH. Onaj jedan od momaka sinoć što je pričao sa Džekom živi u Jablanici.

A kakve ima veze gdje ko živi, ja fakat ne razumijem.
Point.

#505 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 19:18
luckylaka wrote: 14/10/2023 18:35

Pa ne odredjuju oni kako ce se navijati nego je to dogovor navijackih grupa.Pa nece na tribini BHF pjevati,,Bosnom behar..." Ljuti Krajisnici,,ko ne skace mrzi Bosnu" Legioneri nesto trece.Momci pokusavaju napraviti atmosferu sto je u Zenici nemoguce jer pola stadiona dolazi da pravi selfie,da se vidi na f.b..Naravno ono sa bakljama je juce bilo nepotrebno i danas bi se pricalo kako je BHF napravio odlicnu atmosferu i dijasporu bi malo ko spomenuo osim par standardnih kojima i reprezentacija smeta
Nek svako fura svoj fazon.

Svako je platio kartu.

Kome se skace nek skace.

Kome se pjeva nek pjeva.

Kome se snimaju selfiji neka ih snima.

I mirna Bosna.
Jebogati, znaju se pravila na tribini. Eto napravite vi grupu i vodite navijanje, nikakav problem. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#506 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/10/2023 20:51
Jebogati, znaju se pravila na tribini. Eto napravite vi grupu i vodite navijanje, nikakav problem. :thumbup:
Pravila na tribini? What you are, twelve? :D

Navijaj, skaci, radi sta hoces i pusti mene da radim sta hocu.

As simple as that.
Point.

#507 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 21:08
Point. wrote: 14/10/2023 20:51

As simple as that.
Danas bio na tekmi lokalnog kluba. Ovi iza gola vodili navijali, mi stariji sa djecom za njima. Normala.

Niko ti ne brani da sjediš na tribini sa Selmom Bajrami i Koketom i furate svoju furku
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#508 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/10/2023 21:24
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 21:08

As simple as that.
Danas bio na tekmi lokalnog kluba. Ovi iza gola vodili navijali, mi stariji sa djecom za njima. Normala.

Niko ti ne brani da sjediš na tribini sa Selmom Bajrami i Koketom i furate svoju furku
Na gostujucim tekmama smo svi u istom sektoru.

Drugo je Bilino.

Bajrami bude na istoku, ja preferiram zapad. Rodjen sam 50 metara dalje :bih:
Point.

#509 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 21:25
Point. wrote: 14/10/2023 21:24

Drugo je Bilino.

Eto vodite na Bilinom, who cares.

Ako je izvor tvoga amoniziteta prema BHF što te neki ruljak izgrdio u Genku jer nisi skakao kad je skakala tribina onda jebiga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#510 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/10/2023 21:36
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 21:25

Drugo je Bilino.

Ako je izvor tvoga amoniziteta prema BHF što te neki ruljak izgrdio u Genku jer nisi skakao kad je skakala tribina onda jebiga.
Ama necu da vodim jesi li ti ogranicen lave :D
SmokingMan

#511 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by SmokingMan »

Treba se go do pasa skinut' i zapevati "Trepetiljka, trepetala..."
Point.

#512 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 21:52
Point. wrote: 14/10/2023 21:36

Pa šta hoš koji q
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#513 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 14/10/2023 22:32
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 21:52

Pa šta hoš koji q
Da gledam utakmicu na miru, kako mi je cejf, bez da mi iko drzi predavanja, pokusava me voditi, vrijedja me sto ne zelim navijati sa njima, da neko privatizira navijanje za reprezentaciju drzave u kojoj zivim, odredjuje sta ko smije, a sta ne....

Live and let die sto bi rekao Dzems Bond
sikstinajn

#514 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by sikstinajn »

jabi ovde jedno dva-tri nula za portugal.
možda dopuste jedan go za naše.
1-3 ,recimo.
Point.

#515 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 22:38
Point. wrote: 14/10/2023 22:32
Pa šta hoš koji q
Da gledam utakmicu na miru, kako mi je cejf, bez da mi iko drzi predavanja, pokusava me voditi, vrijedja me sto ne zelim navijati sa njima, da neko privatizira navijanje za reprezentaciju drzave u kojoj zivim, odredjuje sta ko smije, a sta ne....

To sve možeš doživjeti na Bilinom.
luckylaka

#516 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by luckylaka »

Point. wrote: 14/10/2023 22:51
_BataZiv_0809 wrote: 14/10/2023 22:38

To sve možeš doživjeti na Bilinom.
Je li dosta djeco.Portugal dolazi i jos Ronaldo otac ga jebo.Sto se ne ugleda na Anela pa isfolira povredu.Al valja cevape pojesti.
giovanni008

#517 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by giovanni008 »

Ma da, botove je lako prepoznati, nego me vise brinu ovi nasi koji nisu shvatili glavnu poentu u ovoj "borbi" nase drzave ne samo u sportskom smislu nego i generalno.

