Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sale07

#26251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

Tacno po ovoj temi mozes vidjeti zasto je citavo covjecanstvo dotaklo dno.
I na jednoj i na drugoj strani imas one koji opravdavaju ubijanje civila :run:
Tyke

#26252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Point. wrote: 10/10/2023 10:54 Ova tema je bila pregledna zadnja dva dana kada Sumir nije imao pristup internetu, danas opet svaki drugi hebeni post njegovo nerazumno pisanje i spamanje.

Get a job!
Njegov problem je ocita mrznja prema Islamu, ili uopce prema religijama, i usljed toga sav njegov fokus je na Hamasu jer ne smije gledati siru sliku naseg pisanja. Kada bi je gledao, morao bi priznati i osuditi silne terore koje Izrael vrsi nad neduznim Palestincima, nevezano ovdje za Hamas.
A ako bi postao objektivan i osudio jedan za drugim terorom, zlocinom koje Izrael vrsi decenimaja, ne danima ili godinama, onda ne bi imao osnova jednostranog pisanja i branjenja neodbranivog.
Njegov jedini grijeh je zivljenje u BiH, jer bi se lahko stopio sa Zapadnim poimanjem zlocina i davanju podrske tlacitelju. To su te Evropske vrijednosti, zato bi mu lakse sjeo zivot na Zapadu ili Americi npr. Samo daj protiv Islama, protov vjere, protiv drugih vrijednosti mimo nacije (koja bi naravno trebala se vrednovati, gajiti, uzivati...).
k3ngur

#26253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by k3ngur »

Prvo meni se cini da Izrael laze oko broja mrtvih sa svoje strane, broj 900, a medije nonstop pokazuju palestinske zrtve. Tu nesto ne stima. To je upitno sta je ovdje istina. 3500 partijanera a 260 ubijenih. Cudi me nije bilo naoruzanih, barem 10 a uvijek sa naoruzanjem hodaju blizu palestinskih teritorija. I onda im je receno da dodju bez oruzja, 4 do 5 km od palestinske teritorije gdje moze sukob izbiti bilo kad. I jos slavili jevrejski praznik ali pazi ovo, 3500 mladih.
I ovo Izrael i Mosad da tako pusti da se ovi pobiju ko kurbani i da ih puste tako duboko, a tajna sluzba im 75 godina ispred Palestinaca i srednjeg istoka. I pogotovo kad vidis izjave njihovih politicara u zadnjih 48 sati a sva se rezervna armija digla u roku od 2 dana a ko biva pustili 3500 bez oruzja da idu na festival 5km do Gaze. Ja ovo ne vjerujem da je slucajno i koliko je ovo istinito u vezi mrtvih.
Osmi Socrates

#26254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Sanjarko wrote: 10/10/2023 11:17
Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 10:43 Kakav jebeni Aušvic, imali hiljade i hiljade projektila da počnu ovo sranje.
Nesto kako vidim nisu. Kako je se govorilo. Isto kao i za Trampa kad je se govorilo nece pobijediti na izborima. A to nije opravdanje opet da Izrael pobije i protjera 2,5 miliona Palestinaca iz Gaze u Egipat ili sta vec, od kojih su pola djeca ili jest?

Plus gdje je tu Zapadna Obala i ostatak Izraela. Ispod radara prodze vijest da su sravnili i jednu od najstarijih crkvi u Gazi i u svijetu. 3 po redu starosti ako se ne varam, ali i to je legitiman vojni cilj.
Pa sami su Hamasovci rekli kako su počeli ovo sranje. Ako nije istina, onda i jesu plaćeni od Izraelaca.

Nije ništa opravdanje ni za šta. Međutim, koliko ja vidim, Hamas palestinske civile koristi kao živi štit, a izraelske ubija.

Znači, teroristi protiv svih civila.
saimidin

#26255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by saimidin »

Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 11:03
saimidin wrote: 10/10/2023 11:00

:lol:
Nisi ti tako glup kao što se praviš, ali pazi može ti ostati bukvo
Pa šta je onda? Kakav Varšavski geto? U njemu bio građanski rat. Iz njega se planira ubistvo stotina civila izvan geta. Blokirali su ga čak i braća Arapi Egipćani. Zbog čega? Hamas prijateljski prema svima, pa ga blokirali?