U ostalom, mozda sad na okrenemo malo temu na sljedecu tekmu protiv super jakog Portugala. Evo izgleda Ronaldo ipak dolazi.
Apel navijacima, nemojte ga vrijedjati sa Messi povicima, onda se on zainati i zaigra pravo dobro. Ignorisite ga.

Lug wrote: 14/10/2023 14:51
giovanni008 wrote: 14/10/2023 14:23 Ljudi uopste nemaju predstavu da glavne face u BHF zive u BiH i da je 50 % clanova iz BiH, znaci hejtanje na racun dijaspore nidje veze!
Davno je prosla smjena stare generacije kad su vecinom glavne BHF face bile iz Svedske/Danske/Njemacke....

Sto se tice rata savezu, nekada je to bilo sasvim drugacije i pod drugacijim okolnostima tako da se ne moze izvuci paralela strategije i nacina napada na savez prije i sad.

Tada je savez drzala cisto "kriminalna" banda prvo pod Pusinom zatim pod Usanovicem, Pasalicem i ostalima kojima je osnovni cilj bio ukrasti sto vise love i radi toga zadrzati se sto duze moguce na vlasti. Tada je bilo i lakse odraditi Rat Savezu jer politicka komponenta nije bila toliko ukljucena em sto su tu bili Jelic, Kovacevic, Dominkovic kojima je bio zajednicki interes isti znaci novac. Tako da kada je Istrazni Sud poceo da odmotava kriminalno-mafijaski klupko, bilo je puno lakse animirati navijace da se svi zajedno suprostavimo mafijaskoj bandi sto je sa ciljem bilo i njihovo svrgavanje. Ostalo je istorija....

Eh sad je stvar puno slozenija, sada su ljudi u savezu kojima je na prvu prvi kriterij "politicki" pa onda sve ostalo. Jedino u bosnjackoj strukturi se jos uvijek zadrzao cisto krimogeni nacin razmisljanja i u stanju su prodati vlastitu mater zarad besplatnih letova, hotela i provoda sa sirom familijom po gostovanjima reprezentacije.

Zato se danas rat savezu (za razliku od onog prije) ne moze sprovesti na isti nacin.

Naravno potrebna je "paznja" da bi se narod trgnuo iz letargije, tako da neka osrednja bakljada nije ni tako lose, ali misljenja sam da se ne bi trebalo preslikavati strategija kao od prije.

Vico je "politicki" postavljen iz politickih krugova manjeg entiteta uz blagoslov Begica koji je zauzvrat dobio titulu dozivotnog pocasno predsjednika saveza. Znaci nema teorijske sanse da bi mi danas prekidima utakmice smjenili Vicu. Danas bi prekidima utakmice samo naskodili sami sebi a Dodik bi zadovoljno trljao ruke.

Ono na sta bi se trebalo fokusirati jeste "pritisak" na domace izdajnike Colpu, Durica i ostale koji svojim glasom i klimanjem glave dozvoljavaju Vici da radi sta god hoce u savezu. E tu imamo moc da pritisnemo nase domace izdajnike i da eventualno sa tog nivoa dodju neki novi ljudi koji ce imati svoje JA. Jer Vico i Savez ne mogu donositi ni jednu odluku ako je bosnjacki korpus iole protiv.

Dusmanin je bacio "kosku" medju nas, ne budite naivni, ne dozvolite da se dijelimo i medjusobno optuzujemo, pamet u glavu!

Nasim fudbalerima je potrebna podrska vise nego ikada!

Za kraj, dokument SANU koji trebate nauciti napamet jer se dotice i sporta tj. fudbala o cemu je rijec u ovoj temi:

"
Drugi Memorandum SANU

Drugi memorandum SANU je kolokvijalni naziv za dokument kojega su srpski književnik i političar Dobrica Ćosić, svojedobni predsjednik SR Jugoslavije, prof. dr. Ljubomir Tadić, srpski pravnik i političar čiji je sin Boris Tadić bio predsjednik Republike Srbije 2004. - 2012. godine, te još nekoliko drugih članova Srpske akademije znanosti i umjetnosti uputili članovima vlade Mirka Cvetkovića.

"Slobodna Bosna" objavljuje u ožujku 2013. godine faksimile "Memoranduma 2", u kojem se predlaže koordiniranje institucija iz Republike Srbije i Republike Srpske, radi onemogućavanja konsolidacije stanja u Bosni i Hercegovini i konačnog odcjepljenja teritorija Republike Srpske od BiH i njegovog pripajanja Srbiji.