Gdje ima ikakve poveznice sa Varšavskim Getom?
To je sabirni centar prije konačnog rješenja, opet kažem nemoj biti bukvalista i opterećavati se detaljima, opusti se ti niti si tamo da te riješe niti da rješavaš, kao ni ja, uostalom to nisu čisto moje riječi, pričitao sam podavno na haretzu, pojma nemam od koga, jučer sam postavio prevod sa peščanika isto iz haretza, ima ljudi i u izraelu koji vide i kažu iz prve ruke šta se dešava, uglavnom ništa dobro ne dolazi za sve koji nisu jevreji, i da uključujući i sekularne izraelce jevrejskog porijekla

Izrael kao nada demokratije na bliskom istoku, izgleda nema nade da se uspostavi ikad, već će se surduknuti u vjersku žabokrečinu, a sami izraelski analitičari tvrde da su ga na taj put gurnuli tzv ljevičari i liberali još 80-tih, a natanjahu trenutno zagrće i lagano tapše odozgo zemlju :izet:
Sanjarko

#26256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 10/10/2023 11:10
Ironmen wrote: 10/10/2023 10:41 To je isto da je ko pitao Hitlera a stacemo sad sa jevrejima u Ausvicu stalno se bune sta da radimo sa njima ??
Vecina ovih sto tako razmisalju bi isto rekli i za Spartakov ustanak i za ustanak Jevreja u varsavskom getu, jer ne znaju na sta su spremni ljudi u ocaju.
Spartakov ustanak, Batonov ustanak itd. Neki dan bila godisnjica Batonovog ustanka.
sumirprimus

#26257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

mene religija ne zanma, vas problem je sto vam je religija tj vjera na prvom mjestu8 vjera ispred nacije, (cak i sada kad je logicno sta je u najboljem interesu drzave, avaj ne mos protiv sebe). ok vasa sloboda izbora, moj problem sa religijom sto nisam siguran da su takvi u vecini da li bih ja imao slobodu izbora.
posto je tema izrael plestina, hmas je islamisticki pokrt, nastao iz MB, i sve mu se temelji na islamskim principima, dakle islamska drzava.
realno i objektivno koliko bi vas pristlao zivjeti u takvoj drzavi i da nije rat? evo slobodan sam da kazem NIJEDAN SLOVOM I BRJEM!
Last edited by sumirprimus on 10/10/2023 11:28, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#26258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Čak i da Izrael postane takav, neće biti značajno drugačiji ni od jedne vukojebine na Bliskom Istoku.

Šta bi Hamas država bila čak i bez Jevreja? Oaza mira? Bi al' u kurcu. Bila bi nenormalna i odsjecali bi ruke i noge ljudima za politički protest.
Last edited by Osmi Socrates on 10/10/2023 11:28, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#26259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bullet Tooth Tony »

emirolini wrote: 10/10/2023 11:17 Sumir nista pogresno nije rekao, likovali ste na ubijanja jer smatrate neko ima pravo da ubija i kolje civile na sred ulice, otima djecu i stavlja ih u kaveze? To je terorizam i ubijanje! Tome nema mjesta u civilizovanom drustvu. Ovo sto sada Izrael radi je isto terorizam i jasno je svima da nece stati i da im je Hamas dao maltene odrijesene ruke za to.

To je poenta. Hamas je za sva vremena za*ebao svoj narod.
Sumir podrzava jednostrano i pristrasno izrael zmireci na sva njihova zvjerstva... da da ...fasiticka i teroristicka zvjerstva spram palestinske djece u gazi i na zapadnoj obali , jer toboze dijete od 7 godina je pripadnik hamasa i njihove politike jer je imalo tu srecu da se rodi u palestini i jbg palestinac je po rodjenju.. samim tim se sa njima treba obracunati na taj nacin da im se tomahawkom pogodi skola, bolnica ili kuca... to je jedna beskicmena gujavica ne dostojna da se pogleda u ogledalo i osudi sva zvjerstva pocinjena od strane kako hamasa tako i izraela ....
Sanjarko

#26260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

sale07 wrote: 10/10/2023 11:21 Tacno po ovoj temi mozes vidjeti zasto je citavo covjecanstvo dotaklo dno.
I na jednoj i na drugoj strani imas one koji opravdavaju ubijanje civila :run:
Ne svi, ne treba generalizirati, ali jesmo dotakli skoro dno odavno. Vracamo se u neka stara vremena, nazalost. Odavno ja to govorim.
ragib

#26261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ragib »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:25 mene religija ne zanma, vas problem je sto vam je religija tj vjera na prvom mjestu8 vjera ispred nacije, cak i sada kad je logicno sta je u najboljem interesu drzave, avaj ne mos protiv sebe). ok vasa sloboda izbora, moj problem sa religijom sto nisam siguran da su takvi u vecini da li bih ja imao slobodu izbora.
posto je tema izrael plestina, hmas je islamisticki pokrt, nastao iz MB, i sve mu se temelji na islamskim principima, dakle islamska drzava.
realno i objektivno koliko bi vas pristlao zivjeti u takvoj drzavi i da nije rat? evo slobodan sam da kazem NIJEDAN SLOVOM I BRJEM!
Ne sekiraj se kad su srbi ojacali u osmanskoj drzavi nebi ni tebi dlake falilo, mada ove radikalne struje I mene zabrinjavaju vise nego tebe
Sanjarko

#26262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

Tyke wrote: 10/10/2023 11:22
Point. wrote: 10/10/2023 10:54 Ova tema je bila pregledna zadnja dva dana kada Sumir nije imao pristup internetu, danas opet svaki drugi hebeni post njegovo nerazumno pisanje i spamanje.

Get a job!
Njegov problem je ocita mrznja prema Islamu, ili uopce prema religijama, i usljed toga sav njegov fokus je na Hamasu jer ne smije gledati siru sliku naseg pisanja. Kada bi je gledao, morao bi priznati i osuditi silne terore koje Izrael vrsi nad neduznim Palestincima, nevezano ovdje za Hamas.
A ako bi postao objektivan i osudio jedan za drugim terorom, zlocinom koje Izrael vrsi decenimaja, ne danima ili godinama, onda ne bi imao osnova jednostranog pisanja i branjenja neodbranivog.
Njegov jedini grijeh je zivljenje u BiH, jer bi se lahko stopio sa Zapadnim poimanjem zlocina i davanju podrske tlacitelju. To su te Evropske vrijednosti, zato bi mu lakse sjeo zivot na Zapadu ili Americi npr. Samo daj protiv Islama, protov vjere, protiv drugih vrijednosti mimo nacije (koja bi naravno trebala se vrednovati, gajiti, uzivati...).
Kad bi znao da su Jevreji opcenito isto tako religiozni, neki da ne kazem mnogi cak i previse, da ne kazem radikalni u tome, pogotovo u Izraelu.
sumirprimus

#26263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Bullet Tooth Tony wrote: 10/10/2023 11:27
emirolini wrote: 10/10/2023 11:17 Sumir nista pogresno nije rekao, likovali ste na ubijanja jer smatrate neko ima pravo da ubija i kolje civile na sred ulice, otima djecu i stavlja ih u kaveze? To je terorizam i ubijanje! Tome nema mjesta u civilizovanom drustvu. Ovo sto sada Izrael radi je isto terorizam i jasno je svima da nece stati i da im je Hamas dao maltene odrijesene ruke za to.

To je poenta. Hamas je za sva vremena za*ebao svoj narod.
Sumir podrzava jednostrano i pristrasno izrael zmireci na sva njihova zvjerstva... da da ...fasiticka i teroristicka zvjerstva spram palestinske djece u gazi i na zapadnoj obali , jer toboze dijete od 7 godina je pripadnik hamasa i njihove politike jer je imalo tu srecu da se rodi u palestini i jbg palestinac je po rodjenju.. samim tim se sa njima treba obracunati na taj nacin da im se tomahawkom pogodi skola, bolnica ili kuca... to je jedna beskicmena gujavica ne dostojna da se pogleda u ogledalo i osudi sva zvjerstva pocinjena od strane kako hamasa tako i izraela ....
sad ides na foe, jer ocigledno tebe tvoja mrzjna zasljepljuje toliko da ne citas uopste..
jos plus pride si antisemit, sovnist, lazov, krivi navoditelj, trpas mi rijeci u tipke, i bog te pito sta jos sve ne iuz to...
shalom
Osmi Socrates

#26264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Jest vala svi doživljavaju procvat u arapskim državama. Nema šta. Rahatluk. Kakvog smisla ima porediti Otomansko Carstvo i ove bliskoistočne vukojebine, uključujući Izrael?
Dope_Man

#26265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dope_Man »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:25 posto je tema izrael plestina, hmas je islamisticki pokrt, nastao iz MB, i sve mu se temelji na islamskim principima, dakle islamska drzava.
Ovaj dio ljudi cesto zaborave a potpuno si upravu - navijanje za Palestinu jer su muslimani, a niko u takvoj drzavi ne bi zelio zivjeti da je ovi koji se za nju bore nekako i dobiju.