“Koristiti sve mehanizme da se oba doma parlamenta BiH maksimalno onemoguće u radu, obezvrede i obesmisle na sve moguće načine. Sprečavati donošenje zakona koji se ne smatraju bitnim i ne predstavljaju nikakvu pretnju RS-u. Ovo je jedno od značajnijih sredstava za dokazivanje teze o nemogućnosti funkcionisanja zajedničkih institucija. Generalno, uvek i na svakom mestu insistirati na tome da su ‘državna’ vlast i institucije na nivou BiH nepotrebne, suvišne, nemoguće, skupe i antisrpske... Ni po koju cenu ne sme se dozvoliti formiranje bilo kakvih saveza, udruženja ili asocijacija na nivou BiH. Dakle, ni po koju cenu se ne sme dozvoliti čak ni formiranje udruženja pčelara na nivou BiH, a o drugim važnijim asocijacijama se ne sme ni razmišljati. Čak i povezivanja saveza iz RS-a s onim iz BiH treba izbegavati.

Naročitu pažnju treba obratiti na sportske saveze, a naročito na reprezentativne selekcije na nivou BiH. Svim silama se truditi da Republika Srpska ima svoja republička takmičenja u svim sportovima, na svim nivoima, uključujući i reprezentativni. Raditi na uvezivanju sportskih društava iz RS-a i Srbije, a vremenom ih ujediniti u jedan sportski savez. Onim Srbima iz RS-a koji eventualno budu prihvatili učešće u zajedničkim ligama na nivou BiH ili reprezentacije BiH jasno staviti do znanja da time izdaju srpstvo i svrstavaju se u red srpskih izdajnika. Ukoliko nastave sa takvim aktivnostima, primeniti druge mere kako bi se obeshrabrili...

Maksimalno izbegavati upotrebu termina - Bosna i Hercegovina. Vrlo je bitno da se osim političara, medija, kulturnih i javnih radnika u Republici Srpskoj, ovoga pridržavaju mediji, kulturni i javni radnici u Srbiji. U slučajevima kada je iz nekih razloga neophodno pomenuti taj termin, onda staviti u prvi plan Republiku Srpsku npr. Republika Srpska i ostatak BiH. Vrlo je značajno da političari u RS-u jasno stave do znanja javnosti i međunarodnoj zajednici da BiH ne smatraju kao jedinstvenu državu, već kao zajednicu dve teritorije koje trenutno čine celinu. A tu celinu treba što češće nazivati neprirodnom, nametnutom, nemogućom… Koristiti termin Srpska, kako bi se na taj način RS definisala isključivo kao srpska teritorija. Pridev ‘srpski’ koristiti u svim mogućim situacijama, od naziva institucija, službi, ustanova, praznika, gradova, medija, banaka, sportskih klubova, književnika i njihovih dela, sela, zaseoka, reka, mostova i svega drugog, ma koliko to u pojedinim situacijama zvučalo neobično, čak i smešno”,
Lektira! :thumbup:
Ovdje par botova sa par nikova zele upravo razjediniti, stvoriti utisak o masovnim protivljenjima BHF. Laz! Patrioti BiH podrzavaju navijace i to masovno.
Svaka cast!
Zoooka

#518 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Zoooka »

Al Bata samara dijasporu. :thumbup:
Student_u_Ostavci

#519 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Student_u_Ostavci »

sikstinajn wrote: 14/10/2023 22:43 jabi ovde jedno dva-tri nula za portugal.
možda dopuste jedan go za naše.
1-3 ,recimo.
Pa zavisi koliko će Portugal zapeti. Mislim da ćemo svejedno izgubiti ali mora da se vidi zalaganje.
auspuhc

#520 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by auspuhc »

Zoooka wrote: 14/10/2023 23:12 Al Bata samara dijasporu. :thumbup:
Previse je blag za moj ukus.
Point.

#521 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

Puppet Show.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#522 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by teskeredzic_22 »

izvrsni direktor wrote: 14/10/2023 20:40

Socijalistička Jugoslavija je obnovila Bosnu i Hercegovinu nakon njene podjele u okviru kraljevih banovina 1929 , kao republiku po društvenom uređenju , ravnopravnu članicu jugoslovenske federacije s punim pravom na samoopredjeljenje.

Vjerujem da su ovaj podatak ponovili danas na Kongresu kad su Kim Jongu Drugom aplaudirali i oni iz najzadnjih redova samo da se čuje njihovo oduševljenje izborom.
luckylaka

#523 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by luckylaka »

Point. wrote: 15/10/2023 00:37 Puppet Show.
A jesi li primjetio tipa sto sam sebi odgovara.Providan ko Anel
Zoooka

#524 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Zoooka »

auspuhc wrote: 15/10/2023 00:29
Zoooka wrote: 14/10/2023 23:12 Al Bata samara dijasporu. :thumbup:
Previse je blag za moj ukus.
Gledaj ovih sto nas optuzuju da smo ista osoba. Zar im je toliko dosadno da samo o nama razmisljaju?
Point.

#525 Re: Lihtenštajn-BiH/BiH-Portugal (13.oktobar/16.oktobar)

Post by Point. »

luckylaka wrote: 15/10/2023 00:45
Point. wrote: 15/10/2023 00:37 Puppet Show.
A jesi li primjetio tipa sto sam sebi odgovara.Providan ko Anel
Zokica aka Gerro i auspušlić? Skonto sam, dijete se zaigralo.
Post Reply