Naravno, ni s druge strane se ne moze zanemariti sve sto Izrael radi, samo sto to oni "kulturno" rade i polako, korak po korak, ostvaruju svoju etnicki cistu teritoriju vec preko 50 godina.

Uglavnom, nijedno dobro, al da moram birati i ja znam koga bi radije imao na vlasti.
Sanjarko

#26266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

k3ngur wrote: 10/10/2023 11:22 Prvo meni se cini da Izrael laze oko broja mrtvih sa svoje strane, broj 900, a medije nonstop pokazuju palestinske zrtve. Tu nesto ne stima. To je upitno sta je ovdje istina. 3500 partijanera a 260 ubijenih. Cudi me nije bilo naoruzanih, barem 10 a uvijek sa naoruzanjem hodaju blizu palestinskih teritorija. I onda im je receno da dodju bez oruzja, 4 do 5 km od palestinske teritorije gdje moze sukob izbiti bilo kad. I jos slavili jevrejski praznik ali pazi ovo, 3500 mladih.
I ovo Izrael i Mosad da tako pusti da se ovi pobiju ko kurbani i da ih puste tako duboko, a tajna sluzba im 75 godina ispred Palestinaca i srednjeg istoka. I pogotovo kad vidis izjave njihovih politicara u zadnjih 48 sati a sva se rezervna armija digla u roku od 2 dana a ko biva pustili 3500 bez oruzja da idu na festival 5km do Gaze. Ja ovo ne vjerujem da je slucajno i koliko je ovo istinito u vezi mrtvih.
Ma tukne sve. Gaza nadgleda se samo tako. Od kamera do dronova i sl. Ne samo Gaza. Pa jbte Zenica je pod kamerama masovno. Od bolnica pa do GGM.
sumirprimus

#26267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Sanjarko wrote: 10/10/2023 11:31
Tyke wrote: 10/10/2023 11:22

Kad bi znao da su Jevreji opcenito isto tako religiozni, neki da ne kazem mnogi cak i previse, da ne kazem radikalni u tome, pogotovo u Izraelu.
jel realno ovo? a kako ti tacno sanjarko znas, evo da ti malo podidjem ...
da ti odgovorim ,veze ti nemas ba, kako bi i znao, al nije ni mjesto n itenutak ,a ozbiljno trazis da ti se nagovori.
Mrvice_ba

#26268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

@sumirprimus jesi ti jevrej?
Bosanski_kralj

#26269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

17 Palestinaca poginulo u sukobima s izraelskim snagama na Zapadnoj obali
Daleko od Gaze, 17 Palestinaca poginulo je u sukobima s izraelskim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali od subote, prema UN-u.

Među poginulima je četvero djece, a 295 osoba je ranjeno.

Zapadna obala je odvojena od Gaze i nije pod kontrolom Hamasa.
Jesu li i ovo Hamasovci?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

sumirprimus

#26271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dope_Man wrote: 10/10/2023 11:33
sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:25 posto je tema izrael plestina, hmas je islamisticki pokrt, nastao iz MB, i sve mu se temelji na islamskim principima, dakle islamska drzava.
Ovaj dio ljudi cesto zaborave a potpuno si upravu - navijanje za Palestinu jer su muslimani, a niko u takvoj drzavi ne bi zelio zivjeti da je ovi koji se za nju bore nekako i dobiju.

Naravno, ni s druge strane se ne moze zanemariti sve sto Izrael radi, samo sto to oni "kulturno" rade i polako, korak po korak, ostvaruju svoju etnicki cistu teritoriju vec preko 50 godina.

Uglavnom, nijedno dobro, al da moram birati i ja znam koga bi radije imao na vlasti.
ma ne moze se naravno znaemaraiti, to niko normalan ni ne spori,, rekao sam stoput bibi je mozda i najgori premijer ali nakon zlotvora ariela sarona, niti citaju niti prate jer su ostrasceni, jer je vjera na prvom mjestu i jer su a da nisu ni svjesni antisemiti, to semiti pleme arapi , zna se ko je predmet mrznje zifdoci i izrael. vidis da se i hitler poceo prizivati :-)
nijebas isto jer na izraelskoj strani imas ljude koji razumiju i palstinske patnje,i koji su za 2 state rjesenje, da zive u miru. to sa hamasom i njegovim statutom o kmpletnom unistenju izraela nije moguce. njihove samoubice po izraelu, kao i ova najnovija klanja, rade medvedju uslgu palestinskom cilju nazalsot.
sumirprimus

#26272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Mrvice_ba wrote: 10/10/2023 11:34 @sumirprimus jesi ti jevrej?
ja sam tuzlak, slobodas, bosanac, jel ti to dovoljno? nisam nista, ateista sam. nema boga.
Mrvice_ba

#26273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:38
Mrvice_ba wrote: 10/10/2023 11:34 @sumirprimus jesi ti jevrej?
ja sam tuzlak, slobodas, bosanac, jel ti to dovoljno? koji ce ti krac sta sam po vjeri? nisam nista, ateista sam. nema boga.
Lose sam napisao Jevrej a ne jevrej?
Sanjarko

#26274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 11:22
Sanjarko wrote: 10/10/2023 11:17

Nesto kako vidim nisu. Kako je se govorilo. Isto kao i za Trampa kad je se govorilo nece pobijediti na izborima. A to nije opravdanje opet da Izrael pobije i protjera 2,5 miliona Palestinaca iz Gaze u Egipat ili sta vec, od kojih su pola djeca ili jest?

Plus gdje je tu Zapadna Obala i ostatak Izraela. Ispod radara prodze vijest da su sravnili i jednu od najstarijih crkvi u Gazi i u svijetu. 3 po redu starosti ako se ne varam, ali i to je legitiman vojni cilj.
Pa sami su Hamasovci rekli kako su počeli ovo sranje. Ako nije istina, onda i jesu plaćeni od Izraelaca.

Nije ništa opravdanje ni za šta. Međutim, koliko ja vidim, Hamas palestinske civile koristi kao živi štit, a izraelske ubija.

Znači, teroristi protiv svih civila.
Nisi skontao na sta sam se referisao. Kazu da Hamas je naoruzan samo tako i da je imao oko 15 000 raznih projektila. A vidi se da nije, i da ima oko 50 000 navodno boraca. Kao i za Trampa sta su analiticari i ankete govorili, da nece pobjediti itd, pa covjek pobjedi itd.

Frizirani podatci. Laze se i petlja masovno oko ovoga svega. A Izrael se dici da je demokratija jedina na Srednjem Istoku i da nisu kao Hamas, a ravnaju sve sa bunker buster bombama. Cak su i crkvu u Gazi jednu od najstarijih sravnili sa zemljom.
Tyke

#26275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:19
Tyke wrote: 10/10/2023 11:12
Eto sam si sebi objasnio, jos samo da prihvatis.

Ustvari, Izrarl to radi mic po mic, nece odjednom unisti, nego samo ispiranje glave, ogranicavanje kretanja, oduzimanje teritorije malo zavrtanje vode i zatrpavanje bunara sa pitkom vodom s dobrim namjerama. Sve po ps-u.
Samo objektivno, jer kako se moze drugacije, jelde. Jedni umiru, a drugi bivaju ubijeni. :roll:
Ne, pokusavas ispasti pretenciozan , a sustini sam nisi proctiao, ili shvatio napisano.
Termin genocid se ne trba koristiti olako, posto predstavlja jedno od najtezih djela u ljudskoj istoriji, pogotovu od pripadnika naroda ili etnicke grupe koji su i sami prosli kroz isti. Sta vam je bolan ne kristitie olako tu rijec. Zlocini ,ratni zlocini, da ali genocid preteskarijec.
Hajde bicu blazi, valjda si upoznat da se vec ispitivao zlocin genocida nad narodom Palestine, cini mi se usljed onog napada 2014. godine. Naravno, osude pljustale, ali se nije htio okarakterisati kao genocid, vec su mnogi bili saglasni da bi se isti mogao i dogoditi ako se nastavi ista praksa Izraela.
Pa okupator je djecije skole uzimao kao vojne baze, a skoro 250 skola je gadjano. Da ne pricamo o dzamijama I sve su to podaci UN-a, ne moji.

I kako bi ti nazvao stanje gdje skoro sve porodice Gaze ovise o humanitarnoj pomoci, oduzimaju se ljudima sredsrva za prezivljavanje i kretanje, gdje ranjeni ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku pomoc, gdje im se bunari s vodom zatrpavaju, struja iskljucuje, hapse i godinama drze u zatvorima bez sudjenja itd, a EU i Amerika naoruzavaju Izrael. Ovako treba da bude jer je Izrael u pitanju?

De ba, makar ne osudjuj druge, kad ne zelis biti na strani dobra i objektivnosti. Gubis obraz munjevito.
Locked